Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

CO2 sifon

 

NápovědaFórum » CO2 » Výroba 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
CO2 sifon
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2008 10:15 Muž filipsi [1295] Re: pakozdy
V lahvi, nez tak pustis bombicku, je vzduch. Takze podil jinych plynu je vyssi. Take cim prazdnejsi nadobka je, tim hure se co2 rozpousti.
Resenim by bylo plnit ji primo z bombicky (existuji na to takove adaptery), a udrzovat ji plnejsi, cas od casu vypustit. Ale proc tam nepustit co2 z kvaseni? Zda se mi to komfortnejsi nez bombicky, nemusis na to dlouho ani sahnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2008 09:58 Muž pakozdy [17] – ako sa zbavit primesy
zdravim .
tiez som zacal pridavat co2 zo sifonu. ale mam problem, ze z nadobky sa mi vstreba cca polovica a potom dost. predpokladam ze to su ostatne plyny. plnim to tak, ze do 1,5l flase vytocim 1 bombicku a potom cez hadicku plnim zvon. nestretli ste sa s tymto problemom ?

nemate niekto tip ako tam dostat viac CO2 ?
natlacit do flase viac bombiciek, alebo po 2,3 bombicke sa situacia ustabilizuje (vytlacenie vzduchu v ramci davkovania) ?
vdaka.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2008 22:49 Usine Re: deCORF OBRAEN
Musíš si udělat reaktor, není to nic složitého. Obrácená nádoba dnem vzhůru a do ní napustíš pomocí hadičky CO2, až se rozpustí tak ji napustíš znovu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2008 22:32 deCORF OBRAEN
ked sme pri tom dávkovaní CO2 pomocov sifonovej bombičky tak prosím Vás ako to tam aplikujete??..len tak jednoducho strieknete do vody??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2007 12:06 Muž Roman [100] - CichlidyRe: jg
aplikátor jsem používal velký na objem cca 400l nádrž,ale potom jsem ho pokusně dal na 6měsíců do 100l nádrže.Nikdy u mě nedocházelo k přesycení vody CO2, i když objem nádobky k tomu svádí.U takto velké nádobky mě jedna bombička stačila na 2-3naplnění,dle tlaku-nikdy to není stejné ;-)
Pokud někdo považuje mít u 30kl nádrže co2 jako nutnost, tak stačí opravdu malinká nádobka.Nejlepší je asi hranolek trojůhelníkového tvaru cca 10cm vysoký a o kolmých hranách 5-7cm.Celé to lze vlepit ze skla přímo do nádrže, a korát si to musí člověk nařezat a nechat navrtat nahoře dírku na hadičku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2007 09:11 Muž jg [3] Re: Usine
aplikátor vypúšťam raz týždenne, sú to asi 2-3 milimetre zostatkových plynov, co2 som rozpúšťal aj difuzérom ako napr. lip. drievko, ktoré je určite menej nápadné, problémom bol počet bubliniek, ktorý som nevedel udržať na konštantnej úrovni /cez emg. ventil, ihlový a spínacie hodiny/, vždy sa to menilo asi podľa tlaku vo fľaši a hadičkách /jednoducho často som musel cez ihl. ventil ladiť počet bubliniek - to mi vadilo a odišli mi 2 rybky/, s týmto riešením ako to mám teraz podľa testov PH a UT mám vždy zosúladené údaje, rybky nelapajú po hladine a rastlinky bublinkujú, keby som mal externý prepážkový filter ako napr. aj ty, tak tam určite ten difúzer umiestnim tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2007 20:35 Usine Re: jg
Jednou za čas je potřeba aplikátor vypustit není v něm totiž jen CO2. Pokud máš lahev, proč nerozpouštíš jiným způsobem, který tolik v akva nepřekáží? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2007 11:26 Muž jg [3] Re: scan
na dávkovanie CO2 zo sif. bombičiek je určený aplikátor od rataja, ja som si dal niečo podobné vyrobiť u jedného akvaristu na objednávku, prepočítal mi rozmery aký má byť veľký aplikátor k rozmerom AQ, za 100Sk mi ho vyrobil + hadičky a škrtítko, dávkujem však z CO2 bomby čo je pohodlnejšie ako z bombičiek keďže tu si musíš zaobstarať ešte aj sifónovú fľašu a pravidelne kupovať bombičky, denný čas na naplnenie aplikátora zaberá cca 1min. doteraz sa mi nestalo, aby nejaká rybka "odišla", podľa testov UT a PH to vyzerá že je v AQ CO2 dosť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.12.2007 09:58 scan
Já si včera udělal reservoár na plnění co2 se sifonu a to tak ,že jsem si vzal umělohmotnout nádobu od podravky to velké balení je 20cm vysoká a v průměru 8cm asi.Udělal jsem do ní v její spodní části(počítaje že bude otočena dnem nahoru)nůžkama na nehty 3 dírky(žena měla neskonalou a upřímnou radost) a protáhnul tudy násady od přísavek (podobné jsou u tetra nec filtru),tak aby ta podkovička byla uvnitř a z venku nasadil černé přísavky.Potom jsem to celé utěsnil silikonovým tmelem pro akvaristy.Protože to celé bude přisáté na zadní stěně akvária ,tak jsem ještě vespod (opět myšleno tak ,že nádoba bude otočena dnem vzhůru)kousek od první dírky s přísavkou udělal další a protáhnul jí silikonovou hadičku(tu bílou) jako přívod co2 a taktéž utěsnil silikonem.Potom jsem do dna udělal malou dírku a prostrčil jí tu zelenou ohebnou hadičku a na ní dal klasické škrtítko a zkrátil jí právě na výšku onoho škrtítka,too by mělo fungovat jako odvzdušnění a opět přejel silikonem.Potom jsem otvor vyplnil biomolitanem tak do 1/4 ,aby mě čichavci omylem nevdechly co2,jak jsem si někde přečetl.No a na závěr dal škrtítko na silikonovou přívodní hadičku ,takové to s tím závitem zelené malé plastové,které lépe těsní.Nechal jsem to celé zaschnout a šup s tím do vany.Tlaková zkouška proběhla bez problémů a následné odvzdušnění taktéž,tak jsem to dal celé do akvaria a včera odpoledne otestoval naostro.V 15h jsem to natlakoval do 2/3 co2 a ten se začal pomalu vstřebávat do vody,když jsem zhasínal ve 22h,byla skoro celá láhev vstřebaná .Abych nezapoměl na konec silikonové hadičky jsem dal vršek od barviček na sklo mé dcery,který připomíná zmenšený trychtýř,abych to mohl vůbec ze sifonové láhve plnit.Na naplnění oněch 2/3 nádoby mě stačila bohatě 1 bombička.Až čas ukáže nakolik je toto opatření účinné v růstu rostlin(samozřejmě mimo jiných faktorů).Nádobu jsem připevnil asi 3 cm pod hladinu a vedle vyústění filtru,tak abych měl přístup ke škrtítku na odvzdušnění,které je nutné jak jsem si zde přečetl.Jinak tato nádoba má asi 7 kruhovitých zářezů,kolem celého průměru,tak jsem uvažoval ,že bych zde mohl na silon navázat micranthemum ,třeba co druhou řadu a nemuselo by to vypadat špatně,ale to už popouštím svojí fantazii.Tak doufám ,že jsem někomu pomohl a pokud není něco správně nebo je někde problém,byl bych rád kdyby jste mě na něj upozornili ,ať někde neudělám nějakou botu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 21:22 Sidonius Re: Peetras
"POZOR!
Nádobu na aplikaci CO2 je nutno asi 2x týdně „odvzdušnit“. To znamená zbavit zbytkových plynů, které by snižovaly účinnost dávkování CO2. Provedeme to tím způsobem, že před ranním dávkováním CO2 povolíme škrtítko hadičky, a tím umožníme vodě v nádobce, aby vytlačila zbytkové plyny. Takto vyčištěný zásobník již naplníme CO2 výše uvedeným způsobem."
rataj-spk.cz/… :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 20:20 Peetras Re: Milan
Se sifonem nemam žádné problémy. Vyráběl jsem difuzer a nějak se to nepovedlo dle mých představ ( nespolehlivě to fungovalo ) tak jsem to zrušil a mám v externím filtru nádobku dnem vzhůru a čerpadlo žene obohacenou vodu zpět do akvária.
Mě občas v nádobce zůstane nějaký vzduch, protože se nedifunduje do vody a je tam pořád. Mám podezření že je to vzduch a jiné plyny z bombičky, ale nikdy jsem to nezkoumal tak nevím. Nádobku musím tak 2 krát za týden znovu zavodnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 18:58 Dussy Re: matlala
Musíš mít nějákej difuzer budto ala rataj aplikátor nebo jak já difuzer ala tetra co2 optimat - sám sem si ho vyrobil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 18:05 Muž matlala [798] - Rostliny – co2
ja mam gejzír od rataje ph mi vůbec neklesá a to sem jednou dávkoval 10 bublinek za minutu do 30l akva a ryby přeřily
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 18:03 Usine Re: Milan
Na sifonovou láhev přilepíš nástavec co se používá u všemožných tmelů co jsou v tubě. Na to nastrčíš hadičku potom zpětný ventil a do akvária přiděláš dnem vzhůru nějakou nádobu a tu naplníš co2. Nevím jak máš velké akvárium a jestli o tom něco víš. Pozor na to abys neotrávil ryby, nebo neokyselil příliš vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 12:14 paulinn Re: Milan
někdo to dává, ale pozor - nesplést sifonovou a šlehačkovou :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 01:13 Milan – CO2 sifon
Nema nekdo zkusenost s apliklaci co2 do akva pomoci sifonove bombicky? hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2006 17:17 František Re: pierro
Testy zatím nemám - tak jsem to odstavil - a dneska zase zavedl CO2 - ryyb už jsou zase OK - tak by mě ještě zajímalo, jestli by mi někdo neupřesnil, za jak dlouho asi poznám zlepšení po přidání CO2 na kytkách (nebo to mám dopovat dokud se kytky nezlepší, nebo pauza a zase třeba za týden) Taky mám strach, abych si neotrávil ryby nějakou kyselostí. Ale zase, když už jsem ty kvasnice namíchal, tak mi vyletěly skoro celé do pryč...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2006 14:03 pierro Re: František
Asi je tam už vela CO2 keď rybyky lapajú po dychu. kontroluješ UT a PH? kúp si testy od rataja (najdostupnejšie) a kontroluj to aby si si neotrávil ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2006 13:07 František – CO2 a paví očka
Mám potíže s rostlinama a tak jsem dneska poprvně vyzkoušel podle zdejšího návodu hnojit CO2 z kvasnic a plastokove lahve. Pustil jsem to - funguje to pěkně - mám 100l akva asi 50cm na výšku...teď asi po 3 hodinách bublání pozoruju podezřelý klid v jinak hojně zarybněném akvárku - paví očka a mečovky se kolíbou těsně pod hladinou, jakoby lapali po dechu, ancistrusy leží na kamenech - tetra jsou taky línější. Jindy se mi všechno hemží. Je možné, že už jsem to předávkoval? To by se mi zase nezdálo? Pro jistotu jsem to prozatím odstavil - poradí někdo jak sledovat dávku CO2

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2006 15:59 discus Re: Marda
Podle mě je mnohem lepší použít zásobník a sif.bombičky,do akvárka se dostane co2 mnohem víc a je to i levné,jedna bombička na den za 2kč.
Edit: Beru zpět,nevšiml jsem si že se jedná o malé akvárko,takže aby se nepředávkovalo,raději kvasnice.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2006 11:59 Marda – CO2
Přidal bych se k otázce. Mám cca 350l akvárium a kvasnicový zásobování mi nepřijde zrovna pohodlný/ekonomický. Má někdo přecijen zkušenost s těmito bombičkami? Velká flaška, ventily, manometry... moc peněz se mi zdá :-O

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2005 22:15 Radek – co2

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2005 19:34 Spens Re: Diax
pokud s CO2 nemas zatim moc zkusenosti tak skus prvne davkovani pomoci kvasnic,na tehle strance je navod,a je to levne.Jinak pres ty bombicky to nevim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2005 15:47 Diax – CO2 ze sifonových bombiček
Rád bych se zeptal zdali někdo z Vás má nějaké zkušenosti s dávkováním CO2 ze sifonových bombiček, např. Ratajovým doplňovačem CO2? Jak dlouho vydrží jedna bombička v případě malého 30l akvária? Jaká jsou pro a proti. Prosím poraďte. Předem díky. DIAX

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 6393x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/214-co2-sifon?od=101