Denní světlo a sluníčko
k růstu rostlin, zářivkama slunce nenahradíš.. a pokud ti v akva rostou příliš řasy, slunce nebude jediný problém
Nevadí, já to mám několik hodin denně a bez žaluzií a ani ta zelená řasa na skle se nijak neobjevuje, naopak se mi v létě vždycky více rozrostou světlomilné červené rostlinky
Prinosne k cemu ?Akorat se vytvari rasy,a nevim jestli je tohle zrovna nekomu prinosem.
nic hroznýho to není, myslím že to vůbec nevadí.. pokud vyloženě nepraží na malé akva.. podle mě to je aj přínosné, ale na to má spoustu lidí i opačný názor
Zdravim všechný akva lidičky.Mám takovej dotaz myslíte že když mi bude asi tak 4 hod.deně prosvicet skvírama od žaluzií slunku že to něčemu bude vadit vždycky mi cestujou takoví dva pruhy po akvarku.Díky za radu
Starší reakce
Trocha denního světla není na škodu.Třeba východní nebo západní strana.Jih je na nic.To jdou řasy dlouhé jak prapor rudé armády
Se Štěpánem se domlouvat nemusím.Myslíme to tak nějak stejně,akorát jinak píšem.
roman, kukni hore, ci som nahodou nepisal to iste... "prave naopak. kedze mame my dni kratsie, mali by sme svietit viac. lebo rastlinky, ktore mame v akvarkach su z koncin, kde [zmena] sa noci takto nepredlzuju."
a roman, dohodni sa este so stepanom o tom, co je vhodne. svietit samozrejme neprestavam, ale dat akvarko viac na svetlo by nemalo podla vsetkeho skodit, prave naopak. (alebo sa mylim?)
Vzhledem k tomu že většina akvaryb je z tropů kde je po celý rok rovnodennost,tak je dobré svítit 12h denně.To kvůli kytkám.To nastrkování okolo okna je na ho*no
Ancistrus se ti raději pustí do kytek než do řasy. Ta jeho pověst řasožrouta a čističe je mýtus.
Ancistrus prostě žere řasy. Když je výkonej, tak ti krásně vyčistí akvárko. No a jestli máš nějaké větší akva, tak si jich můžeš pořídit i víc
To stačí hodit do vody krunýřovce a řasy samy zmizí?
a slimacik by nepomohol proti riasam? (krunyrovec.. to ma aky oficialny nazov?)
No tak tam hoď krunýřovce a máš po problému s řasama
No jo, já už ani nebudu uvádět zdroj těchto mých pochybných informací. Ale svítim jim pořád 13h, snad je to dobře.
co sa tyka rias, rasli by tak isto aj pri ziarovke, tak o co ide
takze hovoris, ze ak sa nebojim rias, dat akvarko viac do svetla je to najlepsie co mi mohlo napadnut
) no vsak uvidim co na to riasy, ci sa ich zlaknem
a tiez si este rozmyslim, ci to stoji za to... ale aj tak si myslim, ze tak denne, ako aj umele svetlo 12 hodin denne na seba nenecha cakat riasy
(a oblaky su prirodzene aj v prirode, ci nie?
prave naopak. kedze mame my dni kratsie, mali by sme svietit viac. lebo rastlinky, ktore mame v akvarkach su z koncin, kde zmena sa noci takto nepredlzuju.
Rybám je to asi jedno a rostliny musej růst co nejvíc, žádnej odpočinek!
0 20.10.2006 11:45 Kate – světlo
Jo a je pravda, že se na zimu má doba přisvěcování trochu zkrátit? Jako aby to bylo jak v přírodě, kde v zimě je míň světla. Tak aby ryby a kytky neměly takovej stereotyp.
Naopak, denní světlo je nejlepší ze všeho! Ale přímé sluneční světlo je tak moc dobré, že probudí k životu i řasy!
V akváriu potřebuješ, aby ti rostliny rostly pořád, žádné výpadky díky zatažené obloze! Nemluvě o nedostatku světla přes zimu.
0 20.10.2006 11:24 matko – svietenie vs. okno
Ahoj akvaristi, ako je myslim zname, kedze sa v zime "skracuju dni", patrilo by sa v akvarkach viac svietit. Tiez je vsak zname, ze akvarka byvaju umiestnene v tieni tak, aby na ne svetlo nedopadalo. Aku vyhodu maju teda ziarovky, ktore nahradzuju denne svetlo, pred normalnym svetlom zvonku? Teda okrem toho, ze minaju elektrinu
Co takto posunut akvarko trochu viac do svetla?
Skuseni akvaristi, preco je denne svetlo povazovane za "skodlive", zatial co svetlo umele sa berie ako velmi vhodne pre rastlinky a pod.?
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1700x