Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Regulace průtoku

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Regulace průtoku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2006 21:25 Eva Re: Havel-st
Díky všem za odpovědi, něco vyzkouším.
Lepší filtr se mi zrovna kupovat nechce, když tenhle je úplně novej. No jo, udělala jsem chybu, teď už bych vybírala jinak...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 18:42 Vait Re: Eva
Téměř v každé akvaristice se prodávají náhradní díly k filtrům.Podle průměru hadice si kup ventil třeba na Atmana.Ty jsou asi nejlevnější,stojí od 70,-Kč výše podle průměru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 10:20 Žena katunka [158] Re: Eva
Pokud máte jako já příbuzné ve zdravotnictví můžete škrtit škrtítkem co je na kapačkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 10:03 Žena Vesnach [56] Re: Eva
Skrtila bych gumickou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 08:22 Buri Re: Eva
Pro skrceni bych koupil dle rozmeru hadice kulovej ventil. Prodava se to vsude ve vodo instalo. Radeji umelohmotnej (to je mysim polyuretan, ale jistej si tim nejsem) nez kovovej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2006 07:56 Havel-st Re: Eva
Podsunu pod vývod z filtru kelímek, stopnu pár sekund, změřím kolik nateklo a vypočítám. Mám asi obsah nádrže za hodinu, když dám víc, dělá se mi řasa. Dál už to odhaduju podle vlnek na přepadu, podle pohybu jedné kytky a pod.
Čím škrtit, nevím, ještě jsem neškrtil :-) asi bych si vyrobil něco jako je škrtítko na vzduchování - určitě to chce něco na šroubek, kvůli přesnosti, hadice se asi časem poddá, takže pérko, nebo zátěžkání by se nehodilo.

Edit: Hm, s tím vyrobením jsem to přehnal. Jak se znám, tak bych pro prvních pár let použil nějakou malou, dílenskou svěrku a dva kousky lišty.
... a pak bych si pořídil filtr s regulací :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2006 22:38 Eva Re: Havel-st
Je to vnější filtr Sacem Marathon, v návodu nic o regulaci není, tak jsem ráda, že tím přiškrcením to půjde! Prosím, poraďte, čím přiškrtit?
Jak vlastně odhadnout, jaký průtok je vyhovující? Má se čeřit hladina, jen trochu nebo víc?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2006 11:46 Havel-st Re: Eva
Jestli to má hadice, tak se dá jdna něčím přiškrtit. Někdy se pootáčí celým motorkem - překrývají se tím otvory v sání.
... chtělo by to vědět, jaký to je filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2006 22:11 Eva – Regulace průtoku
Mám vnější filtr, čerstvě založené akvárko 120l a nevím jak poznat, jestli je průtok v pořádku. Připadá mi, že je moc vysokej, vlnky se dělají po celé hladině! Ve filtru mám zatím provizorní náplň, kousek nějaké vaty, už mám objednaný jemný "biomolitan". Když bude filtrační nádoba celá vyplněná molitanem, sníží se tím průtok? Na filtru jsem nenašla žádnou regulaci průtoku, prosím, poraďte, jde to i přesto nějak udělat, aby se průtok snížil?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1175x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/204?od=51