Black molly - rozmnožování, odchov
Dnes mi molla porodila cca 25 prcků mollátek. Mám je v odchovničce (malé akvárko) bez příslušenství. Matku jsem odlovila po porodu. Je třeba jim vzduchovat? Ze začátku většina polehávala u dna, ale teď už začínají plavčit, tak snad to bude v pohodě.
Starší reakce
Šupni ich tam, mám mečúňa, molly, sae, ancíkov, neónky - skrátka taká zmeska v spoločenskom akva a nikto o ne nemá záujem. Ale mohli by mať, lebo čo s 10 živorodkami...
Pokud je tam nemá co sežrat, tak třeba hned. Pokud ano, tak až povyrostou tak, aby je ti žrouti nemohli pozřít.
Starší reakce
Starší reakce
To musíš odhadnúť, ale ak nemáš v akva nejakých žrútov poteru napr. skaláre nemusíš sa báť, niečo Ti určite prežije. Veľa zdaru.
I druhá fotka je špatná, ve smyslu kvality. Z této fotky je to velice težké rozpoznat a stanovit nějaký přiblížný termín. Snad ti pomohu alespoň tím, že tě odkážu na mnohé články na toto téma na těchto stránkách, nebo doporučím přečíst toto fórum. Ve zkratce se období před porodem pozná tak, že má samice obrovské břicho (až několikrát větší něž za "normálních" okolností) a má je "hranaté". Bezprostředně před porodem a v průběhu porodu se samicím otevírá porodní otvor. Jeho otevření je vidno pouhým okem. Když jsem vyhlížel správný okamžik pro přelovení samice do jiné nádoby k zachránění potěru před nenasytnými "spoluobčany" (akva), vsázel jsem právě na tento ukazatel.
Hodně zdaru a potěru ;)
0 13.03.2012 18:05 skorpy001
Starší reakce
Časem určitě ano. Příbuzenská plemenitba u šlechtěných živorodek, a nejen u nich (papoušci, králíci, morčata...), se používá pro zvýraznění určité linie nebo barvy. Ovšem takové šlechtění s sebou nese také samozřejmě riziko zvýraznění i nežádoucího jevu. Například u BM to může být rychlejší a častější návrat k přírodnímu zbarvení P.sphenops. Tedy mizí černá barva a ryby začínají strakatět. Zvláště u těchto ryb se doporučuje přimíchávání ryb z dobrých chovů k posílení černé barvy. Tedy pokud je vám barva lhostejná, nelamte si s tím hlavu. Pokud máte obavy z deformací mladých...Při trvale příbuzenské plemenitbě dochází ke zmenšování chovných ryb a to s sebou nese riziko většího počtu špatně vyvinutých ryb při porodu. Matka porodí nevyvinuté jikry. Proto je vždy dobré do takového uzavřeného chovu přinést genetické oživení.
Starší reakce
Abys porod uspíšila, přidej čerstvou vodu a zviš teplotu vody přibližně o dva stupně. Menší šok jim pomáhá uspíšit porod.
Tak ta samice se jeste ,,nerozsypala"
...chova se a zere porad stejne a kazdou chvilu by mela mit maly ryby, ale mam ji porad v karantene radeji. To by me zajimalo jak dlouho tam bude
Ne všichni lidé ztrácí přirozenou barvu vlasů (např. moji rodiče).
Taky to muže být prostředím ve kterém žijí, stravou a nebo chemikáliemi ve vodě.
Mám samice goldmoll "nad hrobem" a barvu neztrácí, jsou skoro oranžové. Je pravda že lidi šediví...ale že by i rybám vyšisovaly barvy? No nevím...to zase bude téma pro doktory....
A nebude to taky tak trochu stářím?
Lidé taky čím jsou starší, tím jsou šedivější
S ohledem na toho chlapíka bych řekl, že to bude v pořádku, ta je na "rozsypání"
Tak to je ona, ale ta fotka je blba, rybicky na ni nejdou videt, ale to jak je vybledla jo..oproti tomu samcovi co je vedle..Cim to muze byt teda?
Tyjo ted me napada, nemuze to byt vodnatelnost? Ale plave, zere normalne, nenadnasi se, supiny zjezene nema...Akvarko prerybneny nemam, pravidelne vymenuju cast vody...nevim, anebo ze by nejaka plisen
Edit: No nic je v karantene v jinym akva, u osatnich rybek jsem zatim nic podobneho nezpozorovala..to je teda v pytli, na stary kolena neco chytne chudak
No to tedy zcela normální není, aby bledla a byly vidět rybičky...nemáš fotku?
No ona je hodne vybledla, hlavne bricho,to ma pruhledny,jdou v ni videt maly rybicky,ale driv takova nebyla, to byla syte zlata, ale uz ji mam taky dost dlouho, tak jestli to neni tim starim
No ona má právě intenzivní zbarvení, proto to není vidět. Ale pokud budeš mít bledší jedince, možná to uvidíš.
Záleží na intenzitě barvy. Někdy to vidět je.
Tak ne oranžová, je zlatá teda správně řečeno, no gold molla prostě
Orandžová?Nemáš náhodou platu?
Ja prave myslela ze kdyz je oranzova tak ze to videt pujde, ale nevim, vypada ze za chvilu praskne, ale zadnou skvrnu zatim nema, tak se uvidi..
No myslím, že pokud mají tak to přes to zbarvení nepůjde vidět, jinak se to pozná větším břichem, pokud se teda nepřekrmuje.
0 01.03.2012 17:38 LucieAM Ahojte, nevite nekdo, jestli maji gold molly skvrnu brezosti? nebo se to pozna ze budou brzo rodit poze podle hranateho bricha? Diky
Starší reakce
Alebo má črevnú infekciu ak má biele výkaly. Ak je ešte aj tučná, možno má zdravotný problém. Možno by bolo vhodné ju na pár dní izolovať a nekrmiť.
Starší reakce
jo moc
Co mám dělat? Má to u řitní ploutve něco bíleho nevíte co to múže být?
nemal ale do obeda ju pozoroval otec a nic len tu jednu potom som ja pokukoval do vecera a stale len tu jednua tu nezozrala potom som ju odlovil
A měl jsi dole nějaké pletivo nebo něco, čím by mladé propadly a matka se k nim nedostala? Black molly své mladé žerou...
Je tlustá
mal som ich odlovene v jednej 5 l flasi mecovka v druhej black molla na spodu strk + rastlina a vzduchovanie voda s akva a sledoval som ich vrhli po jednej a potom do vecera nic tak som male odlovil a nechal som ich tam este dva dni a aj tak nic uvidime pockam na dalsi vrh
aha, je jim cca 14 dní. netušila jsem, že se poznají až po 4 měsících. budu tedy čekat. Díky za radu
0 23.02.2012 10:17 skorpy001 – prosím
jak poznám těhotnou black molu
A určitě jsou to samičky? Kolik jim je? Samečci se začínají projevovat až tak od 4 měsíců, do té doby vypadají jako samičky.
Už jsem odpovídal jinde - pH, teplota, tvrdost...
0 23.02.2012 09:59 Jedle zdravím, potřebovala bych poradit. poměrně dobře se mi množí blacka molly, ale rodí se mi jen samičky. dělám někde chybu?
Spíš ne, spíš zbytek ona nebo někdo jiný sežral...Leda by to byla nějaká malinká samička a velké mládě.
0 23.02.2012 09:49 7ERIK7 – black molla
je mozne ze mi black molla porodila len 1 mladeho rodila prvykrat ale aj tak sa mi to zda cudne to iste aj mecovka tiez prvy krat a tiez 1 dno je to normalne ?
Starší reakce
Píšeš gold molla a černý břicho...jeden z nás je asi mimo
Co má barva břicha s polečnýho s přežraností?
Nevyzera ze by bola prezrana ma cierne brucho!
Není jen překrmená? Klidně se užere k smrti...bacha na to
Nech to na přírodě, až to přijde, tak to bude.
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... 17 18
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 23721x