Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krab suchozemský

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krab suchozemský
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2007 14:55 Žena Pavoucice.L [0] Re: simona
Fotka k příspěvku Mě už tam rybka plave aspon pul roku a krabík si ji ani nevšiml. hmm Dneska se podruhe vyslíkl, tak je takovej krasně tmavě fialovej.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2007 22:05 simona Re: j_j
Dala jsem mu tam rostlinu a vypada to ze ji papka, tak asi proto. sad Ale uz se tak neboji alespon neco. A rybicka si jeste porad veseletam plave.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2007 21:37 Muž j_j [18] Re: simona
Bohužel takovýhle fotky to nelze dobře určit. Ale určitě dej vědět, jestli ti krab už žere.
V odkazech na www.raci.kvalitne.cz si najdi německý stránky crusta.de a můžeš porovnat, jak vypadá pěknej zdravej krab. Já vim, máš to těžký. Tvůj krabík byl už výživou zprasenej z Hornbachu. :-O Ale určitě se ti podaří ho dát do kupy ;-)
PS: Nechtěla bysis založit prezentaci terária s krabem tady na rybičkách?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2007 20:59 simona Re: j_j
Fotka k příspěvku Lepsi ted fotku nemam. :-O Nechala jsem ho dva dny o hladu a davam mu jablicko, tak snad ji spapa.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2007 10:59 Muž j_j [18] Re: simona
Salámy nejsou zrovna ideální(jsou mastné a slané,kazí vodu) a bohužel také nemají moc minerálů.
Zkus salám nahradit nějakým jiným druhem masa-nejlépe rybím filém. Můžeš také vyzkoušet tabletová krmiva, jako je například tetra wafer mix. Možná by bylo dobré krabíka nechat den, dva vyhladovět a pak zkusit to filé nebo jinou přijatelnější stravu nežli jsou šunky. 2-3 denní půst krabovi neuškodí, mohla bys sem do fóra prosím přidat jeho fotku, abychom viděli v jaké je krab kondici?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2007 00:41 simona Re: PavouciceL.
Dala jsem mu mrkev, ananas, jablko, ale nic jen salamy .:-( A rybicka si tam porad pekne vedle neho plave. :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2007 13:04 Žena Pavoucice.L [0] Re: simona
Von se krabík, až zjistí že mu nehrozí nebezpečí otrká, neboj. A pokud nechce mrkev skus jablko nebo krevetky. Mužeš mu davat co tě napadne, teda pokud to nebude kořeněné nebo moc slané. Krab je takova popelnice, ktera sní skoro všechno co mu přijde pod klepeto. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2007 11:19 simona Re: PavouciceL.
Ten můj se furt schovaný. Strašně se bojí. Koupila jsem mu rybičku a nechce jí, bojí se jí. Tak mu davám šunku a mrkev ale nevím co s ním. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 12:42 Muž j_j [18] Re: PavouciceL.
Řekl bych, že kraby mají v Hormbachu obecně ve velmi špatném stavu. Nejspíš jsou špatně krmení (podle mě jim nejvíce chybí minerály-vápník atd.). Když jsem ale před rokem kupoval v Hornbachu mladého, 4cm velkého raka červeného, tak byl zase nadruhou stranu 100 % zdravý. Bylo to také tím, že byl ve společném akváriu s raky krátce. Ono mít 30 raků na ploše 40*40 cm není pro jejich přežití zrovna ideální. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 11:55 Žena Pavoucice.L [0] Re: simona
Fotka k příspěvku Muj Lumpy je taky z Hornbachu naštěstí se mi povedlo dat ho do kupy auž se nam i vyslíkl ,je duležité mu davat hodně pestrou stravu ja krmím vším comi přijde pod ruku: Tetra Wafer mix stojí asi dvě stovky a dají se tím krmit jak rybičky tak i krabíci akrevetky, pak prostě skoušet tvrdy syr,šunku ,krabí tyčinky, jablíčko ,krevetky ,mrkev sem skoušela ale nechtěl,taky je dobre vařene vajičko a květak taky uvařit .Prostě experimentovat hmm Vyplatí se to koukněte na mojho mazlíčka jak mu to prospíva ano

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2007 08:03 simona
Ahojky, dneska jsem si take koupila v hornbachu. Myslite kdyz mu dam mrkev, ze to sni? Dekuji za odpoved.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2007 19:29 athaya Re: Peter
Myslim ze onrej ma krabicu s vajickami. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2007 19:29 Peter
Podarilo sa ich niekomu rozmnozit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2007 13:14 sancho Re: j_j
Jo koupil jsem ho v Hornbachu. Soupnul jsem ho do domecku. Davam mu ted kousky ryb s nadrcenou sepiovou kosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 23:35 Muž j_j [18] Re: Sancho
A koupils ho v Hornbachu vid... Nezbývá než čekat, podávat mu pestrou stravu a dopřát klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 21:08 Sancho – upadavani nozicek
Ahoj, mam kraba 7 mesicu. Ani jednou se zatim nesvlekl. Ma uz od zacatku na jedne strane jen 2 nohy ty mu ted behem 14 dnu upadly. Krmil jsem ho Vita terra Reptile special. Obsahuje i vapnik tak nechapu co mu je :( . Nemate nekdo prosim nakou radu? Bude se moc pohybovat? Celej den sedi na jednom miste :(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:59 athaya Re: KAKTUS1010
Skoda, ze by zrejme klcovali rastlinky... Ak by sa pustili do mojej cryptocoryny, ja za seba nerucim!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:55 KAKTUS1010 Re: athaya
Takmer urcite. Som Peter
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:49 athaya Re: Peter
Myslis zeby obhryzali limnophilu?! ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:35 Peter Re: athaya
Ja som mu daval pol kocky patentek a on pozbiral. A potom este troch som dal mimo neho, aby si hladal. Ale keby si ho videla ako som mu ich isiel dat tak vyliezol zdvihol klepeta a cakal kedy mu ich dam.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:33 athaya Re: Peter
Kolko potravy (patntiek) 1 krab zje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:18 Peter Re: athaya
Nie mal som umele rastinky, tak neviem. Ano, mrazene patentky. Ja to pohlavie neviem u nich rozlisit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:17 athaya Re: Peter
Nevies potom ci obzierali rastlinky? :-O A co si im daval jest? Patentky, nitenky a tak? A mal si samicku alebo samceka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:15 Peter Re: athaya
Ja som ho uz mal raz. Ale usial a po dvoch tyzdnoch som ho nasiel mrtveho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 19:12 athaya Re: Peter
Skor 1-2, to fakt neviem :-O Rozmyslam nad krevetkami, zabkou a krabikmi. Dnes ich dostali asi 20 novych do zverimexu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2007 18:22 Peter – Episesarma mederi
Ahoj. porsím vás. Chcem kupit kraby (3). Mozu byt v akvarku 40 x 25 x 25 cm?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2007 17:09 Žena Pavoucice.L [0] Re: Pápa
Bez filtru muže byt ale bez topítka do vody ne. Vodu by měl mít teplou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2007 19:58 Pápa Re: PavouciceL.
Bude krabovi hodně vadit, když nebude pár dní bez filtru? Já sem si koupil uzavřenej filtr a ten blbej prodejce mi řek že mu stačí 3 centimetry vody pro nasátí ale já sem ho do vody musel ponořit celej, takže bych musel mít v akvárku cca. 15 cm vody. Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2007 22:11 Žena Pavoucice.L [0] Re: Pápa
Ja se s pH ve vodě nějak nezatěžuju, jen necham vodu než ji naleju čistou do akvarka asi den odstat, kvuli tomu aby se odpařil chlor. A jinak nic neměním. Ale zařivka by byt měla, ja to za zbytečnost nepovažuju. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2007 17:34 Muž j_j [18] Re: Pápa
pH mají radši korýši tvrdší to znamená okolo 8mi... S UV ti neporadim protože chovám raky ;-) A ti ho nepotřebujou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2007 17:16 Pápa Re: j_j
Dost dobrý stránky. Ale moc sem se toho nedozvěděl o tom, jestli mám držet to pH v normě, nebo jestli si ho nemam všímat. Jo a ještě k tomu UV světlu, používáte ho nebo je to zbytečnost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2007 13:55 Muž j_j [18] Re: Pápa
Napřed si přečti tuhle diskuzi-je tady toho docela dost a pak se ptej co ti nebude jasný. Nemá cenu přepisovat již napsané. OK?
Pak sem www.esumo.net/…
crusta10.de/…
A ted krmivo www.akva-exo.cz/… atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2007 13:46 Pápa Re: j_j
Já si ho chci koupit v Benešově a tam stojí kolem 4 stovek.
Mohl by mi prosím někdo z vás napsat vše o tomhle nádhernom tvorečkovi? Jako např. co mu dávat jíst, jak často jíst, kolik stojí nějaká speciální potrava, kolika se dožívá, jak často a jak dlouho se mu má svítit, čim se mu má svítit ( někde sem čet, že je pro něj životně důležitý UV světlo,ale může to bejt nějakej kec), jak je to s teplotou vody a s pH, jestli je lepší dát mu do akvárka nějaký malý kamínky nebo velký kameny, jaký vitamíny mu dávat a jaký jídlo je obsahuje, jak často čistit vodu, jestli stačí čistá voda z vodovodu nebo se musí nějak upravit, atd. Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2007 12:49 Muž j_j [18] Re: Pápa
A odkud jseš? V Praze kraby mají na Černym mostě v Hornbachu za 135,-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2007 12:32 Pápa – Cena
Zdarec, chtěl sem se zeptat za kolik můžu sehnat suchozemskeho kraba. Můžete mi někdo poradit plz?? Díky za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2007 10:51 Žena Pavoucice.L [0] Re: PavouciceL.
Sme včera zabili jednu rybku a dali sme jí Lumpymu zachvíly nic nezbylo. Rybky mi bylo líto sad Ale krab si pochutnal.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2007 08:30 Žena Pavoucice.L [0] Re: mch.sokolov
Asi je to tím že dostava najíst každy večer a pak nema potřebu lovit :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2007 21:32 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: j_j
Já když si vzpomenu, tak mu dám. Jinak at žere co chce. :-D A ani po 2-3 dnech půstu ani jedna rybka neni poškozená.
Oni nespi na dně, takže on je nechytne, maji respekt. A že tam má asi 7 anciků, dvě mečovky(3-4cm) a 10 gupek a snažit se může jak chce. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2007 20:58 Muž j_j [18] Re: PavouciceL.
Myslim, že krab (či rak) po 3 dnech dnech půstu začne lovit a intenzivně shánět potravu, než že by umíral hlady. Pan M. Kocián doporučuje např. raky krmit 2-3týdně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2007 20:10 Marwin Re: PavouciceL.
Jednu mu predhod a on uz pak bude vedet o co jde. A neboj on se to nauci a pak ti tam rybky nevydrzi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2007 18:08 Žena Pavoucice.L [0]
Jak krabíka "donutit" aby začal lovit rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2007 00:46 Ondrej Re: Marwin
No me se svlekl odpoledne kdyz jsem jsem poslouchal nove Clawfingery (rapmetal), takze myslim ze mojim hluk nevadi ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2007 14:51 Xoragen
Prisel jsem zpráce domů a cekalo name prekvapení.
Dneska se me sliknul krab. Sveleceny krunyr mu necham snist k vůly vapniky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2007 23:04 Ondrej Re: PavouciceL.
Jinak noha i klepeto by mu melo dorust - nasemu krabovi upadly dve nohy a vypada to ze je brzy zas bude mit, ale pocitam ze budou mensi :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2007 21:09 Muž j_j [18] Re: PavouciceL.
Ve stresu je tehdy když je nějak rušenej. Takže hlavně aby měl dost úkrytů a měl svůj klid. :-) Mě se raci svlíkaj většinou v noci, kdy je klid a trvá jim to okolo 10-15 minut. On už si to tvůj krab nějak načasuje aby nebyl hluk.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2007 21:04 Žena Pavoucice.L [0] Re: Marwin
Ja sem jen četla že krabík, když je ve stresu vyslíka muže přijít o nožičku nebo klepitko. Asi bych to nepřežila sad Celkem se toho bojím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2007 09:55 Marwin Re: PavouciceL.
Řekl bych, že klasicke stadium krabika. Jelikoz ten muj ma obcas zravou a pak zas treba tyden nezere, pak vyzere vsechno od rybicek pocinaje a to co mu dam konce. Takze bych nemel moc strach. Taky prestava zrat hlavne v období pred svlecenim a to je treba 3-4 tydny. Treba te ceka vesela udalostt v podobe svleku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2007 13:57 Žena Pavoucice.L [0]
Čím to je že muj krabík skoro vůbec nejí? Třeba si připada tlusty a drží dietu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2007 22:16 Ondrej Re: flekoun
Myslel jsem to presne jak to j_j rekl - mel bych strach aby suchozemsky k. nenapadal cerveneho (vychazel jsem ciste s teoretickeho predpokladu ze vetsi napadne mensiho). Jestli rikas ze u tebe ok tak jde videt ze to jde ;-)
Ja bych asi nemohl chovat oba druhy najednou - mam 40litru a to by bylo asi malo i jen pro jednoho suchozemskeho (4 cerveni se tam schovaji v poho)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2007 20:00 Muž j_j [18] Re: flekoun
Nám nešlo a podmínky chovu, které mohou být velmi podobné. Ale o to, jestli větší druh kraba nesežere S. mederi. Ale jak je vidět, tak to jde. :-O

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 6

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 23712x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2525-krab-suchozemsky?od=190