Blyxa - pěstování
Starší reakce
Vyzkouším a uvidím. Jak jsem již dnes někde psal, nejlepší je osobní zkušenost.
Strkal jsem pod rostliny leccos i malá akvária s výživným substrátem jsem měl v akváriu. Nikdy jsem nepozoroval nějaký zlepšený růst. Byl z toho akorát bordel tak jsem toho nechal.
Stejně ti jen prohnojené dno a CO2 nebude stačit a budeš muset hnojit do vody. Jen co se ti zvětší rostlinná hmota.
V pohodě. Ja jsem zrovna dneska řešil blyxu na letgo. Prodává ji tam nějaký borec z Brna. Na fotce ji má pěkně rostolou a tak jsem mu napsal, že mám zájem. Mel jsem s ním krátký hovor, kde jsem se ho ptal čím hnojí a svítí. Odpověď byla, že mají celkem velké kořeny a že mu začala růst až když začal přidávat hnojivo do dna pod blyxu. Bohužel jsem se ho nezeptal o jaké hnojivo konkrétně jde. Věřím, že Tobě jede i bez hnojiva ve dně. Ale na to jsem se neptal. Zítra mu brnknu a poptam se. Dnes už jsem ho nechtěl otravovat a tak jsem to zkusil zde.
Mám jí roky, je to vlastně stonková rostlina a tak jí musíš dost často přesazovat a rozdělovat jinak ti vyroste do výšky a spodek je holý což nevypadá dobře. Rozdal jsem jí už tolik že se to dá počítat na kila.
Žádné, spíš je lepší hnojit do vody než do dna, zas tak velký kořenový systém nemá.
0 26.03.2019 19:54 Olin – Blyxa hnojení
Jaké hnojivo do dna používáte pod blyxu japonica?
Starší reakce
0 17.02.2019 15:59 Mejla82 Tak jsem jednu zasadil... provliknita zeleznou matkou,a prihnojena bivojem.... uvidime jestli se ji bude darit
Starší reakce
Jako koberec nechci...po tom netouzim....Spis "drn" okolo 10cm vyska
Rostla mi ve 30°C, nešla mi v tvrdší vodě, v měkké pak (po nasazení RO) rostla jak plevel. Vyžaduje ale poměrně častou údržbu - pokud má vypadat jako trávník, musí se každou chvilku dělit a přesazovat (je to stonkovka, takže jinak roste do výšky). Obecně bych řekl, že to k terčovcům není vhodná rostlina (z důvodu nutných častých zásahů do dna, drží se v ní bordel atd.), měl jsem jí s nimi a už bych to neopakoval.
Nojoooo....Tak to upravim.Bioflor nahrazen profito
-Od 3.11.2018 dávkuji Bioflor 20ml/denně
K, Mg a mikroprvky Fe, Mn, Cu, Zn, Mo
Od 28.1.2019 hnojim 8ml/den easy life profito.
Bioflor nedavkuji....jen profito
vaclav napsal: bioflor a easy life profito je podobného složení. Mě se během pár dní nejdřív rozpadla a pak pěkně obrazila odspodu.
Protože dáváš do akvária dvakrát draslík a stopové prvky
Protože blyxa je náročná na výživu.
Proc bych mel studovat podrobne slozeni hnojiv? Jinak diky
Má jí spousta lidí s terčema já bych řekl že jí to bude vyhovovat. Měl by jsi si přečíst co je v těch hnojivech obsaženo bioflor a easy life profito je podobného složení.
Ja se spis bojim teploty 29°C..
Já ji teď zkouším bez cóčka. Včera jsem ji zasadila a dnes už se rozpadají vrcholky. S cóčkem by jít měla.
0 07.02.2019 20:07 Mejla82 – Pestovani
Vaham zda koupit a vysazet blixu do meho akvaria.Jestli by se ji mohlo darit..Co myslite?
Starší reakce
Tak to se mé blixe nedaří, jen jsem jí už rozdal tak 50 kg.
0 12.11.2018 13:43 Demure Blyxa když je zelená tak se jí nedaří. Musí jít do zlata až fialovým nádechem a to je známka že se jí daří.
Starší reakce
Každej den ne
, jen tak 2x - 3x týdně
To mi chceš říct, že si dva roky den co den sázela, aby měli ty potvory, pardon ti miláčci, co vytahávat?
Jak jà ti rozumím
, mě totéž dělaly Denisonky
potvory. Ale po roce - dvou je to přestalo bavit
Skaláry mi tahaly Blyxu cíleně a podle mě snad pro zábavu. Zasadil jsem 15 rostlin a do hodiny byly všechny na hladině - sledoval jsem, jak skalára přijela k první, chytla za list, cukla dozadu, nechala jí vyplavat a šla na další
A pořád dokola...
To znám. Člověk si připadá jako Sysifos. Jediná šance je zvolit kytky, které piskořky nevyryjí.
Predpestovať som jednu skúsil no v konkrétnom(iná voda) vykapala už do dvoch dní.A k dispozícii som mal asi len 1-2cm kúsočky.(i to len pár)Chcel som ju dať do veľkého ale z kremičitého dna mi ju stále vytrhli skaláre alebo uvoľnili vežovky.
Věžovky nemají šanci klidně jí zasadím i z listy do substrátu a z tím nehnou ani ty velké. Chce to mít ale pořádný materiál ne nějakou mrňavinu.
Sis ji měl předpěstovat v nádrži, kde věžovky nejsou. Větší exempláře s kořínky už asi nevyhrabou.
Veľmi vďačná rastlina, krásne sa množí.
Starší reakce
Ak sú v tom akváriu (podľa fotky) červené neónky, rozhodne by som nedával 20mg/l naraz. Radšej menej a častejšie.
Ja osobne maximálne 10 a kontrolovať meraním spotrebu.
Důležitý je čistý objem vody, tedy asi těch 138 litrů. Abys to zdvihnul o 20 mg/l potřebuješ přidat 2.76 g NO3 což odpovídá 4.5 g KNO3 v jednorázové dávce.
Stačí se podívat do prezentace.
To je otázka typu akvária a osádky, nelze to paušalizovat. A pořád nevíme ten objem.
nasiel som članok NO3 by sa malo hybat okolo 20mg
To záleží, jakou koncentraci chceš a v jakém objemu vody.
Předpokládám že Easy-Life ProFito obsahuje mimo železa i stopové prvky, pokud ne je to poměrně průšvih pro některé rostliny. Dej si pozor na to železo.
Nevím jestli platí Easy-Life ProFito je vysoce koncentrované hnojivo, které obsahuje železo, draslík, hořčík a mnoho dalších důležitých živin. Easy Life Ferro Vysoce koncentrované hnojivo dodávající železo. Schází ti tam dusík a fosfor.
Přidat reakci
[1] ...... 4
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 8729x