Lze nakladené jikry přestěhovat do jiného akvária?
Máme tam krevetky japonské, takové ty průhledné s pruhem na zádech...vím o nich jen to, že furt žerou řasu - mnohem raději než zbytky potravy a že k rozmnožování potřebujou slanou vodu, maj samičky furt jikry v břiše ale nám se nechce je odchovávat
Jinak mám teď 2 malé akarky ve skleničce umístěné v akvárku a zatím se jim moc hezky daří, jedna už má na délku asi 4,5mm a má třetelnou hřbetní ploutvičku a vybarvuje se, není průhledná a druhá ačkoliv je to její sourozenec stejně narozen je o něco menší ale taktéž se mu daří Možná bych do sklenice mohla umístit i jikry? Ale na ty je asi třeba voda ze stejného akva ne? Ono jako rozplavaným akarám voda z jiného akva nevadila ale ty mladé nerozplavance mi to asi zabilo...teda určitě je něco zabilo tak jsem je vyhodila a teď tam jsou jen ty 2 rybky...
To je zajimave. Se skalarami zkusenost nemam, pohybuji se spise na forech o sumcich, kde prave o doporuceni krevet dost casto zavadim a osobni zkusenost mam s pancernicky a otiky - jejich jikry i cerstve vykuleny poter jsou v bezpeci. Na druhou stranu ale japonicu bych k jikram a pludku urcite nedal.
Zkušenosti se tedy různí, ale druhem krevetek to nebude - konkrétně jikry i nerozplavaný plůdek Skaláry (podotýkám obé zdravě se vyvíjející)jsem umístil do 25 l ke krevetkám a během pár desítek minut bylo vše vyluxováno slovy sloganu dočista dočista a pachatelem byly právě Red Cherry (asi je mám více nenažrané :hmm
Nejsem si jist, zda jsem tehdy pořídil fotodokumentaci, ale nepřišlo mi to jako šokující zjištění, zkusím se podívat...
Když si o tom cosi prečítáte, pak už se buď ptát nebudete vůbec a nebo zcela konkrétně
??? Podle mne zalezi na druhu krevet. Spousta akvaristu krevety do odchoven primo doporucuje a ja to delam zrovna tak. Davam palmaty nebo red cherry do odchovny, kde jsou jikry i pludek od zacatku. Jiker se ani nedotknou, pludku zrovna tak. Naopak konzumuji zbytky stravy.
jikry i nerozplavaný vykulený plůdek.
Ahoja, mm dotaz - když budu časem chtít vystěhovat ryby z jednoho malého akva a udělat z něho odchovnu, mohu tam ponechat krevety nebo mi malé rybky taky sežerou? A jikry mi asi také sežerou že??
Starší reakce
Kdysi jsem si takhle rozdělovala kreditkou na dávky PMDD (které jsem dostala darem ke kytkám, a nakonec stejně nepoužívám).
Jak jsem to tak dělila kreditkou na půlku, a tu půlku zase na půlku, atd... připadala jsem si jak feťák
Vidíte a já ňouma jsem si myslel, že kreditky jsou na placení. Ještě že ty banky máme. Jinak je to ale dobrá vychytávka. Díky.
ja pouzivam kreditku s jednou stranou obrousenou do tenka, jde to dobre, problem je jen v chytani jiker. Pokud se ale jikry panciku sbiraji tak do 24h, jeste dost lepi a je spis problem je pak z kreditky dostat
Je to proste o zrucnosti
To chce dobrou kreditku a jemnou síťku do níž napadají
0 07.03.2012 07:27 Vlasta – lze ochránit jikry na skle akva
Zkoušel jsem jikry od pancéřníčků ze skla přenést do jiného akva a moc se mi to nedaří. Tak se ptám, zda existuje nějaká finta, jak tyto jikry ochránit před sezobnutím, třeba nějakou průhlednou krabičkou nebo síťkou přidělanou přísávkami na sklo. Vlasta
Starší reakce
0 29.10.2010 11:41 defisa moment oni se krmí i jikry????
Starší reakce
Já je sundávám tenkým příborovým nožem. Jde to dobře, ale musíš to stihnout do 12ti hodin od nakladení, pak už nelepí. Nejsou tak křehké jak vypadají.
Nemáte nějaký fígl, jak sundat lepivější jikry z kamene, roslin.?
Nedrží úplně na pevno, ale nechtějí z toho dolu.
Starší reakce
na ty prsty je to blbost u pancerniccka.. ty jikry tam drží takovym zpusobem ze je ani ryby nedokazou odkousnot..pokazde tam cast zbyde...
osobně bych volil žiletku a opatrně odřiznout prsty bych rasdi neskousel muzes je rozmackat .
Jde to musíš si je přilepip na prsty a přendat je a vylíhnout by se to mělo!
Něco by se ti určitě vylíhlo.
...no este som to nerobil ale - opatrne ziletkou bi to malo "ist"...
...potom ich musis premiestnit do maleho akva - dobre je vzduchovat a pridat nieco proti plesni napr. acriflavin v malej koncentracii...ten znasaju ryby asi najlepsie...
pancernicek zlatopasý. zatim me napadlo, zeje oddelam ziletkou,ale nevim jestli je to dobrý nápad....
0 18.04.2010 11:47 radim – jikry
myslite si nekdo že jdou sundat jikry ze skla, jeste je premistnit a aby se znich neco vylihlo?
Starší reakce
Tak to radši nechám na přírodě,mám z toho trochu strach,že bych ty jikry mohla nějak poškodit...
.Třeba je příště přilepí na lepší místo.
ja mam paví očka a ty dvě jsou pomněrně velke
Jikry sa dají z ľahka oddelit od čerpacej hlavy a umiestniť ich aj do inej nádrže,no najlepšie je aby zostali v tej istej vode. ďalej im zabezpečiť jemné vzduchovanie(nahradí ovievanie ikier rodičmi). Ale není to všetko také jednoduché. Na webe je toho dosť popísaného.
0 13.08.2008 15:21 mili512 Mě se vytřeli skaláři,jikry přilepili na čerpací hlavu,takže asi z mladých nic nebude.Máte někdo nápad,jak aspoň nějaké zachránit?Jinej filtr nemám,že bych tu hlavu i s jikrama přendala
.
Jde hlavně o složení osádky. Guppky se nepožírají, ale jestli jsou tam větší ryby(parmičky, cichlidy a pod.) tak je potěr brán jako kořist. Jaké máš v nádrži druhy?
Většinou jikry ostatní ozazenstvo sežere.
0 13.08.2008 11:57 Aneta – jikry...
můžu se zeptat jestli ty jikry můžu nechat s ostatníma rybama,bojím se jestli ty ryby ty jikry nezežerou
Starší reakce
Myslím, že bys měl tu vodu vyměnit za čistou původní akvarijní a NEKRMIT jikry
Než bude schopen potěr něco pozřít, bude to trvat a navíc krmivo u jiker může zavinit jejich zaplísnění a úhyn ještě před vykulením.
Tak to jsem nedomyslel...
A čím krmíte jikry vy?
0 17.01.2008 18:01 Fennanek –
Re: Sid krmit se musí všechno aby to dobře rostlo ne?
Krmíte jikry?
tak už jsem je tou žiletkou odřízl a hadicí hnedka vysál do samostatného akvaria 20L sice budu muset koupit něco jako žrádlo pro baby, ale zatim jsem jim tam dal mražené dafnie - jsou nejmenší žrádlo co doma mám.Jsou v akvariu 20 L ale vody je tam jen 10L
jestli máš žiletkovou škrabku na sklo, tak jen drátkem připevni odsávací hadičku (třeba od vzduchování) těsně k žiletce, nasaj vodu aby tekla do nějaké sklenice a při odškrabování se jikry nasají a máš vyhráno - ale chce to grif
Pokud je přehazuješ do vedlejší nádrže, tak to lze, ale na nějakou tu sekundu. Je lepší je vybrat skleněným zvonem, nebo něčím takovým. (fajou apod...)
0 16.01.2008 20:08 Patis rad bych taky pridal otazku...musim ty jikry drzet neustale ve vode a nebo muzou na par sekund prijit do styku se vzduchem??diky
a použij i vodu z nádrže ze které je bereš
Doporučil bych co nejtenčí materiál, nejlépe žiletku, abys neporušil povrch jiker.
Ahoj, můžeš- sundej je třeba kreditní kartou, tak je sundavám já
0 16.01.2008 18:01 MESTEK – ******LZE nakladené jikry přestěhovat do jiného akvaria?****
Dobrý den,prosím o radu,mám celou stěnou od jiker panceřníčka skvrnitého.Mohu tyto jikry nějakým způsobem odlepit a přendat do jiného akvaria vhodného pro množení?
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3142x