Jaké ryby si poradí s řasou?
Otázka byla na rybu.
Prosperujici a zdrave rostliny
Která ryba je nejlepší řasožrout?
Starší reakce
Mě se gibicepsy nevšimnou vůbec žádné řasy. Jinak maj rádi i nítěnky. Oni ty šneky nežerou ale jen vytáhnou z ulity a nechaj ležet. Jeden drží šneka, druhy ulitu a táhnou
. Zkusim tu parmičku. Snad bude změna.
Hlavní otázka je jakou řasu mají žrát?
Gibbiceps sežere v akváriu jen hnědou a zelenou řasu, štětičkovou řasu ignoruje a totéž platí i o sinicích a vláknitých řasách.
Mám velké gibbicepsy a už 9 let nemusím na skla akvária sáhnout - vyleští je dočista do čista. Řasy jim na rozdíl od ancistrusů chutnají pořád. Když jim dáš čas od času masité krmení nechají šneky na pokoji.
Já bych dopuručila Parmičku černopruhou - je fakt dobrá.
U mě začaly makat hned po vypuštění do akvárka.
0 24.04.2007 10:57 Marek – Jakou rybu na řasy?
Potřeboval bych poradit, jakou rybu koupit na požírání řas. V součsné době mám v akva dva gibicepsy (jsou ale už velcí - a radši mají okurku, tablety a bohužel i šneky). Jedná se o 300l akva. Dík
Starší reakce
0 14.01.2007 23:12 aqa –
Re: et Tak rychle pro nové Ancistrusy a máš po hnědé řase-sinici za dva dny a bez chemie.
0 12.01.2007 19:20 Usine –
Re: et klub.akva.sk/…
V jednom z časopisů je o tom článek doporučuji si ho přečíst.
Mně zatím s hnědou řasou celkem bojuje neritinka...poté co očistila skla a dekoraci se pustila i do rostlin...resp. hnědého povlaku na rostlinách.
0 11.01.2007 19:47 Bobo –
Re: et Hnědou řasu nic nežere.Zařid aby tam nebyla.Třeba víc světla.AHOJ
0 11.01.2007 19:03 procha –
Re: et Měla by si s tím poradit parmička černopruhá.
0 11.01.2007 17:46 et – Jakýho požírače na hnědou řasu?
Chcípnul mi ancistruz a hned vyrostla hnědá řasa. Nemyslím tu ruduchu s vláskama. Je to takový hnědavý povlak na sklech..
Jaký je výběr kromě ancistruze, který tuto řasu požírá?
Starší reakce
Já jsem si na řasy pořídila parmičky černopruhé a přísavku thajskou a nemohu si je vynachválit
Nejlepší je ta přísavka! Ale hlavně je nechat vyhladovělé. Dobře si zvykaj na krmivo od nás-chovatelů...
Starší reakce
pokud je my známo tak parmička černopruhá někdy taky se jí říká thajská a to je univerzální vysavač na všechny tipy řasy mám s tím dobrou skušenost
0 27.12.2006 20:37 Usine – řasožrouti
Krevetky se ji ani nedotknou, aspon u me
černá řasa je štětičková. A je nejhorší, nejlíp se jí ,ale zbavý krevetky
0 27.12.2006 17:52 Dussy – nertinaka
neritinka je nejlepsi rasozravej zivocich ze vsech za tyden dokonale vyluxuje 150cm2 rasy
Já jednou zapoměl nakrmit a sežrali i černou řasu.
jenze zerou pry jen vlaknity zeleny řasy jiny ne a umě konkrétně nežerou žádný řasy
ž. duhový. Ty žerou řasy jak blbý a nevyrostou víc jak 5 cm
problém je v tom že sou větší jak 8 cm
Krunýřovec mnohoostný - Ancistrus multispinnis,Parmička černopruhá - Crossocheilus siamensis,Přísavka thajská - Gyrinocheilus aymonieri.Ovšem všechny tyto ryby vyrostou přiměřeně velikosti nádrže,ve které jsou.U krunýřovců žerou řasy hlavně mláďata.
krun.jednopruhy
0 27.12.2006 16:48 katkus – řasožrouti
neznáte nějaké menší (3-8cm) rybičky co žerou řasy??? Prosím help.
Starší reakce
Všechny živorodky se dokrmují rostlinou stravou.Třeba černá molly jí řasy.Ostatní živorodky spíš okusují rostlinky v akváriu.Když nejsou ani řasy ani rostlinky, měly by se dokrmovat rostliným krmivem. Jsou ti všežravé ryby ale rostlinou potravu potřebují.
Netvrdím, že živorodkám řasa nechutná, ancistrusům také, hlavně však mladým, ale úplně nejlepší na řasu je čichavec líbající, ten je v čištění řas naprosto neúnavný, kam se ti ostatní hrabou. A není to žádný dravec ani teritoriální ryba.
Molly mají řasu rády a obvzlášť zelenou vláknitou, přísavky thajské taky, ale bacha na ně, v dospělosti jsou hodně teritoriální a bojovní. A s tím půstem u moll je to tak. Když je překrmíš, na řasu nepůjdou, ale zkus jeden den nekrmit a uvidíš ten fofr
Naopak ancistrus se mi na žádnou řasu neosvědčil.
Na tuhle řasu ti mohu doporučit kombinaci 1x Přísavka thajská a párek ancistrusů. Uvidíš ža za chvíli bude po ní. Taky můžeš (s citem) přidat Řasobijce od Rataje
no moje asi mají co žrát
No fakt je že já už zelenou řasu nemám, ale nemůžu to ve 480 l přičíst třem mollám.
Pokud mají alespoň částečně živorodky likvidovat řasy,je třeba jim nasadit menší hladovku.takže krmíme málo třeba 1x denně(ne jak se doporučuje výrobcem na balení,3x)a v neposlední ředě bych tam dal i 2 dny v týdnu nekrmit.Dle vlastní zkušenosti s mollamy a p.očky to do určité míry lze takto bez problémů praktikovat.Samozřejmě při běžné údržbě nádrže na kterou jsou ryby navyklé.
Ahoj, mám v malém akvárku 3 Black Molly a musím říct, že "všechny" řasy vypucovali
I zelenou vláknitou....
black molly jí občas uždíbnou, ale na zlikvidování to asi nebude.
0 06.12.2006 20:56 Matýsek – Chutná živorodkám zelená řasa ?
Zdravím akvaristi
Mám 14 dní založené 200 l akvárko. Rostliny rostou ( echinodory, anubias má nový list, ludwigia repens je lehce pročervenalá a rozrůstá se ) ale jede to souběžně se zelenou vláknitou řasou. Chtěl bych trochu típnout řasu, aby rostliny získaly náskok.
Myslel jsem, že bych tam dal tak 5 mečovek nebo plat a nekrmil je, aby likvidovali řasu. Pomůže to něčemu ?
Jenom pro úplnost upřesním, že z oficiální zprávy o kvalitě pitné vody ve vodovodním řadu jsem se dozvěděl, že obsah dusičnanů je průměrně 40 mg/l. Když vyměním část vody, tak to jenom řádně přihnojím a řasu nastartuji.
Starší reakce
Parmička siamská je mírumilovná a snášenlivá k ostatním rybám ve spol. akva., takže v tom nevidím žádný problém ....
diky, a hodi sa do spolocenskeho akva? 96 litrov, mam tam uz teraz 2 prisavnickov, 4 panciernickov, 2 dania, 6 neoniek a 10 hokejek. chcem kupit len 1 sae - a je znasanliva k ostatnym rybam?
Crossocheilus siamensis nebo se jí říká parmička siamská nebo p. černopruhá. A řasám dává fakt zabrat
Cital som niekde na fore, ze rybka slengovo oznacena ako sae vyborne poziera riasy z rastlin a pod. Chcem sa vas vsetkych spytat aky je jej latinsky nazov, pretoze ked pridem od obchodu a poviem im ze chcem sae mozu na mna pozerat ako na puk (a hlavne nech viem co kupujem). A hlavne je to pravda ze je vybornym pozieracom rias? Dakujem za odpoved.
Starší reakce
Kup a uvidíš.těm krevetkám moc nedávám,pokud to nebudou větší druhy.Ancistrus v pohodě. Nicméně s řasou ti nepomůže.
A můžu koupit krunýřovce skvrnitého jenom 1 a ktimhle rybám
Krevetky a mečovky?Nedaj jim pokoj.Jak se budou nudit tak je občas kousnou.Ty to časem nerozhejbou.Mě to dělali molly.Jen tak z nudy a nakonec byl konec
0 31.10.2006 21:48 Soumy – malý čistič
Nevím jakého čističe který požírá řasy a aby nebil veliký a jestli může být u těchto ryb takže 4 mečovky 2 žrálůčky bílé 4 vypadají jako tetry ale nejsou to oni zapoměl jsem název a 8 neonek tak díky moc
Přidat reakci
1 ...... ...... [5]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7323x