Přihlásit se RYBICKY.NET »

Heteranthera zosterifolia - problém

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Heteranthera zosterifolia - problém
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivulik1Re: Libcin
Malo svetla? Tato rostlinka potrebuje 3 veci: Prostor, poradne svetlo a dostatek zivin. Zacni tim svetlem, pak treba pridej nejakou tu zivorodku. To je nejlepsi hnojivo :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0Re: Libicin
Fotka k příspěvku Té moji stačí při svitu zářivky obyčejná voda z vodovodu , přiměřené zarybnění gavůnama s platami a nepřítomností žravých plžů s výjimkou pískořek. Společnost dalších rostlin tvoří bulvovka , anubis , hnědovka , zakucelka ,zákruticha , lomariopsis a loděnka . Dřív i dva druhy šípatkovců .

Reagovat na tento příspěvek 0  - Libcin – Heteranthera zosterifolia-problém
Potřebuji poradit, jaké máte zkušenosti s touto rostlinou. Všechny rostliny v akva rostou bez problémů, pouze Heteranthera se trápí, hnědne, mnohdy celá vyplave na hladinu (přerušený stonek).Voda měkká, hnojení plus CO2. Přestal jsou používat UV lampu i po výměně vody, došlo k částečnému zlepšení. Akva 500l, výměna vody 1x týdně 12Ol, 0,4w/l-můžu i přidat na 0,5w/l, ale akva jede teprve 6 měsíců, tak to nechci přehánět. Blyxa narostla do výšky 20cm a na Rotalu si tak vzít sekačku. Děkuji za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: Uli
Klidně ji rozstřihej na 15 - 20 cm kusy a zasaď. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Uli – all
zdravím moje Heteranthera zosterifolia je roztáhlá po půlce akvária teda její hladiny. Chci se zeptat jak moc ji můžu začštípnout? díky moc
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik
Nyni me jedna heteranthera vyrostla nad vodou a ma ty same ovalne listky jako kdyz se chystala kvest pod vodou, mel by nekdo nejakehe hezke vysvetleni?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - isamik Re: Nik
Fotka k příspěvku Takhle vypada kvet :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik Re: isamik
pěkné. Mně to ta hygrophyla udělala taky, jenže se ty nové lístky nějak zasekly. Tak nevím, snad to rozchodí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik Re: Killer
Fotka k příspěvku Uz jsem nejspise prisel na to proc hazi tak divne listy. Dneska po navratu domu vidim 2 poupata na jedne rostline :-)

Pokusim se ji vyfotit, ale zatim vsechny fotky me vychazeji "prepalene"

Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer Re: isamik
je to myslim z ameriky..to co ti dělá aky nechápu,mě e to nestalo..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik Re: Nik
Je to mozne, samotneho me zajima co to dela. Neni z jv asie a chtel sem ji zanedlouho vymenit ale asi si ji chvili ponecham a budu pozorovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: isamik
vypadá jako emerzní rostlina ale nevim proč to dělá světla tam máš dost a dobré
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik Re: isamik
výstřel od pasu:
šok z přesazení?
mně něco podobného udělala teďka hygrophyla
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik – Heteranthera zosterifolia a jeji zvlastni listy
Kdopak mi poradi proc mi tohle dela Heteranthera zosterifolia? Je to rostlina ktera rostla u Horace v akvarku a po presazeni do meho 250l udelala tohle, neni vubec krasne kosata a jeji nove listky jsou na stopce ktera jde ze stonku ovalne sirsi nez normalni uzke a spicate listky. Jejich barva je o malinko svetlejsi nez u "normalnich" listu.

EDIT: a kdyby me sla nahrat fotka tak vam to i ukazu
Fotka je na rybicky.net/nadrz/2484/d11465.jpg

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 6192x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4776?od=151