Micranthemum a Hemianthus - pěstování
však uvidíš co ti z toho vyroste
takže to je HM ? :(
ale čo som tak pozeral, HM má oválnejšie a špicatejšie listy, a nemá ich tak nahusto ...
podľa mňa to je HC
čo si myslíte vy ?
A taky se snadněji pěstuje, je "větší držák".
ani to micranthemum by tam nevypadalo špatně. Když ho budeš přistřihávat tak se bude taky plazit po zemi a tak vysoké nebude
Já to vidím na HM, ale na mě nedejte.
tak mám lepšiu foto ...
HC alebo HM ???
. dnes som to zasadil, dnes sa mi to podarilo spojazdniť ... snáď to bude HC, lebo ak sa mi to tam vpredu začne ťahať do výšky, tak ma to nepoteší ....
bude to HC, micranthemum roste do výšky
Podle mě to je HC
ahojte ...
kúpil som rastlinku, bol na nej štítok že je to hemianthus callitrichoides, ale neviem či sa to nepodobá viac na micranthemoides ... na čo sa to podobá viac vám ??? Je to HC alebo HM ?
je od rataja a štítok mal že je to HC, tak neviem, majú dôvod klamať ?
Starší reakce
Ja mám Micranthemum micranthemoides z Aqua-Daho a darí sa mu úplne perfektne už od začiatku,po cca 1 mesiaci už rozdávam rastlinku ďalej akvaristom v okolí. Preto sa mi vidí jej rast veľmi rýchly. A rastlina nenáročná.
No já mám světla přehršle a stejně se tahá k hladině. Růst je střední , rychlost přizpůsobení novým podmínkám je delší. Mě než se rozrostla z takovejch zbytečků tak to trvalo cca 8 měsíců bez sycení CO2. Se sycením to bude určitě lepší.
Teďka mi konečně vyrašila po 4 měsících Camomba Carollina . Původní velikost byla 2 cm , teď je k hladině (17cm) a má 5 dalších šlahounů.
jestli se mi vůbec chytne. zatim je jediná která na to nevypadá. i když po týdnu moc soudit nejde ale vzhledem k ostatním téměř nepovyrostla.
Sice pustit par slahounu k hladine jde, ale hezky to rozhodne neni - vetsinou opadnou ty spodni listky a tim padem mas v akvarku neco jako steblo, ktere konci par listama.. Ale jestli mas dost svetla (coz asi mas) tak to zkusit muzes - listky pak opadavaji mene.
A tak se stalo že jsem si je v návalu objednávání spletl a objednal jsem vysokou místo plazivé
.
Čiže místo Micranthemum callitrichoides 'Cuba' mám Micranthemum micranthemoides.
Ale když si to tak představím tak pár šlahounů pustit ke hladině nemusí vypadat vůbec špatně
Micranthemum micranthemoides a Hemianthus micranthemoides jsou stejná rostlina dorůstající až 30cm. Hemianthus callitrichoides roste plazivě a tvoří koberce na obrázku od matrix069.
...sranda to som si ani nevsimol...ja ho mam od matlala
- zatial ako emers az sa rozrastie pojde do maleho aqua...
...to ma ta ista rastlina 2 rvozne Latinske nazvy??? - lebo ako cumim - tak cumim vyzera to tak isto
tak budu kričky
Ovšem ak sa jej zadarí.
popripade prisadim cubu
Přiznám se, že nyní nechápu já. Zřejmě je to na mě moc složitý větný útvar.
Nicméně Micranthemum micranthemoides a Hemianthus micranthemoides, ve smyslu původního příspěvku, jsou dva názvy jedné rostliny. Nebo ne?
Myslim, ze vsichni pochopili jak to myslim.. Dosud je to nazvoslovi ve zverimexech, na burzach i leckde na internetu pouzivane tak jak jsem psal. Ale jasne, chapu - proc nepouzivat to co je spravne, nez to co je zazite...
Ale koberec z Micranthemum micranthemoides nevytvoríš,to skôr také kríčky. Keď tak pozri moje akvária Pokus 1 a Pokus 2,v jednotke bol Hemianthus "Cuba" a v druhom mám teraz Micranthemum (Hemianthus) micranthemoides.
tak to je ono. mne pri objednavce spletla jeji uvedena velikost a to me spletlo v rostlinkach. puvodne jsem chtel prave tu co vytvori koberec. nevadi budu vic strihat
Je jedno kterou zářivku použiješ, rozdíl je jen ve tvém dojmu z barvy světla.
Pokud ho nebudeš střihat a bude se u tebe mít dobře, vyroste až na hladinu, i kdyby byla zasazena metr hluboko. Ostatně stejně jako většina akvarijních rostlin.
Chem napsal: Micranthemum micranthemoides roste dobre i v hure osvetlenych akvariich narozdil od Hemianthu...a nepne se po dne jako Hemianthus.
Horác napsal: Hemianthus a Micranthemum jsou synonyma.
To česky znamená, že je je to jen jedna kytky se dvěma jmény. Takže Micranthemum je na rozdíl od Hemianthu stejná
Či 840,alebo 830,to je jedno.
HM je nenáročný a rastie dobre aj v tieni iných rastlín,avšak potom sa viac ťahá za svetlom a spodné lístky začnú uhnívať. Pri intenzívnom osvetlení sa Ti ľahko stane že niektoré stonky sa začnú plaziť po dne a z nich dohora vyrastajú odnože. V tvrdej vode pri intenzívnom osvetlení sa na lístkoch môže začať tvoriť biely povlak-biogénne odvápnenie. Dorastá aj do výšky 20 cm,ale dá sa ľahko strihať. Jeho rast je rychlý.
HC je náročnejší na svetlo,no dokáže vytvoriť nádherný koberec. Potrebuje však dostatok železa je dobré mu zabezpečiť aj Co2. pri intenzívnom osvetlení jeho výška nepresiahne 3 cm,Avšak ak je už moc hustý,spodné časti rastlinky začnú odhnívať,preto je dobré ho občas prestrihať,čo dá na väčšej ploche akvária dosť zabrať a je to piplačka. Ale výsledok stojí zato.
Toto sú moje osobné skúsenosti s týmito rastlinkam,preto sa môžu líšiť od všeobecných dostupných info.
foto HC v 112 L
S osvetlenim neporadim, nicmene Micranthemum micranthemoides roste dobre i v hure osvetlenych akvariich narozdil od Hemianthu. S vzrustem - dorusta se i tech 15 cm.. Ale da se zastrihovat na tech 5cm a tvori pak pekne koberce. Jen se musi sazet pinzetou a nepne se po dne jako Hemianthus.
Starší reakce
Micranthemum (Hemianthus) micranthemoides x Micranthemum umbrosum
Jste si opravdu jistý, že nejsou obě rozdílné? Viděl sem teď fotky nějakého asi profíka a ten tam měl kytky nafocené pod oběma názvy. Na každý pád mám tu náročnou.
A ted odkaz
www.aquacube.it/… ale nekontroloval sem jestli nefotil tu stejnou.
Hemianthus a Micranthemum jsou synonyma.
Musí na ni pořád svítit přímo zblízka světlo, jinak se začne tvářit nažloutle. Po přesazení z původního akvárka jí zbylo jen trošku, zbytky. Teď vytláčí z 12-ti litrového všechny ostatní.
jj mě nikdy nerostla a teď jsem založil 12l, vymezil jí 1/5 akva a roste dost rychle a nezdá se být náročná, tedy až na světlo
Jedna je snadná a druhá náročná. V jednom akvárku mi chcípala a ve druhém roste hehe.
Vždyť je to tatáž kytka ne?? Jen jiný název
0 24.11.2007 12:02 marsz – Micranthemum a Hemianthus
Tyto dvě kytičky se v místním atlasu nějak překrývají. Tedy Micranthemum micranthemoides a Hemianthus micranthemoides. Je to tam i napsané. Jedna je náročná a druhá asi roste skoro sama. Nevím tedy jestli je pěstování úplně snadné či nikoliv. Možná by na ni v atlase stačil jeden odkaz. Čau
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 5043x