Aqua - Daho
Tak určitě chci nějaké rychlerostoucí, aby se to pěkně rozjelo. Ze začátku budu mít jen jen 2x 39, druhou sadu budu přikupovat pozdějc, asi tak až na Vánoce
. Jinak z cichlidek chci udělat nějakej výběr...snažil jsem si vybírat ty, které k sobě jdou co se týče parametrů vody, tak snad jsem vybral dobře. Je tam nějakej problém mezi nima?? Budu rád za každou radu. Díky
Pokud zakládáš akvárium tak to chce co nejvíce rychle rostoucích rostlin a vyhnout se těm jemnolistým. Až si vybojuješ problémy z řasou, tak můžeš začít vybírat i ty náročnější. Ty cichlidky tam doufám nechceš mít všechny co máš na seznamu.
Pozor na světlo, na začátku bych asi nezapnul těch 4x39w. Dej si pozor na rostliny do akvária nevhodné.
www.akvarijni.cz/…
www.akvarijni.cz/…
0 11.10.2010 15:30 Stistko – kolekce rostlinek do 270tky
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jaký máte zkušenosti s kolekcema rostlinek pro akva od AquaDaho. Zakládám 270tku - Jižní Ameriku. Chci tam apistogrammy (borellii, panduro, viejita, cacatuoides, agassizii), mikrogeophagus (ramirezi, ramirezi neon blue, altispinosus) a pak krunýřovce L270. Písek Hagen 2-3 mm, dekorace větve a břidlice. Osvětlení zatím Ruwal T5 2x 39 W - 1x (možná 2x), bude i CO2 systém.
Původně jsem si chtěl vybrat rostlinky sám - někde v akvaristice, ale když jsem viděl ty chudinky, které tam prodávají, tak jsem rezigoval. Četl jsem, že z AquaDaho jsou rostlinky většinou pěkné a daří se jim.
Nevím, jestli si vybrat co se mi líbí (s přihlédnutím k nárokům kvality vody a teploty vzhledem k rybímu osazenstvu), nebo to nechat na nich a vzít kolekci?
Moc roslinkám nerozumím a vybírám spíš pohledem.
Díky moc za radu.
Starší reakce
Však já to hodnotím pozitivně. Nejdřív jsem šneky rozmačkával a rybičky je žraly, ale pak nějak došli (ti šneci), tak jsem přestal mačkat a doufám, že se zase trochu zmátoří. Hlavně levatky mi chybí, s těma byla sranda.
Máte to i s úklidovou četou, oni vědí proč.
Nj ale tak ty dostaneš všude, to už patří k českému standartu!
Jj, také tam rád nakupuji. Člověk často dostane zdarma i spousty různých šneků. :P
Starší reakce
jj, to je jasné... tak 2-3 rostlinky k sobě... a mírně zastřihnout kořínky...následně i list.... mám na něj nachystáno miniakva s osvětlením 1W/l, tak snad půjde
mě nikdy nešel, tak se ratši zeptej někoho jinýho
Ale měl by se zastřihnout a asi by bylo lepší sázet ho po jednotlivých rostlinkách
thx, takže eleocharis mám asi zkrátit ne ?
emerzně, jako většina rostlin
Zdravím, zítra mi dojdou rostlinky od teto firmy... jen se chci zeptat, eleocharis parvulus v jejich nabídce je emerzně pěstován, nebo submerzně ?
Starší reakce
Pozor na silné světlo 0,7w/l je na začátek poměrně hodně a pěkně ti může zezelenat akvárium.(řasy)
Nepoužíval bych ze začátku moc jemnolisté rostliny.
Rotala macrandra není rostlina na začátek.
Ze začátku bych použil co nejvíce rychle rostoucí levné rostliny a po čase je můžeš vyměňovat za něco lepšího.
0 27.04.2010 19:41 KarlosRed Zdravim,
znovuzakladam akvoso a chci si objednat rotlinu z aqua daho (je to o dost levnejsi nez primo od prodejce)
mam asi 140 litru akvario, jako dno ricni pisek nejakych 4-5 mm, a svetlo cca 0,7w/l
mam zatim vybrany tyhle rostliny - myslite ze je todobra kombinace a je jich dost?
Glossostigma elatinoides 2x
Hygrophila difformis subm. 2x
Echinodorus quadricostatus 2x
Hydrotriche hottoniflora 2x
Cryptocoryne pontederiifolia 2x
Rotala macrandra 2x
Pistia stratiotes 5x
Micranthemum micranthemoides 2x
Ludwigia peruensis 2x
Limnophila sessiliflora 1x
Vallisneria asiatica 2x
dikec
Starší reakce
Pokial ide o submerzne rastliny úestovane emerzne jasne ze ide..to len v pestovateľských zahradach ich pestuju emerzne.ak ich dáš do akva tak vačšinov zhodia listy pestovane emerzne a vyrastu nove listy už v submerznej forme
Emerzní rostoucí "na suchu".
Submerzní roustoucí pod vodou.
no jelikoz toho o rostlinach vim houby (zjistila jsem si akorat ty nenarocne druhy, ktere jsem si u daho objednala), muzete mi nekdo rici jake jsou rozdily mezi emersni a submersni formou?
Jinak me melo dorazt akva dneska...a nejak nedorazilo :( Tak mam rostlinky v kyblech a salatove mise
Stejná zkušenost před cca týdnem. Rostlinky (celkem asi 20 košíčků) přišli hned den po odeslání (o němž jsem byl informován), výborně zabalené v mokrých novinách,krabice vyteplena polystyrenem. Všechno mladé, malé a zdravé rostlinky, co rostou po zasazení do akva jako z vody
(kromě Vallisnerie všechny emerzní). 2 košíčky Sagittarie bonusem. Žádná záměna, jen objednávka neobsahovala Křín Thajský, který nebyl skladem. Prostě super. Když si připočtu dobré ceny, tak už asi vždycky touto cestou.
EDIT: a abych nezapomněl, zatím žádný nový návštěvník v akva, který by s rostlinkama přicestoval
tak mi dnes prisly rostlinky od Aqua Daho
nejen, ze jsou tam moc prijemne ceny, ale rostlinky jsou moc pekne a jeste jsem dostala 2 jako pozornost
Takze chvalim
Starší reakce
Aqua Daho posiela na Slovensko, staci pohladat vo fore, uz som to tam nedavno pisal... Ja som zvolil platbu na dobierku a poslat kurierom, a na dalsi den som ich mal doma. Kurierska sluzba to prepocitala nejakym kurzom z CZK na EUR a tu sumu v eurach som zaplatil kurierovi.
Alebo v poslednom case je mozne napr. cez internet banking zadat regulovany prevod v ramci EU (do 50.000 eur). Zaplatis priamo zo svojho uctu taku sumu aku chces (aj v mene aku chces), a na dalsi den je to tam. Banka si za to vypyta nejaky drobny poplatok, napr. VUBka 16 centov
aqua-daho posiela aj na slovensko, aj do blavy ich vozia, dokonca zadarmo, aspon mne to tak napisali. A ked si si to objednal 14teho, mozno to nestihli nabalit a poslat, preto ti to neprislo, pripadne ako uz ktosi spominal, ked to poslu, posielaju sms
Ale Aqua daho priamo na slovesko rastliny neposielaju ?
Ja som objednával pred mesiacom z AQUA-DAHO ked boli tie velké mrazy a odpisali,že mi ich pošlú až ked nebude tak mrznuť ale že ked chcem tak ich pošlú avšak bez záruky.Preto som si tri týždne počkal.Rastliny som si nechal poslať na českú poštu a len som si ich tam vyzdvihnul.V den odoslania mi napísali email,že rastlinky sú na ceste-pondelok a v utorok som ich už mal na príslušnej pošte v ČR.Balik prišiel v neporušenom stave a tak isto aj rastlinky.Jednotlivé košíky boli zabalené vo vlhkých novinách a vložené do polystyrenovej krabice.Samozrejmostou bola pozornosť od predajcu,dva košíky Valisnerie.Takže ja môžem odporučiť AQUA-DAHO.
0 20.02.2010 20:45 Jakubqo814 to je dobre máte skusenosti s Aqua-daho dovážaju rastliny aj na slovensko ?
Starší reakce
Ja ho tiez mozem odporucit - kvalita rastlin vyborna, uchytili sa vsetky, co patrili pod vodu
Len vzdy tam pribalia 3-4 terarijne rastliny, ale pri tej cene to zasa nie je nejaka velka skoda. Cez PPL to posielaju aj na Slovensko. Ja som isiel cez objednavku pre obchodnikov, tam sice moznost PPL bola, ale zasa chybala moznost objednat set....stacilo to dopisat do poznamky a nemali s tym vobec problem
Su velmi ochotni, mozem ich len odporucit
Ale asi jsou tam vyšší ceny co? Podle ceníku jo, ale neměl sem možnost porovnat od obou zasílané množství, takže je treba možný, že je ta cena uměrná k množství. Nevím. Kdo ví, odpoví
zkus se kouknout na rataje tam maji taky pěkný a velkej výběr
Také jsem dnes na jejich stránky(AD) koukala,ceny se mi líbily,ale v objednavácím formuláři po PPL ani zmínka.Také bych ráda volila možnost rostlinek až do domu,než je nechat cestovat poštou
.
Ahoj volal jsem tam a prej by bylo dobrý počkat, teď skoro nic neměli z toho co jsem chtěl, tak sem koukal na Agroholding a taky nic moc je to teď bída:(
Zdravím všechny při večeru, chci se zeptat jak mám požádat akva daho aby mě rostlinky poslali přes PPL. V informacích to nabízí ale ve formuláři nic o PPL není je tam jenom pošta a kurýr ČD díky moc za odpovědi.
Starší reakce
Starší reakce
Zakladna matematika
Postovne ma vyslo na 280 Kč.
Však oni fungovali.. Mě je také milejší mail, ale asi po 4 vyměněných mailech mi radši zavolali
. Jen je pravda, že odpovědi trochu vázly.
Třeba maj po ruce něco jinýho a nechce se jim to hledat
Nevím, logicky prostě když napíše člověk, že nahrazovat rostlinky nechce (na objednávací straně je na to přese kolonka) nepošlu přece to, co ten člověk neobjednal...A nebo spoléhají na to, že rostliny jsou kvalitní a člověk je líné stvoření a balík jim zpět nepošle...
Pro nas asocialy, co telefonujeme az kdyz jina moznost neni, bych ocenil, kdyby fungovaly elektronicke kanaly
. Asi zalezi, kdo objednavku prave prebira a kompletuje, a jak dobre umi cist. Ale jak jsem psal, je to u vsech firem na tomhle "pisecku", a neni to pokazde.
jedine co mi vadi, je zamenovani rostlin a neinformovani o tom, co prave je a neni Když sem si zavolal, tak mi řekli co mají "skladem" a co ne a dokonce mi i řekli, co by mi mohli zkusit objednat mimo oficiální nabídku.
Tak nám přišlo vše z toho, co sme si objednali, plus nějaké rostlinky navíc.
Nemohu si stěžovat...Tak rostliny, co jsme tu sehnali, ve většině případech odumřely ( i taková nenáročná Egerie...) Takže doufám, že tady u těch rostlin to nezažijeme...Tamty kytky se lámaly i při sebemenším dotyku, tyhle se i dobře sázely.
petulevrtule napsala:...Krásné tuhé rostliny...
Jojo, po delsim case pod vodou, az vymeni listy, uz tak tuhe nebudou
.
(take jsem s ad byl spokojeny, jedine co mi vadi, je zamenovani rostlin a neinformovani o tom, co prave je a neni. Ale to je bohuzel u vsech stejne, snad to casem zmenime. Ja se zarekl, ze dalsi balik jde bez milosti zpet, kdyz tam nebude to co melo byt)
1 17.04.2009 21:57 petulevrtule – Aqua Daho
Chválím ...posílám fotky rostlinek plus jak je zabalili. Opravdu na jedničku, vše dorazilo v pořádku a v daném termínu. Oproti rostlinám, které jsme koupovali kolem v akvaristikách, na jedničku! nemožné srovnávat...Krásné tuhé rostliny...
Starší reakce
Minulý týden jsem koupil rostliny u Aqua-Daho. Jsem moc spokojený, všechno přišlo v pořádku, dárek jsem obdržel také. Rostlinky se mají zatím čile k světu a vypadá to, že přežijí všechny, takže bude akvárko na prasknutí...
Mam taky par kytek od DAHO, kupoval jsem je ve zvěráku, který mám kousek od baráku.
Taky se tám dá s nimi domluvit, že až budou objednávat u DAHO další várku, tak objednají i kytky které budu chtít. Mam jim jenom dat seznam kytek s kódy.
Pracuje tam sousedka, tam je to méně práce.
Asi před týdnem jsem dostal zásilku asi za 800kč z DAHO,neobjednal jsem to přes jejich stránky ale poslal jsem mail,chtěl jsem 3 echinodory ale napsal jsem jich 8 popořadě jak je maj nahrazovat když některý nebude.Dále jsem poprosil o kousek dvou rostlin které maj vyškrtlé,obě poslali.Jeden echin.dali jako dárek.Vyřízeno na 100%,mohu jen doporučit.
Ja som si tiez objednaval od A-D rastliny. Nebol ziadny problem sa snimi dohodnut cez e-mail, ze do kolko dni ich dodaju na Slovensko a ked ti budu meskat tak je na tom pocasie. Lebo tie rastliny pojdu lietadlom
. Sice postovne je dost drahe , ale fakt stoji to za to
.
0 06.04.2009 19:25 Petvunka Dobrý den,
také jsem nakupovala u Aqua-Daho,a byla jsem velice spokojená!!!Mnoho kytiček nám dali zdarma jako dárky,takže všem dopuručuji!!!!
Starší reakce
JU, objednal jsem si 13 kytek a dvě mi přidali jako dárek. Byly pěkný, žádný chcíplotiny. Doporučuju...
Přidat reakci
1 ...... 11
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 33644x