Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

TC420 - Programovatelný stmívač LED

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
TC420 - Programovatelný stmívač LED
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2020 16:54 Muž jarovo [1341] Re: Miroslav
Dá sa to pripojiť aj ta ako Ti radí Tony2013 .Adapter je DC 12v / 2A.
Adaptér zapojíš do TC420 a na výstupné svorky dáš nový kábel - / pozor pri kúpe na správny typ - je samec alebo samica /. Na kábli je plus vnútorná "dierka", vonkajší je mínus. Je to napr. www.gme.sk/… - dĺžka kábla je rôzna.
P.S. Takto by sa malo dať regulovať celé svetlo. Pri úprave ktorú som navrhoval by sa dala regulovať každá rada LED samostatne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2020 16:23 Muž Miroslav [15] Re: Tony2013
Fotka k příspěvku HD Tony je to pravda co píšeš? V elektrice se vůbec nevyznám. Ten obrázek je dost nečitelný prosím. Ale dám na tebe. Už mi tu radili, spojit plusy a minusy. Takže nevadí, že stmívač je DC a adapter k ledsvětlu AC? Mam z toho v hlavě guláš, pardon. :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2020 13:32 Muž Tony2013 [220] Re: Miroslav
Fotka k příspěvku tak ted zapomen na vsechyn rady co tu pardly. Ty zapoj jeden konec snury to TC420 a kup si snuru s konektorem 5,5/2.1 a zapoj plus na plus a minus na ch1 . Z tevneho trafa leze 12DC a to ze je AC to znamena vstupni ale vystup je DC.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2020 20:34 Muž Miroslav [15] Re: jarovo
Zaruka je asi ještě půl roku,ano trafo je na 12v komplet se vším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2020 19:55 Muž jarovo [1341] Re: Miroslav
Nepoznám to svetlo do detailu, takže len hypoteticky. Pokiaľ sa dá demontovať kryť bez straty záruky, mal by tam byť priamo u LEDiek usmerňovač - kde bude zo všetkých spojené "mínus" a dva a dva rady budú mať spoločné "plus".
Aby sa to dalo regulovať cez TC420 je potrebná úprava - spojiť všetky plusy a rozpojiť a samostatne vyviesť mínus na každú radu LED. Samozrejme elektronika vo svetle by bola vyradená - mimo funkciu.
Má to ale dve podmienky - trafo je 12V a záruka je :-( .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2020 19:16 Muž Miroslav [15] Re: jarovo
Fotka k příspěvku HD Jaromíre ahoj,na ledosvětlení to není napsané,jen č.modelu.Ale trafo co jsem koupil s osvětlením je na něm AC a stmívač má DC.Ted jsem na to koukal.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2020 21:56 Muž Miroslav [15] Re: jarovo
Až zítra vyfotim led osvětlení. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.09.2020 20:59 Muž jarovo [1341] Re: Miroslav
Mohol by si napísať o aké ide konkrétne svetlo? V konečnom dôsledku je LED DC, takže by možno stačila len malá úprava ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2020 20:38 Muž Miroslav [15] – tc 420
Zdar akvaristi,tak mam také stmívač tc 420,naprogramovaný vše vpořádku a pohodě,ale nezapnu ho.Jelikož mam ledosvětlení s trafem na AC el.proud a stmívač je na DC el.prod samozřejmě vše na 12voltů.Prostě to nejde a nesvítí.Musim pořídit ledosvětlení na DC el.prod aby byla shoda a vše fungovalo jak má.Dík za případné rady,tipy atd. ano ;-) :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 17:04 Muž vinni [0] Re: jarovo
Moc díky za tip. Dnes si zkusím pohrát s routrem. Ale ohledně změny polarity jsem zatím nic nenašel. Tohle je pro mě vysoká škola. Ale tohle mě štve nejvíce. Postupné rozsvěcení kanálu by bylo prima. palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 14:45 Muž jarovo [1341] Re: vinni
Pripojenie na domácu sieť cez WiFi musíš riešiť v nastavení routeru - môže mať obmedzený počet súčasne pripojených zariadení do siete, alebo ho treba pridať do tabulky pripojených zariadení. Zmena polarity - pripojenie svetiel je dané použitými súčiastkami v TC - takže jediná možnosť asi bude použiť prídavné zariadenie na zmenu polarity, alebo otvoriť svetlá a zmeniť spoločný pól.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 14:02 Muž vinni [0] Re: afc1886
Díval, ale nikde se neřeší TC421, tudíž ani wifi připojení a polarita taky ne. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 13:20 R Muž afc1886 [9130] Re: vinni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2020 13:09 Muž vinni [0] – TC421
Dobrý den.
Před nedávnem jsem zakoupil TC421 z AliExpressu. Připojení z telefonu na síť TC funguje skvěle ale jakmile chci připojit TC na domácí síť, nejde to. Určitě je tento problém způsobený cestou mezi židlí a TC ale ani za nic na toto nastavení připojení k domácí síti nemůžu přijít. Nemá někdo k TC český návod????? Já a angličtina nejsme vůbec kamarádi. Druhý problém je ten, že TC používá jako společný plus pól a spíná mínus pól. Mám světlo Aquatlantis Easy Led 2.0 a to má společný pól mínusový a pro každý kanál má zvlášť plus. Tudíž jsem světlo musel zapojit oběma kanály na jeden výstup TC a nemůžu ovládat stmívání každého kanálu zvlášť. A to mě štve. :-( Dá se tento problém nějak vyřešit nebo budu muset koupit originál stmívač Aquatlantis Luminus za 2500??? Děkuji předem za jakoukoliv radu palec

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.08.2020 18:22 Muž jarovo [1341] Re: Miroslav
Fotka k příspěvku Ahoj návody existujú, ale len tak v stručnosti:
- vytvoríš si nový súbor / biela ikona nového listu /
- otvorí sa okno s údajom StepNO 1 - Time Point - nastavíš čas - pod ním je 5x posuvník kde nastavíš koľko percent bude daný kanál otvorený / nula je zavretý
- dole je tlačítko NEXT - pridá sa nové okno kde nastavuješ data pre nový čas
- takto pokračuješ pre nastavenie celého dňa - 24 hodín
- program si uložíš ikonou diskety vľavo hore

Pripojíš TC420 USB káblom / napája nie je cez USB kábel
- Ikonou hodiny synchronizuješ čas s PC
- ikonou hrubá šipka dole nahráš program do TC420

Pokiaľ si chceš spraviť kontrolu priebehu programu tak pri pripojenom TC420 na PC spusríš program šipkou vpravo - play a rýchlosť simulácie nastavíš pomocou PlaySpeed.

P.S. Na obrazku je funkčný program ako príklad spínania všetkých kanálov. Pri pripojení pozor na polaritu / plus - mínus / - spoločný je PLUS

Edit: Tu to máš aj s obrázkami a podrobnejšie rybicky.net/clanky/1713-tc-420-programovani
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2020 17:33 Muž Miroslav [15] – tc 420
Kluci pomozte mi prosim vás.Mam TC 420 před sebou,vše otevřené Pled program je anglicky nic moc,ale zkusím to dát s vaší pomocí a radou.Jak tam mám nastavit ty programy na pc?
A co znamená play Speed x1 x2 x4 x8 x256 loop???Poradte prosím.Díky Mirek66

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2020 07:25 Muž Jifi [673]
Austrach napsal: Minulý týden jsem měl tu čest, poprat se s tímto udělátkem. Mám již nový model bez jakéhokoliv značení a setkal jsem se s těmito zádrhely:

1) současné prodlužovací - zapojovací kablíky mají oproti dřívějšku opravdu otočenou polaritu. Takže bílý je mínus. Pro ty z nás co se řídí barvou kablíku je to opruz. Ještě že jsem s tím nic neproved a přístroj i zesilovač to vydržely.
2) dodané CD obsahovalo software na přístroj s wifi. Jsou tam pevně stanovené časy a navíc mi to stejně nefungovalo. Zbytečně jsem se s ním trápil. Sehnal jsem si ovladač na tc 420.

Pak teprve šlo vše jak na drátkách. Nahrál jsem 11 programů - vypnuto, zapnuto, plus různé intenzity svícení se stmíváním. Přístroj šlape perfektně a stmívá dvě světla Sincor 75 naprosto plynule bez blikání až po 0%. Také mi funguje naprosto bez problémů neaktivní 5m USB prodlužka k PC - až jsem se tomu sám divil.


Moc děkuji za tento příspvěk! Od včerejška jsem se snažil ten zas***** krám zprovoznit a nefungovalo vůbec nic. Pokud jsem měl vstup na vstupu a výstup na výstupu (obojí na svorkách), tak to svítilo furt naplno. Pak jsem zkusil jako vstup použít přímo tu zdířku na boku a pak to nesvítilo vůbec. Jak jsem teď zkusil prohodit "+" a "-" na výstupu (vstup mám ve zdířce na boku), tak to najednou začalo svítit.
Nakopal bych ty kretény do pr****.
To je fakt pořádná prasárna prohodit polaritu u drátů.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.05.2020 17:14 Muž jarovo [1341] Re: jarovo
Program na ovládanie TC420 uloz.to/…
Podrobnejší návod / preložený cez prekladač / translate.googleusercontent.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.05.2020 15:01 Muž jarovo [1341] Re: Miroslav
Tak mám odskúšané že sa program nemusí inštalovať - stačí skopírovať adresár s programom. Funkčné na starom NB s Windows XP aj na druhom PC s Windows 7. Stačí iba vymyslieť ako Ti to pošlem. Možno by to šlo zbaliť ako zip a poslať na e-mail.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2020 08:38 Muž Miroslav [15] TC 420
Tak se mi to nepovedlo kluci.Ale to nevadí,dám to odborníkům,já na to nemám věk ani trpělivost a nervy,to je pro ty mladé.Mam starý noťas 12 let a nejde tak rychle, natož něco ztahovat.Ale moc díky všem za rady a pomoc.Mira
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 09:37 Muž Miroslav [15] Re: Tony2013
zatim ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 09:13 Muž Tony2013 [220] Re: Miroslav
Tak co zadarilo se naprogramovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 08:41 Muž Miroslav [15] Re: Tony2013
Tony mam to v pc,jdu to zkusit.Díky. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2020 08:34 Muž Tony2013 [220] Re: Miroslav
Jestli chces opravdu to cd tak ti ho muzu poslat. Ale zarucuju ti ze je k nicemu a i Invital te odkaze na stahnuti toho programu jinde. Jedine ze ti ho vypali na vlasni medium a pak poslou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.05.2020 08:31 Muž Tony2013 [220] Re: Miroslav
Tak jeste jednou. Na uloz to jsem ti nahral funkcni program ktery je leta odzkouseny a ktery funguje. Ten nainstaluj a pak si to spoj s PC. Podminka je OS Windows. jinak s tim nehnes.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 08:29 Muž Miroslav [15] – tc 420
Zapojit to nění problém,to mám ošéfované.Jen to správné cedečko jak již jsem psal k instalaci časů přes počítač do stmívače. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.05.2020 08:28 Muž Tony2013 [220] Re: Miroslav
Na tom cd je stara verze ktera je uplne k nicemu a ta ti nepomuze. Poslal jsem ti odkaz odkud si ten program stahnes a naistalujes. Je to na uloz to.Pokud ti nejde nainstalovat tak je chyba nekde u tebe.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 08:27 Muž Miroslav [15] Re: Tony2013
To jsem zkoušel Tony,ale prd platné,ale díky. palec Zkusím to na SLUNEČNICE.CZ najít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2020 08:25 Muž Miroslav [15] – tc 420
Kluci já potřebuji jiné cedečko k instalování z počitače do stmívače,asi tak nějak.Ale díky všem za pomoc a ochotu. palec Zkusil jsem si napsat do INVITALU,tam maj stmívače TC 420,snad mi pošlou jen instalační cedečko. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 20:23 Muž Tony2013 [220] Re: Miroslav
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 19:19 Muž Miroslav [15] Re: jarovo
Jaromíre díky moc,ale neumim anglicky,je to pro mě španělsko,pardon. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 17:22 Muž jarovo [1341] Re: Miroslav
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2020 17:03 Muž Miroslav [15] – pomoc
Ahoj klucí,prosim vás pomozte mi.Koupil jsem stmívač tc 420 asi china.Poslal mi dotyčný komplet v krabičce i s instalačním cedem.Pokouším se naistalovat časy přes cd a počítač a nic.Počítač mi hlásí,že je cd prázdné 0 baitů sad Pomozte,poradte mi,prostě mi to nejde.
Kde a jak to mam nainstalovat :-( Moc díky předem.Mira

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2020 13:01 Muž Tony2013 [220] Re: Gregi96
Nejde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2020 10:53 Gregi96 – TC421
Ahoj. Jde nějak programovat TC 421 starší verzí programu pro 420 ? Jde mi o plynulost stmívání, novější verze umí krokovat jen po 30 minutách.. :/

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2020 15:32 Muž 4Sima [348] Re: afc1886
Dík palec , to jsem myslel, raději je spojím předem, ať tam nervu tolik kabelů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2020 15:30 R Muž afc1886 [9130] Re: 4Sima
Je jedno, jestli je spojíš předem a pak dáš jeden do tc, nebo je všechny dáš do tc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2020 13:45 Muž 4Sima [348] – Připojení více kanálů
Ahoj, pro plánované akva můžu využít zakoupený TC420. Chci se zeptat, jak přesně zapojit osvětlení. Mám světlo Tommi led 24V a dál budu mít 3 led pásky 24V (červená, modrá, bílá). Wattáž na kanál je v pořádku. Můžu využít DC rozbočovač, tak bych reguloval vše stejně v jednom kanálu, což ale nechci. Pokud použiju zapojení do 4 kanálů, budu moct ovládat každý barevný okruh zvlášť. Napájecí zdroj můžu mít zapojen i přes konektor, 90W - 4,5A, ten bych nepřipojoval do svorkovnice na TC420. Uvažuji dobře, když chci zapojit záporné káblíky do Channel 1 - 4 a kladné přes V+ na svorkovnici TC420. Můžu ty čtyři kladné drátky propojit přes externí svorkovnici a pak výstup jednoho drátku propojit na V+ kontroléru? Může to takto fungovat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.12.2019 15:01 StellaBloom Re: StellaBloom
Mockrát děkuji Seyckovi za pomoc. Stačilo se nebát prohodit drátky a stmívač ožil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2019 22:05 StellaBloom – TC421 propojení se světlem
Fotka k příspěvku Dobrý večer, prosím o laskavou radu. Mám stmívač TC421, programování jsem zvládla, ale v propojení světlo(Aquatlantis Easy Led)-stmívač-zásuvka dělám někde triviální chybu a bojím se zničit si světlo, nebo stmívač. Dle článků zde na fóru jsem zakoupila prodlužovací kabel, jedna půlka je napojená na zdroj a na stmívači na konektory V- V+, druhá půlka prodlužky má připojené kabely na V+ a Ch1 a je spojená se světlem (stejnou barvu na vstupu a výstupu ctím :-). Světlo svítí, ale stmívač nereaguje.Kde je chyba? Je to ta přehozená polarita, jak se píše níže? Ale to bych spíše čekala, že se světlo nerozsvítí vůbec, ale nefunguje stmívač...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2019 15:19 Muž Tony2013 [220] Re: Speeder
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2019 10:35 Muž Speeder [10]
Fotka k příspěvku Zdravím. Jdu si pro radu. Mám objednaný kontroler tc420 a budu vyrábět kryt, kde budou celkem 3 profily s led pásky. Každý profil bude dlouhý 90cm. Uvažuji do dvou krajních profilů pásek studený bílý 20W/m (celkem tedy 1,8x20=36W). To je nejspíš málo. Takže buď do prostředního profilu ten samý pásek (2,7x20=54W) nebo dát jako prostřední nějaký RGBW pásek, který by tu denní svítivost pomohl dostat na dobrou úroveň, ale zároveň jsem mohl míchat barvy. Teď jde o ty kanály. Jestli se nepletu, tak pásek RGBW sežere 4 kanály, aby šel regulovat ve všech barvách a na zbylý jeden kanál bych musel připojit ty dva zbylý o výkonu 36W. (zatížitelnost na kanál je 4A, což je 48W při 12V). Je to reálné nebo tam mám nějaký háček a něco mi uniká? A jaký rgbw pásek na 12V byste případně doporučili? Děkuji.

Zkusil jsem načrtnout schéma jak jsem to myslel.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2019 08:33 Jarda62 Re: serpent
Jaký tam máš zdroj a kolik světel na větev, jaké přesně světla? Aquatlantis je na 24V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2019 08:08 serpent – instalace TC421
Fotka k příspěvku ahoj, instaloval jsem controller osvětlení tc421, ale zářivky se nerozsvítí na plno. jen viz foto. program nastaven. máte podobnou zkušenost? svetla aquatlantis, diky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.09.2019 22:06 Muž jarovo [1341] Re: pe3czek
Tento modul to vie od 0.1sec www.gme.cz/…
ja s tým ovládam zalievanie, rosenie a osvetlenie v paludáriu .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.09.2019 20:13 Muž zervajs [202] - RostlinyRe: pe3czek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2019 18:34 Muž pe3czek [81] – Bouře do paludaria
Ahoj mám založené paludarko, chci udělat ještě blesky umí jednotka TC420 rozsvítit i jen na několik milisekund? Nebo je nejmíň jedna vteřina... Díky...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2019 16:49 Muž DeRosa [12] - CichlidyRe: MirekSazava
Zamrznuti času můžu potvrdit u sebe.Taky se mi to na mojí jedné TC-420 stalo.Druhá běží už rok bez problému.Nešlo s tím nic dělat.Vše s Číny.Takže bez možností reklamace.Tak sem za 400,- objednal novou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.03.2019 15:05 Muž Zip [276] Re: MirekSazava
Naděje umírá poslední, držím palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2019 14:56 Muž MirekSazava [71] Re: Zip
Neber mi nadeji :) Tahle teorie me napadla proto, ze k zamrznuti nikdy nedoslo, kdyz male akvarko bylo zhasnute (zhasina driv nez velke) . Proto chci nejdriv zkusit odpojit svetla na malem akva a uvidime.
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 7929x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/19601-tc420-programovatelny-stmivac-led