Parmička červenoploutvá - chov, odchov
Starší reakce
Jojo. Ale jen ze dna. Otík a dvě lorikarie...
Pak jí hráblo znamená co? Útočila na ostatní ryby?
U mě byla naprosto v pohodě a výstavní 5-6 měsíců. Pak jí hráblo... Ale třeba jsm jen měl smůlu. Držím palce
0 07.05.2017 19:08 Banung [28] Přidám nějaké zkušenosti:
1) nežerou vůbec nic z toho co jim nabízím (tetramin, mražené dafnie, salát) Furt jen šmejděj po listech, tloustnou a kaděj
2) Doukoupil jsem další 4 kusy. Čekal jsem, že se situace zklidní, ale první Parmička je po chvíli začala drsně prohánět všechny. Dvě hodiny v kuse. Tak jsem jí separoval a situace se výrazně zklidnila.
Nyní se sice prohání, občas jakoby třou, ale je to daleko více v klidu. Například se stane, že se pošťuchuí dvě, tři dominantní ryby a přidá se k nim ta nejslabší. Nebo se jich "tře" najednou 5 "na stojáka" v jeskyňce.
3) po dnu je situace jakoby klidnější, žádná ryba se zatím neschovává, žádná nemá potrhané ploutve ani kousance atd. Sleduji nejslabšího samce. Přidal jsem úkryty.
Jsou to naprosto super ryby
Snad to takhle vydrží...
Přečetl a také jsem si přečetl ten odkaz co jsem poslal výše
Někdy se snesou, někdy ne. Šance, že ano, je tak 20%.
Ale mě se tak líbí
A pán v Hornbachu se víc divil, že k nim chci dát krevetky, než že by se nesnesly. Když se znají od mala
3 čtyřcentimetrové ryby ve 200 litrech = zajížděcí rybičky
Dokoupil jsem tedy dvě parmičky. Zpočátku to vypadalo nadějně. třely se o sebe, plavaly spolu předváděly se před sebou. Pak ale ta původní začala důrazně vysvětlovat těm dvěma novým, že jí patří celé akvárium.
Kdybych koupil všechny tři najednou, tak by to možná bylo víc v pohodě.
Tak jsem jí separoval do cedníku a uvidím, jak se budou snášet ty dvě.
Nechápu, jak mohla za jeden týden v mém akváriu o tolik přerůst ty druhé dvě. (Všechny jsou ze stejné várky a byly +- stejně velké)
To je tam chceš dát teďka, když máš akva založené 27.4.?
Hmm. Zajímavé.
Zde je hodně příspěvků od snášenlivosti parmiček červenoploutvých:
www.akvarko.cz/…
Jinak rostlinky čistí opravdu důkladně. Vůbec nekrmím a furt je tlustá. Asi žere plíseň z kořenu...
Zkusím koupit ještě dvě, a když to nepůjde, tak je daruji.
Takže se můžete hlásit, kdo má zájem
Hned jak jsem je koupil, tak po sobě jely. V obchodě, jak jsou desítky ryb v 60 litrech, tak nic moc nehrozí. Protože pokud narveš hodně ryb jednoho druhu do omezeného prostoru, tak potlačíš jejich přirozené chování a většinou jsou k sobě navzájem mírné. Někdy se toho využívá u akvárií s cichlidami.
Třeba sumečci co jsem dříve měl v obchodě tvořili krásné hejno a plavali bok po boku všichni natočení stejným směrem. Koupil jsem 3ks a u mě v akváriu po chvilce každý zabral jeden úkryt (největší ryba ten nejlepší) a bránil ho před ostatními...
a v jakém věku a velikosti se ta agresivita projevila?
V Hornbachu je také mají víc v malém akváriu...
Nicméně je to zajímavá myšlenka, co jsi nastínil.
Původně jsem chtěl jednu červenoploutvou a 4 černopruhé, což je prý také blbě.
Takže 2 - 3 červenoploutvé by to řešily..
Ve svých začátcích jsem 2 p. červenoploutvé v akváriu 70*40*40cm a ta slabší byla bita, věčně zalezlá a vyrostla o pár centimetrů menší. V tvém akváriu by to bylo lepší, ale stejně nejsem zastáncem kupování 2 ryb, co se budou prát. Když koupíš 3 a více, tak se ta agresivita více rozprostře. Na druhou stranu bude méně místa pro teritoria jednotlivých ryb.
Takže za mě ano, ale dokoupit 2-3. Když chvíli počkáš, třeba se najde někdo, kdo je choval ve skupině a napíše své zkušenosti.
Chtěl jsem napsat červenoploutvou...
2 by se vešly, ale ta slabší bude hodně bita. Moc ji neuvidíš a v horším případě to ani nepřežije. Nedoporučuju!
Pořídil jsem si jednu Parmičku červenoocasou do akvária a hrozně se mi zalíbila.
Asi nakonec nebudu pořizovat žádné čichavce a zaměřím se jen na parmičky.
Mám akvárium podlouhlé s dostatkem úkrytů. (rozměry v prezentaci) Myslíte, že by se tam vešly 2?
Starší reakce
tehotná isto nie, poštuduj si o tom niečo, živorodka to nie je, aby bola ,,tehotná"
0 19.10.2015 17:46 Erik
Starší reakce
Nemocná ? To si nemyslím. Chová se totiž úplně normálně,ale hlavně jsem takové viděl v moc krásném obchodě s rybkama v Šumperku. Tam jsem viděl i takové finesy jako UV lampy,počítačem řízené dávkování PH,žrádlo čištěné v ozónu atd. Dokonce jsem tam viděl i čerstvě narozený malý rejnoky! Takže si yslím,že o rybách budou něco vědět. (doufám
Starší reakce
Je tady taky varianta, že ta nafouklá je nemocná.
0 02.09.2012 20:10 džíno – parmičky
Prosím vás,když mám jednou parmičku štíhlou a druhá je jak nafouklej balonek s ploutvema,znamená to že mám holku a kluka?
Starší reakce
ja viem ..ale nemam lepsi fotak ..je normalne zboku ..ale uznaj ze mu dole vidno len dve plutvy
0 20.10.2007 19:43 kakalinek – labejske pohlavie
no ja mam teraz tiez taku dilemu ..kupila som si dve labea cervenoplutve a tiez netusim co je co ..ale ked som sa na ne lepsie pozrela, tak jedno nema tie stredne (tusim brusne) plutvy ..to asi nebude rozlisovaci znak ..ale skor nejaka mala anomalia, nie?
a cierne ciarky som tam nenasla na analnej ziadne..
Starší reakce
na analnej plutve (dufam ze tak sa hovori poslednej plutve na bruchu , hned pred chvostovou)
je cierny pasik u samcov, samice by ju mali mat cisto cervenu , bez ciernej farby.
Ano,na slova hormonalni rozmnozeni sem si nemohl vzpomenou.Na Slovensku takhle rozmnozuji Perovce...
přesněji se tomu říká poloumělé rozmnožování
je to pomocí aplikace hypofyzárních hormonů, to není nic pro začátečníka
Romane,jak myslis v hejnu?Frenatusy se nedoporucuji chovat v hejnu (vsichni vime proc),a uz vubec neverim podle toho zaplneni jikrama...Tyhle ryby se vytiraji umele,ze se jim pichne inkejce na podporu vyvoje jiker.Nechce se mi tomu nejak moc verit
.
Poznat se to dá u pohlavně vyspělých jedinců a to ve většískupiě ryb.Samice bývají plnější v bříšku díky jikrám.ale poznat to jde málo a taky musí být trošku o hladu.On totiž nažranej samec taky může splést úsudek.Jsem taky chlap i když vypadám jako v 7 měsíci
Asi nijak,jsou to importy,takze je to tezke...Snad velikost?Tvar tela?...???
0 24.08.2007 20:04 petrus – Pohlaví
Pls,jak poznám jestli je labeo černoploutvé kluk,nebo holka
.Děkuji mooooc
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1513x