Akvaristiky
K tomu superzoo - ono uz vypovídá samo o sobě ta prezentace. Mají tam napsaný latinský název, k tomu anglický dodatek a nic víc. Jednou nabízeli 5 druhů bojovnic. Po googlení ve zverimexu mi ani google nenašel ty jejich názvy. Tak jsem se zeptala personálu, no ani oni to nevěděli.
Navíc v me prezentaci si člověk pocte, proč me akvarko vypadá, tak jak vypadá - rady ze zverimexu.
Já se dívala tak všeobecně na dania, no a zabruslila jsem na stránky superzoo. A zjistila, že zas nerozumím, i když jsem si myslela, že to bude ta zavojová verze.
Přesně tak, doporučuju si udělat klidně i delší výlet do akvaristiky a pořídit ryby tam. Po republice jich je dost, takže to nikdo nemůže mít extrémně daleko.
Jinak k tomu superzoo - jako začátečník jsem si přečetl radu, že tyhle řetězce nejsou vhodný zdroj pro rybky a kytky. Čím větší řetězec, tím je to prý horší. V Hornbachu jsem okamžitě poznal, že nedostávám dobré rady a kytky odtut rostou hůř než tytéž kytky z Invital eshopu.
Proto jsem si dával bacha, když jsem vybíral, odkud brát rybky a nakonec jsem si vybral shrimp, i když to bylo spojené s cestováním kurýrem. Jsem naprosto spokojený a kdykoliv bych je už do budoucna upřednostnil před osobní návštěvou běžné neprofi akvaristiky nebo superzoo/hornbach/pet centrum a jim podobné i za cenu toho, že to bude znamenat přepravu v polystyrenovém boxu kurýrem. Rybkám se daří, nejsou nemocné, stres zmizel velmi rychle. Když vidím v těch pet centrech ty rybky v akvárkách s chcíplou kytkou, nevsadil bych na jejich zdraví ani pětník.
Starší reakce
Starší reakce
Opět Profiplants, určitě bude mít...
Chtěl jsem někde koupit bioakvacit do komorového filtru. Překvapení -- v akvaristikách, v SuperZOO i v Hornbachu mají jen hotové filtry nebo velmi malé kousky za nesmyslné ceny, bioakvacit jako takový nikde. Asi nezbyde než jet do Počernic
Ještě akvatista.cz, ten toho bude mít asi nejvíc, ale výdejní sklad má v Počernicích a s omezenou otvíračkou...
Super, děkuju, Profiplants vypadá velmi nadějně, navíc je kousek od metra.
Profiplants a řekl bych i Hornbach...
Chtěl bych se zeptat pražáků jestli netuší, ve které kamenné prodejně mají slušný výběr dragon stone? Nejblíž při trase budu mít ZOO Braník a Juwelakvarium. Děkuji.
Starší reakce
Nebyl, tom EET roli nehrálo... ta už je zavřená dlouho ... určo přes rok, ale spíš víc ... za pár týdnů rok marodím a to už byla zavřená, když to začalo ...
EET byl asi poslední hřebíček do rakve. Zítra jim to začne.
rybicky.net/obchody/378
Chtěl jsem po čase zajít pro krmení, přivítala mě prázdná výloha a inzerát na pronájem prostoru. Tak zas o jednu míň.
Starší reakce
Aqua-Shop
Leninskijj prosp., d. 87A
MOSKVA, 119313
Moskva g., Russian Federation
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
0 29.01.2012 15:40 re2005 – bonus
Koupil jsem si v akvaristice v Mladé Boleslavi, 1x Anubias barteri var. nana.
Byla tam docela pěkná prodavačka. Jako bonus jsem dostal 2x Kružník čínský (asi). Úplně zadarmo.
Starší reakce
..pravdu máš, to bezesporu. Tehdá jsem ty "vočka" kupoval narychlo skrze děti. Bylo to do nově založené nádrže. (již ustálený biotop)
Spíše jsem to napsal jako odstrašující případ
dík a měj se.
Lípa SY
Ty první dvě znám, tu třetí ne. Díky za info.
Lípa napsal... Nejenže tam plavou uhynulé kusy, ale obsluha jen tápe nad lehce zaměřenějším dotazem k druhu. Po upozornění sice holčina mrtvolky odlovila, ale mrskla je krokodýlkům, že je mají rádi! To sem už nechápal nic. No ukončím to, vzal jsem si dvě samičky a tři samce dle vlastního výběru (paví očka) za 29Kč/ks!!! a vypadl.. Do měsíce přežila jedna samice...
No,jestli chceš bod za odvahu,máš ho mít,ale koupit si ryby z takových podmínek,to je tvoje nezodpovědnost,pak se nediv následkům.Dát za očka takové peníze je také přinejmenším nestandartní,ale budiž...
A jestli jsi znechucený nabídkou trhu,snaž se kupovat ryby z ověřených zdrojů,kontakty najdeš na všech akva webech.
Nestěžuj si na vlastní blbost...
V Litomyšli máme akvaristiky dvě, no nic moc ale díky za ně. Ve Svitavech vím o dvou ale která je ta spolehlivá?
Svitaváci vědí, že na akvaristiku je zde jen jeden spolehlivý krám.
SuperZOO už 2/3 svých nádrží odstěhoval do Ostravy a myslím, že kdyby následoval i ten zbytek, udělal by nejlépe.
1 11.01.2012 13:33 Lípa – Sklorex a další..
Ahoj všem. Padlo tu jméno Sklorex v Brně. Tak mi to nedalo a přidám trošku do mlejna. Kupoval jsem u nich vícero tlamovců a poté ještě cosi (je tomu tak 5let) a můžu říct, že mi neuhynul ani jeden, nečapl ani jeden plíseň a ani nic podobného. Rybičky jsou od nich opravdu zdravé.. A to jsem je vozil na sedačce v kamionu směr OL a Štbk s občasným čekáním a vykládkou
Jsem ze Svitav a co se prodává v ZOO u Hypernovy nebo co to teď je, tak tomu říkám lágr pro rybičky. Nejenže tam plavou uhynulé kusy, ale obsluha jen tápe nad lehce zaměřenějším dotazem k druhu. Po upozornění sice holčina mrtvolky odlovila, ale mrskla je krokodýlkům, že je mají rádi! To sem už nechápal nic. No ukončím to, vzal jsem si dvě samičky a tři samce dle vlastního výběru (paví očka) za 29Kč/ks!!! a vypadl.. Do měsíce přežila jedna samice. Ta stačila ještě vysypat a s mláďat mi plave jeden pár. Dnes se je snažím rozmnožit, ale mám pocit, že jsou genet. poškozený. Jsou to takový chuděrky okolo 1cm v dospělosti. Samička je plná a čekám že vysype co nevidět..
Závěrem: jsem znechucenej nabídkou na trhu :(
Všem pohodu
přeje Lípa SY
Starší reakce
Co vím, tak v Jáchymově nic není. Možná bude něco v Ostrově nebo až v Karlových Varech.
No nevím jak v Jáchymově, ale při pohledu na mapku a popisy v rubrice Obchody je toho v Karlovarském kraji poměrně dost...
Tedy pokud se jednalo akvaristiky....ostatní obchody je potřeba hledat jinde
První půli prázdnin trávím v Jáchymově...Chtěl bych vědět kde tam najdu obchody atd...snad toto téma využijí i jiní cestovatelé
Starší reakce
Tak skús v Ziline... 4 roky som tam nebol tak neviem v akom stave to tam je, ale jedna dobrá akvaristika je smerom ako sa vychádza zo Štorcového námestia smerom na Na námestie Štúra..
Neviem presne ako sa to tam volá , ale tá akvaristika je na tom tiež veľmi dobre , veľký sortiment najrôznejších zanččiek, veľký výber rýb a rastlín, krmív, techniky ... Teda aspoň dúfam že sa tam nič za tie roky nezmenilo...
no v tych obchodnych centrach je to len o ksefte asi neviem ci budem stihat cez BB skor by mi vyhovovalo po trase
Ak chceš sa ísť pozrieť do fakt že dobrých akvaristík, odporúčam ísť do BB. Vynikajúca akvaristika je v BB na Lazovnej, na Dolnej a v Európe je jedna, ale tam fakt len pozrieť ryby, pretože ochota predávajúcich je tam na bode mrazu...
v pondelok idem trasu PP LM MT ZA a spat vie mi niekto poradit kde maju velky vyber rybiciek nejaky zaujimavych nie beznych chcel by som doplnit este do akvarka nieco nezvycajne mozno to bude zniet blbo ale este by mi tam pacila nejaky druh zltej farby
Starší reakce
Já jsem mezi Táborem a ČB, jezdím spíše na druhou stranu do ČB, ale asi nejspíš z toho důvodu že v Táboře jsem nevěděl kam a kde. Dík za tipy, další cesta Tábor! ;)
ahoj to j epravda, je ochotnej jit otevrit i po zaviracce. Martin
Starší reakce
Podle mne nejlepší akvaristika je v Mělníku, Pražská ulice, jmenuje se Vivarium a vlastní jí manželé Kučerovi. Teď připravují otevření megaakvaristiky, taky v Mělníku. Jezdím tam z Prahy, je to fakt na profi úrovni. Koukněte na
www.vivarium.cz, stojí to za to...
10 kč
Jedna dobrá akvaristika je stanici tramvají směrr Hostivař od metra Strašnická po pravé straně.
Na burzu půjdu v neděli kouknout určitě
Ale i tak, pokud někdo zná fajn akvaristiku, sem s ní, ráda se tam podívám
Nevíte kolik je vstupné na burzu, když už o ní padla zmínka?
Žádné akvaristiky nesháněj a dojdi si v neděli na burzu tam mají všechno a za rozumnou cenu. Jediná nevýhoda je že musíš ráno vstávat.
Máte někdo doporučení na dobré akvaristiky v Praze nebo i jinde(pro mimopražské, ale mě zajímá hlavně ta Praha
)? Měla jsem to ráda na Lukách, měli obrovský sortiment, ale obchod zrušili, tak pátrám po nečem podobném... Díky
Starší reakce
Nejlepší akvaristika je asi ta u Dvořáka, ale obecně je to katastrofa,
Další je U střelnice, taky na Budějovický, největší peklo ja asi v Kauflantu, tam je na chcípnutí i prodavačka.
Já jezdím do Sklorexu, Vlastně ve středu se jedu podívat do Mělníka
Zajdi do obchodní Dům Dvořák první patro
a pak na píseckym rozcestí kousek od Lídla směr na Písek
0 23.10.2006 18:33 Petr – Prodejna Akvaristiky v Táboře?
Mám dotaz nevíte kde v Táboře prodávají akvaristiku a rybičky?..Poradí někdo..
Starší reakce
No, tak jsem přechválila..byla jsem se teď mrknout v PetCentrer Novodvorská jak jsem o něm psala, a dvě nádrže byly tak špinavé že přes ně nebylo vidět!
a prodavačky veget, klídek...no snad se polepší!!!!
0 16.10.2006 12:41 Nemeziss – prodejny
Zdravím, tak já musím říct, že buď mám štěstí, anebo nevím..rybky i rostlinky nakupuju v prodejně v Praze Strašnicích, nevím jak se jmenuje
ale všechno je tam čisté, obsluha příjemná, nesnaží se za každou cenu prodat, poradí, vysvětlí, a když jsem si chtěla za drahé prachy koupit jednu rybku, tak místo aby mi jí prodali a měli prachy, tak mi vysvětlili, že do mého akvárka se nehodí. Ceny jsou myslím slušné, žádné nemocné rybky jsem mezi zdravými neviděla (mají tam karanténní akva) a od nich zakoupené rybky i kytky kypí zdravím
dále Pet Center na Novodvorské, taky není špatné, sice obsluha nevěděla jak pozná samečka ancistruse
ale jinak si nemohu stěžovat.
Nicméně, je pravda, že spousta lidí a prodavačů bere zvířata jako spotřební materiál, at rybky, nebo křečky, morčata..měla bych řešení: pochytat takové "lidi", zavřít je do klece kde se nemůžou pořádně otočit, přidat jim tam nějakou nemoc, čistit je jednou týdně, dávat špatné jídlo a to jen občas - a ať si to taky užijou, ne? l
Přeji všem už jen příjemné zážitky, dobré prodejny a zdravé rybky!
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 2199x