Výlet do vivária mělník se opravdu vydařil

Odjezd proběhl klasicky,roman opět čekal u silnice až se my (Ziky a já) vyplazíme z domova. Tentokrát jsme se předem domluvili, že nekoupíme žádné ryby a takticky jsme doma nechali polystyrenovou bednu, abychom svůj slib dodrželi.
- Tímto děkuji majiteli vivária panu Tomášovi Kučerovi, za zapůjčení velké polystrenové přepravní bedny na ryby, čestně vrátíme v Hradci

Kupodivu jsme nebloudili, což pokládám za zázrak, předpokládám, že si to vyberem v sobotu na cestě do Hradce.
Byla jsem v Mělníce poprvé a je to tam úžasný. Čisťounký, prostorný, příjemný, osvětlený, zařízený s výjimečným vkusem a ty ryby...
Ryb a ryby a ryby... Nejsem kovaná v rybách obecně, ale tolik druhů teter jsem ještě pohromadě neviděla, gavůnci,spousta druhů cichlid, sumci, hodně vystavených nano cube miniakváriíí, krevetky, živorodky, dravci, tlamovci,mřenky ,arowanka, prakticky na co si vzpomenete a minimálně čtyři druhy ryb, které jsme ještě nikde v nabídce neviděli - raritky. Samozřejmě díky tomu, že jsme se nedomluvili předem,bylo těsně před novými dodávkami - přijdou buď zítra, pozítří nebo začátkem týdne.Ale o důvod víc se tam zase brzy vrátit.
Panu Kučerovi děkuji za to, že s námi strávil prakticky celé dopoledne, byli jsme tam od deseti od rána do dvou odpoledne a chrlili na něj jednu otázku za druhou, osobně díky za ukázku L sumců, kteří jsou v nádržích zašití tak, že nejsou vidět, ale stačí se zeptat...Všechny ryby vypadaly výborně, nádrže opečované a čisťounké.
Co se týče pana Kučery nebudu pokračovat v superlativech, děkujeme.
Též díky slečně, která se stará o hlodavce, pavouky hady a ještěry,(a dendrobááátky - ty jsou super) nejen že byla příjemná, ale ještě ke všemu té havěti opravdu rozumí a polovinu místních chovanců má doma

Roman se po návštěvě Mělníka bude minimálně tejden živit zelím a suchým chlebem

na nic jinýho totiž nebude mít.