Aqua - Daho
A co fa. Rataj a syn? Odtud byste fotky neměl?
Když už jste byl tak blízko, mohl jste zaskočit.
(Mám ale obavu, že byste dopadl, jako já: "Dovnitř? Ani náhodou!" "Koupit kytku takhle z ulice?! Túdle-núdle!"
)
Starší reakce
0 04.08.2008 21:44 Xmacala Mam rostlinky z Aqua-daho.Byl jsem tam osobně a maji to tam spickove. Muzete porovnat. Mam zalozene akvarko tak 10 dni, takze muzete zkouknout rostlinky
Starší reakce
0 31.07.2008 17:52 Xmacala – Aqua-DAHO ROCX
Já to mám super. Bydlím v šumperku a mam to do toho obchodu asi 10 km. Sice jsou velkoobchod, ale kdyz tam dojedete, tak se o vas postaraji. Odvezl jsem od nich asi 20 rostlinek za par supek. Se muzete podivat na moje akvarkko po 10 dnech jake tam mam rostlinky.
Starší reakce
Asi ano, protože na stránkách mají: Doručení zákazníkovi: v ČR vlakem ( Kurýr ČD ) ,poštou( Česká pošta ) ,PPL - obvykle do 24 hodin,nejpozději do 48 hodin.,do ostatních evropských zemí dle individuální dohody.
0 04.05.2008 20:34 dado Ahoj,nechcel som zakladat nove tema tak to pisem sem,posielaju rastliny od Aqua-Daho aj na Slovensko?
Starší reakce
Až ti ji vyřídí ...
já myslím že ju, já taky jeden dostala, naneštěstí docela náročnou, do měsíce bylo po ní
ale jinak byly krásný
Prý pošlou bonus i k té nejmenší objednávce. Já si zatím objednával třikrát a třikrát mi přišla jako bonus Limnophila sessiliflora.
jj je to pravda poslali mi Limnophila sessiliflora zdarma
Starší reakce
0 11.02.2008 18:55 Slávek ahoj
kupoval u nich někdo z vás kořeny ? jsou poměrně levné tak jsem si říkal že bych dva 0,5 kg koupil je to hodně nebo málo do 100l akva ?
Starší reakce
kytky neni důvod hnojit,sou ''nadopovaný'' ze skleniků
a určitě bez košičků a vaty
0 04.02.2008 19:38 Petrson Chci si objednat celý komplet od AD.
Ale mám ještě pár asi "hloupých" dotazů při osazování do mého prvného aqua.
Je lepší sázet v dodaném květináči (koši), nebo ho odstarnit, a to i včetně vaty?
Musí být při zakládání aqua pod šterkem na dně hnojivo, nebo něco jiného?
Starší reakce
Stejně mi to byloé líto
Jinak proti nim nic nemám, většinu kytiček mám od nich a dnes jsem si koupila další tři
žádné experimenty, ale osvěčené rychlerostoucí a nenáročné
)
jde o to, že se prodávají jako vrcholové řízky a tak kořínky nemají , to je normální, u některých co je mají déle odstřihlé a stihnou je pustit , tak je mají. Je to jak kdy.
Rotala nemusi mit korinky pri koupi (zajimavy je u ni premena z emerzu na submerz), ona si je vytvori kdyz se ji dari. To same jako sessiliflora, ta se chytne z minima
.
No tak Rotala wallichii, tu jsem zkusila pak ještě jednou (je moc krásná) a ani jednou neměly řízky jediný kořínek a Limnophyla taky bez kořínku, ale ta se chytla - takový nezmar
0 31.01.2008 17:36 1977 [0] 0 31.01.2008 12:53 rolandmynar –
Re: wayn Díky za uklidnění. Mám všechny od Aqua Daho a samozřejmě nevím, jak byly vypěstovány.
Všem ne, jen těm vypěstovaným mimo vodu. U vypěstovaných pod vodu může taky pár listů odumřít, ale zdaleka to není tak jako u těch mimo vodu. Za 3 měsíce by rostliny už měly obražené.
Všem rostlinám? Mě to udělal jen Echinodorus. Mám se těšit u všech na takové děravé odpadlé listy? Sadu rostlin mám vysazenou ve stejný čas asi před třemi měsíci.
I kdyby přišly Echinodory bez listů a kořenů (blbost) a v košíku by byl jen rhizom,stejně vy se nic nedělo a rostliny by začali stejně růst.Rostlinám emerzně vypěstovaným odomřou jak listy,tak kořeny ve vodě a ve vhodných podmínkách rostlina roste.
U některých rostlin to nevadí že nemají kořeny, stejně by po zasázení odumřely a pustily nové. Když je pak zaštipuji taky přece vzniklé řízky nemají kořeny. Více záleží v jakém jsou rostliny stavu a jak byly pěstovány.
echinodory, valisnerie, cryptocoryny, anubiasy - super korenovy system, a tu rychlerostouci cabomba, mor atd byly jen rizky s malymi koreny, ale tak to delaji prece vsechny pestirny...
Jestli ty nemyslí to svoje Ceratophallum?
Já mám s jejich rostlinkama nejlepší zkušenost.
A co to bylo za rostlinky?
0 30.01.2008 23:04 irča Ahoj, mám zkušenost s jejich rostlinkami pouze prostřednictvím akvaristik, kdy jsem si vybrala překrásné rostlinky
No a po vyndání z košíčku se z nich staly jen řízky bez kořenů
Vyhozené poníze...
Nechal jsem si je taky v nedeli vecer poslat a v utery ve tri rano jsem pro nej ficel na nadrazi
v nedeli jsem si objednal z Aqua Daho rostliny, komplet pro 200 l aq, vcera to poslali a dnes mi to postacka dodala az do domu, rostliny zdrave + darek, spokojenost. cena asi 1/3 v porovnani s prazskymi
Starší reakce
Dobrý den,
na Slovensko bohužel poštou poslat rostliny nejdou - dodací lhůty jsou pro
přepravu rostlin příliš dlouhé.Na Slovensko je možno rostliny poslat pouze
přepravní službou PPL - cena přepravného se pohybuje kolem 300 CZK + 19%
DPH.Platit budete v SKK při odběru balíku přímo řidiči přepravní
společnosti.
Pro úspěšné dodání balíku je nutné uvést aktivní telefonní číslo, na kterém
budete dostupný po celý de, a dále adresu doručení, na které se během dne
nejvíce zdržujete ( může být i do práce)..... tolko odpoved o zasielani tovaru na Slovensko
Telefon by se ti asi prodražil, pošli tam dotez e-mailem. Než jsem objednala kytky, několikrát jsem tam poslala v noci e-mail a ráno jsem měla odpověď, po té, co jsem tam nechala telefon, tak mi paní Štolcová několikrát i sama volala. Jsou velice ochotní. Věřím tomu, že pokud by to šlo, tak by vyhověli. Otázkou bude cena poštovného a doba, po kterou budou kytky na cestě.
Starší reakce
Právě přechod na submerzní spůsob je docela náročný, leckteré rostlinky to nepřežijí. Je poznat, že vás víc baví rybky...
Já mám také poněkud raději kytky ze skleníku, než z vody.
Mohu sem hodit fotku listů co má nově vyrostlý amazonicus ze šlahounu(jsou měkké, lehce průsvitné a) a zbytků listů co jsou u mateční rostlinky(tuhé, neprůhledné tmavě zelené)...
tak amazonicus se asi moc emersně nepěstuje nemyslíš?..
Myslim, ze muj byl pestovany mimo vodu. V prirode roste sice ve vode, ale vzhledem k tuhosti si opravdu myslim, ze v pestirne vyrostl "na sousi". Mozna je potreba vetsi mlzeni a vlhkost....
Je tu nekdo, kdo to muze potvrdit nebo vyvratit? Treba to byl jen muj pocit.
Amazonicusy mám 3 co krásně rostou, pustily šlahouny a jsou z nich už i malé další, ale 2 prostě ztratily listy a odešly během prvního měsíce
Proč ? To nevím, ale tím že by to pro ně bylo nevhodné o tom pochybuji... když hned vedle se další krásně rozrostl. A proč by tam neměl patřit Echinodorus cordifolius ? Ten se do akvária normálně dává
a on "vyčuhuje" nad hladinu
Jinak z tomu nepřežití... nepřežily přepravu a změnu prostředí. O tom, že by to bylo spojeno s pěstovaním nikdo nemluvil
.
Souhlasim, take se nyni spis klonim k "nadvodnim", zvlast, pokud to neni osobni odber. Druhy, ktere pod vodu patri a jsou v dobre kondici, nemaji problem. Na rozdil od podvodnich, zpracovanych postou na castecny spenat ...
Driv jsem to take videl velice kriticky, zpracovan sugestivnim clankem p. Pelikana (mezi radky, a v diskuzi se tam potom najde, ze "nadvodni" ani on nezavrhuje). Ale cim vic clovek cte, a cim vic toho vidi .....
tak amazonicus se asi moc emersně nepěstuje nemyslíš?.. proč dáváš do akva cordifoliuse?.. to máš paludárko?=)a když to nepřežil amazonicus, nemyslíš, že tvoje akva pro něj není vhodné?
Mne to nepřežil 2x Echinodorus amazonicus a 1x Echinodorus cordifolius jinak se všechny ostatní chytly a krásně rostou. Což je dle mého názoru úspěch
jo, ale většinou to nepřežijí ty, které tam nemají co dělat
Právě přechod na submerzní spůsob je docela náročný, leckteré rostlinky to nepřežijí.
Kytky nejsou tak křehké, takže snadněji přežijí transport, žádné řasy, snižuje se riziko parazitů a šneků ...
Chvíli rostou, po týdnu vyhodí nové listy a stonky a je to. Za měsíc máš krásné rostliny.
Pěstované jsou nad vodou(kdyby je pěstovali pod vodou, tak budou stát 3x tolik
). Ale po 2 měsících už mají všechny submerzní listy
V Hornbachu jsem teĎ viděl submerzně pěstované rostliny, ale ceny se pohybovaly kolem 150Kč/kus, zatímco u DAHO jsem za emerzně pěstované stejně velké platil okolo 30 kč/kus...
Naštěstí nad vodou?
vsechny z daha jsou nastesti pestovany nad vodou. stejne tak v jakekoliv jine pestirne. ja jsem ted na navstivil pana horanka a nechal jsem tam 1500... ceny sly nahoru
Přidat reakci
1 ...... [9] 11
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 33643x