Vhodný písek
Dosaď do vzorečku a budeš vidět kolik toho písku budeš potřebovat, podle toho jakou výšku dna si představuješ.
www.akvamalawi.com/… to stačit nebude
záleží jakou chceš výšku písku (to zas záleží na tom jaký rostliny tam chceš), ale chtělo by to minimálně 20 kilo (většinou je písku vždycky málo)
Starší reakce
Nebylo by lepší koupit písek do bazénových filtrů? Máš tam zaručenou zrnitost (většinou 0,6 až 1,2 mm) a stojí 100÷250Kč za 25kg, což vystačí na i na 400 litrové akvárium. Případně ti někdo možná věnuje opotřebovaný písek z filtru, kdyby jsi chtěl ještě více šetřit
Mi se tento písek u Perleťovek každopádně osvědčil, i odkalování je s ním velmi jednoduché.
Dobrá volba.
Klidně ho použij nebude to žádný problém
Starší reakce
to mas asi pravdu,tak bud dam ty kaminky nebo jen pisek ten jsem sehnal take
Myslím, že se ti to nakonec promíchá.
mozna to nak michnu mam i bilej pisek jeste tak teba kaminky dam jen na kousek
Pekne to muze byt, proti gustu zadny disputat, ale urcite tam nedavej pancernicky, tem se "drt" libit nebude a klidne v tom prijdou i o fousky. Neco podobneho jsem kratce mel
Můžeš použít obě varianty, tím nic neskazíš. Taky to můžeš rozdělit a polovinu přesít a tu potom přimíchat do té nepřesáté, takže to bude takový substrát s vyšším podílem štěrku, ale to je jenom na tobě, chybu neuděláš. Potom to tak 2x prolpáchni ve vodě a šoupni to do akva. to, že ta voda z toho promytí bude špinavá, na to nehleď, to bude stále. Alespoň se Ti tam ten bordýlek nakrmí nitrifikační bakterie, který se v tom dně usídlí.
OK. Už jsem to oznámila manželovi, říkal, že zbytek někde použije
Jo a mám ho teda přesívat nebo ho můžu nechat tak?
dnes jsem to videl a akva,a bylo to celkem pekny
Použij maltovej, ten je říční a bude z něho štěrk barevnější, mám ho v akva.
zkus to hodit do octa, hlavně ty bílé kamínky jestli nešumí. Ale za jako moc dobrá volba mi to nepříjde, nevypadá moc přirozeně a je docela hrubý a ne příliš vhody pro ryby co ryjí ve dně. Ale když se to někomu líbí
Tak dnes jsem poridil do noveho akvaria novy sterk tak doufam ze je to dobra volba
www.hafani.cz/…
co myslite?
Ten stavební bych v podstatě taky mohla použít, provádíme rekonstrukci...
Ale není už moc světlý?
Podle článku z internetu:
www.horacovoakvarium.cz/…
( Příliš jemný písek slehává a zvrdlé dno nesvědčí kořenům rostlin. Ve velmi hrubém štěrku obtížně koření rostliny a jeho malý vnitřní povrch neposkytuje dostatek prostoru nitrifikačním bakteriím. Také se v něm snadno schová (a následně plesniví) nespotřebované krmivo.)
Tak ty Tvoje kamínky jsou už opravdu větší. Já třeba mám v akva přesátej stavební písek na frakci 2-5mm, takže už to je vlastně malej štěrk, ale ani v tom písku z pískoviště problém nebude a možná, že to bude i trošku s jílem a to se bude líbit rostlinám. Tzv. zahnívání kořínků se netřeba bát ani ve velmi jemných frakcích, tak je spíš ptoblém s tím, že tam ty rostlinky špatně drží a mají snahu vyplavávat.
co myslíš že to není dobře? rostlinky při správně funkci uhnívat nebudou ani v mnohem jemnějším písku
já mám taky jemný (0,5-2mm), a na něm mám nasypanou trochu hrubšího (kolem 4mm), jen tak aby byl někde. Příjde mi to trochu přirozenější než jen jemný
No, ty kamínky co mám doma jsou tak 0,5 - 0,8. Vlastně některý až 1. Což jsem pochopila, že není dobře.
Jenom písek mi přišel špatně, aby neuhnívaly kořínky nebo tak něco...
Tak jsem myslela, že to smíchám
Já bych to nemíchal a dal tam jenom lehce propranej ten pískovištní. Může se taky trochu prosát a získat tak jemnější štěrk a postupovat stejně. Ten podkladovej kačírek z pískovišť mě příjde už moc velká frakce na použití do akva, ale na všech pískovištích nebude stejnej.
0 06.04.2011 20:09 Popellka – písek s kamínky
Ráda bych se zeptala, jak se povede rostlinkám, když smíchám na dno akvária písek, který kupujeme dětem do pískoviště s kamínky. Takové ty větší, jak bývají na dětských hřištích jako podklad. Děkuji.
Starší reakce
Starší reakce
Sice ho ještě nemám, začíná se hodně používat a rybičky i rostlinky jsou s tím prý spokojený
www.flexiobklady.cz/… na jaře se chystám pořídit tmavě hnědý
Čím jemnější, tím lepší. Ale co se týká kytek, tak i posilte osvětlení.
Jemný křemíčitý písek č. 2 - 3
Kdyžtak kukni do nových článků, tam by ti mohlo pomoct vybrat vhodného dodavatele písku
0 09.01.2011 16:53 křupka – Jaký písek?
Chtěla bych radu.Na dně v aqua mám hrubší kamínky ale vadí mi že když krmím granulkama tak ty nesnězené zapadávají mezi kameny a proto jsem se rozhodla že změním aqua na písek.No a já se chci zeptat jaký písek o zrnitosti mám dát tak aby mi tam rostli i rostlinky.Děkuji za rady
Starší reakce
ved ja nevravim, ze tmave dno a zarastena nadrz je podmienka, len som sa kedysi niekde docital, ze sa tam citia neonky lepsie, tot vse
pokud není nádrž příliš osvětlena (nebo je trochu zastíněna rostlinami) a voda je dožluta (z výluhu rašeliny nebo podobně) tak budou neonky spokojené i na světlejším dně. Taky se dno může dát nějaké suché listí a budou to mít už skoro jako v přírodě
I v jejich domovině není plno rostlin, jen tam prostě není tolik světla
lenze to nie je kvoli farebnemu zladeniu, ale kvoli povahe neoniek..."vraj" sa citia bezpecnejsie ked je tmave dno a riadne zarastena nadrz...
Každý chce kvůli neonkám černý písek, ale ony u dna nejsou a většinou se promenádují okolo středu nádrže a výše. Pokud je nádrž ve výšce očí, tak při jejich pozorování není hlavní tmavé dno ale pozadí.
Starší reakce
když mě přijde že ten fitr to pořád kalí když tím proudem to tam pořád víří
Vodu měnit můžeš, ale filtr nech běžet nonstop.
Ty tam nemám ale mám tam panceřníčky. a mám nechat zaplou filtraci??? asi určitě že??? A mám ještě vyměnovat vodu? díky!
čekat, snad se usadí.....
já mám v mini taky ten stejný a tomu to trvalo asi 2 dny.
ale pokud tam budeš mít ryby typu: Ancistrus, tak se neusadí nikdy....
Dobrý den, do akvárka jsem si dal úplně jemný bílí písek cca 0,3mm, dal jsem ho tam včera a akva je stále kalné. Chtěl jsem se zeptat co mám pro to dělat? už jsem jednou měnil polovinu vody a čistil filtr.Děkuji za rady
Starší reakce
Bude vhodný do akvárka pro rostlinky a krevetky? A nevíte někdo, jestli je opravdu tak tmavý, jak vypadá?
Dole je charakteristika :"Jemný říční písek k dotvoření podoby akvária."
Číslo většinou znamená hrubost, takže by to mělo být +- 2mm.
0 10.05.2010 20:06 Niky Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 8
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 11528x