Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neznámé jikry

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Neznámé jikry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2008 21:49 Muž BikerJames [19] - CichlidyRe: Pruda
A nezapomeň vzduchovat,aby proud jemně ovýval jikry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2008 20:28 Petr_Janousek Re: Pruda
Ty jikry budou jikry pancéřníčků ;-) Seber je opatrně ze skla a dej do vody o teplotě kolem 24-25 stupnňů. Za 4-5 dní se vykulí potěr. Začni krmit žábronožkou. Pokud ji nemáš, tak bude stačit jemný prachový krmivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2008 19:48 Pruda
Fotka k příspěvku Prosím poradtě mi co s jikrami na fotce? V akváriu mám 3x pancéřníček, 6x neonka červená, 6x tetra diamantová a 4x čichavec perleťový. Od kterých rybek myslíte že jsou? Děkuji za reakce.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 19:28 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: mrazik
Tak patrně byl hrozen jiker špatně přichycenej k podkladu a samec ho nechtíc vymetl ven.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 19:19 mrazik Re: Malapa
Dal som ich do inej nádobky a začal som im vzduchovať tak uvidíme čo sa stane.Ale našiel som aj nejaké ikry v jaskyni a tam je samček stále...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 17:10 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: mrazík
Vypadá to na jikry ancíka, poud je dáš stranou a budeš vzduchovat máš šanci, že se jich část vyvine. Každopádně bez samce jen ty které jsou na povrchu se dokáží vykulit. To že se dostaly ven z dutiny je divné, to se mi nikdy nestalo. Koho zajímá téma ancistrus stačí nakouknout ke mě do prezentace Akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 14:56 Muž Killer [134] - SumciRe: mrazik
To se mi stalo už hodněkrát..ancistrusi se vytřeli,ale nebyli to vhodný podmínky pro vývin jiker..prostě je najednou ve skrýši neměl..pokud je dáš do jiný nádobky,tak tam vzduchuj..ale stejně z toho asi nic nebude..radši je nech bejt,on je někdo sežerea počkej si na další..třeba za měsíc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 14:39 mrazik Re: Killer
Skúsim to teda dať do inej nádoby a uvidím čo sa s tým potom stane... Aj v jaskyni boli nejaké ikry a tam bol samček ale potom som ich tam už vôbec nevedel nájsť... Ale možno tam ešte sú ale ja ich nevidím... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 14:24 porop Re: Killer
no to je pravda pac se mi to taky stalo ale neva udelaj dalSI hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 11:38 Muž Killer [134] - SumciRe: mrazik
Ty jsou asi špatný, když se o ně samec krunýřovce nestará.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 11:28 porop Re: mrazík
Já bych to dal do nejake nadoby. Ale dej tam kyslik a dej to tam opatrne. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2008 11:19 mrazik – Co s ikrami?
Fotka k příspěvku Našiel som v akváriu ikry a chcel by som sa opýtať ako sa mám o ne starať, či ich nemám preložiť do nejakej samostatnej nádoby kvôli tomu že či ikry nepoškodí nejaká iná ryba.V akváriu mám prísavníka škvrnitého (samička aj samec) , tetra neonová (9),black molly (3), parmička červenoplutvá (1).Mali by to byť ikry od prísavníčky pretože ikry od neoniek sú asi menšie. Ďakujem za rady a odpovede

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 12:20 Petr_Janousek Re: zaciatocnik
Na 100% to jsou jikry od skaláry. Když se mi třely, tak jikry byly velikostně i barevně stejné. Navíc se může stát, jako v tvém případě, že samice je plná jiker a chce se jich zbavit, proto je "odloží". Též se stává, že se vytřou jen 2 samice. Závojnatky se třou ůplně jednodušše a nic na tom není. Nikdy by však takhle nenakladli jikry na kámen, protože to jsou kaprovité ryby a ty je jen vypouštěji do volné vody! Ancistrusi se ve velikosti 2,5 cm nemnoží! Nechci tě udělat smutnou, ale z těch jiker nic nebude - nejsou oplodněné. Kup si samce a třeba se ti to za nějakou dobu povede a pár skalár odchováš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 12:11 rolandmynar Re: zaciatocnik
Je to určitě od skaláry. Někdy je kladou i dvě samice současně bez samce, ale zase je sbaští. Mají spoňněco zdravého s proteinem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 10:12 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumciRe: bucliik
Jj, ancistrus má krásně oranžové a velké kulaté jikry... www.catfish.cz/…
Edit: Pro porovnání - nějaké jikry skalár jsou třeba tady
www.akvarko.cz/…
www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 10:05 Žena bucliik [99] Re: zaciatocnik
Nemohla si třeba skalára ty jikry naklást bez samce? Že by byly neoplodněný. ancík je má oranžový ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 09:58 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumciRe: zaciatocnik
Tak tohle 100% není od ancistruse...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 09:57 Muž BikerJames [19] - CichlidyRe: Karel K.
V rybníce asi jo ale v AQ.kde má určitě aspon 25°C těško a navíc ty závojnatky jikry hodí jen na dno a když rodiče neodlovíš tak je většinou sežerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 08:48 zaciatocnik Re: BikerJames
Fotka k příspěvku Tu je foto. Keď som ich izolovala od rýb, majú šancu na prežitie? Potešila by ma aspoň jedna rybka. ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2008 04:39 Karel K. Re: BikerJames
Co? Že není vůbec snadné rozmnožit závojnatku? To se mi moc nezdá, já je mám v malém zakradním jezírku a třou se mi pravidelně ano Vždyť závojnatka je normální karas! :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2008 22:54 Muž BikerJames [19] - CichlidyRe: zaciatocnik
Od závojnatek to není určitě,ty se na kámen nevytřou a není to vůbec snadné rozmnožit závojnatku.
Jestli tam máš 2.jen ty přísavníky tak to musí být odnich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2008 22:44 Anonym Re: XMartin
No neviem, možno to bude od závojnatky. Jedna má vyše roka a druhú som kupovala pred necelým pol rokom aj s prísavníkmi (tí sú cca 2,5cm) a zdajú sa mi byť ešte malí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2008 22:32 Muž XMartin [20] Re: zaciatocnik
Moc ti neporadím ale skalár se určitě s jinou rybou třít nebude.. Jeho určitě nebudou spíš od těch přísawek nemyslíš?? a závojnatky máš malý že? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2008 22:01 zaciatocnik – Neviem co s ikrami a akej rybe patria
Prosím o radu. Som začiatočník v akvaristike a dnes som v akvárku našla na kameni ikry. Len neviem ktorým rybkám patria a čo s nimi. Mám 2 závojnatky, 1 skalára, 1 tetru ozdobnú a 2 prísavníkov. Vyzerá to tak, že by mohli byť od skalára, pretože do nich dzobal (neviem či ich nezožerie) a žiadnu rybu tam nevpustí. Mala som 2 skalárov a pred pol rokom jeden uhynul -môže sa skalár trieť s rybou iného druhu? Ešte som si všimla, že skalár má zväčšený ritný otvor :-). Zatiaľ som ten kameň vložila do dierkovanej nádoby a tú som vložila do akvárka. Môžem to takto nechať? Za každú radu vopred dííík.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 17:51 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Quick
NO mel bys ty ryby trochu prebrat , nehodi se k sobe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 16:04 quick Re: chicko
Tyhle se nedaj vyfotit. Jedině bych musel obrátit kořen. A ty jikry jsou přilepený na tom kořenu. Mám s tím něco dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2008 15:45 Muž chicko [124] Re: Quick
Chtělo by to fotku. Ale adept na velký jikry je závojnatka, často je volně vypouští do vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2008 20:07 quick Re: Mrakoplash
Na rozdíl od jiných jsou velký. A jsou každá zvlášť a je jich asi 30 a jsou bílé. Neritunu nemám.
Osádka: 5x neonka obecná, 2x plata, 1x bojovnice,1x danio, 2x čichavec zlatý, 1x krunýřovec, 3x kardinálka čínská, 2x závojnatka, 4x paví očko, 1x tetra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2008 20:00 R Muž Mrakoplash [1776] Re: Quick
Jsou velke? Je jich vic pri sobe? Jakou maji barvu? Mas neritiny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2008 19:50 maxipes Re: Quick
Čichavec ma jikry v pěnovém hnizdě, ne v jeskyni. Možna ancistrus.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2008 19:49 Quick – jíkry čichavce
Chci se zeptet v kořenu jsem našel něco co vypadá jako jikry a visí ze stropu je to možné?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 19:21 R Muž Silent [5949] Re: Delfinek
To budou určitě jikry panceřníčků. Taky jsem je míval. Nic s nimi nedělej jsou pevně přilepený. Buď se vykulí, nebo si na jikrách pochutná ostatní osazenstvo. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 19:15 Muž Nik [191] Re: xx
Na šneky je to moc velké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 16:04 xx Re: Delfinek
Velikost záleží na druhu šneků. Co to třeba při focení pořádně zaostřit a šupnout pod to nějaké pravítko ? :-)

Romazaný bílý stín asi nikomu nic neřekne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 15:50 Delfínek Re: xx
Jak velké by měli být ty jikry pncéřníčků nebo těch šneků??? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 15:25 xx Re: Delfinek
Jikry nějakého pancéřníčka Corydoras nebo vajíčka plžů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 14:52 Delfínek
Fotka k příspěvku Prosím o radu,dneska jsem přišl ze školy a uviděla jsem tohle.viz.foto(omlouvám se kvalitu,ale líp to nešlo).Má to o průměru 3mm a uvnitř je bílé a okolo průsvitné.A pokud to jsou jikry,tk nevim co snima. Tak díky :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2007 20:26 Muž MatesKGB [4] Re: Evik
Jestli ty vajicka budou v malym placatym vacku na liste a budou troska nahnedly, tak budou asi sneku. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2007 19:25 Evik – co s vajíčky
V akvariu jsem pod listem našla vajíčka, nevím od které ryby jsou. Můžete mi prosím poradit co mám dělat? ( mám strach že mi je ostatní ryby sežerou) PS: Mam tam pavi ocka, panceřníčky, parmičky purpurové, neonky a nejaky sneky. Vajíčka jsou černy veliky jako pul spendlikovy hlavicky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 17:45 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Markii
No jo, už to tak bude.... Potom jsem si všimla, že byl nad hladinou pověšený hrozen ampulářích vajíček, ale mnohem menší než obvykle, asi to ampulárka nestíhala :) Všem díky za pomoc palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 15:19 Žena Markii [11] Re: georged
Stopro ampularky. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 14:07 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: Eff
Vem to vylučovací metodou. ;-) Od živorodek to být nemůže, od parmičky zlaté to taky nebude. Na žabku mají netypické umístění a velikost, tak co zbývá? Ampulárka palec Edit: Jinak některé druhy ampuláre kladou i do vody (ale je to víc "rosolovité")
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 13:18 Muž Kurhell [7] Re: Eff
Tak podle mě jsou to měchýřovky :-) viz - www.applesnail.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 13:07 Muž Eff [417] - RostlinyRe: mch.sokolov
Ampulárky maj ty vajíčka víc nacpaný na sobě a tvrdý jako šutr. Tohle bude něco jiného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2007 20:34 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: Eva_R
Jednou se mi stalo něco podobnýho. Taky sem našel takovej trs ve vodě. Je to fakt od ampulárek. :-D Když to přijde tak to přijde asi,můj názor. X-) jinak žáby to cpou k hladině né?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2007 18:38 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Sidonius
Jo, to bych byla ráda :) Ale ty vajíčka mi na drápatečky připadaj velký... Jikry parmiček to asi taky nebudou, co? Že by to teda udělaly ampulárie? Ale zase ty lepí vajíčka důkladně, když je strhávám, jde to špatně, je divný, že by to jen tak spadlo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2007 16:02 Sidonius Re: Eva_R
Nebude přežabeno? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2007 14:55 :-) Re: Eva_R
Vypadá to jako vajíčka Ampule, která spadly z krycího skla do vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2007 12:33 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci – Čí jsou to vajíčka?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, teď jsem v akvárku u dna objevila hrozen bílých docela velkých vajíček, čí jsou? Mám tam jenom žabky drápatečky a parmičky zlaté, jinak pár živorodek a jednu ancistrusici....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2007 18:28 Laďa Re: Zlicka
Vzhledem k velikosti čísel na teploměru a jiker jsou to pancéříčků.Nezbývá ti nic jiného než čekat.Ale pravdepodobně je sežerou jiné ryby.Můžeš se pokusit je přendat do jiného akvária se stejnou vodou.Opatrně je odsát skleněnou trubičkou,jsou hodně lepkavé a v novém akva jemně vzduchovat.Žádné Preventiny ani jiný sajrajt tam nepřidávej!! Obsahuje methylenovou modř a ta je pro sumečky prudký jed.A nejenom pro ně.Hlavně je trošku zatemni.Jikrám prudké světlo nesvědčí.Hodně zdaru!

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11785x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3410-nezname-jikry-co-s-nimi?od=281