Akara - chov
Rivuláti se střídají...převážně hlídá samice a samec hlídá rajon. Ovšem i ta holka se musí najíst, tak to vezme na chvilku za ni
0 01.09.2012 21:44 - Jeden dva bežne požerú a až potom sa starajú.Brácho mal stovky akár modrých.Je paráda sa na to pozerať.
Jasně že to tomu tak je.
Kolega má ty ryby prvně, tak se s jejich chováním seznamuje a učí se, stejně tak jako ony se učí ty mladý vychovat, první výtěry vůbec nemusí skončit úspěšným odchovem.
Jak jinak by to mohlo být? Akary potoční jsem nikdy neměl a vzhledem k jejich údajné agresivitě je asi nikdy mít nebudu, ale podle mých zkušeností s cichlidami se plůdek z jikry nevylíhne během několika hodin
Ale je běžné, že jikry někde nakladou a po vylihnutí plůdek stěhují z důlku do důlku.
těžko říct, ale ničeho jsem si nevšiml, ale motá se v rohu akvária, kde je kořen a šutr, tak z druhé strany tam nevidím
Nebude to tím, že je měla někde jinde, kde k tomu oplodnění došlo a tam co je vidíš je přestěhovala?
Je tam něco malinkého a zdá se mi ,že se to hýbe
Jako miniaturní pulci. Samice to hlídá sama. Myslel jsem, že samice dá někam jikry a samec je musí oplodnit, ale nikoho k tomu nepustí. Včera odpoledne tam nic nebylo
Starší reakce
Fajn, tak nech sa darí
Nabudúce skúsim kúpiť tiež nejaké granule a uvidím či to bude týmto chutiť (možno som tie predtým rozmaznala
)
Veľa úspechov s mladými.
Zdravím, tak zatím žerou granule v pohodě
Koupil jsem je v Hornbachu a pěkně po tom rostou i mladí kančíci co tím krmím.
Nevadí, nechám to vypnuté klidně hodinu
ale pálí nám to
DeNNI85 napsal: Ano, jak jednoduché, že mě to nenapadlo dřív
Nedělejme si iluzi, že je to dokonalé řešení...Artémie i ve sladké vodě žije cca hodinu a po celou tu dobu ji potěr pronásleduje i žere, jakmile vidí pohyb...Za deset minut toho moc nepořídí a pak už nic neuvidí...
Ano, jak jednoduché, že mě to nenapadlo dřív
popřípadš třeba vypnout čerpadlo, stříknout stříkačkou artemku mezi ně, a za cca 10 minut čerpadlo zase zapnout
zkusím to, zatím je tam mám ještě s těma velkýma pangasema, takže se drří jen v rohu u mámy
Ale pangasové jdou dnes k novému majiteli, tak pak uvidíme.
Je lepší to dát někam na druhou stranu od filtru...ony si doplavou...
To ještě nevím, včera jsem je našel a dával jim to poprvé. Poreferuji
Vychádza ti to s tými drtenými granulami?
Keď som 1. krát odchovávala mladé tak mi nechceli žrať nič iné, len artémiu.
Hmm, myslím, že i tou stříkačkou to je marný
mám atman at-203 má to 2000l/H průtok. Tak to ještě zkusím těmi drcenými granulemi pro cichlidy. Ty nadrtím, namočím, a pak to jde rovnou na dno mezi ně.
DeNNI85 napsal: Ok, dnes na to mrknu v akvaristice, ještě se zeptám. Mám 400l akva a poměrně výkonné čerpadlo, nenatáhne mi to artemie do molitanu dříve než to sežerou? Oni se totiž uhnízdili hned vedle biomolitanu. Pak by mě zajímalo jestli je možné je přemístit do menší nádrže, protože dnes odvážím poslední ryby, co jsem chtěl dát pryč, abych tam dal kančíky, ale když tam mají mladé, tak s tím budu muset počkat. Za jak dlouho je možné mladé odlovit? nebo je mám odlovit i s rodiči?
Hm, tak to teda natáhne...jedině krmit stříkačkou do hejna. Odlov mladých je možný tak za 14 dní. Ale bez rodičů, ti by je pak sežrali.
Jo, v těch lepších mají alespoň něco...třeba ten komplet od Sery...
No a to seženu v akvaristice? To asi ne, že?
Já jim právě nadrtil granule pro cichlidy. Jo jo plodný to jsou .-) Před 14dny nakladly jikry a nic z toho nebylo a včera koukám do akva a tam hejno malejch
nakladli to do štěrku, takže jsem je vůbec neviděl.
Ideál by bylo něco živýho, buď zajít k rybníku(větší riziko neprověřené lokality a možných problémů s tím spojených), nebo třeba artemku, klidně bych to zkusil jenom s nadrcenejma vločkama, vím že jsem jim to jednou když nic nebylo dával a taky to šlo. Jsou to plodný ryby, takže když to nevyjde teď, tak už budeš příště více připravenej.
nejlíp čerstvě vylíhlou artemii
Starší reakce
Snese do doby než Akara doroste do velikosti kdy bude moci neonky sežrat.
znesie sa akara modra s neonkov, ked su od malicka spolu?
Starší reakce
Těžko říct, podle této fotky se to nedá určit.
Takto zápasit mohou samci, samice i samec se samicí.
0 08.01.2012 12:35 Bora – Akara modrá
Prosím,koupil jsem si dvě rybky a nevím jestli mám dva samce nebo co ale většinu času jsou do sebe zakouslí.Chci se zeptat jestli mám samce nebo to dělají i samičky?Děkuji
Starší reakce
0 11.01.2011 14:00 wladys [291] - Cichlidy dávat pulcherky do akva s daniema a pavíma okama není zrovna dobrý nápad.Pulcherky jsou dost agresivní a co se jim vleze do tlamy to dříve nebo později sežerou.Při tření jejich agresivita ještě stoupá a třou se skoro pořád.Kolikrát nemá šanci ani samice před samcem,pokud samci prdne v hlavě.Nádrž o hraně 1m je pro dospělý pár už vhodná.Do ničehom menšího bych je nedával.
Přidávám foto jedné večeře.....v tlamě je O.affinis
Souhlasím,že do takovéto nádrže se spíše hodí Akary hnědé.
třeba akary hnědé jsou mnohem klidnější. Když jsem měla modré tak na sebe byly jak psi, ale možná jsem měla dva samce. Hnědé mám 4 a jsou úplně v klidu, jak navzájem, tak i vůči ostatním rybkám.
Taky modré akary dost kazí vodu
Já na nich netrvám, ale právě jsem četl, že jsou celkem klidné (až právě na dobu tření), ale rozhodně nechci hned koupit a do týdne nechat je třít... ¨Já v současné době opravuji svoje staré 350L akvárium a mám rybky (ty které zůstaly) v novém, jen menším. Až opravím(upravím) to větší (cca měsíc), chci právě do toho velkýho nastěhovat samotné akary, popřípadě doplnit je nějakýmy drobnějšími nenáročnými rybkami.
Není to tak ani o velikosti nádrže, jako o členitosti. Upřímně řečeno modrá akara je tak trochu "voříšek" - krásný, chovám je třicet let- akvaristiky. Ona vydrží všechno a většina jejich spolubydlících také. Jediný problém bude pokud se začnou třít - to si budou bránit rajon. Ovšem zase je otázka, z jakého chovu ryby budete mít. Viděl jsem modré akary kolem dvaceti centimetrů, viděl jsem chovné páry ve velikosti pěti centimetrů. To chce řešit především citem, pokud zrovna do směskového akvária trváte na cichlidách....
Do nádrže Tvojí velikosti bych akary modrý nedával.
Ahoj, chci se zeptat jak se asi bude chovat akara modrá k ostatním obyvatelům? Mám akvárko 120L, plavou mi tam dánia(6), paví očka(6), platy(4), pancéřníčci (4) a ancistrusy (2)- jsou menšího vzrůstu 3 - 5cm. Myslím tím, jestli si jich nebudou všímat, budou je považovat za čipernou stravu, nebo je budou třeba rozčilovat (myslím tím třeba bláznivý dania)
Starší reakce
0 21.11.2010 13:18 Vlastimil Kotyza – Re: Tom
Pokud je to pár ,tak se k sobě budou mít a to docela dobře.Pokud jsou to oba samci ,tak by to fungovalo taky.Když jsem měl akary modré ,tak samec se samicí se taky takhle přetlačovaly,myslím že se nic neděje,nech tomu volný průběh.
0 21.11.2010 12:59 Tom – Re: wladys
Tak to se omlouvam ze jsem je chtel zachranit pred splachnutim do misy :/ Znami se stehuji do Vidne a neberou si sebou 120L akvarko... Co mi rekli tak cichlidy se prave s cichavcema dobre snasi... Takze teprve cist zacinam.. choval jsem spis hezouny radu Araneae.. coz je neco jineho ze ano... pokud mas nejakou radu rad si ji vyslechnu. Jinak ryby se snasi dobre nevypada ze by byly ve stresu nebo necim trpely PEACE ;)
0 21.11.2010 12:50 Tom – Re: Vlastimil Kotyza
Rozdelovat je nechci jen by me zajimalo jestli do dojde az do faze ze jedna zabije druhou...
0 21.11.2010 11:44 Vlastimil Kotyza – Re: Tom
Tome to je u mich normální,to mi děLAJ TAKY AKARY,ZACHVILKU TOHO NECHAJ ,ALE POZOR POKUD JE BUDEŠ ROZDĚLOVAT A PAK DÁVAT ZPĚT DOHROMADY UŽ SE ASI NESNESOU.mÁM U SEBE ASI 10 MALEJ RIVULÁTŮa taky se takhle škorpěj.
0 21.11.2010 10:37 Tom – Re: LiborSprysl
OK takze budu ocekavat ze to proste ta slabsi nerozchodi..
Mají něco k vysvětlování
0 20.11.2010 22:24 Tom – Akara rivalita?
Dobry den, zacinam s chovem a chtel bych se zeptat. Jde o souboj nebo o nejakou sado maso hru? Viz. prilozene video
Jsou dve ve 120L akvariu tak prostor by jim chybet nemel :/
www.youtube.com/…Starší reakce
0 29.10.2010 12:28 RAP – Re: jirka
I u rybek najdeš rozdíly v chování a u cichlid je individualita dvojnásob znát.
0 29.10.2010 11:01 jirka – akara modra
jsou to nadherne ryby ale jsou to hajzlici.co jsem se jich zbavil ostatni ryby jsou v klidu.nevim ale kdybych mel 1 par tak je dam do akvarka 80 litru a 2 ancistrusy-velke.nic vic
Přidat reakci
1 ...... [7] ...... 11
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 9271x