Plovoucí rostliny
Vyhazuju,co taky s tím.Kdyby to aspon někdo chtěl.
Tak to vyhazuj. Jiný řešení v tom nemáš.
Vážně to se nedá celý ho vysbírat, ale teď ho budu potřebovat aby mi kvůli terčovcům trochu tlumil světlo.
JJ, mám 2 ks, ale okřehek žere jen jedna z nich, sám nechápu, proč jí tak chutná....
Vám akara zlatá sežrala okřehek? To je skutečně zajímavé
Také jsem s ním bojoval, Akara zlatá to vyřešila za mě
jo, tak to neni jednoduchý... je i ve skulinkách, za pozadím, všude... nevysbíratelná záležitost...
Přesně...za týden zaroste plochu 30x20 cm a víc.
ano, vyhazuji ho. Problém je že za ani ne týden pokryje kompletně celou hladinu... jestli někdo řekl že roste rychle, tak je to slabý slovo....
Ano mám stejné mínění, já ho daroval před několika měsíci, ale nikdo ho nechtěl tak už ho vyhazuju jen tak do záchoda. Asi dělej to samý.
Nemám rád Lemna minor!!!! Kdo ho chce ať si přijede a všechen si ho odveze... ale všechen!
Zkusil bych Limnobium laevigatum, chtěl jsem navrhnout Lemna minor, lae to za prý je moc malé a za druhý moc rychle roste a zarostl by celou hladinu za několik týdnů. Potom podle velikosti akva a pokud by se ti líbila bych doporučil Pistiu.
U plovoucích rostlin nehraje tvrdost vody roli.
0 24.09.2011 21:55 Fugee Ony pro ně nemusí být plovoucí rostliny, jen je důležité, aby byly zkroucené u hladiny, mně se třeba vytřeli do Hygrophilly. Asi bych doporučil růžkatec (Ceratophyllum demersum)
0 24.09.2011 21:44 Aquarybky – Rada
Zdravím chtěl bych poradit nějaké plovoucí rostlinky do tvrdší vody potřebuju je k čichavcům děkuji za rady
Starší reakce
0 21.09.2011 13:42 Stistko Pistii i okřehek jsem měl...takže vím, jakou udělají paseku...ale chci to hlavně pro snížení intenzity světla kvůli terčům...
Měsíců??? Na Okřehek stačí týden, Pístia týdny 2, když se daří a Růžkatec s Řečánkou do měsíce.
Teď sem tu měl v inzerátu Najas, Azolla, a různé Lemny.. Není problém za pár měsíců něco napěstovat.
Ten okřehek radši nechtěj každý týden ho vyhazuju, kdybych to nechal tak na měsíc tak mám zarostlou celou hladinu.
Sakra
škoda...ten okřehek bych bral
Nejlepší by byl teda rohatec nebo ta pistie
O víkendu jsem vyhodil půl kýble Růžkatce, Řečánky a Okřehku.
Jen Pistiim se teď moc nedaří.
Rozumím, hledal jsem tady i v inzerátech, ale nic
Budu ještě hledat...díky moc
Problém je v tom, že plovoucí rostliny patří většinou mezi čistě submerzní (jen pod vodou rostoucí) rostliny. Ty se hůře shánějí po obchodech. Zkus s někým vyměnit nebo koupit přes inzeráty.
0 21.09.2011 10:06 Stistko – plovoučky
Zdravím, sháním hladinové akvarijní rostliny...byl jsem na dvou burzách, prolezl snad všechny akvaristiky v okolí a nikde prostě hladinovky nemají...kde bych je mohl zaručeně sehnat? Nebo snad není jejich sezóna?
Starší reakce
To je organizační záležitost. V atlase se nedá dát zároveň možnost jak jezírková, tak akvarijní rostlina. Do akvárií vhodná je, ale když se člověku znelíbí a chce mít jiné plovoučky, tak se ho těžko zbavuje.
Ale díky za upozornění, mělo by se to celé přepsat.
Tu v atlasu rostlin se u Lemna minor-Okřehek malý píše "Upozornění: Tato rostlina není příliš vhodná jako akvarijní rostlina, hodí se ale do venkovních jezírek" Proč není vhodná do akvárií? Děkuji za odpověď
Starší reakce
Dík
Lemna minor, L. trisulca, Salvinia molesta, Pistia, Eichornia, Spirodela polyrhiza, Wolffia arrhiza...
0 09.07.2011 10:55 hujerek – Plovoucí-Asie
Máte návhr, co by se dalo použít jako plovoucí rostlina do Asie? Vyjely mi dvě rostliny, které ale takřka nejdou sehnat...nešla by na hladinu použít např. Limnophila? Děkuji...
Starší reakce
Jj, někdo třeba použije algicidy a nějakého výsledku se dopracuje taky.
Jasně, každý akvárko je přeci originál.
Pokud se k tomu přistoupí takhle, tak kupodivu i moje navržený opatření zabírají.
Stejně tak jako ty Vaše, no a pak aby se v tom člověk vyznal.
Žabí vlas a jelení paroh likvidujete (kromě jiných opatření!) i přistíněním plovoucími rostlinami? Zajímavé. To by mě ani nenapadlo.
Já naopak dostatek světla považuji za jedno ze základních opatření, jak je (v akva s rostlinami) "eliminovat".
Žabí vlas, některý druhy ruduchy, třeba jelení paroh. Ovšem sázet jenom na to přistínění je špatná cesta, chce to prostě onu pověstnou "změnu podmínek", ale to nepatří Vám, to je spíše pro čtenáře zdejší diskuse.
A pro úplnost - mohl byste napsat, se kterými?
Co třeba planktonními? Nebo ještě nějakými jinými?
V přírodě ryby povětšinou taktéž nežijí ve stojatých vodách, ale ve vodách více či méně proudících.
0 05.07.2011 12:23 jakubkofi – A ešte ...
Bude to otázka síly toho proudu, ale proudící voda v akváriu nevadí žádným rostlinám, ba právě naopak.
0 05.07.2011 12:15 jakubkofi – A ešte ...
tym pavajucim rastlinkam nevadí ak je v akvarku prudiaca voda ???
Nejlepší redukce plovoucích rostlin je jejich sbírání z vodní hladiny. Žádný zábrany a stěny bych nevymejšlel, to by se potom mohlo stát, že bude jedna půlka akvária pěkně ve stínu. Ideální je jejich rozptýlení po vodní hladině, tak jak to podmínky v akva dovolí.
0 05.07.2011 10:59 jakubkofi 0 05.07.2011 10:57 jakubkofi – ...?
a da sa to nejaku zredukovať ??? nejako zredukovať nejakou zabranou ?? napriklad
IIIIIIIIIIIIIIIIIII-stena
I r š
I r š
I r š
I r š
I š
I š
Iš
I
stena
Tak určitě to nechce zase přehánět, tak aby nebyla celá hladina pokrytá jenom plovoučkama, ale v poměru k velikosti hladiny bych za rozumnou považoval 1/3. Nemusí to být na jednom místě, ale dobrý je když je to rozptýlený po celý ploše. Ty druhy jsou v tomto vlákně několikrát uváděný, stačí se podívat o pár odkazů výše.
0 05.07.2011 10:11 jakubkofi Ano, proto jsem napsal s některými.
...Další pozitivní funkci mají v tom, že světlo dopadající do akva přes hladinu tzv. rozbíjejí a tím můžou pomáhat s některými druhy řas...
Aby se těmto lépe dařilo.
Přidat reakci
1 ...... [3] 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 7892x