Jaké ryby si poradí s řasou?
0 28.10.2008 12:56 miha – rybicka alebo zivocich na cistenie akvaria, ktory nenici rastlinky
poradite nejaky druh, ktory sa znesie so zivorodkami /black molly a mecovka/..
Starší reakce
parmicka siamska best of best. krome ruduchy sezere vsechny rasy a to i z rostlin a setrne.navic klidna ryba.akorat v dospelosti sem slysel, ze prechazi na vlockovy krmeni apod. to ja ale nemuzu rict pac je mam mlady a od te doby co tam jsou neni po rase ani vidu.ted spis bojuju s ruduchou
Otocinclus affinis je jižní amerika, Black Molly je střední amerika
Štětičkovou snad nežerou žádné ryby...Dobré na řasy:určitě krevety, Otocinclus Affinis a živorodky(když vidím jak se Black Molly láduje řasou, tak to je mazec....)
já mam přísavky thajský..podívej se ke mě do profilu, mam 2 asijský akvárka a v pohodě..jediný co bych jim vytknul že nežerou štětičkovku,ale tu mam stejně jenom na kameni, takže se mi to celkem líbí..
různédruhy krevetek rodu caridina a neocaridina
Do Asie dokonalá Parmička černopruhá neboli siamská neboli SAE (Crossocheilus siamensis) ... když je mladá je dokonalý řasožrout, ale na stáří je trochu lenivější.
na řasy jedinečna parmička siamska
ahoj...tak mi mame parmicky 4pruhy a docela rasy zmizeli,ale ne nejak ukrutne moc,jen trochu...a do asie treba labeo....
Uzasny rasozrout jsou prosperujici rostliny
. A pak daleko za nimi Neritiny...
0 15.08.2008 22:20 cocaFarmer – Řasožrout v asijské nádrži
Poraďte mi prosím, zakládám Asii a scháním rybky, co se živí řasama, něco na způsob amerických krunýřovců nebo pancéřníčků... Co byste doporučili?? A taky, je pravda, že se řasama živí i parmičky 4pruhý? Předem dík za radu.
Starší reakce
Myslím, že v tvém případě se opravdu jedná o nejvhodnější řešení, ostatní "řasožrouti" tvé nádrže přece jen trochu přerostou. Tak hůavně ať má dobrý apetit!
Starší reakce
Doplním irzu o Otocinclus affinis.
Dobrá je i parmicka siamska
Nějaké šnečky.
Edit: Nejlepší proti řasám jsou stejně prosperující rostlinky.
ancictrusa sp.
0 12.04.2008 12:22 Novypes – Kterého?
Ahojky. Chtěla bych se zeptat jakého řasožrouta bych si mohla dát do svého akva - viz prezentace.
Starší reakce
otíky obecně seženeš jen zřídka kdy přímo v akvaristice, je to ryba čistě dovážená a její aklimatizace nebývá hladká a bezztrátová, tudíž většinou jen na objednání, vím že k mání na objednání bývá v akvaristice Miga v Malešicích
Starší reakce
Nejlepší likvidátor řas je akvarista. Ale ti většinou dorůstají více. Pak jedině zkusit otíka( Otocinclus affinis) nebo SAE ale ta bývá větší.
Pěkná rybka.
Ideální do rostlinného akva.
(Ale na řasy super!
)
ted mám panaque nigrolineatus a uplně super na řasu.
Jeste take do mensich akva
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy .
Ale parmicka opravdu prekvapila, mam v 54l prichystane 3 do velkeho, a "odrasily" ho dokonale, az mam strach, aby mi zatim nechciply hlady. Jsou to uz vetsi kousky (oproti bezne prodavanym), maji uz pres 5 cm, pry jeden z prvnich odchovu, slovensko (nepatram po tom, ale jestli nekdo mate vic info ...).
Dobra uznavam taky jsem si koupil a poridil jsem si jeste 10ks sneku Neritina natalensis ale zerou mi je ryby :o(
To je pravda ale ked už sa vyskytne tak je dobre vediet nejake rybky ktore ju "zlikviduju"
Akvarista - nesmi dopustit aby se rozlostla
Parmička Siamska je vyborny "likvidator" rias ,podla mna dobre "likviduje" riasy aj Prisavka Thajska
0 24.02.2008 19:28 dado – Likvidatori rias
Ahoj, aka rybka je podla vas največši "likvidator"rias?
Starší reakce
0 23.01.2008 14:17 Radka – SAE
Ja si nemyslim ze SAE nejako vyrazne oziera riasy.. Mam 2 a su to tie najpazravejsie ryby v akvarku..ale nie na riasy. Ked vhodim panciernickom tabletu..tak jedna, ta vacsia SAE ju obsadi a nepusti ku nej nikoho, normalne je agrasivna..sa napchava sama do prasknutia..no a potom urobi to iste ta druha. Musim jednu tabletu rozdelit na stvrtiny aby z nej vobec mali nieco aj tie panciernicky
. Riasy si ani moc nevsimaju. Podla mna je lepsi otocinclus, mam 2 a myslim ze oni troska tu riasu ozdibuju..
Tot moj nazor
No, pátrala jsem po tom...
V tom obchodě nám jí dokonce prodali jako krásnoploutvou...mysleli jsme že to bude jednopruhá...až teď později jsem vyzkoumala, že jde o černopruhou...
1 23.01.2008 08:34 Berni Mám teďka cca 14 dní 4 malý parmičky černopruhý, řesu mi v novým avka krásně zklikvidovali a kytiček se nevšímají.... Jsou teda zatím malý, možná až budou větší, může nastat problém u jemnějších rostlinek ale zatím si výhradně všímají řasy na kamenech,skle,...
Starší reakce
nejlepší řasožrou je Přísavka thajská
Ona to toiž měla správně být Parmička černopruhá a já si vážně nedokážu představit, že by tahle rybka okusovala rostliny....
Tos měl nějakou vybíravou nebo línou. Asi jsi měl dost řasy v AQ, že si mohla vybírat a tak baštila jen to co jí nejvíce chutnalo ne?
S tím mám naprosto opačnou zkušenost. Moje Thajka vyčistila AQ tak, že nemá absolutně co čistit. Řasy všech barev a délek, dokonce i řasu z dutiny na které byla asi 5 let zaschlá a dal jsem ji do AQ nedávno. Navíc očistila i ty nejjemnější rostlinky a přitom nezničila jediný lístek.
ja ji mel s cichavcema a ok, mam i thajku... v obchode rikali ze thajka je na rasy o level lepsi nez SAE... preberte si to jak chcete... ono taky jak na kterou rasu... o thajce se tu mluvilo dneska asi ve 3 diskuzich... neda si tvrdy rasy a pevne prichyceny pac ma mekkou tlamku... zato SAE ji ozerou ale zas treba asi nebudou sinici... jinak neritiny sem nemel ale zkusenosti co sem slysel jsou smiseny... nekomu vycisti akva jedna neritina a nekdo jich ma tucty a nic... ja mel ampularku a ta davala stetickovou... jinak thajka je ryba od ryby... kazda ma jinou povahu... ta moje je hodna... prej je zakerna jen kdyz ma malo potravy a hlida si teritorium...
Souhlasím s Voloďkou - podle mě taky SAE...
mám takový zvláštní pocit, že řasožroutů mám plné akva
ale nejlepší se z nich zdá být přísavka thajská (takový malý vysavač)
Nejlepší je podle mne parmička černopruhá
Co se týče ryb, nejlepší řasožrout je Glyptoperichthys gibbiceps ... pokud vám teda nevadí, že to bere i s rostlinama
...
najlepsi "řasožrout" je neritina zebra
Ja vim
. Jenze neni lepsi zamezit vyskytu nez resit nasledky?
Přidat reakci
1 ...... ...... [4] 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 7323x