Krab suchozemský
0 05.01.2008 13:16 Ginger Rozárka se svlékla!!!

Je teď krásně barevná, sedí na krunýři a tváří se podezíravě

Ale zatím to ožírají jenom rybičky. Nadchlo mě, že zůstal krunýř nejen s končetinama, ale i zbytkem očí...
Starší reakce

Odpadávání končetin při svleku způsobuje nedostek živin ,je důležite davat krabíkum hodně pestrou stravu.Ikdyž v tvem případě bude velky zazrak když krabík přežije ztrata čtyř nohou a klepeta je velka ,takže jedine co ti ted zbyva je čekat co bude dal dopoučuju si pročíst cele forum .Dozvíš se moc zajímavych věcí !!!Forum sem založila ja protože sem si taky nevěděla rady a navíc není žadna ostuda se zeptat.Napiš Filovy nebo J-Jmu ti doma chovají raky je to podobne a mají víc zkušeností než ja . Rakum a krabíkům zdar!!!
Je pravda, že korýšům končetiny dorostou,ale takový ů,bytek je velký svědčí o nedostatku minerál. a stopových látek. Je potřeba mu do potravy tyto látky dodat. Přežít by to mohl.

Starší reakce

Jojo to tak byva. Ja ho krmím vším a podle toho to pak vypada. Pokud ti krabík utíka tak raděj nějaky kryt. Nikdy nevíš pak ti někam vleze sem tam udobne kousek kabelu nebo zaleze a už ho nenajdeš! A s tím že nejí to ma Filo pravdu asi se vyslěče!
Pokud je krab akcni, tak se ti pekne aklimatizoval.
Zvireci utecenci jsou hrozna zalezitost, ja jsem takhle odrovnal mamku svym kreckem.nerad.
Barva zavisi na strave, a pokud ti zere jenom sunku... Tak je to potom videt.
Krabi neji, kdyz se planuji svlekat

tak snad to bude OK

0 10.12.2007 23:29 Martin Zdravim vsechny chovatele krabu,
Mam take kraba z Hornbachu asi 2 mesice ,tedka my nejak prestava zrat.Predtim ladoval jenom sunku.Tedka mu ani ta sunka nejde.
Nevim presne jak casto mu davat nejakou potravu nebo tak?Ze zacatku zrat pokazde kdyz sem neco dal tak to chytnul do klepitek a zral.Tedka to hodim na neho a von na to kasle.Ze zacatku se porad schovala tedka je uz vic akcni leze hrabe v pisku, hlavne v noci.
Taky me dneska utekl.Prisly sme domu a jim ohybam sem pro limonadu kterou sem mel na zemy a pod nohama krab, tak sem se dlouho neleknul
Jeste bych potreboval trocha poradit s akvarkem.Mam tam ohrivacek a flitr na vodu a domecek + samosebou take pisek.Tedka mam koupenou zavku se slunecnim svitem.
Ale na netu sem nasel fotky a krabici sou pekne zbarveni do modra ci do cervena ale ten muj je takovej celej hnedej.
Starší reakce
Jenom doplním k pohlaví - ten tvar "V" a "U" je vlastně redukovaný zadeček ohlý a přirostlý ze spodu k hlavohrudi.
Rozlišení pohlaví-samci mají tvar krunýře zespod do V a samice do U-to je taková pomůcka.
www.dpi.qld.gov.au/… To těžko

Ses měl zeptat ve zverimexu.

0 06.12.2007 14:27 LOLO – Krab
A poradil bi mi niekto ak rozoznám pohlavie ?
Starší reakce
Dneska mi umrel.

Bílý krab? To je nějaky divny je možny že nejí a chce se vyslect,ale že by měnil barvu? Mě se tohle ještě nestalo. Vždycky když se mi krabík vyslíknul tak byl spíš tmavy a pak zesvětlal, ale že by blednul před svlíkanim o tom sem ještě neslyšela

Jestli můžeš tak pošli fotku třeba mě pak něco napadne

0 29.11.2007 12:37 simona Pomoc, muj Krabik je skoro celej bilej a ja nevim proc.

Myslela jsem, ze se bude vyslikat ale ne. Uz je tak bilej asi 14dni

Nevim co snim a nechce mi vubec jist zadne ovoce a ani zeleninu. Jen zivou rybku tu si da ale nesni ji celou.
Starší reakce
Teď se stydím že jsem Rozárce nevěřila, ale stěnu zvládla na poprvé

Asi to pro ní bylo trapně nudné, protože tam chvíli poseděla a pak seběhla dolů věnovat se svému největšímu hobby - slézt filtr nebo topítko, stupeň obtížnosti o dvě třídy vyšší než trapný korek
Stav miminek: 4

Mám úžasnou novinu. Koupila jsem Rozárce párek neonek, aby tam bylo veseleji a mohla se zabavit lovem, ale zatím je krmená a ryby jí plavou klidně mezi klepetama, tak jsem dneska přikoupila paví očka... A samička akorát porodila!!!

Mám 2 rybiččí miminka v akvárku, jsou úplně průhledný a vidět jsou jenom malá očíčka..

Musím si to užít dokud tam jsou..
Rozárka stejně ze všeho nejvíc chutnal kokos, i když rybím masem taky nepohrdne.
Zatím mi stihla oštípat jednu kytku, ale nejspíš k ní měla estetické výhrady, protože ostatních se nedotkla. Teď má novou zábavu - zkouší boulderovat na korkové stěně, ještě že pády jsou do vody

Starší reakce
0 20.11.2007 10:25 Ginger –
Re: j_j Lituju že nemám digitální foťák a taky kameru. Rozárka se včera naučila nový kousek - stojku na klepýtkách. Pak ještě umí hvězdici, to se rozplácne bříškem na sklo, roztáhne všechny nožičky a pak dělá hodiny. Zatím má ještě malé akvárko, ale za dva dny dorazí nové.. tak si slibuju rozšíření produkce a konečně spáchám prezentaci
V půl 1 se nakonec unavila a usnula, ale jak! Žádný domeček, rozplácla se na kámen, jedno klepýtko si dala pod hlavu, druhým objímala ten kámen, zaklopila oči, dvě nožičky vytrčila do vzduchu a bylo jí úplně jedno jestli kolem ní někdo běhá..

Ahoj,já moc zkušeností s komplety nemám,ale snaž se vybrat akvárium s co největší plochou dna. Filtr bych volil nějaký eheim(jestli ti to finance dovolí) například v Hornbachu mají ceny Eheimů velice příznové. Na téma "akvarijní komplety" tady na rybičkách.net proběhlo několik diskuzí,na to se také podívej a také můžeš prozkoumat techniku akvárií s kraby tady na netu...např. Lucky
rybicky.net/nadrz.php… nebo Masquese
rybicky.net/nadrz.php…
j_j
0 17.11.2007 21:08 Ginger Ahoj, tak se hlásím do krabího klubu s novým členitým členem domácnosti

Podle bříška to vypadá že je to samička a taky je dost artista, moc se nebojí, jestli náhodou nemá vzteklinu

Mám jí dva dny, zatím snědla kus banánu a ryby, obojí s chutí..Teď jí budu objednávat větší akvárko, můžete mi někdo doporučit filtr na nižší vodní sloupec? A topítka, zářivky? Mám mít akvárko 107l, 80x35x40 cm.
Po tom co jsem tu četla musím pochválit pet shop na Chodově, krab vypadá jak z encyklopedie (bohužel ještě nemám vlastní fotku), akvárko bylo velké a dokonce tam pro něj měli i korkovou stěnu na lezení... Tou exhibicí mě taky dost převědčil

Starší reakce
Spousta druhů krabů má jedno klepeto větší!! Od přírody a všichni. U některých druhů ho samci používají k boji nebo odstrašování nepřítele.
Raci mají obě klepeta stejně velká. Narozdíl od některých druhů krabů (například krab houslista(Uca pugnax) má jedno klepeto větší od přírody). U krabů,která mají mít klepeta stejně velká,nejspíše(jak už psal mch.sokolov)došlo ke ztrátě bojem nebo při svleku. Pohlaví lze určit relativně snadno, na internetu máš spousty fotek,tak zkus hledat.
Zřejmě ho ztratil při odchytu,v boji,při svlikáni a zatim mu nedorostlo.

Krabům teda vůbec nerozumím, ale řekla bych, že to bude jako u raků - ti mají taky jedno klepítko větší a tím by se měl krýt (bránit se).

0 14.11.2007 14:02 LOLO – Krab africký
Dnes som kúpil kraba afrického a jedno klepeto ma vačšie a druhe má menšie. Neviete čo to može biť?

Za odpovede dakujem.
Starší reakce

Dneska jsem prisla domu o vikendu jsem byla na chate a tak koukam a koukam do akvarka a rybicka nikde

Takze Pepa si asi pochutnal.

Mam radost asi se uz vzapatovava z Horbachu.
V knize M. Kociána "Sladkovodní krabi a raci" najdeš všechno pěkně pohromadě,cena 99,-.
A taky nezapomeň na
www.raci.kvalitne.cz 
0 02.11.2007 19:33 Acid Burn –
Re: j_j Tak to je super díky moc, ještě dotaz. Předpokládám, že podmínky potřebuje stejné jako velcí krabi, že? V pondělí si zajdu koupit knihu o krabech ale jsem strašně nedočkavá tak sháním info už teď kde se dá

Ahoj

relativně snadno a levně (cca 35,-) sehnatelný by měl býti Sesarma mederi ve velikosti asi přes 3 cm.

Mě už tam rybka plave aspon pul roku a krabík si ji ani nevšiml.

Dneska se podruhe vyslíkl, tak je takovej krasně tmavě fialovej.
0 30.10.2007 22:05 simona –
Re: j_j Dala jsem mu tam rostlinu a vypada to ze ji papka, tak asi proto.

Ale uz se tak neboji alespon neco. A rybicka si jeste porad veseletam plave.
Bohužel takovýhle fotky to nelze dobře určit. Ale určitě dej vědět, jestli ti krab už žere.
V odkazech na
www.raci.kvalitne.cz si najdi německý stránky crusta.de a můžeš porovnat, jak vypadá pěknej zdravej krab. Já vim, máš to těžký. Tvůj krabík byl už výživou zprasenej z Hornbachu.

Ale určitě se ti podaří ho dát do kupy
PS: Nechtěla bysis založit prezentaci terária s krabem tady na rybičkách?
0 28.10.2007 20:59 simona –
Re: j_j 
Lepsi ted fotku nemam.

Nechala jsem ho dva dny o hladu a davam mu jablicko, tak snad ji spapa.
Salámy nejsou zrovna ideální(jsou mastné a slané,kazí vodu) a bohužel také nemají moc minerálů.
Zkus salám nahradit nějakým jiným druhem masa-nejlépe rybím filém. Můžeš také vyzkoušet tabletová krmiva, jako je například tetra wafer mix. Možná by bylo dobré krabíka nechat den, dva vyhladovět a pak zkusit to filé nebo jinou přijatelnější stravu nežli jsou šunky. 2-3 denní půst krabovi neuškodí, mohla bys sem do fóra prosím přidat jeho fotku, abychom viděli v jaké je krab kondici?
Dala jsem mu mrkev, ananas, jablko, ale nic jen salamy .

A rybicka si tam porad pekne vedle neho plave.

Starší reakce
Von se krabík, až zjistí že mu nehrozí nebezpečí otrká, neboj. A pokud nechce mrkev skus jablko nebo krevetky. Mužeš mu davat co tě napadne, teda pokud to nebude kořeněné nebo moc slané. Krab je takova popelnice, ktera sní skoro všechno co mu přijde pod klepeto.

Ten můj se furt schovaný. Strašně se bojí. Koupila jsem mu rybičku a nechce jí, bojí se jí. Tak mu davám šunku a mrkev ale nevím co s ním.

Řekl bych, že kraby mají v Hormbachu obecně ve velmi špatném stavu. Nejspíš jsou špatně krmení (podle mě jim nejvíce chybí minerály-vápník atd.). Když jsem ale před rokem kupoval v Hornbachu mladého, 4cm velkého raka červeného, tak byl zase nadruhou stranu 100 % zdravý. Bylo to také tím, že byl ve společném akváriu s raky krátce. Ono mít 30 raků na ploše 40*40 cm není pro jejich přežití zrovna ideální.

Muj Lumpy je taky z Hornbachu naštěstí se mi povedlo dat ho do kupy auž se nam i vyslíkl ,je duležité mu davat hodně pestrou stravu ja krmím vším comi přijde pod ruku: Tetra Wafer mix stojí asi dvě stovky a dají se tím krmit jak rybičky tak i krabíci akrevetky, pak prostě skoušet tvrdy syr,šunku ,krabí tyčinky, jablíčko ,krevetky ,mrkev sem skoušela ale nechtěl,taky je dobre vařene vajičko a květak taky uvařit .Prostě experimentovat

Vyplatí se to koukněte na mojho mazlíčka jak mu to prospíva

0 09.10.2007 08:03 simona Ahojky, dneska jsem si take koupila v hornbachu. Myslite kdyz mu dam mrkev, ze to sni? Dekuji za odpoved.
Starší reakce
Myslim ze onrej ma krabicu s vajickami.
0 30.09.2007 19:29 Peter Podarilo sa ich niekomu rozmnozit?
Starší reakce
0 27.09.2007 13:14 sancho –
Re: j_j Jo koupil jsem ho v Hornbachu. Soupnul jsem ho do domecku. Davam mu ted kousky ryb s nadrcenou sepiovou kosti.
A koupils ho v Hornbachu vid... Nezbývá než čekat, podávat mu pestrou stravu a dopřát klid.
0 25.09.2007 21:08 Sancho – upadavani nozicek
Ahoj, mam kraba 7 mesicu. Ani jednou se zatim nesvlekl. Ma uz od zacatku na jedne strane jen 2 nohy ty mu ted behem 14 dnu upadly. Krmil jsem ho Vita terra Reptile special. Obsahuje i vapnik tak nechapu co mu je :( . Nemate nekdo prosim nakou radu? Bude se moc pohybovat? Celej den sedi na jednom miste :(
Starší reakce
Skoda, ze by zrejme klcovali rastlinky... Ak by sa pustili do mojej cryptocoryny, ja za seba nerucim!
Myslis zeby obhryzali limnophilu?!

Ja som mu daval pol kocky patentek a on pozbiral. A potom este troch som dal mimo neho, aby si hladal. Ale keby si ho videla ako som mu ich isiel dat tak vyliezol zdvihol klepeta a cakal kedy mu ich dam.
Kolko potravy (patntiek) 1 krab zje?
Přidat reakci
1 ...... 6
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 23712x