Komáří larvy
Ty bys to opravdu riskoval???
Vyhodit.
Prišla mi objednávka z živým krmivom, no to krmivo už nebolo živé.
Zásielka sa zdržala nejaký čas u prepravcu. Reklamoval som to a vrátili mi peniaze.
Teraz ostáva otázka, čo z tým krmivom? Mám ho doma v chladničke.
Môžem ním nakŕmiť ryby alebo radšej nie?
EDIT: ide o patentku, komárie larvy
Starší reakce
Komár dokáže i přezimovat do jara, takže vydrží dlouho.
Nestihla jsem vychytat všechny larvy ze sudu takže se mi vylíhli komáři (a to hodně komárů). Sud jsem přiklopila za jak dlouho dospělí vylíhnutí komáři chcípnout hlady?
Úplně nevím, jestli ti dobře rozumím. Tobě se líhnou ve filtru?
Komáři potřebují k líhnutí hladinu (a ještě relativně klidnou), takže ve filtru jim pšenka moc nekvete.
Nelihnou se pak nekomu v biofiltru komari jako me kdyz to nasaje filtrace?: )
Starší reakce
Starší reakce
Stačí sud z vodou a budeš mít taky..
I já je chovám v sudu na dvorku,,jsou to ty,co má i Vlka,a taky je má v sudu na zahradě,ano,sami si je chováme,nepěstujem..
Dopestoval si si?
Dnes první konečně živé krmení...
Starší reakce
zkusím tam dát jednu black molly, doufám, že se osvědčí.
jasně, a pak si pořídit do bytu vlaštovky aby mně to vylovily.
Ahoj.
Šnečků mám v akvárium dost a podle potřeby se množí a to v nádrži vládne gang stejných živorodech, nevšímají si ani krevetek. Věřím, že vyžere komáří larvy, ale šnečků si všímat nebude.
Mára
Zbavíš se jich lehce stačí jen chvíli počkat.
Myslíš, že ta nechá šneky napokoji a zaměří se jen na larvy?
V prezentaci píšeš, že máš živorodku ostrotlamou, tak šup tam s ní.
Taky jsem nad tím už přemýšlel, mám parmičky zlaté a ty by si pošmákly. Nevýhodu je, že parmičky sežerou všechno i malé šneky do 1mm. Ale asi mi nic jiného nezbyde.
Dej tam na chvilku rybu.
Starší reakce
Ano, jsou to patentky ze sudu na zahradě a potom to jsou ti otravní komáři co nám všem pijou krev.
Čoho sú to krásne larvy?
Edit: Patentky, larvy pakomárov (Chironomidae)? . Tie neštípu.
Čo za druh to je nie je ľahké, možno napíše kolega afc1886. Je ich kopec druhov... Mňa by len zaujímalo či sa to doliahlo v sude samo alebo sú získané v prírode ako násada.
To druhé (vlka) sú larvy komára (Culicidae), tie nás dobre sosajú.
Tiež ma zaujíma ako si ich priateľ vlka dopestoval alebo či len odobral z prírody.
1 12.06.2020 17:23 Silviebaris –
Re: AKR Komáři jsou nezmaři, na ně jen raid....
Aha, jsem myslel že je chlor zabije
3 12.06.2020 17:08 Silviebaris –
Re: AKR Nejsou mrtvý. Proč by byli? Normálně je odlov a nechej klidně pár hodin ve vodě a párkrát propláchni pod tekoucí vodou....
No ale to už jsou mrtvý ve vodě z kohoutku ne?
Tak riziko je tu vždycky, ale já larvy přendám do vodovodní vody z kohoutku, kde je nějakou dobu nechám a před zkrmením je naleju do sítka a pořádně ještě propláchnu pod tekoucí vodou a šup s nimi do AQ...
0 12.06.2020 16:25 AKR – Nemoci
Zdravím,
Rád bych se zeptal jestli třeba nemohou mít komáří larvy ze sudu kde je částečně dešťová a částečně voda z řeky nějakou chorobu nebo plíseň, která by se přenesla na ryby
Předem díky za radu
Starší reakce
7 02.06.2020 18:39 Silviebaris
Návštěvničky.
Hoď do sudu pár zmačkanejch kopřiv , ty se dost rychle rozkládají , hned tam bude pro ně příznivější prostředí , larvy culex pipines jsou dravé , různí nálevníci a pod, jim slouží jako potrava
Špatně to vidím, protože jsem na telefonu, ale řekl bych, že tam je i jiný návštěvník.
V sudech téměř čistá dešťová voda a podle toho i málo komářích larev. Zmizely během okamžiku...
Starší reakce
Čím víc organického odpadu je ve vodě,tím víc láká samice komárů ke kladení vajíček.
Já dnes nachytal znacne mnozstvi v bazenu, ktery byl od podzimu ponechan na prezimovani. Bylo jich tam teda dost, ale nikdy predtim jsem nekoukal, takze to muze byt "slabota", jak rikate. Pro Danio Perlové to bylo asi na hraně (co se velikosti tyce), ale papaly s opravdovym nadsenim... Je hezke videt, jak vcucnou celou larvu
V jezírku je vychytají predátoři a v sudech ne. Je poměrně chladno v noci i mrzlo takže nic moc nelítá.
No, jezírko, je to velikostí jako menší vana a gejzírek je skoro stále vypnutý, jeden Leknín co živoří a žlutá voda. V podstatě ideál pro larvy, ale kousek dál 3 sudy se starou dešťovkou a tam ani jedna larva. Pamatuji doby, kdy se hladina v těch sudech hemžila spoustou larev. Letos je to fakt slabota. Uvidíme časem, má být brutální teplo...
Tak v jezírku které funguje trochu déle komáři nemají šanci.
Mně se osvědčilo v sudu s dešťovou máčet kořen. Voda malinko zasmrádne. To se komárům asi líbí a je jich dostatek. Oproti tomu do druhého sudu, kam kořen nedávám je jich letos opravdu minimum.
Někdo dává slepičince.
Taky mi přijde, že je jich nějako méně
Něco na tom bude, protože dnešní dávka zmizela během pár vteřin. Ale asi bude Komárů málo, protože larev v jezírku moc není...
Starší reakce
No to si pošmákli. Je to jedno z nejlepších krmení.
Hezký večer, při dnešním grilování jsem prohlédl 3 sudy s dešťovkou a nic. No a při pohledu do malého ,,jezírka,, mně bylo jasný, že dnes budou mít miláčci živou. Mohli se doslova ,,umlátit,,...
Starší reakce
to dudak: Moskytiéra mě nenapadla, ale je to výborný nápad! Děkuji! V Ikea za 129 korun, rozstříhám , z jedné strany uchytím lampou, zbylé části kolíčkem a bude pokoj. Estetické to nebude, ale aspoň nebudu mít komáří líheň přímo v domě.
to Ctibum: želvárium právě žádný kryt nemá, jen lampu.
Až to uvedu do provozu, dám vědět jak to zabírá
edit: tak moje maminka váš nápad zdokonalila a chce dát moskytiéru i na sud pod mým oknem. Teď se mi chce úplně zpívat. Takový jednoduchý nápad a mě to blbce nenapadlo.
Tak pokud máte pod oknem chovnou komáří stanici, tak asi nemá cenu řešit, jak se jich zbavit, ale zabránit jim v přístupu. Jak je řešený kryt? Ta moskytiéra je dobrý nápad. Jak je řešený kryt želvárka?
Pokud to myslíte tak, že vám do nádrže lítají komáři zvenku a kladou vajíčka, ač si to nedovedu moc dobře představit, neříkám že to není možné ( co by za to jiní dali), volil bych jako nejjednoduší řešení krycí sklo, nebo aspoň nějakou "moskitiéru"
Jsem si naprosto jistá, že jsou to komáří larvy. Na zahradě máme sud na dešťovku, kde je maminka celkem úspěšně pěstuje celé roky. Vím to moc dobře, protože je mám přímo pod okny. Vzhledem k tomu, že přes léto máme otevřený celý dům, nevidím problém v tom najít komářici a komára a naklást vajíčka. Takže prosím, máte nějakou radu jak tomu zabránit?
Nepleťte si komáří larvy s ploštěnkami. Komáří larva, aby se mohla množit potřebuje dokončit vývoj, změnit se v komára najít jedince opačného pohlaví, naklást vajíčka do vody. Rozhodně to netrvá 2 dny. Pokud tam máte ploštěnky, dá se to vyřešit panacurem, no planaria, či jinými přípravky
0 12.06.2018 20:07 effel – komáří larvy
Dobrý den,
mám problém, v želváriu se mi množí komáří larvy. Je jedno jak moc to čistím, že tam mám silný filtr, za dva dny je jich voda plná a každý den měnit vodu nestíhám a ani želva takové stresy moc ráda nemá. A co je horší, želva s nimi má docela problém. Někdy z ní mám pocit, že se jich dokonce štítí, je buď na ostrůvku až moc dlouho a nebo pod ním, kam ty larvy neplavou, ve volném prostoru je teď už jen za žrádlem. Navíc je od té doby opuchlá. Za 36 let co ji máme, jsme tohle nikdy nemuseli řešit. Má někdo nějakou radu, co s tím? Napadá mě chemie, ale zas nechci ublížit želvě. Za veškeré rady budu vděčná.
Přidat reakci
[1] ...... 4
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 7560x