Přihlásit se RYBICKY.NET »

Zářivky Juwel

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Zářivky Juwel
 Reagovat na tento příspěvek 0  - akvaristik Re: protein007
V krytech Juwel svítí jakákoli jiná zářivka T5, například Dennerle. Běžně je prodáváme i posíláme a nikdo s nimi nemá problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 Re: deCORF.OBRAEN
Mne to pripomina situaci s Pedigree Pal, pretoze to vyrabaju v kafilerke v Nitre, hotove to exportuju niekam do Francuzska, tam to zabalia do pekneho obalu a dojde to ku nam naspat, asi za 10-nasobnu cenu :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - protein007 Re: peto11
Teoreticky ano, ked vyuziju koliky zo ziariviek na prenos informacii. Ale to by tie ziarivky aj predradniky stali ovela viac, a tipujem, ze aj pri sucasnych predajnych cenach by boli na tom stratovi :-) A mozno tym technikom iba prikazali, aby nehovorili, ze tam ide aj nieco ine, aby to miestni obchodnici nezacali predavat ako lokalnu superznacku :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - peto11Re: deCORF.OBRAEN
moze to bit pravda ze pojde iba ta znacka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JackRe: deCORF.OBRAEN
Mam set od juwelu a v tom zarivky od dennerle cca pul roku a ok...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN Re: protein007
Nepýtal som sa dôvod prečo je to tak :-) .Ale tiež som pozeral ako bager na tvrdú hlinu :-D .No včera som robil v tej firme audit a všimol som si ,že tam to vyrábaju tak som len tak hodil reč o tom.A to či su vodotesné sme nerozoberali:-D No ak nezabudnem tak v piatok tam zavolám a skúsim sa opýtať dôvod prečo to vraj nespustí inú T5 žiarivku než od Juwela ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 Re: deCORF.OBRAEN
Ja by som bol zvedavy, ako ten predradnik spozna, ze je tam ina T5ka ako od Juwelu :-) Proste ak je to raz stavane na jednu wattaz, tak by tam mala svietit lubovolna T5ka s rovnakou dlzkou a wattazou...

Este provokativna otazka - su vodotesne? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF.OBRAEN – Vedeli ste že...?
Vedeli ste ,že firma Juwel Aquarium a ich predradníky použité v ich setoch sa vyrábajú na Slovensku v Oravskej Lesnej (firma Avex) ano A ako mi bolo povedané (vo výrobe) treba pri nich vraj používať žiarivky typu T5 výhradne od firmy Juwel :-( Vraj ine žiarivky T5 sa nerozsvietia ale len bliknú :-( (info priamo od technikov) ano Máte nejaké iné skúsenosti?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: klavzam
HO (HQ) prudukuji tepla vice (zaroven ale take vice svetla).
Ja bych take volil T5.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klavzamRe: filipsi
to je presne co som potreboval vediet. pokial je to teplotne porovnatelne s T8 tak idem urcite do T5 :)

dikes za radu
Vyzkoušejte
Ano, te teploty by ses ale musel bat i se dvemi rampami T8. Tedy, pokud nechces v akva 30. Vetrani bude asi nektere dny v lete treba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klavzamRe: filipsi
dikes, ale to som uz cital. Nikto vsak neodpovedal tomu co sa pytal ci staci tych 8cm od hladiny. Ja planujem 2 rampy (akvarko 100x50x50) mam sa tej teploty bat? kryt bude standardny Farao, nevetrany.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klavzamRe: Sid
predsa len mi to este neda. Preco teda vsetci stale pisu, ze tie T5 su drahsie? Tych 20Kc naviac za trubicu nikoho nezabije a 900Kc naviac za rampu sa tiez este da uniest. Jedina nevyhoda co ma teda napada je to ich vacsie hriatie. Je to vsak naozaj tak dramaticke?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: klavzam
Pokud vám vyhovuje délka 85cm, (což by měla), pak naprosto. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klavzam
T5 robi aj FARAO a ZEKIA. Cena co som sa pytal na moj kryt 100x50 je o 900Kc vyssia ako T8. Ale predsa len mam otazku. Napr. na www.e-light.cz/… je T5 za cca 110Kc co sa mi zda uplne normalna cena. Je ta ziarivka OK?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rjulius Re: Roman
Taky to dělá Diversa (Rynkar)...
Dělají i hliníkové, mám ho, je super, akorát je to trochu dražší...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ridgelion Re: Roman
Osvetlovacie kryty s T5 vyrába okrem Juwelu aj MP EHEIM(predávajú sa bežne na objednávku napr. aj v hornbachu) viď. web :
www.akvaprodukt.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman – T5 jen od Juwelu?
Existuje i jiny osvetlovaci kryt na T5 nez ten od Juwelu nebo je juwel jedina firma ktera vyrabi kryty na zarivky T5? Jde mi o plastovy kryt 120x40. Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: Headik
Stejny prumer, jako mas, stejnou delku (pokud rampa nema posuvne patice, a to asi ne). Jak psal sidonius, dobry pomer cena/priznive svetlo pro rostliny maji tzv "tripasmove" typy zacinajici 8xx (cisla xx barevny ton). Vyhledej v diskuzi slova jako osvetleni, zarivky, tripasmove, plne spektrum, a nekolik dni se bavte, pak se jiste kvalifikovane rozhodnes
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SidoniusRe: Headik
Nejjednodušší bude použít opět 36W/120cm T8 zářivku, nejlépe třípásmovou, např. 830, 840, 860, 865.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HeadikRe: Sidonius
a jak tedy poznám kterou můžu použít? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SidoniusRe: Headik
T5 ne. (Tedy - pokud máte Juwel klasiku = T8.)
Dobrým řešením jsou třípásmové zářivky (8xx).
Jestli budou stačit, to záleží na tom, k čemu bude osvětlení sloužit. A na rozměrech, zejména výšce, ale i hloubce akva. Je rozdíl, chcete-li vidět na rybky nebo zkusit pěstovat třeba i na světlo náročnější rostlinky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HeadikRe: filipsi
aha, ale našel jsem třeba zářivku T5 Plant Grow 54W 120cm, takže ta by tam třeba mohla jít?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi Re: Headik
Jenze v jedne delce se delaji zarivky jen o urcitem vykonu. Neni to jako u zarovky, kde je na ten zavit cokoli od 20 do 500W. Takze jestli budes chtit pridat svetlo, asi se neobejdes bez dalsi rampy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Headik – Juwel zářivky
Ahoj, mám doma zářivkový kryt /Juwel/ na akvárium.
Zářivky jsou taktéž od Juwel 2x36W dlouhé 120 cm. Problém je,že při zapnutí se rozsvítí pouze trochu asi tak na 30 % zhruba..Zkusil jsem vzít staré zářivky tesla 40W co tu mám doma a dát je tam, zářivky perfektně svítí. Otázka je jaké zvolit nové zářivky? a o jakém výkonu? 2x36 Wattů mi připadá málo na akvárium dlouhé 150 cm ? Díky za rady

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3163x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4401?od=51