Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké ryby si poradí s řasou?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Jaké ryby si poradí s řasou?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynarRe: isamik
Otázka byla na rybu. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rolandmynarRe: Jiřka
Přísavka Thajská www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik Re: Jiřka
Prosperujici a zdrave rostliny :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiřka – Nejlepší řasožrout
Která ryba je nejlepší řasožrout?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekRe: Anonym
Mě se gibicepsy nevšimnou vůbec žádné řasy. Jinak maj rádi i nítěnky. Oni ty šneky nežerou ale jen vytáhnou z ulity a nechaj ležet. Jeden drží šneka, druhy ulitu a táhnou :-( . Zkusim tu parmičku. Snad bude změna.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AnonymRe: Marek
Hlavní otázka je jakou řasu mají žrát?

Gibbiceps sežere v akváriu jen hnědou a zelenou řasu, štětičkovou řasu ignoruje a totéž platí i o sinicích a vláknitých řasách.

Mám velké gibbicepsy a už 9 let nemusím na skla akvária sáhnout - vyleští je dočista do čista. Řasy jim na rozdíl od ancistrusů chutnají pořád. Když jim dáš čas od času masité krmení nechají šneky na pokoji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - reaver Re: Marek
hladnu rybu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LeknínkaRe: Marek
Já bych dopuručila Parmičku černopruhou - je fakt dobrá.
U mě začaly makat hned po vypuštění do akvárka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marek – Jakou rybu na řasy?
Potřeboval bych poradit, jakou rybu koupit na požírání řas. V součsné době mám v akva dva gibicepsy (jsou ale už velcí - a radši mají okurku, tablety a bohužel i šneky). Jedná se o 300l akva. Dík

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - aqaRe: et
Tak rychle pro nové Ancistrusy a máš po hnědé řase-sinici za dva dny a bez chemie.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UsineRe: et
klub.akva.sk/…
V jednom z časopisů je o tom článek doporučuji si ho přečíst. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katunka Re: Bobo
Mně zatím s hnědou řasou celkem bojuje neritinka...poté co očistila skla a dekoraci se pustila i do rostlin...resp. hnědého povlaku na rostlinách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BoboRe: et
Hnědou řasu nic nežere.Zařid aby tam nebyla.Třeba víc světla.AHOJ
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prochaRe: et
Měla by si s tím poradit parmička černopruhá. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - et – Jakýho požírače na hnědou řasu?
Chcípnul mi ancistruz a hned vyrostla hnědá řasa. Nemyslím tu ruduchu s vláskama. Je to takový hnědavý povlak na sklech..

Jaký je výběr kromě ancistruze, který tuto řasu požírá?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Voloďka – ryby
Já jsem si na řasy pořídila parmičky černopruhé a přísavku thajskou a nemohu si je vynachválit ;-) X-) Nejlepší je ta přísavka! Ale hlavně je nechat vyhladovělé. Dobře si zvykaj na krmivo od nás-chovatelů...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - akara123
Obyčejné Blackmolly, mají to v popisu práce ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Logmann
parmička siamská!!!Ta je generál co se týče řas a toho zeleného svistva!! palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivokuba – řasožrout
pokud je my známo tak parmička černopruhá někdy taky se jí říká thajská a to je univerzální vysavač na všechny tipy řasy mám s tím dobrou skušenost
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – řasožrouti
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash Re: maliman
Krevetky se ji ani nedotknou, aspon u me smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malimanRe: Dussy
černá řasa je štětičková. A je nejhorší, nejlíp se jí ,ale zbavý krevetky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dussy – nertinaka
neritinka je nejlepsi rasozravej zivocich ze vsech za tyden dokonale vyluxuje 150cm2 rasy
Já jednou zapoměl nakrmit a sežrali i černou řasu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: maliman
jenze zerou pry jen vlaknity zeleny řasy jiny ne a umě konkrétně nežerou žádný řasy
ž. duhový. Ty žerou řasy jak blbý a nevyrostou víc jak 5 cm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: Vait
problém je v tom že sou větší jak 8 cm tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VaitRe: katkus
Krunýřovec mnohoostný - Ancistrus multispinnis,Parmička černopruhá - Crossocheilus siamensis,Přísavka thajská - Gyrinocheilus aymonieri.Ovšem všechny tyto ryby vyrostou přiměřeně velikosti nádrže,ve které jsou.U krunýřovců žerou řasy hlavně mláďata.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DussyRe: katkus
krun.jednopruhy X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katkus – řasožrouti
neznáte nějaké menší (3-8cm) rybičky co žerou řasy??? Prosím help. :-O
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - katkusRe: Matýsek
Všechny živorodky se dokrmují rostlinou stravou.Třeba černá molly jí řasy.Ostatní živorodky spíš okusují rostlinky v akváriu.Když nejsou ani řasy ani rostlinky, měly by se dokrmovat rostliným krmivem. Jsou ti všežravé ryby ale rostlinou potravu potřebují. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČichavecRe: Anonym
Netvrdím, že živorodkám řasa nechutná, ancistrusům také, hlavně však mladým, ale úplně nejlepší na řasu je čichavec líbající, ten je v čištění řas naprosto neúnavný, kam se ti ostatní hrabou. A není to žádný dravec ani teritoriální ryba.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GeheRe: Anonym
Molly mají řasu rády a obvzlášť zelenou vláknitou, přísavky thajské taky, ale bacha na ně, v dospělosti jsou hodně teritoriální a bojovní. A s tím půstem u moll je to tak. Když je překrmíš, na řasu nepůjdou, ale zkus jeden den nekrmit a uvidíš ten fofr X-) Naopak ancistrus se mi na žádnou řasu neosvědčil.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: Wampi
Na tuhle řasu ti mohu doporučit kombinaci 1x Přísavka thajská a párek ancistrusů. Uvidíš ža za chvíli bude po ní. Taky můžeš (s citem) přidat Řasobijce od Rataje palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi Re: Anonym
no moje asi mají co žrát smich No fakt je že já už zelenou řasu nemám, ale nemůžu to ve 480 l přičíst třem mollám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: Matýsek
Pokud mají alespoň částečně živorodky likvidovat řasy,je třeba jim nasadit menší hladovku.takže krmíme málo třeba 1x denně(ne jak se doporučuje výrobcem na balení,3x)a v neposlední ředě bych tam dal i 2 dny v týdnu nekrmit.Dle vlastní zkušenosti s mollamy a p.očky to do určité míry lze takto bez problémů praktikovat.Samozřejmě při běžné údržbě nádrže na kterou jsou ryby navyklé.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - CalebRe: Matýsek
Ahoj, mám v malém akvárku 3 Black Molly a musím říct, že "všechny" řasy vypucovali :-) I zelenou vláknitou.... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wampi Re: Matýsek
black molly jí občas uždíbnou, ale na zlikvidování to asi nebude.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Matýsek – Chutná živorodkám zelená řasa ?
Zdravím akvaristi

Mám 14 dní založené 200 l akvárko. Rostliny rostou ( echinodory, anubias má nový list, ludwigia repens je lehce pročervenalá a rozrůstá se ) ale jede to souběžně se zelenou vláknitou řasou. Chtěl bych trochu típnout řasu, aby rostliny získaly náskok.
Myslel jsem, že bych tam dal tak 5 mečovek nebo plat a nekrmil je, aby likvidovali řasu. Pomůže to něčemu ?

Jenom pro úplnost upřesním, že z oficiální zprávy o kvalitě pitné vody ve vodovodním řadu jsem se dozvěděl, že obsah dusičnanů je průměrně 40 mg/l. Když vyměním část vody, tak to jenom řádně přihnojím a řasu nastartuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - diaxRe: pantany
Parmička siamská je mírumilovná a snášenlivá k ostatním rybám ve spol. akva., takže v tom nevidím žádný problém ....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pantany Re: borca
diky, a hodi sa do spolocenskeho akva? 96 litrov, mam tam uz teraz 2 prisavnickov, 4 panciernickov, 2 dania, 6 neoniek a 10 hokejek. chcem kupit len 1 sae - a je znasanliva k ostatnym rybam? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - borcaRe: pantany
Crossocheilus siamensis nebo se jí říká parmička siamská nebo p. černopruhá. A řasám dává fakt zabrat :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pantany – sae rybka
Cital som niekde na fore, ze rybka slengovo oznacena ako sae vyborne poziera riasy z rastlin a pod. Chcem sa vas vsetkych spytat aky je jej latinsky nazov, pretoze ked pridem od obchodu a poviem im ze chcem sae mozu na mna pozerat ako na puk (a hlavne nech viem co kupujem). A hlavne je to pravda ze je vybornym pozieracom rias? Dakujem za odpoved. ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: Soumy
Kup a uvidíš.těm krevetkám moc nedávám,pokud to nebudou větší druhy.Ancistrus v pohodě. Nicméně s řasou ti nepomůže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SoumyRe: Anonym
A můžu koupit krunýřovce skvrnitého jenom 1 a ktimhle rybám ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Re: Eva
Krevetky a mečovky?Nedaj jim pokoj.Jak se budou nudit tak je občas kousnou.Ty to časem nerozhejbou.Mě to dělali molly.Jen tak z nudy a nakonec byl konec ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - EvaRe: Soumy
Ahoj, a co zkusit nějaké krevetky? www.sweb.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardik.cardikRe: Soumy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Soumy – malý čistič
Nevím jakého čističe který požírá řasy a aby nebil veliký a jestli může být u těchto ryb takže 4 mečovky 2 žrálůčky bílé 4 vypadají jako tetry ale nejsou to oni zapoměl jsem název a 8 neonek tak díky moc ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [5]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7338x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/293?od=201