Jaké ryby si poradí s řasou?
Jo.. to je trochu problém. Asi zásadní chyba, že jsem dala na dno Profi Soil. Netuším, jak to odkalovat. Ancíků bych se taky časem moc ráda zbavila. Ale nevím, kam s tím velkým starým pánem
Máme ho už asi dva roky, vlastně více.
Na otíky jako dělaný, dodržuj pravidelný výměny vody a podle potřeby odkaluj dno, protože ancíkové jsou trošku špindírové a ramirézy a otíci zase čistotný rybky, čistotu vyžadující.
Mám tam v čistém objemu 104l 10 danií pruhovaných, 2 ancistrusy, asi 16hlavé hejno neonek a nově dvě Ramirezky. Byly tam s nimi tři SAE, ale momentálně jsem je odlovila. Pak ještě 4 neritiny, které se zavrtávají, jako by neměly co žrát a přitom se mi na okrajích listů začínají dělat tmavé povlaky. Ještě řeším, jestli to vůbec je řasa...
Jsou to hejnový rybky a v menším počtu bych je tam nedával a jejich velikost je řadí spíš mezi rybičky.
Fakt jo? Není to trochu moc - 8 dalších ryb??
Zdravím, chtěla bych poradit, co pořídit místo SAE. Právě jsem své tři odlovila, jelikož mé akva o půdorysu 55x50 jim bude brzy malé (i když někdo tu tvrdil, že se velikostí přizpůsobí velikosti akva, ale já bych na to moc nedala) a také proto, že jsou agresivní jednak k sobě navzájem a teď jsem je přistihla, jak nahánějí dania. Potřebovala bych nějaké účinně čističe, protože SAE se stejně naučily dlabat vločky a granule a neritiny momentálně nějak nestíhají. Čistý objem akva je cca 104l, výška 45. Otíci, SAE ani přísavka thajská tím pádem, dle mého, nepadají moc v úvahu.
Starší reakce
Ani omylem.
Starší reakce
Obávám se, že ten rozdíl nijak dramatický nebude. Ale menší asi bude.
zajima me Crossocheilus latius, bylo mi receno ze je v dospelosti mensi nez SAE, pripadne by me zajimalo, ktere druhy jsou prodavany pod oznacenim SAE (protoze tu co mam, nejak prestala rust a vic jak rok huz ma +- stejnou velikost a nekdy jakoby zautoci na rybky v tesne blizkosti)
Teď netuším nač se ptáte, ale myslím, že pokud se podíváte tu do vláken, tak nalznete někde...možná kolem SAE hodně odpovědí na své přemítání od dr. Hofmanna...
vic nez SAE? no asi nejpresnejsi by byly geneticky testy....
Platí většinou u všech...Ono to není moc o jistotě v těch druzích, pokud je nebude určovat fakt borec.
Ty vaše ryby by měly být z prudkých, mělkých potoků. Ovšem právě pochybovači tvrdí, že se tentýž druh vyskytuje naopak i v hlubších a bahnitých. Jistotu v určování nemají ani největší hvězdy akvarijního světa. Proto ta moje poznámka o tržnici a zákazníkovi...
A že naroste, to si pište.
diky za upozorneni ale toho NRD davam malo... hlavne pro galaxky..... bohuzel k tem parmounum jsem v cestine moc nenasel...
asi upravim styl krmeni... nejdriv odmerku zelenyho a za hodku pul odmerky NRD
nemate nekde neco vic o tomhle konkretnim druhu? docela se mi zacinaj libit.... jen se obavam, aby jim za rok, dva, nebyla moje akvarka mala.....
Jak je důležité se naučit to, co chce zákazník slyšet...:::
To je jak na té tržnici...
"To tričko je silonové?" "Silonoví." Silonoví".
"Ale já nechci silonové. Já chci bavlněné." " "Bavlněné, bavlněné."
Všichni parmouni obecně "žerou řasy". Nejsou to ovšem kozy, které by opásaly nepohodlné porosty. Prvotně je zajímá fytoplankton v těch řasách žijící. Takže i s ním uškubnou řasu. Tím jí narušují růst a posléze řasa hyne...
Moucha -
tedka o vikendu jsem si dva kousky koupil na burze na praze 9... litaj po akvarku a furt neco zuzlaj, maj poradne naprany brucha (krmim bilkovinejma granulkama a granulema pro krevety)
Dlouhodobé krmení stravou bohatou na bílkoviny je pro ně vyloženě škodlivé, protože jejich metabolismus bílkoviny neumí zpracovávat. Ryba tuční a v důsledku toho brzy hyne.
Takže to fakt funguje, ju? Já si je chci koupit v neděli...jsem si jich tentokrát nějak nevšimla
tedka o vikendu jsem si dva kousky koupil na burze na praze 9... litaj po akvarku a furt neco zuzlaj, maj poradne naprany brucha (krmim bilkovinejma granulkama a granulema pro krevety)
prodejce tvrdil ze jsou to jedni z nejlepsich poziracu ras a prej pri nedostatku potravy se pusti i do ruduchy.... prej si je od nej dost berou pestitele akvarijnich rostlin
Nemáte náhodou niekto skúsenosti z rybkou menom Crossocheilus latius?
Starší reakce
Dalsi hlas pro SAE, ale pokud maji dostatek jineho krmeni
, eliminuji pomalu.
Mě přijde na řasy dobrá Neritina Zebra - šnek. Tak čisto v akva jsme dlouho neměli, co je máme. Ovšem z kytek ty řasy moc ráda nepojídá, ze skla a rovných povrchů ano.
jednoznacne parmička černopruha
Garra cambodgiensis
Starší reakce
Máme 2 SAE a velice rychle se adaptovali na všechno krmivo, co se do akvárka dostane. Svého času ta větší okusovala hřbetní ploutve panceřníčkům. Je pravda, že řasu jsme ale nikdy neměli.
no to je těžký s takovýma rybama, divím se že tam ještě máš nějaký kytky
No krevetky jsme měli ale cichlidy je zřejmě zlikvidovali poněvadž před týdnem jsem viděla jednu jedinou schovanou..
ancík ti možná v mládí bude žrát řasy, ale jakmile povyroste tak už ti bude žrát jen kytky
Řekla bych že na každou řasu je dobrý něco jinýho, vláknitou a ruduchu žere snad jen parmička siamská/černopruhá (ten tvůj parmoun) ale taky se na ni nedá spolehnout a v dospělosti taky už řasy moc nežerou. Na jiné řasy jsou dobří otíci (krunýřovec jednopruhý), ti maj zas výhodu že žerou jen řasy a neožíraj kytky. Nebo šnečci (např neritina).
Mě se například na takovej ten běžnej nános řas co se objevuje v nově založeným akvárku skvěle osvědčily krevetky.
Ale nedá se spolíhat jen na tyhle živočichy, i kdybys je do akvárka nacpal všechny, stejně tam můžeš mít řasy, nejdůležitejší je neudělat jim vhodný podmínky
To je synonymum k rybě jménem parmoun siamský..
Máme v akváriu dva a chceme přikoupit další protože na 800l ti chudáčci nestačí..
pomohli mi molinézky....bolo vidno ako okusujú vláknitu riasu z rastlín..
Aha no...
To my bychom tam potřebovali něco co by opravdu důkladně požralo řasy (i na kytkách) a zároveň aby to nebyl bordelář co vyrejvá nebo ničí kytky a štěrk..
Z mé osobní zkušenosti ani jeden
Nejvíc mě žere řasu gibiceps
Ahoj, chci se zeptat co čistí řasu lépe, jestli parmoun siamský (crossocheilus siamensis) nebo obyčejný ancitrus? Táta mi tvrdí že parmoun a v akvaristice prý zas že ancitrusovi se nic nevyrovná tak nevím, co je lepší...
Starší reakce
Ted to bude týden netknuté, tak doufám že po návratu z toho nenajdu páchnoucí stoku
tak tomu dej čas
Ryby zatím nemám, akva okupuje jen jedna clea helena, pořízená právě proto aby zarazila případný rozmach šneků, s rostlinkami nějací připutovali, pár několikamilimetrových už jsem vybrala ručně, dvě minipiskořky si zatím nechávám v karanténním 12l, další neidentifikovatelní (s kulatou ulitou) půjdou pryč.
nejlepší je nechat to na "bakteriích", až bude akvárko v provozu delší dobu a nebude moc přerybněno, začne se to samo rozkládat. Větší části odsaješ s odkalováním nebo vylovíš, ale mám zkušenost že v zaběhlém akvárku de hodně detritu samo rozloží a není ani co odkalovat (když není příliš ryb a je hodně rostlin)
Piskořek se neboj, jsou většinu času v písku, vylízají jen vnoci, pomáhají kypřit dno
Děkuji, já se ale bojím přemnožení, vím že pokud je vše jak má být a nepřekrmuje se tak by se přemnožit neměli, ale přeci jen jsem skorozačátečník (návrat k akvaristice po 20 letech
) a nevím zda a kdy se mi podaří aby bylo všechno jak má být, i když se snažím... Takže bych raději přecejen nějaké "bordeložravé" rybky
Nejsou?
Ancistrusi předpokládám žerou spíš řasy než bordel, co pancéřníčci? Nebo jiní?
na to jsou dobří šneci, třeba piskořky se mi na dně v takovém bordelu zrdžují
Abych nezakládala nové téma, zkusím tady jestli máte tip na rybu která dožírá zbytky tlejících rostlin ale zdravé rostlinky nechá na pokoji? Po nedávné zasázení většího počtu rostlin řeším (kromě problému s hygrophilou ve vedlejším vlákně) i to, jak dostat z vody všechen ten bordel co tam je, některé listy ještě určitě odejdou, navíc se po dně válí změt drobných kousků kořínků a listů, všechno nejde odsát :( Budu ted týden pryč a po návratu bych tam chtěla nasadit nějakou rybu na "dočištění". Akva je v provozu teprve něco přes dva týdny, takže krevetky ani choulostivější ryby tam dát nemůžu. Řasu tam aspon zatím nemám
Děkuji za všechny rady
Starší reakce
Měl jsem na předním skle lehký zelený povlak řas, sehnal jsem si okružáky a bylo vidět, jak za nima zůstávají cestičky čistého skla. Ale abys pak neřešila problém, co se šnekama. U mě žijou spokojeně a máme spolu dohodu - já si nevšímám jich a oni mě. Jenom mi sem tam vyžerou díru do listu nějaké rostlinky.
0 25.12.2010 13:22 zajic85 – Co k daniu na pozirani ras??
zdravim! mam 63l akva momentalne tam mam 8 danio rerio a chtel bych jeste neco co by poziralo rasy a procistovalo akvarko. Co by bylo nejvhodnejsi a kolik toho koupit ( prisavnici, sneci ???)
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [2] ...... 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7323x