Přípravky a přístroje k měření pH
A od firmy tetra?Je taky dobrý?
Test od Rataje ve většině akvaristik, s Aquarem je to momentálně horší, je dostání málokde, většinou na burzách.
Poslal by jsi mi odkaz kde ho můžu koupit?
Nechci hanit ale podle mých zkušeností měří dost šejdrem (v porovnání s Aquarem, Ratajem a digitálním pH metrem)
Starší reakce
Trochu ozivim stare tema. Dnes mi prisel ph metr, tak jsem si trochu zameril. Oproti kapkovym testum (ben-test) jsem o 0.7 vys. Pri mereni obou akva, i vodovodu. A to ty barvy neposuzuju sam, ale i zena, ktere v barvickach verim.
Mate jeste nekdo nejakou praktickou zkusenost s ph, ktere vidite kapkovymi testy ruznych znacek, a ph-metrem?
Tak me pri tom napadlo - porad tilman sem, tilman tam, ale pokud litame klidne vic jak 0.5 ph mimo mereno kapkami, ..... Driv jsem si myslel, ze se kapkami da trefovat tak +-0.2. Aso jak kterymi, a jak kdo.
Starší reakce
elektronickej ph metr neni spatnej kdyz je nakalibrovanej pomoci kalibracniho roztoku,ale ja vic pouzivam kapky,sera nebo aquar
Tak to je pro mě novinka.Já ho mám už 5 let a bez problémů.
Problém je v tom že sonda vydrží tak rok nejvíce dva, zkalibrovat už potom nejde.
U nas jsou docela drahe, obdoba tech nejlevnejsich "drahych" treba tady :
cgi.ebay.com/…
Ja malicko pokukuju po necem takovem:
cgi.ebay.com/…
Opet zajimava cena za takovou kombinaci.
I ten nejlevnejsi bude urcite presnejsi nez kapkovy test.
Nevím jak u tohoto přístroje.
Jinak stačí pouze občas,tak jednou za rok,Ph metr zkalibrovat.Opět měří přesně.
Mam kapicky od rat_je a jsou taky docela nepresny,barvu si vzdycky musim nakou ktomu domyslet.Protoze vubec neodpovidaji
Jasně, ale na netu jsem dohromady prd našel, a taky jsem chtěl vědět, jestli jsou i kapky, které měří přesněji. Mě měřily +- 0,5 pH, což je dost velká úchylka.
taky mam kapicky
ale da se koupit i PH metr (je to ale docela draha sranda)
0 23.11.2007 19:20 rolandmynar – Přípravky a přístroje k měření pH
Poraďte mi prosím, co používáte na měření pH vody. Mám kapky, které jsou prošlé a měření probíhá po zbarvení odhadem, ale budu kupovat nový, tak mi poraďte, čím měříte a jak přesně? (taky jak levně nebo draze?)
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 3163x