Cyklop
Jo souhlas většian bakerijí a parazitů je schopna přežít i -60°C a některé bakterie klidně i -250°C. Chtlě ybch vědět kdy začne lovná sezóna dafnii?
V tom případě mám asi extra mrazák, za 28 let co chovám ryby (z toho posledních 12 let pěstírna) jsem žádnou nemoc s krmení nezaznamenal. Krmeno 80% živé, 15% mražené, 5% a to jen výjimečně vločky, granule atp. Kromě pár nezmarů jsem nic nezaznamenal. Ale krmivo lovím na vodní ploše bez ryb.
Myslíte?U mraženého chytnete úplně stejné choroby jako u živého.Mražením se bohužel původci nemocí,ve většině případů,nezahubí.
Jen vyhazování peněz. Netvrdím, že určitá opatrnost u živého krmení není na místě, ale u mraženého a artemií to považuji za naprostou zbytečnost.
u nás celou zimu
0 31.03.2008 17:55 oldkiwinka Tak když už se tohle téma otevřelo...
Hlásím že minimálně u nás v Litovli už jsou
0 31.03.2008 11:52 makovecj – Dezinfekce
Pokud se krmí soustavně živím krmením,tak rybky získají jakousi imunitu,takže jedn je v pohodě a druhý,který loví jen příležitostně má úhyn,onodium,ploštěnky,nezmary apd.Na nezmary je přípravek
stop-hydrin a desinfekce na ostatní,mražený jsou v pohodě,ale rybky mají raději živé krmení,někde tady je popsaná lepší desimfekce ,před zkrmováním,právě se jí snažím někde oběvit.
www.aquar.cz/… Na této adrese je správný postup,jak zacházet s živým krmením.
Starší reakce
0 02.09.2007 15:18 oldkiwinka sezona blech v litovli skončila, u ostatních už taky.
ale i tak se zeptám, jak ste dopadli letos na lovu?(já mám zásoby na zimu v mražáku)
Starší reakce
souhlasím já už jezdím na dafnie 10 let,párkrát jsem přivezl nezmary ale jinak nic a když jsem krmil živým tak se to množilo jako blázen a já nevěděl co s potěrem.jestli máte strach kvůli infekci nebo tak něčemu stačí si donést vodovodní vodu s přídavkem preventinu blechy se vykoupou a je vše OK.
já bych se toho krmení živýma perloočkama tolik nebál, kdysi nás táta posílal na rybník pravidelně a za ty roky jsem dovlekl max. 1x nezmara...a ryby se po živých mohly utlouct...
To same mame my v bečce.vylovim,proplachnu vodovodni vodou,zmrazim a zkusim.jinak stale sou jeste ty blechy i v mrazaku i v tom potucku.
v sudu to je porad prazdny.. i kdyz sem tam nejakej pakomar.... kdezto v jedny kytce na zahrade, ktera je porad zalita tak v ty misce jich je hrozne moc... akorat ta voda je docela fuj takze je musim prebrat, vyndat spejli do cisty vody a jeste je radsi zamrazim.... ale je toho stracne moc... naberu 1 kelimek od jogurtu a je tam toho snad tisic!
0 16.06.2007 21:15 oldkiwinka ted mame jeste neco na zahrade v becce,kde je ta voda tak 1-2 mesice.ale neivm co to je.myslite,ze bych to mohla dat rybkam?vypada to jako blecha velikosti
Starší reakce
ty jablka se nechávají hnít místo těch hovínek ze slepic či holubů.je to budoucí potrava pro larvy.A pokud to někdo má u baráku v sudu, je to menší kentus.
Pane Kryplak, pokud mohu poradit, tak prostě čekejte. V sudu na zahradě budete mít pravděpodobně (minimálně do začátku) komáří larvy. Stačí jim voda, žádné přísady. Jestli chcete chovat perloočky tak doporučuji donést si "násadu" z přírody a do sudu dát trochu hnoje kvůli živinám pro řasy - krmivo pro perloočky. Žádnou čerstvou organickou hmotu, pod vodou by mohla spíše hnít, takže sud bude páchnout jako žumpa a nic v něm nevydrží. Nebo to nebudete chtít dávat do akvária
Starší reakce
Neboj, hýbat se nebudou. Ještě to tak...!
no to me nenapadlo dat top do bonboniery, taky to muzu skusit.me jako nejrychejsi spusob napadly vrsky.ovsem bude nejhorsi,aby mi je nasi nevyhodili i kdyz o tom vi.a jeste dotaz i kdyz hodne blbej:kdyz vyndam blechy,rozmrazim,hybat se nebudou,ze?
a nejlepsi je, ze mam v akvarku i poter plat, tak se taky krmi.
taky se chystam na lov
pujdu na to s puncochou na obruci
ale budu krmit jen mrazenym abych si nezanesl nejaky svinstvo
uz mam pripraveny obal od toffifee
jako tvoritko na led
0 01.06.2007 23:04 oldkiwinka a jeste dotaz:neni to nezakone?lovit v rekach zivocichy?ja osobne lovim na slepem toku reky moravy nebo ceho.tak ricka ma sirku asi 3 m.nejsem jedina,kdo tam lovi.
najdete se nejakou cistou a neznecistenou vodu-ja na to narazila,kdyz sme byli skrouzkem venku a znamy to tam lovil,vezmete si treba jako ja dutou tycku,okolo 1,5-2 m dlouhou,sezenete si obyc akvaristickou sitku, vlepite nebo jako ja jenom vlozite napevno do tycky a jdete na to.lovite ve vode,nikoliv u dne.blechy jsou šedé v síťce, ale ve vodě jsou to bílo průhledné kulaté asi 1-2 mm velké potvůrky.anebo jiny nastavec.nekdo pouzije puncochu a da ji do zelezneho kruhu a na konci udela suk.a pak jde na lov.ja to udelala se sitkou a slo to taky.tak hodne zdaru na lovu.zitra dopoledne jdu asi zase.uz si aji mrazim.dala jsem trosku vody do vrsku od plastovych lahvi a pak dost blech.a do mrazaku.behem 2 hodin zemreli.a jsou zmrazeni.ale je mi jich lito.
Ano. Dafnie, cyklop... Prostě vodní blechy.
Co znamena krmit blechama - tim myslite nejake perloocky nebo takove ty skakave zviratka?
tak na tom miste,kde sme lovili lovil i znamy.tak sme se ho zeptali a rikal,ze za tech par let,co taam lovi si do akvarka nic nezanesl.tak uz me svym dali na zkousku.a cpou.pak cast zmrazim na horsi casy.at zbyde i na zimu
Pěkně jim napcat bříška.
Ne, vážně, jediný problém co může nastat je, že si s živou potravou zaneseš do akvária nějakou nemoc, případně živočicha. Rozumným kompromisem je "blechy" zmrazit a krmit mraženým. Je to "skoro" jako krmit živým a minimalizuješ možnost zavlečení nemoci.
0 01.06.2007 17:11 Anonym – krmení blechama.
Byly jsme s kamoskou na blechách.nemohou ty blechy něco udělat rybám?myslím ty,co žijí ve vodě,ne ty co mají psy.děkujeme za odpověď.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 2866x