Předřadník a jeho zapojení
Jo jo je uplne novy, bez dratu, psal sem na zacatku, draty nejsou letovane, jen "nasazene a zamotane, ale pokazde kontorluju kontakt a vzdycky je
nejak sem nepostrehl, ten predradnik je novy?
byl bez dratu?
Na obou dvou? to se mi zda docela divny ... :-/
Pánové tak tady moje drátování končí a začínám mít pocit, že se s námi něco na tý desce rozloučilo ....
F1+F1´a na druhe strane F2+F2
na jedne strane F1+F2 a na druhe F1´+F2´

Ani jedno nic

To snad neni mozny!

no jestli jo, tak je to pěkně nelogický značení
F1 a F1´ na jednu stranu + F2 a F2´ na druhou stranu nefunguje ...
tohle si ted zkousel? F1+F1´a na druhe strane F2+F2´
takze druha moznost na jedne strane F1+F2 a na druhe F1´+F2´

to už to máš? Normálně 4 kablíky a do každý patice zvlášť 2?
mno kdyz dam obe F1 na jednu a F2 na druhou, tak nic

Super. Už svítíš ??? Teda ne ty, ta zářivka

tak to zapoj a jdeme spát
F1 a F1´ do jedný a F2 a F2´ naproti
Nasel sem ji, neskutecne debilne schovana, pod tim velkym zelenym, druhym zleva na ty fotce
no to sem blb ...
Já myslel ma voltmetru nastavit pro vyšší napětí, teda jestli ho máš. Jestli se najde ještě díra F1´ tak by to bylo jasný
Mno to nevim kde a jak mam nastavit ... Jinak v tom krytu jsou 4 diry, takze predpokladam, ze budou vychazet 4 kabely ...
A jaký máme napětí mezi těma F svorkama? Nastavit raději pro vyšší napětí.
OK. A ta dvoulinka která vychází ze stejné strany jako jsou napájecí vodiče jsou uvnitř napojeny kam?
Tak znova, L a N jsou napajeci, na to nesahame, takze zapojeny to je, ted kam to F2, F2´a F1 :-/
taky si myslim uz pro tu usmernovaci diodu a kondik pobliz L a N
A napájíme z čeho?

Ne, to by byla prasečina, L je fáze a N nulák pro napájení
´Tohle nechapu moc ... :(
Znovu jsem koukal na ty stránky Palečka a na mě to dělá dojem, že na jednu stranu trubice se připojí vodiče L a N a na druhou stranu F2. Ale to je jen moje doměnka, nejsem elektrikář

to bylo právě prvotní zapojení, akorát že ty kabely rozdvojil a do každé patice to vedl dvojmo. A s přehozenou fází, ale to už je ok. Jinak se asi nic jiného nezkoušelo, ne?
kdyz uz jedem metodou pokus omyl tak co zkusit
F2 na jednu stranu na jeden kontakt trubice a F2´ na druhou stranu?
pokud teda predradnik neni uz mrtvy

mno proud jim prochazi porad ... Kazdopadne jak rikam, to zapojeni, ktere jsem zkousel nemaka, pak teda nevim, kam ted mam dat to F1

To máš pravdu. Jenže jestli je na konci šňůry vidlička pak je otázka z kterého vodiče jde fáze. A pokud je na to předřadník náchylný, pak při špatném zapojení .... No snad to předřadník přežil ...

na N patri teda modry :( mno ted je, ale vliv to nemelo

Akorát koukám právě, že měl fázi - hnědý na nuláku, jestli to mělo vliv. Každopádně přehodit.
MNo tak na jedny strane F2 a F2´ a na jedny F1 nefunguje :(
tak co uz svitime, nebo je barak potme ?

Ano, to mě napadlo, ale divné, že to nefunguje a na obrázku jim z toho vedou 3 káble.
Nezkoušel jsi to zapojení jak píše Lucky ? Ale tam by pak asi bylo jedno, jestli je zapojený jeden nebo oba kontakty v patici když do obou vede stejný vodič ....
P.S. Promiň, to bylo na Tragetta.
Jdu to zkusit, dejte mi 10 minut!

to vypadá nadějně!: )
To bude nějaká pakárna. Přívod je teda napravo, N je nulák, že jo. No a vlevo je vidět že z toho vedou 3 dráty, dva modrý a jeden hnědej. Jedna díra je ještě uprostřed označená jako F1. Je možný, že by byla žhavená jen jedna strana?
F2 a F2´ bude na jedný patici a F1 naproti. Kdyby se našlo ještě F1´ tak je to jasný
Zdá se mi to, nebo zhruba v půlce té destičky je jeden výstup F1 ?
a co tohle? resilo se tu neco podobneho drive, byly to ale jine predradniky
® Jardaxxx - Parmičky – Re: BikerJames
No podle schéma pujde jen 1 drát na každej konec zářivky a to mě nepřijde jajo správné a dělat pokus omyl se mě za ty prachy nechce. A forko sem pročítal ale pomoc pro mě nenalezl :(.
0 28.04.2011 22:11
® kortezhugo – Re: Jardaxxx
...je to spravne
to su EP so studenym startom...
nepouzivaju zhanenie
0 29.04.2011 18:09
Jery (37830980155)
Přesně tak. Klasická zářivka potřebuje ohřát elektrody (v podstatě každá ta elektroda na konci vypadá jako vlákno žárovky), aby se lépe zapálil elektrický oblouk. K tomu slouží startér, kterej překlene jakoby ty volné vývody na schematu toho předřadníku a tím se rozžhaví. Dík tomu lépe \"skáčou\" elektrony z jedné stany na druhou (trubice pokaždé blikne - 100x za vteřinu). Elektronické předřadníky pracují na vysoké frekvenci a tam se zapaluje oblouk i bez ohřátí elektrod. ...akorát nedoporučuju na ty volné vývody šahat

Tady je fotka, jak to vypada, vpravo na tom L,N je zapojena dvojlinka 230V, vlevo na F2 a F2´ je vzdycky jedna objimka. A nesviti :( kdyby bylo potreba cokoliv jeste nafotit nebo tak, tak sem tu, nebo klidne nekdo napiste na ICQ 231-147-102 budu rad, kdyz mi to pomuzete rozchodit ...
Zkus nahodit ještě nějaký další fotky. Koukal jsem na ten samý předřadník na 1x36W, tam jsou ty kabely zase trošku jinak ... Ale takhle mi to fakt řepa nebere jak to má být zapojený.
na desce jsou jen dva vytupy, tak ted babo rad
EDIT: Pokud se nesmi spojit, tak by asi nemela do kazde patice vest stejna barva, ne?
Mě to příjde taky divný. Všude na schématech jsou nakresleny 4 výstupy z předřadníku a na desce jsou asi jen dva ... ???
no ten předřadník musí mít 4 samostatný výstupy, přesně jak je to na těch prvních obrázkách. Ta patice má taky dva konektory, ty se nesmí spojit.
Mno tak jak to ma byt? jsou rozdvojeny no
Zarivky mam dve, ale nesviti ani jedna, v akvarijni krytu co mam sviti obe dve, kabely sou novy, ted sem je menil a stejne nic, kdyz to zkusim zkouseckou, tak na vsech kabelech sviti, vsude jde proud, ja uz sem z toho nestastnej :(
počkej, co je to tam za krávovinu? to jsou rozdvojený kablíky a vedou k jedný patici, nebo špatně vidim? jestli jo, tak to svítit nebude

Jedna nebo dvě zářivky? Tak zkus jiný předřaník? máš? Trubice? Někde chyba je. Dráty máš celý? Nskřípl jsi je někde?
Mno mam 1x15W a zarivka je taky 15w, takze vubec nevim, kde by mohl byt problem :(
Kolika watový je předřadník a kolika trubice? Máš předřadník pro dvě trubice nebo jednu?

V tom pripade to, ze to nejde je proste kravina

posilam fotku zapojeni toho predradniku a jedny objimky.
Přidat reakci
1 ...... 8 9
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14709x