Co je to za potěr?
Kardinálky nebo razbory.
Dobrý den,
dnes jsem na skle akva objevila prilepene nejake malicke breberky, pruhledne, cca 4mm na delku, videt jsou jen cerne oci a za nimi male pruhledne kolecko,pak jen ocasek.predpokladam, ze je to nerozplavany pludek? Ceho by to mohlo byt? Predpokladam, ze je ostatni ryby casem sezerou, ale aspon pro zajimavost...osadka akva v prezentaci by mela byt aktualni...
Starší reakce
Ano podle úst to vypadá na živorodku,asi paví oko s defektem měchýře.
Tak mozny je vsechno ale podle polohy ust mel Anthrax pravdu
Krunýřovec ani omylem
Může mít vrozeně vadný plynový měchýř a dík tomu nemůže plavat jako jiné ryby.Mě třeba jedna samice black molly zas plave opačně - stále se drží u hladiny stylem ocas nahoru hlavu dolu od hladiny a má problém se jakoby potopit.Přitom žere,roste a už i porodila a mladý od ní jsou normální.
Ona cerna je ikdyz to na fotce moc nevypada. Tvoje argumenty sou logicke a zneji naprosto presne. Asi to bude opravdu zivorodka jak rikas ???? ale co me zarazilo je to ze se jen pohybuje po dne. Zkusim ji nekdy lepe vyfotit kdyz to pujde
Koukni na polohu úst, jasně směřují nahoru. Ani další věci nesedí na krunýřovce. To bude živorodka.
A že by ta ryba na obrázku byla černá se taky říct nedá.
Krunýřovce tam teda nevidím.
Chci se zeptat. Je mozne ze je to maly krunyrovec (Otík)???
Diky za odpovedi
Starší reakce
Nabízela jsem zde ve fóru, bohužel příspěvky starší 10 dní jsou mazané, takže to přesně nevím. Tipuju tak dva týdny
může to být ta kardinálka, jak dlouho je to co si vytáhla ten růžkatec? v té době byl prcek ještě jikra, takže bych to tipla +- pár dní potom co jsi ho vytáhla z akva.
Už jsem jí tam dala na špičku špendlíku Sera micron a jdu založit artemku.
Jak přibližně stará by ta rybka mohla být? V životě se mi nic nevytřelo, resp. párkrát ramirezky, ale nikdy z toho nic nebylo (sežrali rodiče nebo pancéřníčci
). Odhadem tak ty 3-4mm má
podle pohybu to je rybka
, koukni do článků na krmiva pro potěr, máš spoustu možnosti čím krmit a co to je poznáš až to vyroste
Před pár týdny jsem tu nabízela růžkatec, o který se nikdo nepřihlásil a zrovna jsem to šla vylít do záchoda... a ono tam něco plave
Vypadá to jako potěr, ale čeho? Může to být kardinálka? Nic jiného mě moc nenapadá - galaxky mi pomřely, zůstaly dvě, ze dvou neonek mi taky zůstala jedna...
photos.app.goo.gl/…
Za případnou radu, jak se o to starat, budu ráda. Kéž by to neumřelo
Starší reakce
Dobře, rozumím. Počkám, pokud "to" zvládne trochu vyrůst, díky
To byla narážka na to, že jste dal moc proměnných...
... protože si myslím, že je "to" přilepené na skle, může to být klidně jak mechovka, tak cokoliv, co jste donesl z krámu... Prostě je tak nějak brzy z té fotky "to" identifikovat...
Asi úplně nerozumím na co to byla narážka, ale to je jedno
Ve svém AQ jsem zatím žádný potěr neměl, toto je první rybí "miminko" a nevím čeho je
tak mě to zajímalo...........
Viděl jste někdy více miminek než toto jedno???
Zdravím a prosím o konzultaci, co to asi může být za miminko, dnes jsem to našel v karanténní nádrži. Takže buď od parmičky mechové a nebo něco z prodejny s otíky
Díky
Starší reakce
Mluvíme-li o pulchrech , ti nemají tak veliké a tmavé oči ... já bych hledal mezi aulonocarami ...
Tak vzhledem k tomu, že ta slečna to chová všechno v 9 litrech, tak snad doufejme, že tuhle rybku ta betta sežere dřív, než bude pozdě
Mi to trošičku připomíná malého pestřence, ale to už je úvaha v oblasti fabulací. Možná by bylo zajímavé tu rybičku dát bokem a schválně počkat, co z toho vyleze.
No živorodky můžeme vyloučit spíš zcela jistě, jak už naznačil Pepan, vyloučit můžeme rovněž, parmičky, tetry, labyrintky, jiné sumce.. to už je sakra pár párů druhů...
A obloukem se vracíme k těm cichlidám... ... no a nakonec z toho třeba vyleze některá z malawských cichlid... třeba...?
A proto jsem naznačil, že nemá moc význam v této velikosti zkoumat, to může být fakt téměř cokoli a chtěl bych vidět frajera, který to s jistotou pozná... Pár druhů můžeme vyloučit, ale to je tak vše...
Možná by bylo dobře zajít do prodejny a podívat se s kým byli ti Pandíci v akváriu.Ale Cichlidka je možná.
Mi se to na živorodku nezdá podle hlavy. Živorodky mají tlamku nasměřovanou nahoru pro sběr potravy z hladiny a ta rybička má zkosené čelo dolů. Navíc to pruhování v zadní části těla, čili buď by to musela být nějaká přírodní forma živorodky a nebo to je něco jiného. Může to být i malá cichlida.
Bude to nějaká živorodka. A jaká, je v tuhle chvíli naprosto jedno... Postup stejný, žádný... Maximálně to dát jiné rybě sežrat, pokud to nechci...
Mohla by to byt nejaka flekata mollyna treba?
Nevím co, takhle to pozná málokdo, ale jedno vím jistě, pancík rozhodně ne...
Nedělej nic nejspíš to bude taky pancik.but to přežije a chytne se.v akva si něco najde.nebo bude potravou pro jiné rybi.
0 07.03.2017 20:46 Werónik – Prosím pomoc
Starší reakce
jj - červené oči - je to jasné
...
Když vidím tvoji pezentaci a osádku, pak je
Starší reakce
Jo je, a o 5 komentů níž je o ni taky příspěvek
Ahoj,
přikládám fotku rybek, co vyrostly z toho potěru (viz debata z 3.7. a 9.7.2015). Takže pravdu měli ti co říkali, že jsou to parmičky
Je to parmička nádherná? Každopádně všem díky za pomoc. Rybkám se daří moc dobře a všech 13 pěkně roste. Vždycky když se někdo přiblíží k akvárku, úplně šílí a chtějí krmení
Přidali jsme k nim ještě 13 terer žhavých (ale 4 mi z nějakého důvodu týden po přidání do akvárka lekly), a jelikož mi nebyla doporučena bojovnice, tak ještě párek čichavců. Když tak teď počítám centimetry, kolik budou mít dospělí, tak mám to akvárko (120 litrů) přerybněné, co?
Starší reakce
Mne to prijde, že je to nejaká mrenka( česky parmička), mladé niektorých druhou majú presne tú bodku a aj podoba tela by tam mohla byť, aspoň čo z tej fotky usudzujem a aké ryby som v akva mal a rozmnožil. Ono ak to narastie, zistíš
Na živorodku sa mi to stavbou tela nezdá, očakávaj mrenku.
Ahoj,
ten puntík u ocasu mají všechny (-přikládám ještě pokus o lepší fotku). Poslední asi dva dny se mi zdá, že se původně úplně průhledné rybky zabarvují malinko do červena. Koukal jsem v obchodě, kde jsem rostlinky kupoval na rybky, a žádné neměli takhle u ocasu ten puntík. Trochu flekaté tam byli nějaké živorodky (a byly i zbarvené do červena), ale jejich jméno jsem úspěšně zapomněl
Příště až tam zajdu, tak budu pozornější!
Starší reakce
No parmičku bych tipoval taky. Jsem zvědavej.
Nějaká parmička by to mohla být. Ten puntík při ocasu mají všechny rybky? Šel bych po původu rostlin a k rybě se určité dopracuješ ;) Jinak v tom nevím proč vidím malého kapra
Danio to není a podle fotky to může být ledacos. Živorodka nějaká nejspíš...
1 03.07.2015 00:35 Ludja – Co z toho vyroste?
Ahoj, nepoznal byste někdo co je to za rybky? Založil jsem svoje první akvárko a hned asi 2 dny po zasazení rostlinek se mi tam objevil úplně mikroskopický potěr. Teď už je jim asi měsíc (měří cca 1 cm) a rád bych k nim už přidal nějaký další rybičky, co se k nim budou hodit. Už jsem z toho čekání, co z toho vyroste hrozně netrpělivej a kdo ví, jestli to i pak poznám. Mám akvárko 112 litrů a těch 8-9 minirybek se tam úplně ztratí. Myslel jsem, že začnu nějakýma neonkama s párkem bojovnic a doplním to něčím co se bude hodit, ale nakonec bylo rozhodnuto za mě. Každopádně po tom, co tihle vydrželi v nezajetým akvárku a pěkně mi rostou před očima, tak už se jich nebudu schopnej vzdát, ať z nich vyroste, co vyroste
Procházel jsem atlas ryb tady na stránkách, a tak bych to tipnul na Danio, nebo nějakou z x druhů Živorodek. Poznáte to z těch né moc kvalitních)fotek někdo? Díky moc za pomoc.
Starší reakce
Zatímco u mečovek se v samce přeměněná samice dovede "pochlapit" a oplodnit, u ok jsem to nikde nečetl. A ani ve svých nádržích jsem se s tím nesetkal. Ovšem k oplození malých samic ok dochází klidně již v tom zmíněném centimetru...
Tak upřímně, než používat preventin, tak rozhodně ano.
Přidat reakci
[1] 3 4
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 6352x