Tak, zatím tak narychlo:
parmičky čtypruhé a čichavci raděj ne dohromady, parmičky ubližovat nebudou, ale čichavci mohou bt nervozní z jejich velké aktivity, -aktivní jsou však např. i oděsy...jde taky o to, na jaké čichavce narazíš, nejen na jaký druh...jak si zvyknou, samice jsou plaché vice...Moji perleťoví se cítí dobře mezi kořeny Pistií, takže se nebojí, i když to kolem nich rejdí

K čichavcům spíš jiné parmičky než čtyřpruhé. Tzn. pětipružky-ale možná jako mladé budou furt zalezlé v listech, dále titteya, s purpurkama zkušenost nemám. Nebo je teď novinka pod názvem parmička panda ale jsou dražší a já se např. na odchov chystám až tak za měsíc...Pak jsou obecně supr razbory, jakýkoliv druh. Nejl. samozř. ve velkém hejnu a k čichavcům mi přijdou ideál. Ale všechny kromě klínoskvrnných jsou dražší i náročnější.
Zásada je vždy poskytnou každé rybě co potřebuje, a nezapomenout na pocit bezpečného domova...
Mřenkám a přísavce ploché kameny, pod kterými či za kterými se ukryjí, čichavcům a vůbec všem labyrintkám plovoucí rostliny, nejlépe s kořeny, či houštinu jemnolistých. A labyrintky je také lépe mít v nižším akváriu.(viz.mé).
Z rostlin do Asie patří kryptokoryny. A klidně se nebát většinu akva osadit vděčnou affinis a aponogetifolia. Raděj ty kytky moc nekombinovat a tvořit skupinky. Na dřevo je nejlepší šupnout jávský mech, ten se dá šoupnout všude a při dostatku osvětlení se rychle rozrůstá a je efektní. Taky můžeš přivázat na kamen na dno, pokud máš nižší akva či na kamen nastoajto u zadní stěny. Také se dá sehnat do nějakých mezer hnědovka, ale roste větš.pomalu.
Vytrvalou a odolnou rostlinou je Valisnerie. Dále doporučuji všechny druhy Hygrophila, větš. vděčné kytky a je jich vícero druhů.
osobně bych zkusila zkombinovat jen max. 3 druhy kryptokoryn a 3 hygrophil-každá je jiná, takže ani nepoznáš, že je to stejný rod. A jávsky mech a stačí.
Z funkčních ryb - parmička SAE, siamensis, ...pozor, rychle vyroste! V mém akva mám např. 2 a víc bych nedala. Přísavka - nutné úkryty a narazit na hodnou rybu

Jako čistící jednotka jsou samozřejmě supr klasičtí šneci co jsou všude- ale pokud pořídíš mřenky, tak ti je sežerou..
Jinak mřenky jsou supr, že papkaj zbytky na dně a také se v něm prorývají, což je větš.prospěšné. Kromě nádherné, která roste v obříka je lépe koupit více nějakých menších -striata, morleti.
co se týče mečovek, je z nich dost binec, takže ty bych stejně měla raděj v úplně jiném akvárku, navíc mám pocit, že jsou docela žravé a mohly by i sežrat krevetky...s těmi bude potíž i co se týče dalších ryb...