Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krab suchozemský

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krab suchozemský
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: dani1
Jsou to 3-4 vrsty epoxy 1200 ředěným líhem a posypaný mořským pískem ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dani1 Re: Lukys1
Akým náterom si zafarbyl ten porystyrén, ktorí si vyrobyl pre kraba? ;-)
My to tak čistíme, jenom vlhkým hadrem.
Ja som tal nemohol dať filtr pretože som mal nísku hladinu vody. Dokúpil som dalšie 3 kg balenie štrku. Teraz tam má aj filtr. Má tam 5 skrýš. Tiež som mu tam dokúpil rastliny. Mal si výborný nápad s tým kokosom. Môj krab si už vyskúšal všetky skríše ale najviac pobudol ftej kokosovej.
Koľko ti asi trvá kím to všetko očistíš? A štrk zase prevaríš? Mne asi 1,5 hod lebo ja mám akva 60 * 30 * 30 54 litrov. palec
Edit: Jak sa majú čistit rastliny? V zoodomu mi nevedeli poradit ale ja si myslím že handričkov to stačí.
Jo já vím. Kořen tam chcu dát nebo nějakou pěknou větev na lezení.
Pozeral som si tvoje foto. Máš to veľmi dobre zariadené. Ja bi som tam dal niaky koren. Krabovi je o to mnohem lepšie kôli pocitu bezpečnosti. Krab by mal mať viac súše. Hovoril mi to jeden predavač, ktorí sa im tam o to stará. On chová kraby už 5 rokov a jeden sa mu dožil až 3 roki, čo je vzajatí nepredpokladané že sa tolko dožije. Neprekrmuj ho jemu stačí len 2 až 3 krát denne 3-4 tablety. :)
Přes noc je snad kravina. Obecně se říká, že v teráriu je dobré svítit 12 hod přes den a 12 přes noc vypnout. Je lepší mít méně zapnuté než více ;-)

Já mu tada svítim o něco déle. Ale ne o moc a v noci než jdu spát mu zapnu noční osvtlení. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dani1
Ako často treba zapínať krabovi svetlo? Koľko hodín? Cez deň alebo noc? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1
Tak klepítko už zalezl do nového kokosu ale předtím ho vždycky vyhrabal do vody místo aby v něm byl schovaný :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ford
Fotka k příspěvku Zdravim krabatori taky jednoho mam

Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: karol
Já používám žárovku Sun Glo 40W v akvaterárium je teplo jak potřebuje voda se od rána ohřívá a krabíka krmim sušenejma potvarama ze zveráče masek ovocem zeleninu vezme jen občas a vlocky pro ryby nebo sera vipachips a na vápník sépiovou kost vždycky jednou za čas sní přes noc kus který je jen o polovinu menší než klepítko asi 2x1 cm tak jednou za měsíc jinak si kosti nevšímá mám u něj ancitruse ten je schovanej tak ho nechyt a když sem tam dal poprví platy tak sem je tam skoro nemohl dal protože jak byl zvědavej mi chytal síťku a nakonec do 1 hodiny chytl 3z pěti ryb ale ty bylo před létem teď už si jich skoro nevšímá ale když jedem třeba o víkend na chalupu si jednu chytí a když jedem na dovolenou ho krmí babička ale stejně si sem tam rybu chytne a akvo do konce dovolený je vyčištěný :-D :)
Edit: A ještě je dobrý jim dávat třeba sepiovou kost klepítko ji zbožňuje je dobrá taky na váník pro stavbu krunýř a stojí v uvozovkách pár kaček
 Reagovat na tento příspěvek 0  - latyRe: karol
raci,kraby a želvy potřebují pro kvalitní tvorbu krunýře uv-a a uv-b záření,které jde částečně nahradit kvalitní stravou(já dávám Hikary pro raky a kraby),,ale mám taky zářivkové trubice s tímto spektrem..ale určitě to není nezbytně nutné.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ffffRe: karol
j_j napsal: jestli se mohu vmísit do této pěkné diskuze-jestliže krab bude mít svůj úkryt,kde se bude moci schovat,tak by ho kočka stresovat neměla.když už sem píšu tak přidám ještě pár rad z knihy M.Kociána "Sladkovodní krabi a raci".C.armatumteplota 25-30*C ve dne 22-24*C v noci,pH vody 6,5-8 a může být mírně slaná,dále se zde píše něco o potřebě UV lampy a přísunu vápníku a vitamínů v potravě kraba.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - latyextremeRe: karol
Vzduchování není potřeba, krab dýchá nad hladinou.. Topení bych doporučil.. Zdá se mi, že se krab lépe vybarvil a je víc aktivní.. Určitě filtraci vody (já mám vnější)... A pokud budeš krmit kvalitní stravou, tak může být světlo normální... Cenovej rozptyl je ale docela velkej.. Záleží jak budeš chtít zainvestovat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karol – carol
Ahojky... Chtela bych se zeptat jestli kdyz budu mit kraba, jestli potrebuje ve vode takovi ty bublinky, topenia a tu zarovku? Akolik to bude vse stat? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: tom05
Podíváš-li se sem do atlasu, najdeš:
Pro dobrou stavbu krunýře je zapotřebí působení UVA a UVB zářivky a dodávaní vápníku. Je nutné dodržovat cyklus dne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tom05 – Krab Suchozemský-Cardisoma armatum
Prosím vás potřebuje krab suchozemský nutně UVA a UVB paprsky? Protože budu mít v něděli narozeniny tak bych chtěl právě kraba. A nevím kterou žárovku k němu můžu dát. Mám 54litrové akva a mám k tomu 8W zářivku. A chtěl bych k němu nějakou žárovku která mu pomůže s růstem krunýře předem díky.Tom05 :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deCORF OBRAENRe: Mariera
Myslim ze krab ti s velkou pravdepodobnostou rybky zozere :-( ..proste je to vsezravec..tak radsej nech je osamote.. Lebo urcite dlho rybky nevydrzia ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mariera
Zdravím lidičky. Jen jsem se chtěla zeptat jestli je možné mít spolu v akvárku kraba a raky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R rak Re: Petr
Kup (nebo zapůjč)si knihu Sladkovodní kraby a raci od p.Kociána.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – Dotaz
Zdravim vsechny a chci se zeptat, jelikoz zakladam nove akvarium a dostal jsem napad, ze bych chtel raka nebo kraba. Nemam s tim zkusenosti. Rad bych toho kraba, ale temer nemam zadne informace, jake prostredi potrebuje krab a zda-li muze vubec zit spolecne s ostatnimi rybickami v akvarium....Cim se zivi jsem se tu jiz docetl. Byl by nekdo tak laskav love a napsal mi zakladni veci o krabovi, co a jak..:-)) Moooc Vam dekuji Petr
 Reagovat na tento příspěvek 0  - krabik – krabik
Cau lidi, poradite mi? Memu krabikovi dole praska krunir. Co mu je? Je nemocnej nebo se svlika? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BigOHenryRe: PavouciceL.
Tak to vam gratuluji!!! Uz se nemuzu dockat az se mi krabici svleknou taky. Leia ma 7 noh a u jedne ji chybi posledni clanek (oboje uz ze zverimexu).Luke ma jen 4 nohy, jedna mu chybela take ze zverimexu a 3 mu ucvakla Leia sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoucice.L
Lumpy už spořádal celý svleček nic mu nezbylo.Jediné co se nám podařilo zachránit tak bylo velké klepeto měří 6,5cm X-) Jo taky mám nové fotky tak jukněte:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Herry101Re: Lukys1
Tak preventivně tam nic určitě nelij! Taky nebereš preventivně antibiotika ne
Nevíte zda ke krabu suchozemskému (Cardisoma armatum) mužu do akva dát lečebný prostředek pro ryby. Jen prevenci, možná mám nemocnou rybku, tak dám alespoń prevenci. Nevadí mu to? :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BigOHenryRe: mckyta
Caues. Tak to mě mrzí...Ale doufám, že tě to neodradí od krabíků...Já jsem je teď taky začal chovat, mam samičku a samce. Zakoupil jsem je 13.4. Zatím vypadá že se jim daří, chutná jim jablíčko, banán a granulky pro obojřivelníky. Maso jsem zatím nezkoušel, ale když dostanou chuť tak tam mají na lov 4 rybičky ano Kdyžtak se můžete podívat na moje akva v profilu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mckytaRe: Lukys1
Už je to jedno, Hugo dneska umřel..... sad :-( Měla jsem ho 2měsíce a 12dní. Umřel na souši, kde mu v jeho úkrytu upadly 4 nohy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: mckyta
To máš s toho ovoce. Musí mít i normal stravu třeba kousky syrového masa, mražené nitěnky, koretry atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mckyta – je to akutní
Prosím, pomozte mi! Dneska ráno jsem se probudila a koukám, ve vodě dvě nohy. V půl sedmí toho dne jsem šla skontrolovat mého kraba a zase...jedna noha pryč. Mám o něj velký strach. Mám podezření, že se jeho nohy zahákly mezi kameny a tak je pustil, ale proč by mu upadly až teď? Strava: převážně ovoce. Někdy mu přidám i vápník. Prosím, jsem zoufalá. Díky moc..... sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: PavouciceL.
JJ taky mám kraba suchozemského a je aktivní i ve dne a hlavně když sem ve škole to přehrabe celý akva :-D a boura rostlinky vytrhá atd. no prostě bordelář ano :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoucice.L Re: slovi
Já mám akva cca 60-65l mám cardamona armatum 1ks a myslím si že mu samota svědčí navíc je hodně aktivní i přes den!!!Zase mi zahrabal celé topítko ne dělá jenom bordel ,ale je to miláček!!!
Edit: Mám samozřejmě suchozemského kraba:-DNějak sem ten latinský nazev popletla
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: slovi
Mám akva 55x30x30 a mám tam cardisomau. To světlo jestli nebudeš mít topítko doporučuju exo terra -sun glo (žárovka). Můj klepítko se pod ní krásně vybarvil ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sloviRe: Lukys1
Jojo, důvodem jsou prostorové možnosti, nebude to akva víc než 60l a nechci jej utlačovat.....a pak taky - co je malý, to je hezký smich
Jinak jak s tím světlem, stačí úplně obyč žárovka, nebo co (konkrétně) by jste doporučili? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: slovi
Ano, asi tak nějak. A pročnehceš většího? To budeš mít malé akva? Já nechci nikdy jinyýho než gecarnius rucicola nebo cardisoma armatum, protože krab červený vylézá pouze v noci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sloviRe: PavouciceL.
A ještě jeden dotaz - Sesarma mederi(krab červený) dorůstá do cca 5cm? Většího v dospělosti bychom nechtěli...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoucice.L Re: slovi
Fotka k příspěvku Hurá další krabarista do klubu potlesk Vítej!!! K otázkám:
1)Já mám kupovaný šterk ,ale není špatné si kamínky vyhrabat někde z řeky čistit se musí tak jak tak je jedno jestli je koupíš nebo ne.Než sem je tam dávala několikrát sem je proprala v horké vodě,pálilo to hmm
2)Pro akvarko v kterém chováš kraba je filtr nezbytný!!!Krabíci sou čunata ten můj si permanentně nosí do vody zbytky ,přehrabuje kamínky a občas tam vykoná i potřebu je dobré filtr vyčistit jednou za týden společně s dvěma třetinami vody.
3)Voda se musí nechat odstát aspon 24 hodin aby z ní chlor vyprchal!!!Vařit jí nemusí. Kamínky peru jednou za měsíc PS:O čistící rybku strach mít nemusíš ,umí se dobře maskovat a navíc má pry "tuhou" kůži.Pořid si ji krabíkovi nebude smutno. Doporučuju kouknout na "sumovy" stránky má krabíky delší dobu než já a ví toho víc!!! ahoj Zatím ahojky

Reagovat na tento příspěvek 0  - slovi
Ahoj nadšenci, tak jsme se s přítelkyní rozhodli taky pro kraba hop , tak brouzdám a zjišťuji informace. Tohle fórum mi asi přineslo nejvíc a dovolil bych si shrnout poznatky, tak mne zkontrolujte abych neco nespletl: Krabárko by mělo mít alespoň cca 60 l, teplota vody kolem 25 stupňů, teplota vzduchu - pokojová kolem 21 + stačí svítit normální zářivkou přes den, strava pestrá - fantazii se meze nekladou, dbát na vitamíny, úkryty, voda musí být filtrována - nestačil by vzduchovací kamínek a nějaká rybka přísavka (nebo ji krabík taky sní?) Jinak kolik cm má opravdu mladý krabík (cardisoma armatum, sesarma mederi) Štěrk kupujete? nebo vybíráte z řek, vymýváte písek a převařujete? A co kameny? Také převařit? A když nechám vodu odstát tak chlór vyprchá? Není potřeba převařovat? Jak často měnit vodu a jak často proprat i štěrk?Plocha souš:voda 1,5-2:1 , hloubka kolem 10 cm? Děkuji mockrát za rady, snad se bude někdo z Vás se mnou obtěžovat.... hmm ;-) Děkujuuu
Teď o žádné nevím snažím se tam trochu rostlinky udržet naživu. :-D ale teď tam má lumpy 4 tetry krvavý a 1 ancitrus sp. gold konečně sem ho sehnal.
Tak tu platovou vyndej! Nemá tam žádný praktický význam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoucice.L
Dejte mi prosím typ na nějakou jedlou rostlinku pro Lumpyho :-P
On mi totiž Lumpy baští tu umělou ,tak mám o něj strach raděj at baští nějakou živou než aby mi umřel sad
Vyzkoušejte
Fotka k příspěvku Konečně můj klepítko vlezl do kokosu poprvé včera viz.foto

Tak se to trochu změnilo mám už Cardisoma Armatum a párkrát se po rostlince prošel a okousal za 30minut byla ani ne poloviční coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoucice.L Re: Lukys1
Já tam mám nějakou umělou potvoru a krabík ji taky okusuje :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: latyextreme
Hele já tam mám zelenec a ještě jednu a ani jednou se jich nedotkl teda jenom zelence první noc ji vytáh a zacpal si tím skrýš aby nebyl vidět smich ale vyndal jsem mu to a už se kytek ani nedotkl ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - latyextremeRe: mckytka
Vyzkoušej puškvorec. Ale asi dlouho nevydrží.. Krabík to hned vytahá a rozcvaká-prostě totálně zničí.. Spíš tam přidej nějaký kořeny.. Mám tam i rybky-jinak životnost rostlinek je téměř nulová ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukys1 Re: mckyta
Zkus zelenec. Má kořeny ve vodě a listy by měl mít nad vodou. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mckyta – Re: rostlina
Fotka k příspěvku Ahoj lidi. Mám akvátium, kde jsou jen kameny ( viz foto )a je to tam takové smutné. Chci se zeptat, jestli nevíte o nějaké rostliněm která: není jedovatá ( jako papání pro kraba )
snese kolem sebe neustále vodu
je finančně dostupná
nemusí být celá ponořená ve vodě
Díky ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoucice.L Re: Petr
Mám podobné rozměry a jednomu krabíkovi by to mělo stačit. Hlavně nezapomět na vodu!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrRe: PavouciceL.
Jaký velikosti asi tak dorůstá? Má akvárko o rozměrech 70x40x40 stačí mu to?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavoucice.L Re: Petr
Obavám se že krab není pravím mazlíčkem do ruky, protože má velikou sílu v klepetech a ty dovedou pořádně chytit za prsty! Ikdyž je krabík malinký umí se bránit. Chytání do rukou mu pusobí stres a může pry na to i umřít!
Nejlépe je při uklidu akvaterarka chytit krabíka do kbelíku, ale opatrně na nějake natlačování do rohu nebo ke sklu, aby nepřišel o nožičku!!! no Krabíci nejsou na mazlení. Já spíš pozoruju jeho chování v akvatarárku.
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 6

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 23747x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2525-krab-suchozemsky?od=98