Hypermangan
No slabý roztok ne, ale koncentrovaný v pohodě ... Však katkus neuvedla, že mluví o slabém roztoku ...
"... Manganistan draselný může způsobit poškození zdraví. Akutní toxicita je 1090 mg.kg-1, krystaly i koncentrované roztoky působí leptavě, poškození však není hluboké. Leptá kůži, sliznice, oči. Při zasažení očí dochází k poškození oční rohovky. Podle koncentrace nebo množství se tvoří až značné popáleniny. Kůži odmašťuje. Prach nebo mlha koncentrovaných roztoků dráždí dýchací cesty. Dlouhá expozice vede k perforaci nosní přepážky. Proto je třeba při práci s manganistanem draselným zamezit úniku a snížit prašnost na minimum ..."
Že by někomu slabý roztok hypermanganu rozežral ruce je naprostá blbost. Maximalně je obarví na hnědo. Nějaký problém by snad mohl vzniknout jedině u alergika, ale i tam si myslím, že je to neškodná dezinfekce.
0 15.12.2006 15:57 katkus – HYPERMANGAN
Znám člověka, ktarýmu hypermangan rozežral ruce.Je to potvora a hypersvinarinka. Co by to asi udělalo s rybama? Takže

Hypermangán používam len na dezinfekciu novo donesených rastlín a náradia, na rybky radšej nie. Myslím že slimákov sa tým nezbavíte, keďže mne samému sa napriek hypermangánu v dosť hojnom počte dostali do akva

nově zakoupené ryby se mají dát do karantény a léčit se má nemoc, až pokud se projeví a tím co je na tu danou nemoc účinné. Ryby vystresovaná cestováním od chovatele do prodejny přelovováním a atd. ti za takovou koupel určitě budou vděčné

Tímto se dají odstranit někteří paraziti,ale v krátké koupeli.ale jinak je to nebezpečné.slabé předávkování a rybám to rozleptá žábry.jinak to doporučuji při donesení nových rostlin.tím se zbavíme nežádoucích plžů a třeba i jiných potvůrek.
0 13.12.2006 21:46 procha – hypermangan
Starší reakce
Prostě je dej ma měsíc do karantény a na chemii se vy.... Buď se jim nemoc projeví a začneš léčit, nebo ne a pak je to i bez chemie ok. A Hypermangan je v pohodě, mně nic nikdy neodešlo.

Mám stejnou zkušenost s hypermanganem. Ti kteří mluví o hypermanganu jako o zabijáku tím také myslí "manganistan draselný KMnO4" ..?
Je to opravdu divný, ale mě to ještě žádnou rybu nikdy nezabilo....
0 13.02.2006 21:38 Killer –
Re: max Už si to někdy zkoušel? Já jo, dal sem to k pavim okum,voda byla jen minimálně narůžovělá a šli do kytek během noci. Malý okružáci to všecky přežili
Že hypermangan zabije všechno živí v akva je úplná KRAVINA. Samozřejmě když nadávkuješ správně...
0 13.02.2006 16:08 Killer –
Re: max Má pravdu že v malé koncentraci ne,ale to pak nemá ani účinek na nemoci!

,ale trošku to mění povahu vody,cože neni žádoucí...třeba ramirezky by se z toho osypaly
Hypermangan ryby nezabíjí.Možná v hodně vysoké koncetraci,ale kdyz ho das priměřeně,nemělo by se nic stát!

Já dávam rybky na 3 tejdny do karanteny.Hypermangan jedině na rostliny.Ryby to zabije
0 12.02.2006 13:10 alena – hypermangan
chtěla jsem se zeptat když si přinesu čudly z obchodu tak na jak dlouho je mam dát do karantény?a co musí voda obsahovat(jako ňákou dezinfekci apodobně).. můžu použít třeba hypermangán??
Přidat reakci
1 2 3
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 10761x