Výška akvária
zatim nevim ale bud to bude společensky akva nebo tlamovci
Delku mas 160 takze na ty vysce bych netrval
Vejska je dulezita pro tercaky nebo skalary ostatni ryby se spokoji i s 50 bez problemu.Co tam budes mit ty ?
Takže 60 bude ideální co?
Pod to se mohu podepsat. Mám akva vysoké také 70cm a myslím, že to je maximu. Jinak tam nelze kloudně dosáhnout na dno. Prosvítit to lze celkem bez problémům-používám však halogen výbojkové trubice 60W.
Ja mam doma akva vysoky 70 a na cisteni je to tak tak.Pri 80 urcite nedosahne na dno.Prosviceny to mam v pohode jdou mi tam echinodory bez problemu ale rostlinky ktery jsou narocny na svetlo bych tam asi nedal.
A není tam náhodou to akváriu osumdesát cm hluboké? myslím dno 150x80cm?
Moc krásný. No záleží na biotopu. V tomhle akva toho moc neroste, pokud chceš podobný a tady to funguje tak to určitě můžeš zkusit, ale na rostlinnný akvárium to asi nebude.
Cituju z tvého odkazu:
Peníze za rostliny jsem měl spíš utratit za pivo, po 2 měsích z nich nezbylo nic. Jediná rostlina, která mi krásně prosperuje a už jsem jí musel polovinu předat dalším akvaristům je Cryptocoryne aponogetifolia . Tu jsem dostal darem od Tomáše.
výška těch 60cm je tak akorát ,odečti kamenivo, vrchní výztuhy a seš na těch 50cm a to se dá krásně prosvítit.
tak bych ho nedělala tak vysoký-těch 50 na hloubku je standart-já nikde hlubší ani neviděla-50 ke kráse stačí
Nojo jenomze ja to potřebuju dat vedle stěny. A aby to nebylo moc vyůezle, tak dal nemužu.
Ahojda, já četla na serveru dajana.cz že někdo chtěl udělat radost skalárům a nechal si slepit akva o výšce 70cm-nakonec ho musel zkrátit, bo to nemohl prosvítit a nerostly mu kytišky.
Já bych volila spíš větší rozměr dna, protože se mě pak špatně sází kytky-jednak kvůli malýmu prostoru a taky mám krátký ruce.
Zkus si představit, jak by se takové akva čistilo.. Myslím, že by to nebylo pohodlné. Já osobně bych dal víc do hloubky než do výšky.
0 21.01.2008 11:44 Bambi – Výška akvaria
Prosím potřeboval bych poradit,chtel bych koupit nové akva približně o rozměrech 160*50*80 výška a nevím jistli to nebude moc hluboké nikde jsem se tu dočetl že akva dělá hloubka tak nevim jestli to nebude moc jestli by nebylo lepší třeba jenom 60 díky za rady
Starší reakce
to
Nifty:
"Kdyz sme tak u tech rostlinek... jaka je ideální výška vodního sloupce...??diky za odpovedi"
Takhle si se ptal, proto ta odpoved.
to
Nik: uvizlo mi to v pameti z tohohle clanecku>>
www.akvarko.cz/… 0 21.07.2007 22:13 Štěpán –
Re: Nik Akvárium má být z boku buď čtverec nebo obdélník NALEŽATO, nikoli nastojato! Nejdůležitější rozměr akvária je rozměr dna(hladiny)! Akvárium s hladinou 72x27cm je nudle. 80x40 už je o něčem jiném...
Těch 100 jsem řekl jen tak. Asi jen tak, když někdo řekne třeba 50 cm. Prostě na sloupci vody až tak nezáleží, jako spíše na jiných záležitostech.
Nifty: 270 mm na hloubku je úplně málo. Dej ji stejou nebo o něco větší než je výška. S 270 mm na takovou výšku neuděláš v akváriu žádný layout. Vždyť je to skoro jako obraz.
Myslím pro spolecenské akvarium.... jsou vyhovující rozměry 720x400x270(mm)/SxVxH...diky
to asi zalezi na druhu kytek, ale hodne se udava 50cm
0 21.07.2007 16:30 Nifty Kdyz sme tak u tech rostlinek... jaka je ideální výška vodního sloupce...??diky za odpovedi
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3093x