Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ceny

 

NápovědaFórum » Obchody  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Ceny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2008 20:12 Nobody Re: Anonym
Zdražení českých rybek by nemuselo být nijak drastické. :-)
Příklad: rybka do obchodu za 6Kč - prodej 12 a víc - zdražení např.:obchod 9-10 - prodej 18-20.
A zákazník by to nekoupil? Ani není potřeba,aby rybka brzy pošla! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2008 00:52 Anonym Re: Nobody
Právě z důvodů, kterým se bojíte uvěřit jsou zaplať bůh české ryby, ač mnohonásobně dražší, stále ještě na západě prodejné. Ale je to stále těžší. Chovatelů a akvaristů s vážným zájmem ubývá, nastává éra supermarketové akvaristiky. Koupím - spotřebuji – vyhodím - koupím - spotřebuji – vyhodím. Levnější vyhrává.
Asijské firmy nemusí dodržovat žádné pracovně právní, hygienické, ekologické ani ochranářské normy. Jejich jediný kritériem je cena a ta jejich určitě ospravedlní zoufalý stav dovážených ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 21:42 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: filipsi
Přesně tak, chce to někoho z velkoobchodu. Leč pochybuju, že by řekl pravdu. Přiznejme si, že zájmem všech je, aby rybička byla prodejná a dlouho nežila. Teda zájmem všech, krom toho kdo tu rybičku chce mít doma v akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 21:07 Muž filipsi [1297] Re: Malapa
To se mi moc nezda, ze by to bylo pravidlem nebo caste. To by z te pestirny byla vetsina ryb vzdy do tydne (cim, kdyz ne bradou - tlamkou?) vzhuru, po par objednavkach by asi meli po obchodech. Ale mozne je vsechno, mel by se k tomu vyjadrit nekdo kdo s asii obchoduje ve velkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:49 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: filipsi
Na antibiotika rezidentní potvůrky, které po vysazení antibiotik uspořádaj mejdan, spojený s následnou pohřební veselicí. :-D
Ale samozřejmě, není to tak vždy. Ale třeba bojovnice a živorodky velkoploutvé jsou klasický příklad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:45 Muž filipsi [1297] Re: Malapa
A to muze, byt tam zivo, kdyz podavaji stale antibiotika? Co tam tedy bude, parazite?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:43 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Nobody
Bude na sklíčku hoooodně živo? :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:34 Nobody Re: Malapa
Naše dohady to nebudou.Mnoho informací pochází od lidí,kteří tam byli a dokonce tam pěstírny provozovali nebo provozují.
Pokud máte pochybnosti - vemte rybku z asijské pěstírny,ihned po dovozu,udělejte si laboratorní vzorky a vše dejte pod mikroskop.Nebudete se stačit divit. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:31 Nobody Re: rolandmynar
Nejspíš proto,že z Asie jsou uměle odchované a z Ameriky nebo Afriky odchytové. ;-)
Jinak jsem nepsal,že by to byly zmetky(Asie).Jen trpí více nemocemi těžko léčitelnými,než rybky odchované našimi chovateli! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:16 rolandmynar Re: Nobody
Přece nejde o to, kde se rybky aklimatizují. Jestli je aklimatizuje nějaká firma, nebo doma. Jde tady o diskusi, že dovezené ryby z Asie obecně dle mého nejsou zmetky, ale ve většině krásné chovatelné rybky. Proč by neměly být zmetky třeba z Afriky, nebo Ameriky, když už jsme u toho? Je mi jasné a nejsem žádný najivka, abych nevěděl, že simulovat moře nebo Amazonku se doma nedá. O tom ale debata nebyla. Podle mě zkrátka ryby dovezené z Asie nejsou nutně o nic větší zmetky než z jiných kontinentů.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:13 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: langosh, rolandmynar, filipsi
Tohle všechno jsou jen naše dohady, nido z nás nemá možnost Azijské pěstírny objíždět a ani ho tam nepustí. Co se psalo v akvaristických časopisech, tak jsou farmy kde je kvalita opravdu prvotřídní a na prvním místě. Ona preciznost je asiatům přímo vlastní. Rozdíl, ale je, že pro naše chovatele je to koníček který je živý. Naopak pro azijce je to jen zboží, takže precizně dodržují postupy, ale nemají k rybám vztah. Antibiotika jsou levná, nic nebrání podávat je preventivně. Není problém rybičku po rybičce injekčně obarvit, donedávna běžná praxe u okouka sklovitého, takové rybky se prodávaly i u nás. A takových věcí by se jistě našlo víc.
Tím nechci hanit azijaty, naopak mají můj obdiv, jak jsou pečliví a vytrvalí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 20:11 Nobody Re: rolandmynar
"K těm nemocem, když vytvoříme podmínky podobné těm v domovině, nemusíme řešit nemoce."

Kde jste na to přišel? cozeSložení vody v přírodě je diametrálně odlišné než naší vody z vodovodu. ;-)
Vy dokážete v akva simulovat např. Amazonskou oblast se vším všudy?např.průtok čerstvé a obohacené vody(nemám na mysli nesmyslné výkony"biologických"filtrů) ;-)
Mořské ryby - nejspíš je importní firma přiveze,nechá aklimatizovat na podmínky v akva a pak prodá.
Viděl jste někdy v jakém stavu dorazí rybky z přírody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 19:58 rolandmynar Re: Nobody
Po jak dlouhém transportu myslíte? Vždyť i u nás se běžně posílají ryby, které stráví v sáčku i 48 hodin. coze K těm nemocem, když vytvoříme podmínky podobné těm v domovině, nemusíme řešit nemoce. Odkud si myslíte že je většina ryb v mořských akváriích? Z Thajska. Sám jsem je choval. Mimoto taky spousta mořské fauny, která se mimo domovinu ani odchovat třeba nedá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 19:43 Nobody Re: rolandmynar
"Je to holý nesmysl, ve zbídačelém stavu. Rybky, které jsou dovezené z domoviny jsou vždycky zdravější a silnější než nějaké jejich letité mutace"

A na toto jste přišel kde?
Zbídačené jsou určitě po tak dlouhém transportu!Zdravější?
Asi nevíte,že importy z přírody se dávají do karantény a i léčí,než přijdou do prodeje!Jsou napadeny,kde čím.V přírodě jim to nevadí,ale po přepravě a umístění do akva,co myslíte,že se stane?
A Asie?
Mají jiné kmeny bakterií,virů a jiných potvůrek,které se v našich vodách nevyskytují a tím se hůře léčí.Že Asie používá k léčbě antibiotika je už dávno známé - tímto se stávají původci nemocí imunní na určité léčiva - o to hůře se potom v našich podmínkách léčí! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 14:03 langosh Re: filipsi
Patří to společnosti Tomi - písek, s.r.o. www.akvarista.cz/… ;-)
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 12:28 rolandmynar Re: langosh
Myslím, že je to možné, ale taky myslím že spousta z toho jsou pomluvy vyvolané dostupností a cenama jejich rybek. 99,9% chovatelů tam nebylo, tak nevím, kde ty informace berou. Pěstírny by to o sobě určitě nepublikovaly i kdyby to byla pravda. Myslím, že potřeba léčiv v přirozeném prostředí rybek nebude vyšší než v kdejaké naši nádrži. Dle mého hodně názorů na zmetky z asie pochází od akvaristů, kteří nechtějí podmínky v AQ přizpůsobit rybám ale sobě, nebo na to kašlou a když pak dojde k úhynu, byl to zmetek z Asie. Na Závojnatky, Karasy a Koi kapry taky nikdo kdo má jezírko nenadává a spousta z nich je taky import z Číny, která jich mj. vyprodukuje ročně cca 1,5 mld ks. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 12:28 Muž filipsi [1297] Re: langosh
Zajimave, komu to asi patri? Vietnamcum vietnamskym, ceskym, nebo cechum?
O tom pouzivani leciv ve velkochovech by me to docela zajimalo, od zdroje. Jestli je levnejsi obcas o neco (hodne) prijit, nebo stale sypat drahe leky preventivne. Osobne bych tipnul to prvni, zvlast v asijskych odminkach, kde ty ryby rostou "skoro samy".
Ale nevim o tom vubec nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 12:21 langosh Re: rolandmynar
Jedna taková "menší" pěstírnička :) je zde www.saigonaquarium.com/… . Údajně se v Asii používají antibiotika více než je zdrávo X-) . Zda je to ovšem pravda nevím...
Roman palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 11:48 rolandmynar Re: jurek
Fotka k příspěvku To nejsou až tak zcela odlišné věci, protože odchovy jsou v podmínkách přírodně totožných, jen za pletivy apod. Kdyby nebylo Asijských odchovů, neměli bychom spousty rybek. Jen tím chci říct, že není směrodatné asijský chov -> zmetek ryba ne

Toto je např. vesnice, kde se starají o rybky, které jdou pak do akvárek. Osobně si myslím, že z takového prostředí nemůžou být zmetky o nic horší než z umělých akvarijních odchovů.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 11:32 jurek Re: rolandmynar
Myslím že tím byly míněny odchovy z Asie a nikoliv odchyty,což jsou dvě zcela odlišné věci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 10:12 rolandmynar Re: Malapa
Je to holý nesmysl, ve zbídačelém stavu. Rybky, které jsou dovezené z domoviny jsou vždycky zdravější a silnější než nějaké jejich letité mutace viz. např. Gupka. hmm Mořská akvária jsou z většiny vytvořena z dovezených ryb z Thajska a ne proto, že by je tam lovili v moři, ale protože tam mají jejich velkochovy v pro ně přirozeném prostředí. hmm Stejně jako např. sladkovodní Přísavka Thajská. Proč asi v domovině vyrostou ryby dvakrát větší než v akvárku? Nevím kde jste přišli na to, že dovezené ryby jsou nezdravé a v bídném stavu. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 10:00 Muž Turok [18] Re: Malapa
nepsal sem nic o tom, že akvaristiky plní nadšenci... byla to jen narážka na to, že česká akvaristika zkončí... ryby tady budou vždycky.
Většinu chovatelů co znám děla akvaristiku v důchodu a nebo jako druhou práci.

Ještě mě teda zajímá k těm nezdravým rybám z asie, to máš jako 100% zjištěné, že to jsou všechno dovezené ryby v tak bídném stavu?

add brambory to jsem nepsal o zemědělcích, ale o naší rodině, žádné dotace teda nemáme...


oprava tak mám asi ty dvě siamské z asie :-D :-D :-D a možná i sekavce myersi ikdyž tady se to nedá říci jednoznačně když tyto rybky byl u nás množené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2008 06:12 motýlek
Fotka k příspěvku no - já se snažím to dělat tak, že si koupím přiměřené množství druhu, který mě zajímá, ten si co nejdříve namnožím, přebytky prodám a úplný zbytek rozdám ... takže v konečném součtu můžu zvolat jako Přemek: mám to zadarmo :-) a ještě potěším kamarády ... teď zrovna jsem rozdal pár kousků takhle krásných ramirezek z vlastního chovu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 23:11 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Tomas
Bojovnice, papošci, nebo jak se ti mutanti jemnují, sumečci žraločí, péřovci, tebou uváděné parmičky siamské... To jen co mě okamžitě napadlo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 23:08 Tomas Re: Malapa
nevím kde nakupujete ryby, ale já si troufám řící, že z asie nemám rybu ani jednu.....
Myslím, že v jednom z Vašich akvárií přece jenom máte z Asie jeden druh, parmičku siamskou (prodávají se pouze importované ryby, vyjímečně by mohla být ještě ze Slovenska).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 22:48 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Turok
Představa, že akvaristiky plní nadšenci, co to mají jako koníček je hodně naivní. Nějaké procento je od lidí co maj pár rybek navíc, ale to je zlomek. Většina je od velkochovatelů, nebo přímo z dovozu. Proč myslíš, že se prodává pár druhů rybek a vesměs v otřesném zdravotním stavu? Protože se to chovatelům přestává vyplácet. Čest vyjímkám, ale třeba v Praze moc akvaristik s větším výběrem zdravých ryb není.
Pokud si myslíš, že se zemědělcům nevyplácí sázet brambory a spol, tak věz, že díky dotacím ano. Co se nevyplácí, to se nesází.
Rybičky se vyváží, přesně dle zásad trhu, platí tam za ně víc. Ale není to jednoduché, musíš sehnat kontak na obchodníka, mít vždy co si objedná, pokud ne, tak sehnat. A to ani netuším jak je to nyní s povolením k vývozu. Veterina a tak.
Vem kalkulaččku a počítej semnou. Chováš rybičky, potřebuješ vydělat třeba 30 000 Kč hrubého, aby jsi po odečtení daní a sociálního a zdravotního pojištění vyžil. To by znamenalo prodat 6000 neonek po 5 Kč. Jenže máš náklady, vody, pronájem energie, krmení. Takže jsi rázem třeba na 12000 rybek. Pominuli problém, aby jsi je namnožil každý měsíc, nesmí tě potkat nějaká zdravotní kalamita, živelná katastrofa, dovolená... Tak hlavní problém je, kde udat měsíc co měsíc tolik rybek.
Akvaristika jako výdělečná činnost už není žádná legrace, doby kdy se po revoluci vydělávalo jsou dávno pryč. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 22:27 Muž Turok [18] Re: Nobody
no já ti nevím rybky jsem už měl jako malý kluk a nikdy mě nenapadly věci keré tady napadají některé lidi nikdo mi nikdy nijak moc neradil a vhodnou literaturu mi většinou daroval pod stromeček ježíšek :))) ale spíše si mylsím že vyšší ceny by lidi odradili a to i ty co by o tento koníček měli zájem a dokázali se tomu věnovat s rozvahou :)

nevím kde nakupujete ryby, ale já si troufám řící, že z asie nemám rybu ani jednu...

a to, že českou akvaristiku převálcuje asie, čemu se divíte levná pracovní síla, jiné vyrobní náklady, dneska se každý snaží ušetřit a maximálně vydělat, dobrých 50% věcí neli více, které běžně denodeně použiváté je vyrobených v asii.

a ne každý český akvarista je tak dobrý, když jsem tu četl že ryby v hornbachu jsou od českých akvaristů a jsou vetšinou v bínem stavu a nebo nemocné, tak to taky nemá moc co dělat s asii.

až se jim to přestane vyplácet? tak zůstanou ti co to mají jako koníčka a navíc si trošku protiřečíš, protože jestli to vyvážejí do zahraniččí tak dostanou asi solidní cenu tudíž se jim to asi vyplácí.

navíc cenu určuje hodně faktorů a rybky keré se prodavájí špatně s vyšší cenou zaniknou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 21:59 Muž Jurasek [137] Re: Nobody
Toho se taky děsím. Česko jako rybičkářská velmoc bude utopena levnýmmi marody z Asie... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 21:50 Nobody Re: Jurasek
Vcelku souhlasím.
Problém nastane,až se to přestane chovatelům vyplácet. :-)
Ale toto by bylo na velmi dlouhé povídání.
Možná,že by z toho vzešla i menší(větší)kniha. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 21:30 Muž Jurasek [137] Re: Nobody
Ono je to asi taky individuální. Najdou se jedinci, kteří čtou, prostudujou, na nejasnosti se zeptají, nechají si poradit a pak si pořídí do zaběhnutého akvárka jen pár rybiček, které se spolu snesou a nijak si neškodí. Pak se ale najdou lidi, kterým se zrovna teď líbí akvárko, tak si odpustí jednu nebo dvě náštěvy hospody a dají k sobě závojnatky a třeba skaláry nebo jiné větší tropické rybky do 50 litrů. Tak by to bylo, i když by rybičky byly dražší. Jako akvarista student jsem rád, že se ceny drží dole, ale nadruhou stranu je pravda, že chovatelům se to přestává vyplácet. Kromě akvárka, které mám tady, na rybicky.net, mám i jiné, dvě menší. V jednom mám jen beťáka a hodně rostlinek, v jednom potěr karásků, kterým bylo nebezpečno. Samozřejmě taky s rostlinkama. Obě nádrže vypadají prázdně, ale další rybky si pořídím (i přes jejich nízkou cenu) až karásky vypustím zase ven do rybníčku a přes léto jim zkusím vydělat na lepší zimoviště, protože těch 90 litrů, ve kterých mám ty velké, je na ně málo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 21:25 Muž tomaskupilik [9] Re: Nobody
Bohužel souhlasím sad To co je v českých akvaristikách za nabídku je fakt někdy děs..Neříkám že všude,ale mluvím o těch,ve kterých jsem měl tu čest sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 21:20 Nobody Re: Turok
"a řeknu ti upřímně a narovinu kdyby ty ryby stály jak ty píšeš tak by patřila akvaristika jen zazobancům protože normální většina lidí by sotva měla tolik peněz aby si něco koupila když by jim to za pár dnu chcíplo to by rovnou ty peníze mohli splachovat..."

Možná kdyby rybky stály více,nic zvláštního by se nestalo. :-)
Jen by si lidé napřed rozmysleli,co do akvária koupit,prostudovali dostupné informace atd...!
Ne ty různé směsky,které jsou běžně vidět,které se k sobě nehodí. ;-)
Pokud si koupíte ty"velmi"levné rybky-importy z Asie,tak se nedivte,že Vám chcípnou.
Většina českých velmi kvalitních rybek jde na export-bohužel!Akvaristiky nabízí málo a tak se tam dostanou pouze"zbytky". :-(

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 20:21 Muž Turok [18] Re: Malapa
che no já nic popletené nemám ale pokud sleduješ nějak aspon situaci na trhu tak je zde předpoklad, že věci co se dají těžce sehnat je jich omezené množství mají cenu vyšší...

ale neonka či tetra červenohlavá podle slov jednoho chovatele co to tu množí se dají množit jednoduše jako neonky obecné jejichž cena se drží několik let na stejné úrovni narážel jsem na toto...

nebavil jsem se tu o rostoucích nákladech, pokud dneska neděláš něco ve velkém a nebo nemáš extra kupce co ti koupí zboží za odpovídajcí cenu tak nevyděláš na ničem. většina lidí co se zabývají chovem jakékoli zvěře to mají jako koníček, ne na vydělání...

s tvým přístupem by člověk neměl dělat nic každý rok sadíme brambory, obilí zeleninu a myslíš že se to vyplácí oproti tomu kdybychom si koupili hotovku někde? typni si...

taky mám doma papoušky cena andulek se u nás pohybuje kolem 130kč vykoupí ji za 50 myslíš že se to vyplatí? ne nevyplatí než to vyroste tak jen cena žrádla je vyšší než cena ptáka...

a řeknu ti upřímně a narovinu kdyby ty ryby stály jak ty píšeš tak by patřila akvaristika jen zazobancům protože normální většina lidí by sotva měla tolik peněz aby si něco koupila když by jim to za pár dnu chcíplo to by rovnou ty peníze mohli splachovat...

o rostlinach ani nemluvě když se prodávají věci nevhodné do akvárka to mluví samo za sebe a prodavajících...

jinak pokud sleduješ média a jiné věci tak docela velké procento potravin v obchodnich domech bylo nakoupeno od českých výrobců pod cenou... a myslím, že rčení "Když se ti to nelíbí jdi jinde" je pro situaci v naši zemi docela vystižné:) rozhodně pokud máš nadbytek tak si dej inzerát pomůžu potřebným a můžeš rozesílat milodary :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 17:47 Muž vena [52] Re: Eff
Jo to chápu ;-) .Jen sem to chtěl přihodit,když se tu všichni tak rozplývají jak je akvaristika levná.Právě zakládám 120 l akva a ani se neodvažuju počítat na kolik by bylo za rostliny v akvaristice.Řek bych, že rozhodně víc než za ryby.Dřív mi to přišlo víc vyrovnané, ale možná jen můj dojem.Rostliny jsem moc nekupoval, většinou prodával :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 17:39 Muž pepik [6]
ja kupuju ryby od chovatele za tretinovou cenu(i min) ;-) priklad: parmicka ctyrpruha-5kacek vcera jsem si koupil par ancistrusu kolem 10 cm za 100 X-) (samec ma 15)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 17:32 Muž Eff [417] - RostlinyRe: vena
Rostliny můžou mít tržně smysluplnou cenu proto, že si pěstírny můžou dupnout, není jich zas tolik a většina akvaristik bere od Aqua daho a Rataje. Kdežto chovatelů ryb je mnohem víc a většinou to dělají jen jako koníček a vedlejšák, takže netlačí ceny nahoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 17:22 Muž vena [52] Re: Turok
Mě nejvíc dostávají rostliny.pamatuju si, když jsem kupoval první tak sem v akvaristice platil 5,- za dvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 17:18 kastanek
Ja uz pres rok ziju v UK a resim krunyrovce. Poprve jsem nesehnala krunyrovce skvrniteho, meli tam nejakeho podobneho pod jmenem 'plec' - Hypostomus plecostomus, neda se u nej urcit pohlavi, takze prcci asi nebudou. Stoji 4 libry. Ale objevila jsem ted nedavno, ze dobrou nabidku rybek maji v zahradnim centru a tam maji krunyrovce skvrniteho za 17 liber. Docela sok. tone tone To je pak dobry kseft, kdyz se rodi :)
My jsme s pritelem rozjeli business s gupkama. V obchodech vyjdou na minimalne 2 libry.
Tak premyslime co dal palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 17:16 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Turok
Máš to nějaké popletené, nebo si z nás děláš legraci? :-| Je holý nesmysl, aby rybičky zlevňovaly, nebo ty znáš nějaké zboží, ano rybičky jsou z pohledu trhu zboží stejné jako lokomotivy, auta, potraviny... Už to že ceny stagnují je zvláštní a vede to jen a jen k úpadku akvaristiky jako takové. Stačí se občas podívat na inzeráty, kolik lidí prodává pěstírny. Ono bylo jiné, po revoluci vydělávat na pěstírně, když za rybu bylo stejně jako dnes, ale náklady byly poloviční a možná, že ani to ne. Správná cena by byla dejme tomu 25 Kč neonka obecná, 40 Kč mečovka, 50 Kč ancistrus... Možná by pak i kvalita rybek byla jiná, než dnes.
Je nepsaným pravidlem, že cena rybičky je v akvaristice dvojnásobná, proti ceně od chovatele. Prodejce má přirážku 100%. Pokud se to někomu zdá zlodějná, prosím, nikdo vám nebrání to zkusit. Pořiďte si akvaristiku, nakupte zařízení, plaťte nájem, zaměstnance... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 16:58 Muž Turok [18] Re: Eff
no z mého pohledu bych mohl řící, že jsem rád, že rybky ve většině případů nějak zásadně nepodražily... asi tu sem mezi samými pracháči, když se zde najdou takoví keré mrzí či udivuje že rybky sou nějaké levné :-D ...

ale žeby to zrovna byl levný koníček??? no jasně pokud si koupí někdo nějaký set za 1500 do toho dvě rostliny a 10 nějakých rybek tak se není o čem bavit :-D :-D :-D

ale některé ryby nešly za ty roky ani o pák kaček dolů tetra červenohlavá a neonka červená stojí pořád mezi 20a25korunami. o proti tomu pancerníčci stoji dnes dvoj až troj násobek což je síla totéž paví očka ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 13:22 Pigi
www.karelhofer.cz/…
Gutova 70/20
100 00 - Praha 10, Strašnice
AKCE
10Ks Tetra neonová pouze 80,- Kč
10ks Neonka červená pouze 170,- Kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 12:11 Muž tomaskupilik [9] Re: Lorson
U nás na Domažlicku dáš za neonku obecnou 11,- a na první pohled vypadá pěkně,ale v některých prodejnách jsem jí viděl i za 13,- ale to je myslím pořád v normě palec A neonka červená je dražší,ale krásnější, u nás za 22,- což ještě není tak hrozný. Ovšem nikdy jsem jí nechoval, má někdi s ní zkušenost?Je lepší než neonka obecná? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 11:31 Lorsson Re: Xantis
Xantis napsal: v plzni ve velaslavínově ulici mají neonky 10,-kč,což si myslím,že není drahý a myslím,že tento akva obchod má rozumné ceny.
On je taky rozdil jestli clovek bere neonky obycejne, ty jsou pak kolem 10-12 Kc nebo neonky cervene ty jsou 20-25 podle obchodu. Ja v Plzni kupuju rybicky v Exotic v Sladkovskeho ul. a maximalni spokojenost, zdrave, bez nemoci a zadne uhyny (az na jednu neonku co zaplavala za biomolitan a ven uz ne :-( ) a sympaticke slecny prodavacky a umi i poradit palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 09:47 Muž filipsi [1297] Re: Eff
Mam stejny pocit. Takrka nesmyslne nizke, v porovnani s ruznymi akvapripravky a akvanesmysly. Ale i tem preju misto na trhu.
Osobne se mi vubec akvaristika jevi jako velice levny konicek. Snesitelny i u Horace ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2008 09:42 Muž Eff [417] - Rostliny
Já mám zase pocit, že ceny běžných ryb v obchodech jsou až nelogicky nízké. Dá se říct, že rybka je to nejlevnější, co si do akvária můžeme pořídit. V porovnání např. s cenou rostlin. A také v porovnání s tím, kolik stály ryby před deseti, dvaceti lety.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2007 09:26 Petr Re: zdenál
Včera jsem ve Sklorexu kupoval 5 kusů SAE. Aktuální cena 33 Kč/kus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2007 20:00 MAZDÁK Re: zdenál
V Č. BUDĚJOVICÍCH STOJÍ OBA DRUHY OD 50-60 KČ. NA ŘASY JSOU FAKT OK. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2007 18:44 R Muž Mrakoplash [1776] Re: zdenál
HOrnbach Hradec Kralove oboji 30,-/ks
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2007 11:04 Žena katunka [158] Re: zdenál
SAE ve Sklorexu v Brně 36,- otík nevím ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2007 11:00 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: Zdenál
pražské burzy:
crossocheilus siamensis-parmička siamská - 25 Kč, podle info od prodejců se má zdražit cca o 10 Kč
otocinclus affinis-krunýřovec jednopruhý - cca 30 Kč
pražské akvaristiky:
zhruba o 10 až 15 Kč více...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 1782x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2269?od=51