Jaká je to akara?
To je pravda a proto je nutné si nejdřív před každám nákupem zjistit, co která ryba potřebuje, aby se člověk vyhnul rozčarování.
no tak ja uz fakt neviem ale zistil som ze akvaristika neni len tak hopsup
I tak je ta nádrž malá. A pokud se vybere pár, může i ty přícucky zabít.
a ked si necham len tej jeden druh a prisavniky
Zapomněl jsem. Roky jsou tady a je to znát.
Ještě dorsigerky jdou do menšího akva, ne jen zelené.
Ty drobnější ryby můžou trpět.
a co sa stane ked si ich necham?
Pořídit větší nádrž a nebo je vyměnit za něco jiného.
S výjimkou akarky zelené pro všechny minimálně 200 litrů, ale radši víc. Potřebují prostor.
ved to hovoril som im tam ze mam 130L a oni pohoda
Ale pro akary by ta nádrž byla taky malá.
pre kseft cloveka jednoducho oklamu teraz zistim ze mam na ne male akvarko
vie mi niekto pomoct s presnym nazvom tej ryby nech uz mam jasno
Starší reakce
Taky jsem ale samce vybíral hodně přes měsíc (skoro denně zásek před akvárkem ve zveráku)
a ten můj byl v "klidu" i když zrovna vodil potěr. Prostě trochu flegmatik. Stejně už mám ale projistotu v záběhu i náhradní akva, kdyby třeba začal zlobit
S těma Akarama - ono dost záleží, v jak velké nádrži plavou a jaké mají společníky.
Švagr měl páru Akar modrých v 150l akváriu s menšími rybkami a jak mu přerostly přes hlavu, tak jsem se jich ujal. U mě si asi vybyly zlost na šnekoch a s ostatními rybkami se nikdy výrazněji nerafaly.
Ještě bych doplnil, že dokud jsou tyto druhy malé, lehce se spletou. Přiznám, taky se mi to stalo. Pro srovnání jedno nekvalitní foto. To vpravo jsem kupoval jako A. modrou, vlevo skutečná A.modrá(samička)
No co buď jí vrátíš nebo si ji necháš nebo ji daruješ. Do tvého akva, tak jak je vytvořené, bych spíš doporučil Akarku tečkovanou, zlatou příp. zelenou. Pořádně si to rozmysli, Saša si nestěžuje - zatím
No za prvé není jasný názor na to co to je za rybu jak vidíš v diskuzi a za druhé mu předtím nedoporučili ani tu Akaru modrou (potoční by mu nedoporučili tím tuplem), takže tím, že koupil 1x Akaru modrou/potoční udělal chybu tak jako tak.
Nic proti,ale tazatel na začátku vlákna psal, ze mu ji prodali pod nazvem akara modrá!
Neměl sis ji tam vůbec kupovat, předtím ses ptal na fóru, jestli ji tam můžeš přidat a nikdo ti ji nedoporučil, no a teď máš problém.
samozrejme - je to akara modra pelvicachromis pulcher - len nejak malo vyfarbena - asi stres
Když koupíš jen jednu, není skoro žádná šance že trefíš opačné pohlaví a už vůbec né, že z nich bude pár. Musel by jsi koupit tak 5ks a nechat je spárovat, ale na to nemáš akvárium. Takže bych ji radši vrátil tam, odkud jsi si jí vzal.
a nebude to uz vela ked by som aj pridal druhu? ved mi to tam vsetko vybiju! nie?
ano. je len jedna! ale chcel som tu modru lebo je pre mna krajsia.
Ono zas takový rozdíl v tom není, modrá nebo potoční(nebo jejich kříženec), obě dokážou být pěkný potvory.
Snad nebude tak zle. Akvárko máš prostorné, dobře vybavené a zdaleka ne všichni rivuláti jsou takoví prevíti, jak se o nich traduje. Buď ho vrať do zverimexu s tím, že Ti prodali jiný druh ryby, než za jaký jsi zaplatil, nebo to s ním zkus a uvidíš
tak Vam vsetkym dakujem za rady. som zvedavy co budem s nou teraz robit...
Je to tak.. Opravdu se jedná o Akaru potoční.. Sám jsem je několik let odchovával, takže si jsem poměrně jistý..
spíš bych řekl, že je to akara potoční
Je to akara potoční - Aequidens rivulatus
akara to j na 1000 % , ale ryby nemaju stale meno podla farby.. ale podla skusenosti to je ono....
Vsazim korunu na akaru modrou
1 27.04.2009 15:43 karolO – je to akara modra?
Prosim Vas tuto rybku mi predali pod nazvom akara modra ale niesom si isty ci to nieje akara potocna. viete mi pomoct z identifikaciou? dakujem!
Starší reakce
0 01.03.2007 20:43 miro03 – akara
mrkni ku mne ja mam chovný pár kančíkov perletových a su spolu s akarami potočními,modrími,hnedími,perlovkami,kančíkmi červenohrdlími,kančíkmi priečnopruhími a nemám problémi vobec,záleží na priestore a ako ich budeš krmit najlepšie je struhané hovedzie srdce.Aké ich máš velké?
Starší reakce
aj keby si mala naozaj Aequidens rivulatus cize akaru potocnu nebola by si na tom lepsie je to tiez poriadna svina.Chovam 5 kusov v 700l.nadrzi a vydrzali mi s nimi iba nigrofasciati.
ale no tak...kdo to nezná, tak se může splést, akary modré a kančíci perleťoví v mládí vypadají třeba hodně podobně. mladá akara potoční vypadá asi takhle
www.koi-aquaristik-partner.at/…, ale tu bych k malým rybkám taky určitě nedávala.
můžeš mrknout ke mně jak vypadá akara potoční
tak to v tý akvaristice prodávaj joudové
Proboha, v akvaristice mi ho prodali jako akaru potoční a jen za 13Kč...Tak to aby si malé rybky začaly dávat pozor
Wladys má pravdu,je to mladý kančík perleťový.
Myslím,že se nejedná o žádnou akaru,ale o mladého Kančíka perleťového(Cichlasoma octofasciatus).
0 21.02.2007 23:05 Lenka – Co je to za akaru?
Mohl by mi prosím pomoci někdo s identifikací této akary?
Děkuji
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2711x