Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

TC420 - Programovatelný stmívač LED

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
TC420 - Programovatelný stmívač LED
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2018 23:17 Muž @ Tony2013 [95] Re: Petronen
Ja uz od cinanu nakoupil cca 9 TC420 a vsechny slapaly v pohode. Pokud ti nejde po pripojeni na svorkovnici tak asi nema cenu to zkouset programovat protoze je to vadny kus. Ale podle me by se to dalo opravit. Jake napeti k tomu pripojujes? Mas urcite spravny zdroj? Jednou kdyz jsem s tc delal pokusy tak jsem si odpalil vstup usb byla tam odpylena dioda po vymene diody vse zase funfcni. Pak jsem si odpali dva mosfety po vymene zase vse slape. Chtelo by to otevrit a promerit soucastky. Pokud je ale v zaruce tak napsat cinanovy natocit video a poslat mu to bud ti posle novy nebo vrati penize.A pokud jsi kupoval u nas tak jednoznacne reklamace. Odkud jsi? Pokud pobliz brna muzu se ti na to podivat. Napis me kdyztak email. itit@centrum.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2018 19:40 Muž @ bv9 [13] Re: Petronen
Datum se potom přes ten program v PC sinchronizuje ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2018 22:13 Muž @ Neuro [6] Re: Petronen
Zkus to připojit k jinému počítači. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 21:55 Muž @ Petronen [1]
Tlačítko reset sem zmáčkl na 100x a nic. Ani se nerosviti displej když zdroj připojím přez svorkovnici . :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 21:52 Muž @ Petronen [1]
Nerozpozná a nenainstaluje . Kabel sem dal jinej . Ale je na displeji strašně starej datum a mode1 ,to asi na novém nemá bejt? Čína,co si víc přát tone :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 19:02 Muž @ PetrO [138] Re: Petronen
Tak to jsem to původně špatně pochopil.
Ještě mě napadá, jestli nemůže být vadný kabel. U TC420 se mi to nestalo, ale u nějaké kamery od soudruhů jo.
Stačilo dát jiný káblík a vše šlapalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 18:52 Muž @ LukšaNM [302] Re: Petronen
Zkus ještě TC420 resetovat tlačítkem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 18:45 Muž @ Riccihifi [5] Re: Petronen
To vypada na problem vo windows, u mna na W10 to automaticky rozpozna a nainstaluje ovladac...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.10.2018 16:57 Muž @ Petronen [1]
Fotka k příspěvku Děkuji za reakce ale PC se sním vůbec nespojí. Nerozpozná zařízení a vyskočí nějaká chyba. Prográmek v PC mám ale ten je k prdu když se to nespojí. Mám win.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 15:48 Muž @ PetrO [138] Re: Petronen
Mě to přímo z CD taky nešlo a jestli se nepletu, tak se má nějak obsah CD uložit v PC a potom otevřít.
Jinak, funguje pouze na Windows, na prý Linuxech ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 15:08 Muž @ LukšaNM [302] Re: bv9
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 15:00 Muž @ bv9 [13] Re: Petronen
U stmívače je malé CD z kterého je potřeba do PC stáhnout prográmek, ve kterém si potom nastavíš jak to potřebuješ a nahraješ do stmívače.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 10:57 Muž @ Riccihifi [5] Re: Petronen
Ahoj, na TC 420 nebyva nahraty ziaden mod,mody treba urobit podla navodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 05:05 Muž @ Petronen [1]
Zdravím. Chtěl sem včera sprovoznit 420 ale PC ji odmítá :-( nemáte s tím někdo zkušenost ? Má tam být už nějaký mod nahraný nebo by to mělo ukazovat nul

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2018 12:16 Muž @ DeRosa [6] - CichlidyRe: PeCh
Tak Sinkor s TC420 fungujou.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2018 10:10 Muž @ PeCh [52] Re: DeRosa
Potom napíš, či to pôjde so Sinkor zdrojom. Tiež ma to zaujíma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2018 06:27 Muž @ LukšaNM [302] Re: jarda62
Ahaa, to mi taky nedošlo. smich
Oni to u toho světla nějak ani neuvádějí, tak mě to ani nenapadlo, že by nebylo 12V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 18:20 Muž @ DeRosa [6] - CichlidyRe: ...
Aha.To mi nedošlo že ten Sinkor potřebuje 24 V a z trafa mi jde jen 12 V .Tak dík...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2018 16:52 ... - CichlidyRe: DeRosa
Proč nepoužiješ zdroj dodávaný se světlem který je na 24V?Ten tvůj je na 12V
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 15:02 Muž @ DeRosa [6] - CichlidyRe: jarda62
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.09.2018 14:54 Muž @ jarda62 [209] Re: DeRosa
Jaký máš zdroj, sinkor je na 24V
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 14:48 Muž @ DeRosa [6] - CichlidyRe: LukšaNM
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nevím kde je chyba.Kdybych koupil novej DC propojovací kabel tak si asi v ničem nepomůžu.Byly by tam stejný dva dráty jaky tam mám teď.V nataveni programu chyba není.Mám tam zapojeny led pasky který sem teď odpojil a místo nich zkusil ten Sinkor.Takže bych řek že ten stmívač se Sinkorem prostě neběží...

Edit.Zkoušel jsem ty dtráty i přehozeně...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 14:15 Muž @ LukšaNM [302] Re: DeRosa
Zkus přihodit foto zapojení, případně printscreen programu. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 14:04 Muž @ DeRosa [6] - CichlidyRe: LukšaNM
Manuální stmívač jsem tam neměl.Prostě jsem odstřih adapter. Jeden drát dal do V+ druhý do kanálu a nejede.Zkoušel jsem ty drátky i prohodit nemůžu to rozsvítit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 12:59 Muž @ LukšaNM [302] Re: DeRosa
A co přesně se ti nedaří? Pokud je součástí setu manuální stmívač, tak ho určitě vyhoď, v tom se často chybuje. ahoj
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 08:54 Muž @ DeRosa [6] - Cichlidy – TC420-Sinkor
Má někdo přes TC420 napojený led Sinkor,,Mně se to jaksi nepodařilo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2018 23:56 Muž @ Tučňák [80] - Chce to větší nádrž.Re: LukšaNM
To jsem původně měl v plánu, že bych v případě náhlé potřeby mohl světlo zvýšit na max (třeba na focení, abych nemusel měnit program), případně vypnout noční osvětlení, kdyby se to nehodilo. Když jsem viděl, že to evidentně nepůjde, šel stmívač pryč (tedy oba dva). Ale na začátku mě to zklamalo, to musím uznat. Na případné vypínání nočního osvětlení asi pořídím dálkový spínač, zatím to řeším přehozením programu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2018 20:48 Muž @ LukšaNM [302] Re: Tučňák
Promiň mi hloupej dotaz, ale manuální stmívač dodávaný k Chihirosu máš odpojený, viď? Už jsem se jednou dočetl, že ho někdo nechal v kombinaci s TC420. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2018 20:11 Muž @ Tučňák [80] - Chce to větší nádrž.Re: Tučňák
Zdá se, že se problém vyřešil sám. Teď jsem zkusil zapojit samotný Chihiros a jel. Dva taktéž. Problém nastal až s LED páskem a jeho červeným kanálem, který, zdá se, zkratuje. Pořád to ale nevysvětluje zvláštní chování ze včerejška, kdy kontrolér nereagoval ani když jsem jej zkoušel s jedním světlem.

Záhada s nefunkčním tlačítkem je jen asi můj výmysl, protože programy se nemění po kliknutí, ale posunutím Up/Down... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2018 20:09 Muž @ PetrO [138] Re: Tučňák
Vůbec nevím. Pokud vypadá, že je to vše správně zapojeno a nic jiného s tím nejde udělat, tak snad už jen zkusit napsat číňanovi a třeba pošle jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2018 19:14 Muž @ Tučňák [80] - Chce to větší nádrž. – Asi zkrat v kontroléru
Hola všichni, po předchozích diskuzích jsem pořídil TC-420 z Číny (jak jinak), ovšem po dvou týdnech přestal fungovat. Ráno se nerozsvítil, bylo slyšet jemné pískání, displej blikal. Po resetu přestal blikat a menu normálně naběhlo, bohužel po proklikání ke konkrétnímu programu nereaguje tlačítko pro volbu programu (všude jinde všechna tlačítka reagují). Dokud je kontrolér v síti, lehce píská (podobně píská trafo, když jde do zkratu). Díval jsem se ke svorkovnici, žádné vodiče se sebe nedotýkají (a ani nevypadají, že by měly jak). Závada trvá i po nahrání nového balíku programů, po připojení zdroje do konektoru místo svorkovnice, stejně i při kompletním odpojení od výstupů.

Kontrolér jinak reaguje v pořádku, jen v tom jednom místě nereaguje tlačítko pro volbu programu (ani nepípne, nehlásí signál, jinde funguje). Nějaké nápady, co s tím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 21:09 Muž @ jarda62 [209] Re: Tučňák
Neudělá, aspoň to tak tvrdí na rostlinných akvariích, mrkni do komentářů pod výrobkem na jejich stránkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 21:06 Muž @ Tučňák [80] - Chce to větší nádrž.Re: jarda62
Naplno určitě nepojedou, teď jim do plna chybí dost a stačí to (maximálně je ještě zesílím o krok). Kontroléru to nic neudělá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.08.2018 20:59 Muž @ jarda62 [209] Re: Tučňák
Můžeš dát oba chihirosy na jeden kanál, nic se nezkazí jen nevyužiješ všech 54W ale jen 48W, stejně s tím, asi na max svítit nebudeš. To zapojení jsem myslel tak že plusy obou dáš na plus a mínus na mínus, lézt do toho je zbytečné. Kdybys to chtěl mít tak jak je nakresleno, musely by mít chihirosy jen 6V přívod napětí, aby ti jely 2 do série na 12V.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.08.2018 20:13 Muž @ Tučňák [80] - Chce to větší nádrž.Re: LukšaNM
Jasně, už to vidím. Někde jsem viděl 5 A na kanál, ono by to ale vzhledem k celkovým 20 A nedávalo smysl... Díky za upozornění.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   01.08.2018 20:03 Muž @ LukšaNM [302] Re: Tučňák
Pozor...Maximální zatížení každého kanálu je 48 W při 12 V...ty Chihirosy maj dohromady 54W! no
Takže bych je zapojil každej na jinej kanál... ano
Jinak asi ano...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 19:58 Muž @ Tučňák [80] - Chce to větší nádrž.Re: jarda62
Myslíš, že nepůjdou do série, nebo že půjdou, ale jen v kontinuálním zapojení LED pásku (tak jsem to myslel, jen nezakreslil)? U těch Chihirosů ale popravdě úplně nevím, protože rozebírat se mi to světlo zase nechce a nenapadá mě, jak je zapojit jinak, než přesně tak, jak jsou nakreslené (asi budu muset na 2 kanály).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 19:33 Muž @ jarda62 [209] Re: Tučňák
Půjde to tak, jediné co nepůjde, ale to máš jen špatně nakreslené si myslím, že si to tak nemyslel je to sériové zapojeni chihirosu a těch bílých pásků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.08.2018 19:27 Muž @ Tučňák [80] - Chce to větší nádrž. – Možnost zapojení osvětlení
Fotka k příspěvku Zdarec kutilové.
Včera jsem se nějak toulal na eBay a viděl, že TC420 se dá pořídit za pár kaček. Mám akvária v ložnici a už několikrát jsem zvažoval noční osvětlení. Nakonec mě napadlo řešení pro dvě (tři) akvária, viz schéma. Přes den v jednom akváriu svítí Chihirosy a červený pásek (Chihirosy v praxi jedou tak na 80 %), ve druhém by svítily bílé pásky. K večeru by se světlo tlumilo a nahrazovalo jej noční modré. Je zakreslené schéma reálné? Nebo by něco šlo řešit lépe?

Na poslední dva výstupy by patrně přišlo třetí akvárium a 12V větráček, proto s nimi nepočítám. Jinak bych rozdělil Chihirosy.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.07.2018 07:24 Muž @ LukšaNM [302] Re: Scilla
Fotka k příspěvku Po skončení nahrávání proběhne dole řádek "success" ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2018 06:03 Žena @ Scilla [2] - Rostliny – Nahrávání nových módů
Ahoj, potřebuji vědět, jak se mohu ujistit, že jsem přehrála starý a nastavila nový správný mód. coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.06.2018 09:21 Muž @ surel [3]
Takže dobrá věc se podařila. Díky za nakopnutí. Svítím na 60%, tak jsem nechal plynule zhasnout na 30%, pak rychlé snížení na 20% jedno světlo, o 5 minut později rychlé snížení na 20% druhé světlo a pak zase plynulé stmívání do 0% u obou. Zjistil jsem totiž, že mi to dělá kolem 25% svítivosti. Vzhledem k tomu, že při vyšší svítivosti je pokles světla méně viditelný, tak vše vypadá, že se plynule stmívá a efekt "blikání" je pryč. :) Třeba to někomu pomůže, pokud bude mít obdobný problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 13:18 Muž @ surel [3]
Aha, dobrý nápad. Zkusím vyzkoušet. Dám vědět, jak jsem dopadl. :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2018 13:05 Muž @ LukšaNM [302] Re: surel
To je právě ten problém, že už si nepamatuju co přesně jsem změnil. smich
Promiň. stydim
Myslím ale, že jsem měl problém při přechodu přes 1% výkonu, takže jsem dal mezistupeň asi 2 nebo 4% a zbytek nechal na automatice a je to v poho. ;-)
EDIT: Jo koukám 4% mám poslední nastavenou hodnotu a pak už automatika (viz. můj článek o programování - příklady nastavení).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2018 12:56 Muž @ surel [3]
A co to znamená poupravil program? :) Bylo by možné použít tvé know how?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2018 12:31 Muž @ LukšaNM [302] Re: surel
Budu sledovat, taky mi to ze začátku s Chihirosem při určitém hodně malém % výkonu dělalo, ale pak jsem asi poupravil program a už to nedělá. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.06.2018 12:13 Muž @ surel [3] – Poblikávání
Zdravím. Zkusmo jsem zapojil TC420 ke svým dvěma svítidlům Chihiros serie A 120-140cm. Nastavil jsem stmívání a vyzkoušel. Vše jde v pohodě jen ve chvíli, kdy jsou svítidla při zasínání cca v 10% začnou světla poblikávat, asi jak když má PC obrazovka malou frekvenci zobrazování. Jakmile se světlo přehoupne na nižší procento, poblikávání zase zmizí. Zapojení má takovéto: www.rostlinna-akvaria.cz/… Můj dotaz zní: Šlo by to blikání eliminovat přidáním dalšího zesilovače tak, že každé světlo by mělo svůj nebo to nebude mít žádný vliv. Předem děkuji za vaše podněty.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.05.2018 21:23 Muž @ Tony2013 [95] – Ovládaní výkonových LED čipů pomocí kontroléru TC 420 a TC421

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2018 10:32 mysko Re: slavko
no do pc sa ako tak rozumiem ale toto neviem či sa dá tam vidieť alebo niečo na tom zmeniť..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.05.2018 18:17 R Muž @ slavko [1389] - RostlinyRe: mysko74
Netuším síce čo tento zázrak používa na komunikáciu USB ani ako jeho ovládací program funguje, ale Windows niekedy priradí prevodníkom USB/UART iné číslo portu COM, skúste v Správcovi zariadení skontrolovať, či to nie je tento prípad.
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2 3

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 4580x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/19601-tc420-programovatelny-stmivac-led