Největší sladkovodní ryba na světě
no chcem videt ako inak by sa dal sumec uchovad do odchodu z lovu,taka sietka neje,to je uplne bezny postup,a neboj nevalal sa po sutroch to mozno len tak vyzera bolo tam dost vody...inak dik
Co jseš to za člověka uvazovat sumca na provaz a pak ho válet po šutrech na mělčině? A pak že rybáři sou ochránci přírody
někteří očividně né.
EDIT: hezká rybka
sumec urcite nedorastie do 5m..rekord je 3.1m 260kg..teraz som chytil 1.9m 50kg...foto
tak urcite ho neuvidis ani na slovensku ani v cechach.takyto sumci sa chytaju na jviac v taliansku.a koli rybarom to nieje velkeho sumca kazdy rybar pustipretoze to nieje jedle taky velky sumec nad 2 metre ma tuku ako prasa.nedorastaju preto tak rychlo pretoze tu je studena voda sumec nieje tak aktivny na lov,je tu premnozeny a bielej ryby uz nieje tolko....
znas rybare?.. ja kdysi taky rybaril, pak uz na to nezbejval cas... kazdopadne nevim kdes tu informaci vzal ale vidis co dokazou rybari za 78 let udelat z dvoumetrovyho sumce
Navíc sumec oproti vyze neni na pokraji vyhynuti... nebo pred 100 lety plavaly v amazonce pulmetrovy neonky?
nema cenu se s tebou hadat... je to nazor proti nazoru... ze je kapr dlouhoveka ryba je znamy... 100 let nevim ale... kazdopadne az narazis aspon na fotku nebo nejakou verohodnou pisemnou zminku o 5m sumci, tak dej vedet
prokazatelně byl 5 metrovy sumec chycen někdena volzekolem roku 1930 ale tehdy nebylo moc takovich rybaru tedka je jich mraky tak se nedivze i 2,5m sumec je moc
tis nevidels poslední plavky že monstrsumce
Největší ryba je žralok obrovský.Měří 20m,pořádný kus co.
Největší ryba je krakatice.
kdyz nejvetsi, kteryho chytli nemel ani 3m tak jak prokazou ze muze mit metru 5... navic kolik sumcu pres 2,5m bylo chyceno?... a ze nekde plavou dvojnasobny kusy?... sorry ale az to uvidim tak tomu teprv uverim
5m to je maximální délka které prokazatelně může dorůst
sorry ale tomu tvymu clanku moc neverim... ze by sumec velky dorustal 5m... nejvetsi chyceny nemel ani 3m......
jo většina lidí si myslí že největší je arapaima ale neníviz můj odkaz.arapaima je ale nejhojnější z největších ryb
Starší reakce
takže sem to našel největší je ázijský veslonos- 7Metrůarapaima je 4 z devíty - článek
21stoleti.cz/… 2 je sladkovodnírejnok s 5 metry
pokud ju seženu a vleze se mě tam tak to beru.Až přeroste tak ju daruju do zoo nebo někomu kdo má větší akva.
Na Arapaimu by bylo asi lepší nějaké domácí jezírko
, třeba i s prosklenou stěnou, aspoň 10 000 nebo 15 000L
0 26.08.2008 21:38 sokar 0 25.08.2008 21:05 Smety – Sumec
Starší reakce
Jak může být max. délka pstruha 20cm, když míra je 25cm? Tak zas jednou bude poctivý muškař hladem...
největší je brachyplatissoma filamentosum, co chytil JV. Když s tím má světový rekord.
Tak zaprve pstruh potocny je bezna velikost 20 cm ryby kolem 60cm jsou krasne trofejni ale neni to nejaky zazrak prirody viz zde
www.mrk.cz/…
Sumec s prumernou delkou 2,5metru?? na tos dosel zas kde? Takove kusy patri mezi kapitalni u nas nejvetsi kolem 97kg a asi 2m (nevim to ale presne)
Sumci 2,5metru jsou loveny ve Spanelsku a patri to mezi krasne trofejni ryby.U sumcu se udava maximalni vaha 300kg.Casto se o takovych ulovcich mluvi ale nikde neni zadna fotka a nebo informace.
K tem tvojim monstroznim stikam ktere ziji v hlubinach (jeste mels k tomu pripsat ze zerou male deti a pomale duchodce)toto je kravina roku.casto se stava ze velke ryby ziji samotarskym zpusobem zivota.Nic nenormalniho.Ale to cos napsals ty postrada smysl a logiku.Priste pokud necemu nerozumys tak o tom nic nepis delas ze sebe jenom vola.
0 29.03.2008 18:23 jirkacichlid –
Re: Buro Je to měsíčník svítivý. Může mít 4m délku a hmotnost 2 tuny. Ale rozhodně to není sladkovodní ryba.
0 29.03.2008 18:02 Buro8624 U potočáka je 60 cm možný, ale aby sumec velký měl 3 x 2,5m = 7,5m tak to je blbost. Největší sumec ulovený v ČR měl 97kg. Největší sladkovodní kostnatá ryba je arapaima. Výza velká je sice větší, ale není to kostnatá ryba!!!
JE těžké se dohadovat o tom jaká ryba je největší jestli suemc nebo ta už nevim jak sejmenuje prsotě zkrátka vme te si že teĎ u nás chytili pstruha potočního 60cm. a jestli jeho průměrná max.délaka je 20cm tak je asi každému jasný že Sumec se svojí průměrnou dákkou 2.5metru muže svou velikost zvýšit až trojnásobek. Víte že v našich českých nádržích žijí v hloubkách 50-100metrů hlubiné štiky které mají přes dva metry...jedná se skutečně o monstrozní ryby. ANi nepřipomínají klasickou štiku spíš nějakou vraždící rybu, ale zdání klame jedná se o obyčejnou štiku které je extrémě stará a k dožívání se uchyluje do velikých hloubek aby zde umřela. Stejěn tak to je s kapry candáty prostě se všema rabama. Tak kolik asi ,uže mít největší žijící sumec unás v čecháh když nejstarší byl vytáhnut a odhadlo se že má přes 300let!!!
Polívka s Pechou pokřtí na výstavišti DVD S Jakubem na rybách
Starší reakce
zralok je paryba, tak pred 100-150 lety, eště než začali *kazit* Dunaj přehradama, Vyza velka dorůstala 8m a váhy 3t, chytaly se v Bratislavě pod hradem a občas doplavali až knám na moravu
to byly jiný časy
0 16.03.2008 10:04 Jirí – největší
Největší ryba je žralok obrovský.Měří 20m,pořádný kus co.
Starší reakce
0 09.03.2008 10:24 Hony 0 06.03.2008 21:36 frmol [14] Starší reakce
Největší je těško posoudit ale oba dva druhy dorustají do 5 metru kdo ma knihu ZVÍŘE tak tam to najde
Viza velká žila a možná pár kusků žije nejen v brakické vodě.Vesměs vybyta byla ve velkých jezerech a řekách bývalého Sovětského svazu.A nepodložené zmínky až o 9m rybách kolují dodnes po rybářskýserverech.Reálně bych to viděl tak do 7m v minulosti, kdy opravdu těchto ryb žilo více.k dnešku jsou jenom v málo exemplářích a pokouší se je rozmnožit na jedníé stanici v polsku a ve francii
Jinak v evropě je asi zatím nej Silurus glanis-sumec velký.Z amerických ryb to bude nějaký zástupce anténovců a již zmíněmá arapaima.
To co J.V. cytil nemělo 5m,ale kolem 3,6m.Ty snímky a video prošlo celým světem.
největší je určitě arapaima, vyza žije v brakické vodě, jeseter velký nedorůstá až takové velikosti a sumec aby měl 5m to mi příjde divný
Starší reakce
tak ono záleží jak se bere sladkovodní ryba. ta která se vyskytuje pouze ve sladkovodní (případně brakické vodě..) nebo část života může být v moři, či si tam jen může zaplouvat. Pokud by se vzalo v potaz i to, že může žít i v moři, tak samozřejmě vyza nemá konkurenci
0 22.01.2008 20:17 Petr_Janousek Je to Jakub Vágner, syn známého hudebníka Karla Vágnera. Specializuje se na sumce, ale poslední dobou jezdí po světě a chytá např. nilské okouny v Egyptě, hadohlavce v Thajsku, různé druhy sumců v Thajsku.... Je uznáván mnoha lidmi, ale na druhou stranu se o něm říká, že je lovec rekordů a že i občas podvádí, ale takový názor na něj má většina rybářů. Já jsem také rybář a dopisoval jsem si s Jakubem a podle e-mailů, co mi poslal, mi připadá jako normální kluk, takže pokud někdo říká, že podvádí, tak podle mě jen závidí, že Jakub chytá velké ryby a má možnost jezdit po světě a dělat to co má rád. Kéž by se mi splnilo mít akvaristiku jako práci
Starší reakce
HANEL, Lubomír., Ryby a mihule české republiky. a na netu se to taky dá najít.
0 18.12.2007 14:20 Hony muzes mi poslat nejakou fotku nebo clanek o 5 metrovem sumci?
jinak arapajna na největšího sumce rozhodně jen tak nemá. tři metry arapajny proti pět metrům a více jak 350kg (doložená jen 306kg) sumce je trošku podstatný rozdíl..
Je to Jakub Vágner syn Karla Vágnera, jak psal Jirka. Často byl hostem v dětských pořadech, kde mluvil o rybyření. Jezdí po celém světě za vzácnými a mnohdy jinými lidmi nikdy nechycenými ani neviděnými rybami. Je držitelem několika rekordů a každou rybu jen vyfotí a pouští ji zpět. Jistá si nejsem, ale mám pocit, že pouští i naše běžné ryby.
0 18.12.2007 01:32 filo – big fish
Nemůže to být jeseter? někde sem četl že to ryba plavajici v Rusku.
sweb.cz/…Starší reakce
Co se týká délky arapaimy, tak těch 5m jsou nepodložené spekulativní úvahy.Nikde neby nalezen ani kosterní pozůstatek, takže se to nedá 100% určit.Ale každopádně patří mezi top 5 spolu s již zmíněným Silurus glanis - sumec obecný.
arapaima je nejvetsi slad na svete dorusta se az 5 metru,zato sumec max 3 metru,jestli sis to nespletl mozna byl ten sumec vetsi jak ta arapaima kdyz ho chytli,a tady se mluvi o vetsi rybe a ne o vetsim ulovku
Největší sladkovodní rba je sumec. Byl o tom článek v Akva foru, největší a nejtěžší ulovená sladkovodní ryba by právě sumec a né žádná exotika. Víza velká byla vyřazena, protož je to ryba částečně žijící v moři.
Edit: Tady je odkaz na začátek toho článku, vítězem soutěže o největší sladkovodní rybu světa byl vyhlášen sumec.
www.akvateraforum.cz/… Zdravím, právě jsem někde na internetu našel tyto dvě fotky - a nevěřil jsem vlastním očím
Prý nějaký český rybář ulovil Arapaimu gigas - největší slad. rybu na světě! Může se dorůst až 5 m a vážit až tunu
Takovou rybičku do akvárka
www.mrk.cz/…
www.mrk.cz/… Přidat reakci
1 2
Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 43467x