Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
Nějaké hejno razborek? Já bych tam dal spíše jen jeden druh a větší hejno o třeba 10-12ti kouscích. Co taková razbora skvrnoocasá?
0 29.03.2014 14:31 Tom – 23l akva
Ahoj!
vracim se po deseti letech k akvaristice! Poridil jsem si toto 23L akva -
www.zoohit.cz/… a poprosil bych o doporuceni, cim akvarium osadit. Chtel bych tam mit zivo, pouze rybky a alespon dva druhy, nenarocne na chov - jedny mensi (1-2cm) a druhe klidne o neco vetsi, mensi pocet, nebo dva druhy nejakych prtavcu. Doporucite mi prosim co nejvic moznosti jak a jakym poctem akva osadit? Kolik malych rybicek se da do takto velkeho akvaria maximalne dat? Dal jsem si zalezet na peknem prostredi, tak bych chtel aby se tam i pekne zilo

Nechci krevetky atp.
Diky moc predem!
A nejaky napad na rostlinky???? ktere jsou docela nenarocne a potrebuji pH vody blizko neutralni oblasti 6,2 - 6,4.
Nevim jak to akvarium vypada, ale zkus se ted zamerit na rostliny, i z tech muzes mit radost, a ac se jich tam moc nevejde, neco urcite

.
Už nic a na neonky zapomeň, to jsou plavci a ne ryby do mini akva. Tím beťákem je to daný.

0 28.03.2014 17:45 kalakanis – jake ryby k beta
Zdravim vas vsechny!!!
Potrebuju poradit, mam mini akvarko 15 litrove s filtraci a topitkem, v akva mam jednoho samecka beta a chtel bych tam pridat jeste neco. Nemuze nekdo z vas mi poradit jakou rybicku nebo krevetku muzu tam pridat??? Ja osobne premyslim na 2 az 3 neonky!!! dik za odpovedi
Starší reakce
Není to podobné

Ani skoro trošku.
Jenže tvoje betty nejsou banda zabijáckejch masochistů jako ten můj. Hold jinej kraj, jinej mrav

Já mám ve dvou akvárkách beťáky společně s šerrynami a v pohodě

Přesně jako já,akorát že já s nima zásobuju jiný akvárka

Já když odkaluju u krevet tak vysaju občas malý 3 mm cherryny, vezmu baterku, čumím do toho lavoru s když nějakýho prcka vidím prostě ho fajfkou přelovím zpátky

Stane se, ale není to nějaká katastrofa

Tak se projedou tobogánem a pak je šupneš zpátky

Snad jo

a všem děkuju moc za rady

Já se hlavně bojím že když budu odkalovat dno tak že je "vysaju" a ublížim jim :/
Já novoheterandrie sličné ve 12 l mám, ale jako odchovnu i s krevetkama. Jenže je to odchovna což znamená denní až ob denní údržbu a další věci. Až mi trochu povyrostou, půjdou do nového 64 l příbytku. Neboj se jen krevetek, jsou to ohromně zajímaví a živí tvorečkové a věřím, že tě budou těšit a dělat radost. Až uvidíš svoji první svlečku určitě si je zamiluješ

Dobrá

tak už tam nic jinýho trápit nebudu

)
Koukala sem na ty sličenky ale nejsou tu moc k mání co ? to je škoda jaou krásný ale nejspíš se pustím do těch krevetek

Kdyby tam byly ty krevetky tak šla by tam ještě nějaká ta rybka nebo už ne ?

Já chtěl napsat sličenky (Živorodka sličná),ale to bude podobné...

Endlerky bych nedávala do 12 l ani se zavřenýma očima, do 20 to už je jiná, ale těch 12 mi pro ně přijde málo.
Ale jsou i jiné vhodné rybky,např. endlerky.
Natálko, pro ampulárie to není, dej je rozhodně pryč. Nějaké ty minirazborky by s oběma přivřenýma očima asi šly... pokud se opravdu nechceš pustit do krevetek (vážně by se Ti nezalíbily???). Nějaký rostlinky Ti pošlu, napiš mi ve vzkazu znova adresu, už jí asi nemám...
Rasbory jsou dost bázlivé(teda tyhle),ale na halančíky to není malé,jenom vyžadují pouze živou potravu,ale já je jinak neznám(z vlastní zkušenosti).
Ampůlárka půjde pryč určo

Ty rasbory jsou super ale bojím se aby se tam neschovávali no.. ještě sem koukala na halančíky ale pro ty je to taky malé že ?
Rasbora skvrnoocasá je jeden z adeptů,ale akva musí být v každém případě zarostlé!Já jich mám ve 22l dvanáct.A k nim dej klidně ty krevetky.Ampulárky určitě pryč.
0 06.03.2014 18:58 naty – Rybka
Ahoj

Mám miniakvárium (15l) a měla sem tam běťáka tan ale umřel,bylo mu cca rok a půl.
Teď bych chtěla něco jiného,sice mám akvárko už přes rok ale pořád se v tom tolik nepohybuji jako vy zkušenější
Vím že to akvárko je maličké ale krevetky sem brala jako až tu poslední možnost,moc je nemusím

Líbilo by se mi hejnko Minirazbor ale stejně je to na ně asi maličké.Kytky tam nemám zatím žádné ale chtěla bych tam růžkatec aby se rybky měli kde schovat,jako dno mám větší oblázky (lépe se to čistí než štěrk) ale jsou svetlé,chtěla bych spíš tmavší.. Mám filtraci i vzduchování,světlo Divina 9W..Šnečky mám ampulárky ale až tam budu mít kytky tak je přestěhuju protože by my to všechno sežrali

D zůstanou tam jen levatky

Poradíte mi prosím nějaký rybky ? Ještě sem chtěla třeba paví očka ale bojim se že by se mi to tam přemnožilo

Tak co vy na to ?

nechám si ráda poradit

Starší reakce
Kdyz nemuzes vetsi akvarko, a chces vic ryb, porid si vic malych a muzes mit v kazdem jednu Betku. Mrkni sem na fotky
rybicky.net/nadrze/7104 , jak to dela nekdo, kdo to umi (Semtex, nejak moc casto ho tady ted reagovat nevidam)

. Pochopitelne tech Betek nemusis mit tolik, muzes je mit treba i ve vetsich nadrzich nez v nutnem minimu, dle moznosti, a pak to neni az tolik vody, ale parady je to hromada.
Ovsem cokoli se dela poradne, vzdycky to chce peci, na mesic ci pul roku prestat plest svetry a nebo modelarit se da vzdycky, ale v akvaristice to takhle nejde, musis vzdycky kdyz musis

.
0 25.02.2014 19:20 amrtin –
Re: :) Takže výsledkem je: jeden beťák(až po zajetí akva) a na zajetí co nejvíc rostlinek a šnečky okružáka,případně piskořku.Oba plži se dokáží množit geometrickou řadou,takže opatrně

No jo,vzdávám se

To je sice správný názor,ale myslim že sme se už přesvědčili tolikrát,že to z různých důvodů nejde.

Ty už jseš trochu více votlučenej akvarista, začátečníkovi bych to nedoporučoval.

Tak jasně,neritka je moc velká,já ale clithona dal i do toho miníčka a hlady určitě netrpí,klidně bych do 15l dal.
Osobně bych si to akvo nechal, třeba jako karanténu a pořídil si větší, řekněme nějakou klasiku o objemu 54 litrů(60x30x30cm), ale klidně i více a začal tím. Ono rozdíly v prostoru nejsou až zase tak velký, ale každej litr je dobrej a pro začátečníka obzvlášť.

0 25.02.2014 19:09 amrtin –
Re: :) Do takhle malýho akva opravdu ne,maximálně krevetky,ale i ty bude beťák redukovat

A jiné rybičky k beťákovy tedy už ne

Jsem začátečník a opravdu tomu ještě moc nerozumím
Hlavně žádného "sumečka" do tak malého akvária.

Jednoho Beťáka bych tam nechal (víc ryb ne) a na řasu bych pořídil nějakého plže. 15 litrů je opravdu málo, takže na víc ryb určitě ne. A co se týká toho světla, tak kvůli rybě tam potřeba není, pokud akvárium nebude stát permanentně ve tmě. Ale počítej s tím, že rostliny tam bez světla moc neporostou.
Neritinu bych tam nedávala, v tak malém objemu nenajde dlouhodobě dostatek potravy. Spíš nepřekrmovat a pořídit partu piskořek a okružáků nebo levatek

0 25.02.2014 18:50 amrtin –
Re: :) Tak beťáka klidně(i když je to už těsně pod minimem,já mám taky jednoho v 15 litrech:
rybicky.net/nadrze/19993 ).Ale samičku k němu rozhodně žádnou!Na řasy neritinu nebo raděj clithona.
Tak já bych byla jen pro toho jednoho beťáka, víc tam nedávat, je to moc malé akvárko.
No, mám jednoho beťáka a chtěla bych k němu 3 samičky a nějakého toho sumečka, který by si pochutnával na řasách

Záleží na tom, co v tom akváriu hodláš mít...
0 25.02.2014 18:33 amrtin –
Re: :) Světlo se na akva dává převážně kvůli rostlinám.A když už světlo,tak přes spínací hodiny kvůli pravidelnosti.A co do takového mrňouse všechno má přijít?
0 25.02.2014 18:27 :) – Osvětlení
Dobrý den, mám asi 15 litrové AQ a chtěla bych se zeptat jestli musí mít umělé osvětlení, nebo stačí denní světlo. Poraďte prosím

Starší reakce
Na akvaburze ti doporučí všechno jako tu nejvhodnější a nejlepší rybu či rostlinu, jen aby se toho víc prodalo. Takhle jsem si odnesla do 20 l dva pancéřníčky panda k beťákovi jako nejlepší osadníky nebo emerzní rostlinu Ophiopogon minima jako nejúžasnější rostlinu do akvária

Ale vše se dá vyřešit, pandíci mají svoje hejno ve větším akváriu, Ophiopogon vesele roste v květináči a svět se nezbořil a já jsem poučenější

Ale být tebou, trochu tu osádku pořeším

Ok, díky za radu. No tuto rybku jsem si vybral sám a i na akva burze mi ji doporučovali, že se dost často bere do nano akvárií.
Přidat reakci
1 ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45619x