Přihlásit se RYBICKY.NET »

Artemie - chov

NápovědaFórum » Další živočichové  

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Artemie - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubaa Re: Marcella
S axiky nemám žádnou zkušenost, ale většina rybek by určitě dala přednost artemii.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarcellaRe: Kubaa
Jste mi tu u na nabízeli micron zkoušel si nekdy
Čím tepleji (ale zase ne přes 30), tím rychleji se vylíhnou. V hodně studené se nevylíhnou vůbec. Pokud nebydlíš na nějakém vymrzlém hradě, tak topit nemusíš, ale počkáš si déle.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarcellaRe: Kubaa
Dala jsem je do láhve od okurek a zapla vzduchovani mám mimina axiku a některé se už vylihly
Musí mít i teplo?dík,
To záleží, kolik toho chceš líhnout, pokud trochu, stačí v misce, pokud potřebuješ hodně, tak to bude chtít nádobu se vzduchováním.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcella – Artemie
Může mi někdo poradit koupila jsem už namíchané Artemie vajíčka se solí potřebuji aby se mi už vylíhli poraďte co delat

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - Deathbull Re: atiw
Určitě je i pro dospělé, malé tetry, razborky, veškeré mladé ryby.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - atiw – Krmění artimií
Chci se zeptat, zda je vhodná vylíhlá artemie jen pro potěr, nebo se tím dá krmit i menší dospělé ryby.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex Re: jamajcan
Vhodné na chov nejen Artémii je nafukovací bazén např. z Mountfieldu. Do 1000,- máte hned kubíků několik. A hlavně možnost si s Artémii zaplavat jako v moři :-D
Edit: Při nadprodukci si i můžete jak koukám dobře i přivydělat.
Přebytky je možné taky zamrazit a mít tak vlastní kvalitní krmivo na zimu. Ta investice se vám nejen finančně brzy vrátí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Semtex
Díky za snahu poradit.Salinu líhnu,asi jako mnoho z nás, z vajíček a zkrmuju v naupliovám stádiu pro potěr rúzných ryb.Chov do stádia dospělce jsem ještě nezkoušel.Každopádně výprava za sladkovodní bude určitě zajímavá ,i když třeba žádnou neobjevíme :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 12  - Semtex Re: jamajcan
Tak o velkochovu sladkovodní Artemie zapomeň.
Už jsem to zkusil, nevyplatíse to, je to mnohonásobně složitější a pracnější než odchov Artemie slané.

Mrkněte sem:

www.artemiaworld.com/…

Chov slané Artemie je velice snadný, jednoduchý. Není třeba žádné Vzduchování ani Filtrace.
Jen slaná voda, a pro rozjezd je dobré do této vody hodit čokoládu mražené artemie a čokoládu mražených Vířníků. Po 14-ti dnech nasypete vajíčka Artemie na hladinu a čekáte.
V příznivých dnech jsou slanovodní Artemie narozdíl od těch sladkovodních Živorodé. Až se na podzim ochladí, začnou samičky pouštět vajíčka, které už znáte. Přes zimu necháte nárž zamrznout i s vajíčka a na jaře jak se teplota vody dostane na cca 10°C začnou se oběvovat mladé Artemie.

To co je vidět v tom pytlíku je opravdu pěkná Artemie. V jednom litru vody v chovné nádrži budete mít odhadem 300 kousků dospělců, tisícovku dorostů, něurekom vylíhlé Artemky a bambilion Vířníků.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - motýlek - jarda :-)Re: Polux
no - já jsem je úplně poprvé měl asi v deci vody - slané samozřejmě ... a dal jsem jim tam kousek jávského mechu a pár granulí potravy pro rybky SAK55 ... normálně dorostly do velikosti 10-12mm a nakladly vajíčka a z nich se vylíhla další generace ... ale to jsem je již měl asi v litru vody (miska od baleného masa) - viz popis hned na úvod tématu ... dotáhl jsem to do třetí generace ... pak mě to přestalo bavit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Polux
Artemie se me lihnou v hojnem mnozstvi cca 95 % . Vim ze male jsou nejvizivnejsi ale chtel bych je odchovat do dospelosti a aby nebyl tak velky uhyn.Vylihle je prohodim mam cca 3l kadinku dam tam sul a jemne vzduchuju.Do hadicky od vcduchovani jsem kuli rozprachu nacpal filtr z cigarety.Krmil jsem drozdim ale pokazde me vsechny pochcipali !!Takle jsem to dal jiz asi 4x :-( a porad je to stejne.Tak ted zkousim krmit zloutkem.ale jestli tu ma nekdo navod jak je odchovat s minimalnim uhynem do dospelosti budu rad :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Nik Re: athaya
jsou to korýši ze slané vody (nechci říkat přímo moře, protože to je zavádějící). Pokud má tvá sladká voda vhodnou vodivost, jsou schopní v ní žít max 6 hodin, ale obvykle mnohem méně. Nejvýživnější jsou artemie těsně po vylíhnutí, kdy spotřebovávají žloutkový vak. Právě kvůli němu jsou používány jako krmivo.
Takže žádní komáři.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - athaya
tak ma zaujima, da sa to mnozit aj vo flasi so sladkou vodou? treba ju prisolovat? :-O na co sa liahnu tie artemie dufam ze nie v nejakeho komara alebo tak. davate im drozdie ako potravu? ake velke mozu byt? a ake ich "servirujete" rybam? susite ich aby sa nerozliezli po akva?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlekRe. Štěpán
no, asi bez překladu ... jedná se zřejmě o to, že v českých a moravských podmínkách si někde nabereš "zelenou vodu" z rybníka, rozdělíš si nádr sítkem na artemie na dvě části a vždy, když půjdeš okolo, tak přeliješ trochu zelené vody do části s artemiemi :-) ... asi by ale bylo bezpečnější tu českou zelenou vodu nahradit nějakými kultivovanými řasami z "prášku" - což možná je právě i v tom krmivu, které jsem tam náhodně použil já - hloupí mají štěstí :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
www.allservice-richter.de/…

(kdyby to nějaký čechogermán mohl přeložit, byl bych vděčen)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: Athaya
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AthayaRe: motýlek
fha zaujimave tema! nemate niekto ich fotku? hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlekRe: Eff
no - nesmrdí ... ona ta koncentrace oproti krmení potěru naupliemi je skoro nulová ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff Re: motýlek
To zní velmi zajímavě. A nesmrdí to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlekRe: Mrakoplash
vzduchování tam není, ale pokud bys to chtěl používat jako přípravu krmení, asi by to bylo vhodné ... určitě třeba okounek sklovitý by byl za odrostené artemie vděčný :-) ... včera jsem to ještě kontroloval: těch nově vylíhlých je tam tak asi 100 a jsou už také chlupaté a maí už tak 5mm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash Re: motýlek
Mate tam vzduchovani ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlekRe: Mrakoplash
no, v podstatě s tím nedělám nic :-) , dal jsem tam kousíček jávského mechu a několik kousků granulí SAK55 ... mám to celou dobu (někdy od března) postavené na okně s normální neregulovanou teplotou ... fakt je, že teď se to vylíhlo skoro hromadně v jeden den, kdy byly teploty dost vysoké ... občas do vody spadne nějaká muška, jestli to pak sežerou - to nepozoruji ... ale mám teď připravenou vytíračku, tak zkusím "velkochov" ;-) ... pokusil jsem se to nafotit, ale nedaří se to zaostřit ... ty staré jsou už asi 12-15 mm dlouhé a chlupaté jak směták ... ty mladé už mají tak 3mm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: motýlek
taky jsem to zkoušel ale po týdnu mě přešla trpělivost a navíc jsem jel na dovolenou tak jsem je zkrmil a artemky jsem dokrmoval sera micronem a droždím a žloutkem (uvařeným protlačeným přes čaj. sítko)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash Re: bucliik
Jojo dokrmuji se drozdim, alespon podle jednoho clanku co sem o nich sehnal..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bucliik Re: Mrakoplash
a artemky nic nežerou,nebo žerou?já je jednou dostala k mikroskopu, byla sem fakt malá,ale pamatuju si že se k nim mělo přidat droždí-kvůli bublinám nebo žrádlu?o cukru ke kvašení tam nebyla řeč
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash Re: motýlek
uz sem to zkusil 3x a pokazdy mi umreli :-O asi neco delam spatne
Zkuste trochu ten chov popsat diky ;-)
(kolik soli , na kolik vody, vzduchovani atp.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlek – Artemie - pokus
Zkusil jsem nechat dorůst artemie - v deci slané vody ... přežilo 5 kousků, po několika týdnech nakladli vajíčka a po dalších pár týdnech se vylíhla další generace, ty původní také vesele dál brouzdí v láhvi (už jsem to přelil do 0.7 litrovky ... máte někdo podobnou zkušenost?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 3144x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3489?od=51