Topítko Atman
já si vybral ATMANa právě proto, že na něj všude čtu jen chválu ... snažím se najít chybu - ne poškodit firmu ... ale vyloučil jsem ostatní vlivy a zbyl mi jen ten ohřívač - všechno ostatní používám i v jiných nádržích a s jinými rybkami - a dania red se v nádržích s topítkama snad chovají běžně? ... 25w na 16litrů, sklo + silikonový tmel - zkoušeno ve dvou nádržích, v nichž jsem normálně odchovával potěr! Přibyl jen jediný prvek - topítko ... tři pokusy a všechny dopadly tak, že rybky do dvou dnů exitovaly ... mám noname z Cafourku a tem mi slouží u mladých Ramirezek bez problémů - a to by bylo asi brzy poznat, kdyby něco bylo špatně ... ten první kousek po použití byl opravdu hodně slizovatý (ta umělá hmota)
no já právě z důvodu nefunkčního horního bodu termostatu používám spíše ta méně výkonná topítka, abych to při chybě neuvařil úplně
... cenově mezi nimi až tak velké rozdíly nejsou ... a co se týká toho noname - tak ten drží teplotu +1°C dle číselníčku už rok ... ty ATMANY byly po stránce teploty funkční - v tom není problém
To je sice možné, ale nemůžeme to prezentovat jako problém ATMAN topidel. Asi to byla záležitost nějaké konkrétní vyrobené série. Mám to v mořské vodě. Víš co by to udělalo tam? Při tom množství soli?
No, ona prave ta pryz dokaze uvolnit zajimave veci. Takze jestli u nejake serie pouzili neco s jinym slozenim, mozne to je. Taky se mi to nezdalo, ale psalo to vic lidi za sebou, a pri reklamaci pry tem problem byl znam, jak se nekdo myslim zminil.
Taky myslím. Je to skleněná trubice a pryž. Co by to asi mohlo vylučovat. U nás v akvaristice mají 23 Atmanů (schválně jsem se tam byl mrknout) a ryby žijí.
Jak máte velké akvárium?
Na 1l vody staší v pohodě 0,5W výkonu topítka.Jinak jsem ještě neslyšel,pokud topítko neprobíjí,že by umřely rybky.
Nemohlo to být spíše vadou výrobků, nemocí, nebo skokem v teplotě nebo něčím jiným? To mě fakt dost překvapuje neboť já jsem nikdy nic než ATMAN nepoužíval. Těch rybek je mi líto, ale nesnažím se fakt dělat reklamu.
no, to jsem si myslel také
, ale abych vyloučil jiné vlivy, tak jsem zkoušel první kousek s dospělými a druhý kousek s dospělými v nádrži, kde žijí asi tři měsíce - výsledek: všechno kaput ... jsem z toho dost nešťastný - nejde mi o ta dania, ale chci něco k ramirezkám, abych trochu oživil krev v chovu - a tohle mě fakt vylekalo ... no, zkusím jinou značku ...
Neznám sice technické ani materiálové podrobnosti, ale myslím, že pokud to neprobíjí, tak to nemůže nic vypouštět do vody. Ono sklem těžko něco projde (mám Atman v mořském i sladkovodním akva už dost dlouho).
chápu to tak že topitko netopi míň jak 21°C....pokud ---nižší pokojová teplota, rozsáhlé kolísání teplot, nedostatečně zakryté akvárium, přítomnost ponorných kompresorů a filtrů, akvárium umístěné v blízkosti teplých nebo ochlazujících zdrojů, mohou pro řádnou funkci vyžadovat topítko o jiném výkonu. to chápu že třeba misto 50W je vhodnějši dát výkonějši,aby netopilo v kuse....a to umistěni je celkem logický o tom se neni třeba bavit...
neda se tento text napsat ke vsem topitkum? Topitko, je dobre vhodne dimenzovat
.
Já nejsem rozhodně kovaný v topidlech, ale pokud se tu kolegové baví o levných topidle z této stránky, tak je řeč asi o tomhle Hagen Elite 300W 120.00Kč
Hagen Elite 300W
Klikněte pro zvětšení
Topítko je továrně nastaveno na pokojovou teplotu 21 °C. Změny, jako je nižší pokojová teplota, rozsáhlé kolísání teplot, nedostatečně zakryté akvárium, přítomnost ponorných kompresorů a filtrů, akvárium umístěné v blízkosti teplých nebo ochlazujících zdrojů, mohou pro řádnou funkci vyžadovat topítko o jiném výkonu. K nastavení správné teploty, vyzkoušejte funkčnost topítka se spolehlivým teploměrem.
ELITE Ponorné topítko může být umístěno tak, aby voda mohla proudit bez omezení kolem skleněné topné trubice, tak zajistíte, že se bude teplo šířit naprosto celým akváriem. Stav vody nesmí klesnout pod značku Min.stav vody. A ta recenze se mi teda nelíbí ani jako laikovi.
Mám vyzkoušeno jak atman, tak elite. Atman, mém 3 tyto topítka, vytváří na plastových částech jakýsi sliz, nicméně podle mých zkučeností je neškodný. Teplotu udržuje velmi spolehlivě. Elite, mám 2 tyto topítka. Jedno v pohodě a druhé mi při nastavení na 26 stupňů klidně vyžene teplotu na 36.
myslim že hagen neni špatná značka
ted sem koukal po různých stránkách a použivá to desitky akvaristů
určitě se vyjádři zkušenějši akvaristi
ceny a funkcí (žádné) bych usuzoval, že to je brak
Na te strance je nekolik topitek, asi myslite ten Elite. Nevim proc by to mel byt brak? Jinak si myslim, ze na topitku az zase tak nehori
. 300W elite jsem kupoval za 300kc v hornbachu, a me to prislo jako docela dost
.
No nechci tady dělat ani pozitivní ani negativní reklamu, ale podle popisu výrobce, ceny a funkcí (žádné) bych usuzoval, že to je brak. Navíc je továrně nastaven na 21 stupňů a zrovna na té stránce cos tady uvedl je to vlastně kritizované než chválené. Podle mého ATMAN 300W je proti tomuhle jako Maserati proti Trabantu.
0 04.11.2007 19:07 rolandmynar –
Re: Jéňa Dobrý večer, já ho mám cca 2 roky a teplotu mi v zimě v létě udržuje stále přesně na 26-ti stupních. Jsem s ním nadmíru spokojen. Mohu jen doporučit.
0 04.11.2007 18:59 Jéňa – Topítko ATMAN 300W
Chtěl bych se zeptat, na Vaše zkušenosti s topítkem ATMAN 300w s regulací. Toto topítko stojí 312 Kč, což se mi zdá poměrně málo.
Díky. Jéňa
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2834x