Krmení pro ancistruse
já tu slupku oloupal
U mě to bylo to samé, první pokus nic moc, druhý a každý další zbyla do druhého dne jen obruč ze slupky
Já ji dal v neděli kolem 13 hodiny a je jenom trochu okousaná. Zřejmě jim nechutná, tak ji raději vytáhnu.
dej ji večer a ráno bude sežraná!
Taky jsme si všiml že jsou mrchožrouti. Měl jsem v akva dva a do rána jeden lekl, zbyla z něj jenom kostra a hádejte kdo žužlal poslední kousek?
Aha mně připadá nejlepší když nalovím larvy komárů, dám je rybám některý ty larvy jsou velký, některý malý a některý taky mrtvý
tak si ti ancistrusi pochutnaj na těch mrtvejch
Určitě, ale spíš bych jim dával masitou stravu, jsou to všežravci a takhle si z nich většinou vyrábíme vegetariány, kteří mají potom o to větší chuť na rostliny.
Před tím než tam tu okurku dáváš jí můžeš krátkce spařit vařící vodou a teprve potom jí dát do akva, ona alespoň bude hnedle klesat ke dnu.
Dobře hned ten zbytek okurky vyndám a slupku oloupu díky moc za nějakou reakci
Pokud je ta okurka oloupaná, tak zmizí úplně. Jinak tu slupku je dobrý vyndat, ať to tam zbytečně nezahnívá.
Starší reakce
Ancitrusi žerou všechno co spadne na dno... Speciální přikrmování většinou není potřeba, ale potřebují v akváriu kořen nebo jiné dřevo na okusování.
Jinak na přikrmování jsou vhodné listy salátu, okurky a jiná zelenina, akvarijní rostliny (některé druhy vám s chutí sežerou). Pokud jim chcete dopřát luxus, tak se dají koupit speciální tablety pro krunýřovce, nejlepší dělá Hikari.
0 02.07.2011 22:17 jindraplechaček – Krmení Ancistruse
Chtěl bych se zeptat jak a čím správně krmit Ancistrusy? Slyšel jsem, že řasy jim nestačí
Starší reakce
Absolutní prvda. Z mé poslední zkuženosti, kdy mi "odešla" měchýřovka, vyplývá, že ancíci jsou především masožrouti. U ulity se o masíčko strhla doslova ancistrusová bitva. Jak se dostali přes "pokličku" mi je záhada, ale hlad byl asi dost velká inspirace.
Dej jim radši patentky, za ty Ti poděkují daleko víc. Jsou to masožravci a na tyhle zeleninově ovocný experimenty radši nemyslet.
mám pocit, že by se ve vodě dost rychle rozblemcal... Ale vážně nevím
Já mám taky 2 a ten jeden toho druhého furt odhání od jídla... no vlastně odhání všechny
Tak je vidět, že jim u Tebe pěkně šmakuje. Mě se takhle podobně servali o okurku, když jsem jim je dával, takže bych to viděl jako naprosto normální reakci na dlabanec, hladovci jedni.
Setkal jste se někdo s agresivním chováním ancíků při krmení?Dnes jsem jim (mám 2) spařila plátek kedlubny a normálně se o něj rvali.Nakonec jsem jim raději ten plátek rozdělila měla jsem o ně strach
Zrovna teď mi vyžírá zalezlou měchýřovku. zevnitř. Nemůže se dostat přes pokličku.
Asi je chcíplá, zjistím večer. Jestli je chcíplá, můžu nechat krunýřovce baštit?
Vcelku bych souhlasil,jen obrátil pořadí. Patentky, rybí maso, vločkované krmivo se spirulinou, tablety. Okurku, salát a podobnou zeleninu osobně rozhodně nedoporučuju. Ještě možná v létě ze zahrádky, ale i tak je to zbytečné. Ancistrus je všežravec a dává přednsot masité potravě, ideálně patentkám.
Rybí už by bylo trošku přijatelnější, avšak i tak je to podle mně docela zbytečné, nejsou to bůh ví jak velcí masožravci, kteří by vyadovali stálý přísun masa typu ryby, vepřové ajn., vpohodě se spokojí s nějakou tou okurkou, sušenými vločkami, spiru tabletkama, a případně nějaké mražené maso typu patentky, nítěnky, tokovýto jídelníček je pro né víc než rozmanitý a dostačující.
nejlíp rybí a ne moc tučný
ja se jen ptam me to napadlo a jaky maso jim muzu dat
No tak vepřové pro ancíky už je docela úlet...
0 20.03.2011 20:45 ladis A muzu jim dat i veprove maso a mam ho nejak upravit
Starší reakce
ja im davam tak 2x za tyzden koliesko asi tak 2mm hrube dam ho na snurku a po 24 hodinach ju vytiahnem dlhsie nenechavam
1)Jak často dáváte ancíkům okurku?
2)Jak dlouho může být v akva než se zkazí,pokud se kazí?
3)Proč se vlastně ancíkům dává?
Hodila jsem jí do akva tomu mýmu prckovi a ona na něj působí jak magnet.Jindy si se mnpou hraje na schovku a dneska se k té okurce furt vrací
Starší reakce
Přidávám fotku s bramborou. Dnes jsem ji tam dal a hned se na ni vrhnuli
Ještě bych se připojil k tvému dotazu ohledně jablek, brambor, mrkve a papriky. Co třeba ještě banán? A jak ho podávat? Někde jsem četl vcelku, někde na kolečka a když ho hodím do vody (zatim ne v akva), tak z něj jde (nejspíš) rozpuštěnej cukr, vadí to? A vůbec co a jakým způsobem dáváte ancíkům a jak jim to šmakuje.
Tak to věřím. Taky rád pozoruju co to osazenstvo tropí...
Zítra jim zkusím dát jablko tak uvidím jak se na to budou tvářit...
No v akva jich je 10 a nevadí jim, když se na tu okurku namačkají, zatím se nějak nervou, jsou ještě mladí
Až budu dávat novou, udělám foto, jak se tam nasáčkují, je to prča je pozorovat
Podél nařezané
aspoň se tam tak nemačkají
a mají relativní volnost při krmení. To mě nenapadlo já dávám kroužky...
No ja jim to tak řežu, páč se to líp upíchne na tu špejli
P.S.: Jsem se předtím nepřihlásil, tak proto Jen.
no takto som to este neskusal pozdlzne narezat tu okurku
0 03.01.2011 21:40 Jen – drobci
Ola
Tak přemýšlím o těch Lkách, že bych taky nějaké pořídil...nemá někdo tipy, kterými začít (samo podle náročnosti, od těch nejsnadněji chovatelných). Mám tu zatím obyč. albíny a normal barvy. No a valím jim teď okurku...co se týče uchycení, tak to řeším na špejli (viz. foto) přichycené drátkem za hranu akva (nějak si nejsem jistý, jestli je vhodné dávat něco kovového do akva, např. ty jehlice na pletení či kolíčky s kov. pružinou)...No a samo, že tablety (dajana) a teda i mražené patentky, hrotnatky, komáří larvy a přemýšlím, že bych rozšířil o hov. srdce a nítěnky (alespoň občas). A jako dobrá volba mi přijde kořen v akva, myslím, že to na to jejich trávení pomáhá, jak jsem se už několikrát dočetl. A 10ks ve 160l dokáže nadělat pěkné množství výkalů
a to jsou cca ty 4cm, takže odkalování je na místě.
Co si myslíte o přídavku v podobě jablka, brambory, mrkve či papriky? Čtu tady, že to někdo dává. Jak se na to sumečci tváří?
Bohužel nemohu souhlasit, stále se ve své 5stovce potýkám s problémem jak ukrmit ancíky, samotná řasa v akva jim mnohdy moc nestačí, a tak se mi stané, že mi někdy malí ancíci pojdou, nechce se mi moc po celém akva rozhazovat hromady žrádla aby na těch 160cm délky na něco narazili. Taky se jím snažím házet vše možné, nejvíce se mi zatím osvědčily okurky, jelikož ty mužou v akva ležet i 24hod. čili pravděpodobnost, že je najdou je velká a taky se jim to za tu dobu docela dost daří.
ancíci si vždycky něco najdou, a kdyby měli málo tak si vylezou i přez den pro žrádlo. Jestli nemáš "sterilní" akvárko, tak se nemusíš bát že by umřeli hladem
Tak já krmím také tabletami DAJANA. Krmím 2 ráno a 2 vpodvečer. Samozřejmě se o tablety zajímají i ostatní rybky ale hlavně šneci. Občas přilepším okurkem jak je psáno výše...
Většinou se rozpadnou a někdy to sežerou ryby, proto nic nevidíš. Jinak kolik jich tam máš dávat, tam to ti neporadim, protože ty svý nekrmim tabletkama.
Starší reakce
Když si pročteš tohle vlákno, tak najdeš spoustu inspirace.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 11
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 10893x