Elektromagnetický ventil na CO2
Tak pokud elektromagnetický ventil neudrží ani nejmenší tlak co jde nastavit redukčním ventilem, tak bude asi špatnej. Ikdyž bych počkal co na to ostatní.
mám redukční ventil
Na tom elektromagnetickým ventilu je napsanej maximální tlak, kterej to zvládá. je tlak z lahve nějak redukován?
0 17.01.2012 19:36 grips Zajímalo by mě jestli mohu použít tento magnetický ventil. Když jsem ho připojil k flašce a povolil uzávěr, tak mi to propustilo, ikdyž jsem nemel el.mag ventil v zásuvce. Může to být tím, že jsem nenainstaloval mezi flašku a emg jehlový ventil? Myslím, že by to tím nemělo být. Ikdyž ho tam dám tak se přece jen nějaký tlak nahromadí a výsledek bude stejný ne?
Starší reakce
Tak ELM ventil je na cestě. Včera jsem to večer ještě zasilikonovala a zatím drží. Tak než dorazí, půjde to i takhle.
Děkuji Vám všem za odpověď. Teď už vím, že po vypnutí el. proudu nemá nikde nic ucházet
. Ještě jednou díky
.
Jitka
Já jsem myslel že je to fungl nový. Takže v tom případě jedině nový
Ne ne, polák to není, už i protože mám tenhle redukčák
www.eshop.dsi-cr.cz/… . Mám ho z druhé ruky ..... spíš Made in home
.
OK, takže výměna
.
Polsko? Silikon to neudrží mě napadá jediné výměna? Uvidíš co napíšou ostatní.
ne ne, nejde :(. Můžu to zasilikonovat?
No a tá matička nejde dotiahnúť?
Zdravím. Prosím o radu.
Můj ELM ventil při vypnutí proudu upouští CO2 ze zadní části, tam kde je matička. Únik jde směrem od bomby. Když bombu zavřu, ELM je potichu. Při sepnutí el. proudu je vše OK ... CO2 jde do AQ a ELM ze zadní části nepropouští.
Je to normální? A nebo ho mám vyměnit?
Tento set mám dva dny, a tak zatím nevím co a jak. Tlak k ELM ventilu je nižší jak 5Bar (dle manometru).
Děkuji za rady
.
Starší reakce
tím závitem si nejsem tak jistý,průměr je stejný ale asi má každý jiné stoupání.Koupil jsem si vnitřní spojku 1/8 a ta mi jde našroubovat jen na jednu stranu.Na druhé se po dvou otáčkách sekne a násilím to rvát nechci. Ale vůbec mě nenapadá z jakého důvodu by to tak dělali?
daj foto, usudzujem ze obe strany EMG ventilu by mali mat rovnaky zavit. odfot to ako to bolo origo a potom s tou odmontovanou castou..na tom mojom na linku hore su obe casti identicke.
já mám problém v tom že jehlový má na jedné straně trubici na hadičku a na druhé venkovní závit a tak bych musel dát redukce z obou stran EMV a nejsem si jistý jestli to na obě strany jde.
www.akva.sk/…
asi mas podobny EMG ventil ako ja, ja som to riesil tou redukciou co som odfotil na poslednom prispevku. prepojenie medzi ihlovym od Rataja a EMG ventilom je cisto silikonova hadicka.
Já budu muset místo spojky dát redukci na jehkáku od rataje je sice vyfocen vnitřní závit ale mě přišel jehlák s vnějším.Já měl spíš obavu zda se dý ta přípojka na hadičku EMV odšroubovat, zda tam není do těla vlepená natvrdo.To bych to asi vylomil a tisícovka v riti.
Z jedné strany se to odštoubovat dá ale ta druhá nevím. Já to zatím neskoušel smontovat,ale asi všechno vyfotím a dám sem foto.Raději dřív než vezmu klíč a něco utrhnu
Teraz pozerám, ide vyšrubovať celú tú pripojku na hadičku, ale celú a tam je závit. Do toho závitu pasuje redukcia, ktorú našrubuješ rovno do elmgn. ventilu, je to toto, ale nemusíš to objednávať práve s tadiaľ
www.shopakva.sk/…
potom z druhej strany pripojíš ihlový ventil a kľudne spíš, takto
www.shopakva.sk/… Som myslel foto ako to máš zapojené.
já mam u EMV hadičkové koncovky z obou stran nevím co to udělá,redukcí to našroubuju na redukční ventil ale nevím jestli bude procházet plyn.Radekce mohu dát z obou stran EMV ale nejsem si jistý že ten plyn projde.
ja mam podobny len asi ina znacka len vyvody som si dal stylom ze origo tam bol zavit tak som dal tam taku redukciu na ten zavit a na druhej strane je vyvod na hadicky, pred EMG mam ten ihlovy ventil co je vidno na tom linku vpravo (od Rataja) a klasicky redukcny ventil a 1.5 flasu. fici to v pohode uz skoro 2 tyzdne, v noci sa mi spina EMG ventil 2x na 30 minut aby nevznikol podtlak kedze rano som mal pak problem ze nebublinkovalo. takto fici v pohode cca asi 1-2bublinky za sekundu. ak buchne raz hadicka tak isto to uvidim na bubble counteri ze akosi nefici
Tak tvoje obavy sú opravnené, takto by som mal aj ja obavy, na hadičku by som sa nespoliehal, chce to prerobiť, nevšímol som si obrázok, máš tu niekde?
Ty máš v té montáži trochu rozdíl, tobě jde namontovat do jehlového EMV napřímo.Já je musím mít propojené hadičkou,tak mám strach že když se na noc EMV vypne půjde plyn z jehláku do hadičky a EMV bude vypnutý tak aby mi to v těch místech nebouchlo
Nie, nesmie byť otvorený ventil na fľaši úplne a rovnako redukčný, chce to jemné doladenie všetkých troch ventilov. Takto bublám už druhú fľašu, (2,5 kg) a táto na obrázku ide od 9.5.2011
Bez obáv, tam nekúrim, netopím, no aj tak by som sa neobával. Prejdi sa po prevádzkach,obchodoch, jajááájaj, kde všade majú fľaše
nebouchne mi to mezi jehlákem a EM-ventilem?
Starší reakce
0 29.10.2011 22:46 TomášP když to tady tak pročítám, tak jsem z toho dost jelen. Máte někdo zkušenost s tímto ventilem???
www.akvarista.cz/…Starší reakce
Jen tak mimochodem. Tlakovou láhev bych nenechával u topení !
0 23.10.2011 22:02 triscene nemalo by sa tomu nic stat, mam to podobne uz skoro rok a pohoda.
na malom akva mam dokonca medzi ihlovym od Rataja a EMG len hadicku a drzi v pohode, len som mal trosku problemy s podtlakom a pak po dlhsom vypnuti (v noci) mi rano nenakoplo bublinkovanie na rovnakej intenzite, vyriesil som to tak ze v noci sa mi 2x na polhodinu spina EMG ventil takze nie je tam dlha prestavka a tlaci to v pohode uz druhy den, snad uz konecne to bude bez udrzby
Omlouvám se už jsem si všiml že v redukčáku máš jehlák.Mám Rataje a ten je trochu jiný.
Na té tvojí fotce vidím že EMV máš na redukčáku a jehlový nevidím vůbec.Akorád teď také přemýšlím o tom že po zhasnutí akvária půjde plyn přes jehlový ventil k EMV který bude vypnutý.Nebude se mezi jehlákem a EMV vytvářet tlak který by mohl nedejbože bouchnout?
ja mam hadicku, spatny ventil, skleneny pocitac bubliniek, pak U prechodka do akva a difuzor a hoci je to "spatny" ventil tak voda ide cez neho ked je EMG ventil, ak budu dva za sebou tak je to uz istota ze neprepusti?
Ja som dal za EMV spätný ventil, potom počítačku bublín nad ňu druhý spätný ventil a ešte jeden pred vstupom hadičky do akva, (náklady cca 1,70€) a vodu mi z akva do hadičky netlačí
pokud bude elmv posledni, tak se ten objem za jehlakem natlakuje jak je nastavenej redukcak a pri otevreni to "psoukne". ale mohlo by to bejt i prospesny, pokud bys pocital s tim objemem na vyfouknuti vody nasate do vedeni v dobe, kdy to bylo zavreny.
Môžeš pokojne dať najprv ihlový a potom EMV, dokonca je to lepšie pre EMV, šetrí ho. Viď foto
Somozřejmě mám ho už tak natěsno s lahví že už jsem o něm ani nepřenýšlel. Mam problém s tím že elektromagnetický ventil má jen hadicové výstupy a nešel by namontovat na redukčák.
je to dle mého jen ventil který buď propouští a nebo ne a tak si myslím že je jedno jestli před a nebo za jehlákem.Samozřejmě že jehlák za ním je přirozenější varianta.
A elektromagnetický ventil bych dal před jehlový nevím proč ale přijde mi to logičtější
Zdravím,
Mezi bod 1 a 2 bych ještě vložil bod 1,5 - redukční ventil. Jinak by vám to mohlo pěkně nafackovat.
Lze zapojit elektromagnetický ventil za jehlový ventil?
1)láhev
2)jehlový ventil
3)elektromagnetický ventil
4)počítadlo bublin
5)reaktor
Lze to zapojit i takto???Dík
0 20.10.2011 16:52 Looqek Doporucuji koupit ventil zde:
www.eckold.cz
ja jej zde zakoupil za 550kc s DPH a velice spokojen. Kovove provedeni, 1/8 zavit.
objednavaci kod 51001.
spotreba 4W, tlak 0-10BAR.
pripojne napeti 230V
Kdyz porovnam ceny s prodejnama akvaristiky, tak se cena neda srovnat...
Starší reakce
davidus napsal: ano ten, a nebo ty dva od Rataje?
Pokiaľ myslíš aj s týmto, tak pozeraj na cenu, v podstate je to to isté ako zo shopakva
www.zoo-market.cz/… Koukal bych na kvalitu a cenu ;)
ano ten, a nebo ty dva od Rataje?
Poradí někdo které ventily koupit jestli od Rataje
www.zoo-market.cz/…
a nebo ze Sopakvy
www.shopakva.cz/…. Potřebuji jehlák i elektromagnetický a měli by být smontovány do sebe.
U rataje se mi zdá že ta hadička se na jehlák jen nasazuje a po čase by mohla propouštět, ale v ruce jsem je neměl tak nevím. U těch polských jsem četl že je obtížně nastavitelné dávkování CO2 tak to bych nerad.Má někdo zkušenosti?
Chtěl bych koupit elektromagnetický a redukční ventil dobrý za rozumnou cenu.Poradí někdo aby do sebe pasovali?Našel jsem tu jen od Shopovky, má někdo jinou radu?
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 8 9
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 8175x