Black molly - rozmnožování, odchov
4 rostliny je málo. dokup jich víc, neboj se toho. Ja mam cca 2x větší akvárko a dal jsem tam 8 nebo 9 druhů po dvou košíčkách. Čím víc na začátek tím líp.
anubiasy rostou hodně pomalu, sice jsou to vděčné rostliny ale potřebovalo by to nějaké rychlerostoucí, třeba i plovoucí (například pistia), nebo některé z těch co jsme tu vypisovali. Pořád je těch rostlin málo
Mám 2 Anubias gilletii (aspon myslim ze je to ono lebo to tak vyzera), 2 akokeby zmenšniny toho anubiasa.
CO se rychlorostoucích kvítek týče, tak za sebe můžu vřele doporučit Hygrophila corymbosa
a dokud jsem neměl zajeté akvárko, tak hodně rychle rostla taky Ludwigia repens, ale později jsem musel začít hnojit aby zase začala růst
trochu si o tom pročti, rostliny jsou základem stabilního akvárka. Nejen že tě jedna rostlina moc nezachrání, ale většinou se více rostlin uchytí líp než jen jedna (nevím jak to, ale mám to ze zkušenosti). Kdybys sehnala někoho kdo má přebytky, někteří je i pošlou poštou, tak bys měla kytky za pár kaček. Hlavně vybírej ty nenáročné (jávský mech, růžkatec, kryptokoryny...). Stálo by za to si o tom něco pročíst. Když si tam zas koupíš tu jednu kytku jako předtím tak ti skoro s jistotou můžu říct že zase zdechne, někde musí být chyba
Dám tu fotku možno aj dnes lebo si musela kúpiť baterky do foto. Ale tá biela uplene to isté ako ostatné a nafúknutá až až.
Ja som mala takú rastlinu ale 8 krát mi zapchala filter a potom som ju vyhodila.Ale tak skúsim ju kúpiť ešte raz.
A mám aj tú prezentáciu-Malé rybie ihrisko
na té fotce je podle mě normální black molly, jo bývají i stříbrné nebo flekaté
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama rybicky.net/atlasryb/silver_molly balon molly, je taková víc nafouklá, jak už název říká
Jestli je to normální molly a ne ta balonová, tak bude odchov jednodušší. Až dáš dopořádku akvárko, uděláš jim tam nějakou houštinu kam se schovají mladí, tak s odchovem nebude problém a ani nebudeš vědět kam tolik mladých dávat.
aha no tak ale ako mám zabrániť tomu aby ich ostatné ryby požrali? A ešte davam jednu fotku tej molly(samčeka). Ako je to fotka z netu ale je to úplne to isté ako môj samček
A môže byť molla biela?
Určite to záleží aj od podmienok ale záleží to aj od toho ako sú tie ryby staré pokial sú to mladé ryby nemusíš ani postrehnút že samica porodila a ostatné ryby poter jednoducho zožerú.
jak už jsem ti psala v jiném tématu, asi mají špatné podmínky. Bez prezentace nebo více informací ti nikdo moc neporadí (v prezentaci musíš mít aspoň nějakou fotku aby se zobrazila ostatním)
0 05.12.2011 13:10 KAtUsKa – Odchov platy koral a molly ballon
Mám samičku a samčeka Molly ballón samček ju naháňa vkuse asi 3 mesiace a nič sa mi nenarodilo
a to isté aj s koralkami len samček samičku nenaháňa
Prosím poradte. Robím nikde chybu? Dakujem
Starší reakce
Ten filtr propláchnout v té vodě odsáté z akvária.Zhodnotit stav ryby a jeli opravdu nemocná,tak pryč s ní.Black molly přežívají bez újmy i v nádržích kde mají problémy jiné druhy ryb.
Můžeš vyměnit vodu a propláchnout filtr. U tak levné ryby je ale dle mne diagnostika a případné léčení kontraproduktivní.
ajaj
a nevíte co bych měl dělat?
Občas mi také nějaká ta ryba posedí na listě, ale jsou v pořádku. Mi se zase množí mečovky. Jediný problém je ten, že samec nejspíše "vyžere" ostatní samce, a tak mám pouze malé samice.
Důležité je, aby se měly kde schovat. Na to je výborný takový příchytný "mech", který se dokáže rozrůst do velké změti šlahounů, kde velké ryby už nevplují.
Mám jej u vstupní hadičky do filtru- potrava vždy tak připluje i k těm menším a nemusí se o ni prát s ostatníma na hladině;)
Bude to asi opak zrodu.
Starší reakce
Může, ale bude platit dvojnásob větší ostražitost při hlídání kvality té vody. Rozhodně zkrmovat vždy čerstvé, moc dlouho neuchovávat, velmi rádi se kazí a do akva se mohou zanášet různé infekce a nemoci, ale když se o ně náležitě pečuje, tak proč ne. Krmit spíš častěji a v menších dávkách.
Děkuju za info
) jako živou stravu mám nitřenky, muze byt?
Pokud z těch mladejch chceš něco odchovat do dospělosti, tak jim velmi často měň vodu a vydatně(ideálně několikrát denně) je krm, nejlépe živou potravou, když nebude k dispozici, tak sáhni po mraženým, třeba patentkách. Nádrž(ať už je jakýchkoliv tvarů) udržuj v čistotě a určitě se dočkáš dalších radostných chvilek s nima.
Já jsem neudelala nic, ja to rikam porad ze i v kulatým jsou spokojený
(neříkám, že každá ryba)
A co se tedy stalo tak zásadního?
Starší reakce
No, ale rozhodně je to na ně prťavé.
Já vím, že se to kulatý moc nedoporučoje, ale já začla betama
a ty mi umřeli. Ale těmhle se tam určo líbí..A vzduchování tam mám
No něco na tom bude. Když se ty věci pak sejdou, tak se to někde projeví...
Podle fotek koukám, že nejspíš mají kulaté akvárium
a určitě ani vzduchováním, no myslím, že to určitě bude špatnými podmínkami.
Ta lyra je pravděpodobně samec. Ta druhá potvůrka je určitě samice. U tý lyry by to chtělo foto ze strany. Každopádně se mi zdá, že samice je v očekávání.
Tak v osobních fotkách 3 fotky... Už jdou vidět?
a jakou máš teplotu vody?
A jak máš tvrdou vodu? Dříve se Moly v měkké vodě moc nemnožily... (tvrdost vody v akváriu je přibližně stejná jako té, co do akvária liješ. Pokud používáš vodovodní vodu, na stránkách vodáren bude tvrdost uvedena.
Právě, že mám jenom je..Mám i malý akvárko a mám tam jen 2rybičky (ty molly) samce a samicku
A jaké ryby máš s nimi? Možná ti nějaké porodí, ale ostatní ryby ti je sežerou.
0 11.10.2011 15:59 Mollina – ....
Ahojky lidi, mám molly už přes 3 měsíce a pořád čekám na ty malý a oni nikde
Četla jsem tu dost rad..Samec mi pořaád honí tu sammici a když jí dám pryč tak zase nic :( Asi ta moje nemuze mit miminka
jinak díky za odpověď kdyby se někdo našel...
Starší reakce
0 30.09.2011 12:00 Lucie – black mola
Může mi někdo prosím poradit proč jednu mojí black molu dám den před porodem do porodničky a ona porodí jen 2? má dvojité dno,hlídala jsem jí,opravdu jen 2 a to už se mi stalo i minule.Už je zas hubená,místo miminek z ní pořád šli jen černé blány...Předem děkuji za radu.Prosím napište mi na mailto:xarxa@seznam.cz z medostatku času tyto stránky moc nenavštěvuji..Děkuju Lucka
Starší reakce
Zemřeli stářím, to je u pavích oček víc časté, když je čím dál víc tahle ryba křížená tím se snižuje i její životnost, ale aspoň to převyšují počtem narozených mláďat.
no to bylo asi stářím.... nic si z toho nedělej, svůj úkol splnili ne ? máš od nich určitě hromadu prcků
Starší reakce
ahoj minulý týden mi porodila black molla a jak jsem si všimla, tak den jsem ji nedala nažrat a byla z pohledu ze předu hranatá a večer před tím než porodila ji samec a taky samice paví oko tlamkami dloubali do břicha. Mrňata jsem neodlovovala a asi 5 jich přežilo. A než začala rodit, tak jsem všechny ryby nakrmila aby měli menší chuť na mladé. Snad ti to moje pozorování pomůže
No většinou bude samice nacpaná k prasknutí, ale pokud hodně krmíš může to být i z jídla takže to moc nepoznáš. Pokud krmíš tak na normál poznáš to podle toho. Nejlepší je však už předtím dát samici do porodničky.
Tak měsíc bych je v porodničce rozhodně nenechával, přeci jenom to není nic moc extra velkej prostor.
Nejlepší je udělat si koš do kterého se všecky rybky vlezou a nechat je tam třeba měsíc a uvidíte jak se bude na dně akvárka množit maličký plůdek
0 31.07.2011 22:52 Petr – molly
Ahoj chci se zeptat jak se pozná u black molly kdy bude rodit
Starší reakce
Moc děkuji za rady.
Po intenzivním krmení salátem ze zahrady už mám 2 vrhy po 25 mláďatech a další 2 samice se pěkně kulatí.
Starší reakce
Uplne nejjednoduseji koupit vlocky Tetra Phyll. Nase Platy to berou dobre a je to rozhodne ohledne pripravy to nejjednodussi, co se da. S ohledem na mozne chemicke osetreni zeleniny pak take to nejbezpecnejsi, pokud si neco zeleneho akvarista nepestuje v kvetinaci za oknem.
Díky za odpověď.
Na jejich životní podmínky se můžete podívat v mojí prezentaci, i když už jsou tam dost staré fotky moc se to nezměnilo.
Jinak s tím krmením je to možné i když zeleného nikdy moc nedostávali, tak v menším akváriu měly dost řasy.
Zkusím jim přidat trochu toho zeleného krmení.
Je divne, kdyz se zivorodky prestanou mnozit, ale vyloucit bych si to netroufnul. Takze co zivotni podnimky, ve kterych ted ziji? Maji dost zeleneho krmeni? Nemely treba drive slusny prisun krasne cerstve rasy, kterou ted nemaji? A dokrmujes je necim zelenym? Je to pro ne zivotne dulezite.
Přidat reakci
1 ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23721x