Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hypermangan

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Hypermangan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2006 19:22 Muž Horác [3946] Rybous
No slabý roztok ne, ale koncentrovaný v pohodě ... Však katkus neuvedla, že mluví o slabém roztoku ...

"... Manganistan draselný může způsobit poškození zdraví. Akutní toxicita je 1090 mg.kg-1, krystaly i koncentrované roztoky působí leptavě, poškození však není hluboké. Leptá kůži, sliznice, oči. Při zasažení očí dochází k poškození oční rohovky. Podle koncentrace nebo množství se tvoří až značné popáleniny. Kůži odmašťuje. Prach nebo mlha koncentrovaných roztoků dráždí dýchací cesty. Dlouhá expozice vede k perforaci nosní přepážky. Proto je třeba při práci s manganistanem draselným zamezit úniku a snížit prašnost na minimum ..."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2006 19:05 Rybous Re: katkus
Že by někomu slabý roztok hypermanganu rozežral ruce je naprostá blbost. Maximalně je obarví na hnědo. Nějaký problém by snad mohl vzniknout jedině u alergika, ale i tam si myslím, že je to neškodná dezinfekce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 15:57 katkus – HYPERMANGAN
Znám člověka, ktarýmu hypermangan rozežral ruce.Je to potvora a hypersvinarinka. Co by to asi udělalo s rybama? Takže no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2006 19:11 Muž RADOVAN [17] - RostlinyRe: procha
Hypermangán používam len na dezinfekciu novo donesených rastlín a náradia, na rybky radšej nie. Myslím že slimákov sa tým nezbavíte, keďže mne samému sa napriek hypermangánu v dosť hojnom počte dostali do akva hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2006 08:20 blek Re: procha
nově zakoupené ryby se mají dát do karantény a léčit se má nemoc, až pokud se projeví a tím co je na tu danou nemoc účinné. Ryby vystresovaná cestováním od chovatele do prodejny přelovováním a atd. ti za takovou koupel určitě budou vděčné :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2006 22:02 Muž [] Re: procha
Tímto se dají odstranit někteří paraziti,ale v krátké koupeli.ale jinak je to nebezpečné.slabé předávkování a rybám to rozleptá žábry.jinak to doporučuji při donesení nových rostlin.tím se zbavíme nežádoucích plžů a třeba i jiných potvůrek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2006 21:46 procha – hypermangan
Tak si tak serfuju po netu, hledám nemoci a jejich projevy. Narazila jsem na názor, že by se měly nově zakoupené rybky vykoupat ve slabém roztoku hypermanganu. Co vy na to? Absolutně netuším jestli je to správně nebo ne. Slyším to poprvé. Prosím o vaše názory. :-O hmm ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2006 17:02 Lars Re: alena
Prostě je dej ma měsíc do karantény a na chemii se vy.... Buď se jim nemoc projeví a začneš léčit, nebo ne a pak je to i bez chemie ok. A Hypermangan je v pohodě, mně nic nikdy neodešlo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2006 15:46 Asant Re: max
Mám stejnou zkušenost s hypermanganem. Ti kteří mluví o hypermanganu jako o zabijáku tím také myslí "manganistan draselný KMnO4" ..?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2006 22:48 max Re: Killer
Je to opravdu divný, ale mě to ještě žádnou rybu nikdy nezabilo....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2006 21:38 Killer Re: max
Už si to někdy zkoušel? Já jo, dal sem to k pavim okum,voda byla jen minimálně narůžovělá a šli do kytek během noci. Malý okružáci to všecky přežili
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2006 20:21 max Re: black.jacker
Že hypermangan zabije všechno živí v akva je úplná KRAVINA. Samozřejmě když nadávkuješ správně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2006 16:08 Killer Re: max
Má pravdu že v malé koncentraci ne,ale to pak nemá ani účinek na nemoci! rozzureny ,ale trošku to mění povahu vody,cože neni žádoucí...třeba ramirezky by se z toho osypaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2006 15:57 black.jacker Re: max
ty vole hypermangán zabije všechno živé od bakterii po živočichy rozzureny :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2006 15:19 max Re: Killer
Hypermangan ryby nezabíjí.Možná v hodně vysoké koncetraci,ale kdyz ho das priměřeně,nemělo by se nic stát! ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2006 21:34 Killer Re: alena
Já dávam rybky na 3 tejdny do karanteny.Hypermangan jedině na rostliny.Ryby to zabije
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2006 13:10 alena – hypermangan
chtěla jsem se zeptat když si přinesu čudly z obchodu tak na jak dlouho je mam dát do karantény?a co musí voda obsahovat(jako ňákou dezinfekci apodobně).. můžu použít třeba hypermangán??

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2 3

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 10761x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/207?od=90