Ovlivní některé rostliny pH?
...Kam vyžene rostlina pH fotosyntézou bude záležet na konkrétní vodě, předpokládám. Já jsem více než 8 v akváriu nikdy nenaměřil...
Tak nějak.

Na konkrétní vodě bude jistě záležet. A taky na konkrétních rostlinách.

pH 8 ale určitě není (pro některé rostliny) "strop".
Já se ale vrátím k meritu věci: napsal jsem, že zastánci hypotézy, že jávský mech (nebo hnědovka) okyseluje vodu, se nestačili divit, jak vysoko dokážou tyto rostliny pH zvednout.
Zastáváš názor, že takový vliv rostliny nemají?
Jaký vliv?
(Pokračování někdy příště.

)
0 16.10.2009 23:35 kaote Kam vyžene rostlina pH fotosyntézou bude záležet na konkrétní vodě, předpokládám. Já jsem více než 8 v akváriu nikdy nenaměřil (pravda, chemická analýza není můj koníček). Ale kolísání v závislosti na obsahu CO2 není tak zajímavé - zajímavější je, co rostliny s vodou dělají nezávisle na obsahu tohoto plynu. Zastáváš názor, že takový vliv rostliny nemají?
Proč jsem v mnoha zarostlých akváriích s neměřitelným obsahem dusíkatých látek měl pH výrazně nižší než je pH vstupní vody? Mít na to prostor a čas, velmi rád se do kontrolovaných experimentů pustím.
Starší reakce
jojo pořád přemýšlím o tom předřadníku, viděla sem ho v OBI ale teď už ho tam neměli...no určitě ho chci, asi i do staršího akva, který má délku 100cm, ale zářivky jen 60cm(z ještě stršího akva)jen ty penízky....snad to dopadne,poprosím maminku o zálohu na narozeniny, nebo za odměnu za udělaný přijímačky(aspoň ty jedny)držte palečky
a co přidat světla? nebo už máš kryt?komplet? projdi forum a zjistíš že se tam dá nabastit ještě jedna zářivka
zatím to vypadá že bude osvětlení jen 0,3W/l, take sem se snažila vybrat druhy nenáročný na světlo(no někdy sem si nemohla pomoct:o) asi by to bylo lepší, ale chtěla bych to vyzkoušet, některý se mi moc líbí a byla bych ráda kdyby se chytly.....ale asi poslechnu a některý nahradím

Nebylo by lepsi dat tam mene druhu po vice kusech?? A pak ty rychlerostouci vymenovat, za narocnejsi?
no prej upravují hodnoty ale je to dlouhodobý proces a myslim že ph by upravili jen o několik desetin stupně ale až tak za 2 měsíce ale nesměl bys měnit vodu , tím tomu zamězíš
Ahoj, budu zakládat 200l akva a teď vybírám kytky.Chtěla bych tam dát hodně druhů po míň kusech a ty co vydží dokoupit časem.Chci limnophylu,
microsorium pteropus
,vesicularia dubyana-ty podle knížek ovlivňují pH vody tak, že ho snižují údajně až na 4,5.Pak sem chtěla Aponogeton crispus,
Ceratophyllum demersum,
víc druhů kryptokoryn,
Bacopu carolinianu,
a víc druhů echinodorů-ty zas pH zvyšují až na 7.
Chci se zeptat jestli někdo má zkušenosti s nějakým masovým ovlivňováním pH rostlinama a nesnášenlivostí těchto druhů mezi sebou.Nikde nepíšou jak moc ten který druh pH ovlivňuje, přemýšlím kterých je třeba víc a kterých míň, aby se to moc nepohybovalo. Děkuji za odpovědi
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2395x