Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Neznámé jikry

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Neznámé jikry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 22:03 Muž avast [49] Re: minonka0800
Tak pokud jich chceš víc, tak to tam nech, pokud ne, tak to "vyndej"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:26 minonka0800 Re: Bak
Vtedy bola ešte len jedna. Týjo až teraz som dokúpil jednu v Skorexe. Fúha fakt neviem je to tam asi 2-3 týždne a neviem či mám očistiť sklo alebo to tam nechať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:24 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: minonka0800
Achjo, to asi zase neritina nadělala :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 21:23 minonka0800 – Copak je to za ikry :/
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Neviete niekto čoho sú to ikry? V akvári chovám ?xKvrevetky Red Cherry, Plža Clea Helena, Neritinu zebru 2x ale Neritina to neni lebo vtedy ešte neboli dve, 2x Microrasbora erythromicron (ešte dokúpim viac nemali), 6x Boraras maculatus, 3x Hemigrammus erythrozonus (Pozostatek z hejna), 1x Ancistrus, 2x Otocinclus affinis, a sem tam zahľiadnem piškoru, okružáka. Akvárium má 38 l. Ja viem mám tam toho mnoho hmm .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 22:42 Muž Yirka [9247] Re: agent007
Je-li to první tření, moc to neřeš, učí se ryby i ty. Velmi pravděpodobně za pár hodin ve společenské nádrži nebude po jikrách ani památky.
Jinak je tu v atlasui v příspěvcích o odchovu skaláru hafo příspěvků. V podstatě jsou dvě cesty, buď pořídíš větší odchovnou nádrž do které připravíš páru podmínky pro tření nebo vyjmeš list s jikrami do zvláštní odchovničky, zdesinfikuješ vodu, zařídíš vzduchování a počkáš na vykulení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 22:02 Muž agent007 [47] Re: Yirka
Yo na 100% to budou skaláři. Furt to střeží a ovívají ploutvema, asi okysličují. Jen mě zajímá co dál? Nemám vybavení na to, abych ten list dal bokem a nějak to opečovával. Leda až se to vykulí tak to odlovit...co s tím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 21:27 Muž Yirka [9247] Re: agent007
Pokud to jsou skaláry, poznáš to velmi rychle sám, o jikry by se měly pečlivě starat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2009 21:03 Muž agent007 [47]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Poraďte čí mohou být tato vajíčka? Seznam ryb mám v profilu, ale tipoval byc skaláry. Co s tím? Vytřely se v mé jediné nádrži.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2009 11:11 Ivulik1 Re: Ipetr
To jsou vajicka levatky ostre ;-) Je to prima snek palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2009 21:34 Muž Johan [4957] - RostlinyRe: Ipetr
Kdyby to bylo na skle, tak mi to připadá jako vajíčka okružáka.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2009 21:32 Žena Zdeňula [10] Re: Ipetr
Black molly jsou živorodky- rodí živá mláďata, takže nemají jikry ;-) Tohle bych tipla na nějakého šneka :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2009 21:27 Muž Ipetr [1] – Jikry?
Fotka k příspěvku Dnes jsme objevili na rúžkatci váčky viz foto, jsou to jikry ryb? Jedna Blackmola je hodně tlustá, tak nevíme jestli to nebylo od ní.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 21:50 Muž Yirka [9247] Re: hunter
Já myslím, že zde v atlasu je to celkem pěkně vidět, je možno si také prohlédnout videa ryb ve tření.
rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska
Naprosto přesná je tato fotka:http://rybicky.net/k/forum/124130.jpg
Je to sice tuším od jiných cichlid, ale naprosto totožné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 21:12 Muž . : Hunter : . [18]
niekedy sa ani skalare sami od seba nerozoznajú myslím ako pohlavie

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2009 21:52 Muž Yirka [9247] Re: capretto
Tvé žáby vějička nad hladinu nekladou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2009 19:21 Muž capretto [32] Re: capretto
A co takhle ta moje žába?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2009 18:31 Leon Re: capretto
Me to teda pride jako jasnej snek...kdo z jeho ryb klade jikry nad vodni hladinu? to delaji jenom sneci..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2009 17:18 Muž navik [908] - SumciRe: capretto
Prohlídněte si, co se "vylíhlo", pokud to jsou jak jsem přesvědčen "šneci", pak máte jasno...
Mám trošku pochybnosti, zda tam nebyly před 3 dny, líhnutí trvá cca 3 týdny, což by sedělo na dobu, než jste je pustil do světa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2009 16:45 Muž capretto [32] Re: navik
Njn, ale ty šneky v akva už 3 týdny nemám a jikry tam před 3 dny ještě nebyly....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2009 12:20 Muž navik [908] - SumciRe: capretto
Jsou na skle uspořádané v "hroznu", bude to určitě snůška Ampulárek, či jiných ... Asi ti šneci nebudou pryč všichni hmm ;-) (popř. tam je ta snůška už delší dobu, když se líhnou...)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2009 12:16 Muž capretto [32] – Jikry na skle
Fotka k příspěvku Ahoj, dnes jsem našel na skle akva, nad hladinou růžové jikry. Nevíte od koho by z mého akva mohly být?? Mám dania, neonky, skaláry, pancéřníček panda, rypouny, drápatka vodní, zbytek jsou jen živorodky. Měl jsem i australské šneky, ale ty jsou už 3 týdny pryč... Děkuji za vaše zkušenosti :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 19:21 Mato00 Re: ondra08
To by som neodporucal. Urobil by som to pipetov alebo hadickov! Je tam riziko! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 19:19 ondra08 Re: Kadlosek
Já je přelepuji na prstech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 19:04 Kadlosek Re: Geri
Jenze jak je mam sundat z toho skla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 19:02 Muž Geri [29] - SkaláryRe: Kadlosek
To víš že muže sežrat, to je pro rybky pamlsek. Odlov je do jiného akva se stejnými parametry vody... za pokus to stojí, ale u pancéřníčků se spíš davají do vytíračky a pak se odlovují rodiče a jikry se ponechávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2008 18:52 Kadlosek
Dnes se mi stalo to same.... Vo mam s jikrama udelat aby jsem je zachranil? Muze mi je nejaka z mojich rybek sezrat? Dekuji za reakce ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2008 09:54 JaP Re: Page
Co se týče šneků, nejsou u nás oficiálně zváni. Pravda je, že před 3 dny jsme koupili novou kytku, tu jsem ale prohlídla a žádný šnek, snad... Mimochodem, jak se poznají oplodněné jikry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 21:56 Tereza Re: JaP
Člověče, nemáš ty tam neritiny? To jsou mrchy, ovajíčkujou, co se dá rozzureny Bych se dost divila, že by krunýřovci nakladli jikry na volný list a ještě by se o ně sameček nestaral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 21:22 Page Re: JaP
Přijdej vzduchovací kamínek, aby proudila voda okolo listu s jikrama. Ale jen slabě. Nemohou to být vajíčka šneků třeba? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 18:56 JaP Re: Avona
V akvárku je jen jeden taťík krunýřovce a absolutně o ně nejeví zájem. Jikry byly na umělé kytce, tak jsem opatrně vydělala list a dala do porodničky. Mečovky kolem nich nebezpečně brousily. Dost mě ty jikry překvapily a vyděsily protože toho o tom zatím moc nevím. Všem mockrát dík.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 18:27 Muž Geri [29] - SkaláryRe: JaP
Téměř na 100% to jsou jikry krunýřovce, jikry dania, tetry neonové by jsi asi těžko našla a nejsou žluté. Ty jikry tam nech, tatík se o ně postará...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 18:05 Žena Avona [107] Re: JaP
Nevím, jak ti poradí zkušenější, ale nechala bych je být a vidělo by se...chybí mi rozměry akva a počty ryb. Těch krunýřovců máte pár? Pokud to jsou jejich jikry, tak z vlastní zkušenosti můžu říct, že taťka si jikry i mladé hájil skvěle, ani skaláry neměly šanci je sežrat :-) Kde jsou ty jikry? Na listu, nebo na dekoraci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 18:01 Žena Alena.sv [89] Re: JaP
Zkusit to můžeš, ve společenským by určitě brzy zmizely. Já bych je dala, jak píšeš do jiného akva se stejnou vodou a filtrem, topítkem a vzduchováním(jemným). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 17:55 JaP
Jsem úplný začátečník. Našla jsem teď v akváriu 16 jiker světle žlutých. Kromě živorodek tam jsou dania, tetra neonová, krunýřovec skvrnitý. :-O Mám ty jikry přenést do jiného akvária se stejnou vodou? Nechci o ně přijít :-( Nevím, co dělat...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2008 23:09 Usine Re: Adéla
Jsou to jikry panceřníčků. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2008 21:45 Adéla – Neznámí rodiče jiker
Odlovila jsem všechny ryby do veliké sklenice,a když jsem je chtěla vrátit zpět,tak 3cm pod hladinou jsou jikry,jsou po 4 snůškách kolem dokola.Vakva jsem měla 2 tety červené a 2 měděné,2 nahánějící sepancéřníčky zlatopásé,2 neonky červené, a živorodky.Jikry jsou některé bílé,některé průhledné a některé průhledné s bílou kuličkou uvnitř.Jikry nikdo nestřežil.Jaké jsou oplodněné a kdo jsou rodiče?Mockrát děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2008 08:27 Diesel Re: Míša
100% ancík... asi vypadly z hnízda nebo si je shodil ty při čištění..? Možná ...
Taky už se mi to stalo několikrát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.08.2008 15:15 Muž LangMaster [24] Re: Míša
Jj určitě ancik jsou oranžově žluté a slepené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2008 15:13 Míša – Neznámé jikry
Fotka k příspěvku Ahojky,
prosím poraďte.. Čípak to mohou být jikry. Mám ancitrusy, kteří nedávno vyvedli mladé potlesk . Potom mám paví očka, které jsou živorodky. Dále danie pruhované, neonky a párek parmičky duhové. A taky mám plno šnečíků.. Čí je tohle, ale netuším a nevím jestli to ponechat v akvárku nebo ne :-(
Děkuji moc za pomoc..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2008 22:49 karelpavel Re: Joecz
Tak s nejvetsi pravdepodobnosti to budou jikry pancernicka - mam jeste nejake za korenem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2008 18:40 Joecz Re: karelpavel
Čichavec to na 100% není, jeho jikry plavou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2008 07:09 Muž Snofrev [54] Re: karelpavel
Podle první fotky vypadají, že jsou bílé, takže neoplozené a nebo umřely, takže vyhodit (popřípadě je dostat od té porodničky aby je sežraly ryby, ale asi by bylo lepší vyhodit, pro jistotu).
Pokud se pletu a bílé nejsou, tak je nechat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2008 22:26 karelpavel Re: wayn
No, kdyz porodnicku oddelam od skla, tak to pada ke dnu.
A jinak mam tam : cichavce,pancernicky taky, ancitrusy, torakaty, nejaky tetry,parmicky siamske,damia - a jinak teda co s tim ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2008 22:19 Muž wayn [79] Re: karelpavel
Čichavce asi ne, ten staví pěnové hnízdo na hladině. Pokud jsou nalepeny na skle, tak by mohly být nějakého pancéřníčka, těžko takto říct. Nevypadají ale moc dobře, asi z nich nic nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2008 22:07 karelpavel – jikry čichavec ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Cau, jsou toto jikry cichavce ? nebo ci by mohly byt ?
a co s nima ? jsou mezi porodnickou a sklem - vubec nevim co a jak - poradi prosim nekdo ? díkec ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 20:40 Muž Johan [4957] - RostlinyRe: Dinamit
Typoval bych to na nějakého "okružáka".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2008 18:51 Žena Dinamit [68]
Fotka k příspěvku A tyhle vajíčka, věděl by někdo majitele?
Díky :-)

Jinak mí okružáci mi senzačně pomohli s ruduchou hop . Levatka jim ale pomohla :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2008 21:24 Muž Sid [6741] - RostlinyRe: Lu
Nevidím to sice dost zřetelně, ale tipl bych okružáky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2008 21:23 Lu – čí to jsou vajíčka? přilepená na přednm skle
Fotka k příspěvku Ahoj všem, přikládám foto vajíček, které se mi poslední týden objevují na předním skle akva. Jsou to vajíčka šněků nebo rybek? Mám skaláry, čichavce, tetry měděné; královské, dania m., parmičky duhové, ancistruse - od těch to nebude určo, a pak hodně moc šneků. :-)
Díky, snad to profíci poznají z přiloženého fota palec

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2008 08:07 mrazik Re: mrazik
Nakoniec sa narodil jeden prisavník z tých ikier čo som dal do samostatnej nádobky... ;-) potlesk

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11785x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3410-nezname-jikry-co-s-nimi?od=231