Jaká je to razborka?
Já bych to viděl spíše na Boraras urophthalmoides, ale možná se pletu.
Starší reakce
No kyselinu nerad, ale myslel jsem to tak, že i ty razbory zvládají pH nad 7... K těm importům... no jsou aklimatizované ve vodě, která je zcela odlišná od té přírodní...
No mozna to myslel ironicky, ovsem to muzeme jen tusit...
Ja tedy import chapu jako dovezena z ciziny, takze take nechapu. Pokud je ryba z puvodniho prostredi, tak proc nema takove pozadavky na spravne pH? Nebo je to jen chyba ve vete?
Mam to chapat tak, ze to pH nebude az tak limitujicim, protoze jsou to ryby uz nejspis chovane po vic generaci v jinych parametrech vody nez maji v prirode? Pripadne jak to mam chapat, nevim jestli jsem pochopil spravne?
Duhounek se mi libil uz driv, myslim ze Ty jsi mi k nemu psal, ze staci mensi nadrz a klidne si je muzu poridit, ale pozadavek na pH nad 7 (uvadeny v atlasech) mne odradil.
Protože se bude jednat nejspíš u obou druhů o importy, tak to zase tak velký rozdíl nebude...
Rozdil je dost velky ve vhodnem pH. Ovsem ryby to jsou nadherne, jak jsem je videl nazivo jen jednou, zazitek to byl k nezapomenuti.
to je nějaký pagavůnek, rozhodne ne razbora, ka, ani jiná kaprovitýá havět
Starší reakce
Hmmm, toho jsem se bala
Edit: Muzu se zeptat, co tento odkaz?
www.biolib.cz/… je na nem opravdu bornejka? Protoze ty nase jsou stejne...nejak se nemuzu dopatrat, co nam to tu plave...
Tady se přikloním k bé
Starší reakce
Klínoskvrnka, tedy á je správně
Ahoj, můžete mi poradit jakou že to mám Tetru? dík
Starší reakce
Taky jsem jim na to v Hornbachu naivkové skočili
že si to ale vůbec dovolí prodávat pod špatným názvem! a netušíte kde sehnat razborku bornejku, ale skutečnou? co projíždím fotky uživatelů na rybičkách, tak mám pocit, že pro ně šli také do Hornbachu jako my
Starší reakce
Starší reakce
Taky si myslím, že jsou to dva samci. Mám 10ks této razborky teprve třetí týden a mám 5samců a 5samic v 80 litr. akva a rozdíly jsou docela poznat. Samičky jsou plnější v bříšku a méně vybarvené, samci mají krásně červené ploutve a jsou hodně štíhlí. Zatím žádné rozbroje mezi nimi nepozoruju, prohánějí se, to ano, ale je to vcelku neškodné, rozhodně si neubližují. První asi 3dny byly hodně plaché a při menším pohybu před akvárkem se schovaly, ale teď už se skoro nebojí. Co jsem četla, tak se nesmí krmit nitěnkami, tak jim je nedávám, jinak jim chutná snad všechno - mražené, sušené i tablety pro pancíky
tyhle je redukovat nebudou, tak je rozdávej
razbory skvrnoocasý moc nevyrostou, mám jich několik už asi půl roku a pořád mají nanejvíš 1,5cm i s ocasem
Já jsem jich chtěl tak osm až deset(mněří zatím 1cm)
ale krevetky se strašně množéj.skoro každej měsíc vyleze
cca 15 6mm krevetek a živorodky trpasličí a rozborky je asi
redukovat nebudou.
já jich mám ve dvacítce 16 a občas ani nejde vidět že tam nějaká je, ale zas tak moc se nebojí. V druhé dvacítce jich mám 7 (je tam i víc světla) a jsou pořád schovaný v kytkách. Budu to muset nějak vymyslet a přestěhovat
myslel jsem si to ,ale tydle urophthalmoides jsou hezčí.
a stojej 8,5 takže taky 9kc.
Jenom se mi hodně množí stávající osazenctvo.
takže zatim váhám jak velký hejno pořídit.
i ve sklorexu v Brně je mají špatně označený, ale za 9 kč, no nekup to
Jsou v pohodě, jen trochu víc plaché. Mělo by jich být hodně. Jinak nijak náročné na chov nejsou
Na 99% sú to Urophthalmoides...Predávajú sa pod názvom Brigittae už dlhé roky, a pravé Brigittae zoženieš len ťažko, a taktiež sú 2x drahšie. Napr. tu v žiline sú Urophthalmoides, nazvané Brigittae
))) po 0,5 eura za kus a pravé Brigittae sú 1,8 eura za kus
nekdy jsou v obchodech zamenovany, to je normalni.... videl jsem zasilku z nemecka kde byly oba druhy pomichany...
Dneska jsem v akvaristice viděl rozborky(moc je chci k živorodkám Trpasličím a krevetkám)
Ale prodávají je pod názvem Boraras Brigittae .ale podle atlasu vypadají jako
Boraras Urophthalmoides.
Prostě na nich není ani náznak červený barvy.
To se ty Brigitty ve stáří tak brutálně zbarvý.
nebo se akorát spletli v názvu.
a ještě ty skrnoocasy nemusí mít tak teplou vodu?
Starší reakce
černá varianta razbory klínoskvrnné
Můžete mi někdo poradit co je to za rasboru? Dostal jsem ji od známého spolu s jinýma rybkama z prasklého akva.
Starší reakce
0 21.07.2007 21:29 cichliďák – Co je to za razborku?????
Co je to za razborku????
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3096x