Přihlásit se RYBICKY.NET »

Hladinový sběrač - skimmer

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Hladinový sběrač - skimmer
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LeRi Re: Kubaa
Kvůli čištění vytáhneš jen ten černý koš ve kterém je plovák , takže denní čištění je sranda na 5 min, než nakrmíš ryby máš hotovo a bez ponořených rukou ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubaa Re: LeRi
V čem je lepší než ten Eheim?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LeRi Re: liborass
No mě běží už týden a spokojenost , to že se musí často čistit je logické u všech tipů těchto skimmerů vzhledem k jejich velikosti ale u tohoto je to oproti eheimu ( netřeba vyndavat celý skimmer) vzhledem ke konstrukci sranda a to že nasává vše z hladiny včetně rostlin je snad jeho funkce ne ? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - liborass Re: Kubaa
vrtulka se sekala minutu po zapnutí, skimmer jsem vytáhnul, rozebral a vrtulka se rozjela, tak jsem ho dal do akva a seklo se to. To jsem udělal 3x se stejným výsledkem, a šlo to na reklamaci, tam mi řekli, že v servisu to šlo dva dny v kusea nic se neseklo a tak prý k reklamaci není důvod...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubaa Re: liborass
Kdo zamítnul reklamaci sekající se vrtulky? Ať vím kde nenakupovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - liborass Re: fingerstyle
Já mám ten od 4Aqua a čekal jsem od toho víc :-( Když je nahoře ta černá mřížka tak to moc nesbírá a když ji vytáhnu tak to sbírá vše i plovoučky, a molitan musím čistit každý den, a to nemluvím o tom, že se seká vrtulka (reklamaci zamítli)...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fingerstyle – Aqua Nova hladinový sběrač nečistot
Máte někdo zkušenost s tímto skimmerem?
www.rostlinna-akvaria.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LeRi Re: Paul
Ve všech směrech lepší než ohodně dražší www.rataj-spk.cz/… .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Paul
Máte někdo zkušenosti s tímhle skimmerem? www.profiplants.cz/… :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - erik Re: vaaclav
Díky, ale potom to stráca zmysel, pretože v plavájúcich sa zachýtavajú zbytky rastlin. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: erikva
To spolu moc fungovat nebude musel by jsi rostliny nějakým způsobem oddělit od skimmeru. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - erik – Skimmer a vodné rastliny
Zdravím, chcem sa opýtať, ako to je s hladinovým sberačom a plávajúcimi rastlinami? Ako funguje? Nezapchávajú ho, prípadne nesťahujé mladé rastlinky? Mám Limnobium laevigatum, Salvia natans. Díky zapomoc.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - benyRe: MarekS
Tak jsem použil Atmana a výkon je dostatečnej. Asi u toho dle řešení zůstanu. Po pravdě mám po celé dlouhé straně akva roztrikovaci rampu z Ehaim filtru, ale i přesto se mě z krmení občas na hladině povlak udělá. Snad ještě někdo napíše, kdo má skimer na hadicí od filtru. Díky za vaše reakce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekS Re: Jura55
Fotka k příspěvku Také ho mám a funguje dobře. Jen jedno bych mu vytkl, utopila se mi v něm jedna neopatrná razbora. Vyřešila to síťka a gumička, ale už to nesebere větší kousky listů. viz foto. ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - KonecRe: Zip
Eheim Skim 350 je výborná i když předražená technika. 4x denně zapnutí na 5 min. přes spín.hodiny ( regulace na minimum ), žádný následný povlak. Čištění cca po 14. dnech, molitan ve skimmeru je malý, ale dostačující. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zip Re: Beny
Já mám Eheim Skim 350 a jsem spokojený, pouštím ho na spínačky jen nekolikrát denně na 15min a stačí to, hladina je za chvilku jako sklo ;-)
Po vypnutí se mi vždy trochu slepé hladiny vrátí, ale jinak bez problémů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beny Re: jamro27
Díky za radu, mám něco takového www.youtube.com/….

Mě spíše jde o porovnání mezi skimerem na odpadní hadici k externímu filtru a elektrickým skimerem. Kterou cestou se vydat. Mám ještě hlavu Atman 200, vyzkouším tu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jamro27 Re: Beny
Skus tento som spokojny, lahke cistenie a tichy chod, nerobi prudenie vody v akva.

abc-zoo.sk/…

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Beny
Pls máte někdo zkušenost ze skimerem od Eihemu vs. elektrozberač Eheim 350? Já jsem udělal nějaký z malé čerpací hlavy a PET lahve, docela to funguje, jen má hlava malý výkon. Tak přemýšlím zda nekoupit větší hlavu nebo nepořídit rovnou sběrač na sání externího filtru.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - ludvik Re: Zab01
Zase takový výkon to nemá ... a jde to i trochu ladit. Jenže jak se ti naskládají Salvinie okolo, tak už to pak moc jako hladinový sběrač nefunguje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zab01 – Skimmer a pistie
Zdravím, má někdo zkušenosti se skimmerem od Eheimu vs plovoucí rostliny typu Pistia nebo Salvinia? Nenasaje to třeba ty kořeny nebo něco aby se to ucpalo atd? :) Když je to přitáhne jen k sobě, tak to snad nevadí :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom
Taky mám ten Dennerle a nějak ho nemůžu vychytat. Jak klesá hladina, tak se občas sací koš přisaje a potopí nebo zase nějak nadskakuje proudem vody co do něj jde atd. Prostě se s tím pořád vztekám. Asi ho vyřadím a koupím Eheim Skim350 a bude to.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Giblartar – V2 skim400
Zdravim vas.Mam problem zapojila jsem skimer tak jak ma byt.Je v akvariu a nasava si vodu,ale bublinky zene do hlavice a pretyka...a co je horsi nejde to ubrat...a i kdyz o moturku trosku uberu tim plastem at ma mensi tah tak vyleti ven a leta po akvariu.No bojim se jit do prace a nechat to zaple aby me to nevytopilo pokoj.Mate nekdo zkusenost?Pridavam foto www.americanaquariumproducts.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: 150koni
Automatické krmítko... hmm Nějak mi uniklo, že jste je zmínil. :)
(Asi proto, že jsem tuhle "vymoženost", narozdíl od skimmerů, viděl jen na obrázku... :-D)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 150koni Re: Sid
No to sice ano. Nicméně bohužel pro mne, to moje automatické krmítko neumí a pochybuji že to některé krmítko vůbec umí hmm . Ale umí nasypat krmení do mnou připraveného kruhu palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: 150koni
Stačí na chvíli vypnout filtr.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - 150koni Re: 150koni
Jen pro doplnění. Postřehy po pár dnech v kombinaci s automatickým krmítkem. Skimer je super. od doby co ho mám mám hladinu jako zrcadlo. Odsávání z hladiny nastaveno na minimum co to jde, aby to bylo efektivní. Nemusím sbírat po celé kladině kousky odpadlých listů z rostlin, protože je vždy všechno u ústí skimmeru. Nicméně okamžitě přitahuje i krmení podané automatickým krmítkem, takže ještě musím udělat nějakou ohrádku pro krmení, aby se nerozplavalo po celé hladině a nebylo vtahováno skimmerem. Kousek hadice stočené do kruhu a přidrženo přísavkou by to mohlo vyřešit palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - 150koni
Fotka k příspěvku Zrovna jsem ho nainsaloval a koš jsem musel protáhnout dolů o cca 25 cm, protože mám celkovou výšku akva 65cm a vodní sloupec 55cm. Konstrukční řešení je spíše pro menší akva. A údajně to výrobce balí k nano a malým akváriím a to jen mou doměnku o konstrukční výšce potvrdilo. Takže pro větší akvária je tento výrobek Dodo (Dodělej doma). Průtok je max. 600 L/min. Poměr mezi sáním z hladiny a košem se nastavuje otáčením hladinové části.
viz. také článek rybicky.net/clanky/1053-slepa-hladina-dennerle-turboskimmer

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: dravec
V naprosté většině případů zbytečná věc, nicméně dokáže udržet hladinu v čistotě a zlepší i prokysličení horní vrstvy vody. Výborné řešení pokud máš problém se "slepou" hladinou, nepraktické při krmení vločkami.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dravec
Je dobre pozit tento hladinovy zberac JBL TopClean? Mate niekto skusenosti?
www.akvariumonline.sk/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LibcinRe: Sid
Dík za odpověď. Já filtr spustil asi brzy a nasál patrně vzduch. Když už byla hladina dostatečná, tak se situace zlepšila, ale pořád byl zavzdušněný a nebylo to ono. Raději jsem sběrač vyhodil a nainstaloval klasický koš. Byla půlnoc a já nechtěl přes noc problémy. Teď je filtr bez vzduchu tak snad večer při druhém pokusu vše klapne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Libcin
Skimmer od EHEIMu z praxe sice neznám, ("šílená" cena - to i ten Dennerleho sběrač je za jiné peníze... hmm :)), ale předpokládám že princip je obdobný, tzn., že když snížíte hladinu, plovák poklesne a změní se poměr nasávání z hladiny k nasávání z vodního sloupce ve prospěch hladiny, takže k přisátí vzduchu dojít může.
Leda by byl vybaven uzavíracím ventilem, který by tomuto zabránil(?).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Libcin – Eheim
Zdravím, pořídil jsem si hladinový sběrač EHEIM a chtěl bych ze zeptat někoho na zkušenosti s ním. Můžu spustil filtr i když ještě není akvárium po částečné výměně vody zcela dopuštěné (osmóza!)? Někde jsem přisával vzduch a nevím kde!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - švícoRe: kuriertomas
Je to tohle:
www.akvaristik.eu/…
každopádně ty to budeš muset pořešit s ohledem na příslušenství k tvému filtru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kuriertomas Re: švíco
A to kolienko je nejaké riadne na akvaristické účely, alebo niekde kupené u vodárov?na fotke to presne nie je vidno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - švícoRe: kuriertomas
Já jej používám s filtrem eheim 2222. Napojil jsem jej pomocí kolínka na sací trubku. Spojení je přes silikonovou hadici... viz.:
rybicky.net/fotogalerie.php…
PS: skimmer funguje bezvadně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kuriertomas – Dennerle Turbo Skimmer
Má niekto skúsenosti s týmto hladinovým zberačom nečistôt? Resp. neviete mi povedať, ako sa vlastne napája? Je pre všetky externé filtre alebo závesné. Plánujem to do akvária s ext. filtrom SERA bioactive 130. Budem musieť zrušiť klasické nasávanie cez sací kôš a napojiť nasávaciu hadicu priamo na ten skimmer?Alebo je možné použiť na to nejakú rozvodku?

Na nete som našiel iba na čo všetko slúži a že sa napája na hadicu 12/16. Ale ako konkrétne, to neviem.

Za nejaké postrehy a rady ďakujem. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - danrycka Re: Polux
www.akvarko.cz/…

verze pro externí filtr akva.vbrne.net/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux
Nezkousel jste to nekdo nejako vyrobit? Pokud ano tak jsem prosim napiste diky palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: tube
Mám hladinový sběrač na Fluval. Funguje sice dobře, ale při krmení nasává zbytečně baštu, plovoucím rostlinám to taky nedělá moc dobře. Nakonec jsem ho z filtračního systému vyndal. Podle mého je to zbytečná investice. Záleží jestli ho opravdu využiješ. Jinak vnější Eheim můžu jen doporučit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PepasRe: tube
Ten hladinový filtřík asi splní svou funkci dokonale, ale ta cena je opravdu zarážející,mám udělaný zběrač a spodní vývod sveden a napojen do dru hého okruhu stačí tenkou hadičkou,fonguje to znamenitě. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tube – Hladinový sběrač
Zdravím všechny .
Chtěl bych vyměnit u setu Juwel Rio 180 vnitřní filtr za vnější pravděpodobně Eheim řady classic 2213 plus (s dvojkohouty).
Zároveň uvažuji o prikoupení hladinového sběrače (taky eheim).Máte někdo s tímto sběračem zkušenosti nebo je to zbytečná investice.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [4]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 7692x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5689?od=151