Pepanův břeh
Pepanův břeh - Mobilní dekorace, obvykle ze dřeva, umístěná na boku akvária těsně pod hladinou a sloužící k pěstování rostlin.
Soutěž v designu Pepanových břehů.
Zadání: Soutěžící dodá tři fotografie
1) Fotka Pepanova břehu před osázením.
2) Fotka Pepanova břehu těsně po osazení.
3) Fotka Pepanova břehu ve finální podobě.
Hlasují návštěvnící fóra palcováním u jednotlivých soutěžních exemplářů, přičemž hlasující může označit i více soutěžních exponátů.
Podmínka: Aby Pepanův břeh mohl být zařazen do soutěže, musí odpovídat definici uvedené v záhlaví vlákna.
Pro všechny. Mějte zde prosím jenom vážně míněné komentáře, fotky a svoje sdělení. Jakmile se z toho začne stávat drbárna, vlákno smažu. romant.
Starší reakce

Pepanův Maxibřeh z Korálového. Fotka z července 2018. Nehodnotit prosím, tohle je pro inspiraci soutěžících.
Tak tahle fotka mi unikla. Vaaclave, budeš se muset přihlásit. Mi se to líbí.

Starší reakce
Starší reakce

Taky něco tvořím...
Starší reakce
Kouzlo těch drátěných háčků je v tom, že se břeh dá při údržbě vytáhnout a nepřekáží. Navíc, dřevo po nějaké době začne hnít, břeh se z lepidla uvolní a spadne.
-zkoušel a blbě to drží ,nic moc ,ale byl použit klasický silikon na lepení akva ,zase na druhou stranu to šlo po sezoně dobře dolů

Ahoj. Zkoušel někdo ten kořen přilepit ke stěně akvária? Nebo je to blbost?

Pořád tu řešíte uvazování. Dělám akva jen z anubiasů a napadla mě taková šikovná finta. Třeba už ji znáte ale já ji zatím nikde jinde neviděl. Koupil sem zelenej drátek na přivazování pletiva..kroužek stál snad tři pětky.
Střihnu si přiměřeně, jeden konec přetvořím do tvaru pružiny, našroubuju do pružiny stonek anubiasu, druhej konec prostrčím do přirozené nebo i vyvrtané dírky a na druhým konci kousek zahnu případně zastříhnu. Celkem nenápadný a držící řešení.
Starší reakce
No, to snad radši ani ne

Páč co má hlava dokáže vymyslet... To je až děsivé

Ale jsem ráda, že si můžu vyhrát. Sice hrozí, že do listopadu stěží zvládnu udělat ten základní břeh a na osázení nebude čas, ale to je jedno

Další možností je nerez drát do (cyklistického) kola. Cena cca 4,- délka cca 30 cm, pevnost supa mega...

Fantazii ve výrobě břehu se meze nekladou

Aspoň tak sem to pochopil já. A to už je co říct

Vzhledem k tomu, že mám v plánu jet vážně co nejmenší možný břeh, tak myslím, že navrhovaný vázací drát by mohl stačit. Nejhůř spletu dva kousky do sebe, aby to bylo pevnější.
Mimochodem, další můj otravný dotaz. Na břeh musí být použito nalezené vhodné dřevo, nebo je možné si ho sám vyrobit z více kousků menších dřívek vyspojovaných tak, aby to vypadalo co nejlépe?
Měl by být ale dost pevný, aby se neprověšoval. Já na břehy používám nerez drát užívaný na výrobu zubních protéz. Sice je dost drahý, ale dva háčky z milimetrového drátu udrží i Pepanův Maxibřeh v Korálovém a ten je fakt dost těžký.
Dá se koupit za pár korun v "korálkových" obchodech...

Tady se furt mluví o nějakém nerezu, ale nikdo už neřekne, že je to i tenhle vázací, který jsem nedávno vyhodila, protože jsem ho už sedm let nepoužila

No nic, tak já půjdu zase koupit nový

To jsou jen malé rostlinky Lemna Minor, ne?

Tak Lemna minor je sice malá ale existuje podstatně ještě něco menšího.

Lemra minor je naše nejmilejší plovoučka

ale jen dle názvu

Sám jsi lemra... a ne minor...

Moje palce máš za manikúru...
Bodíky si šetřte na soutěžní exponáty. Tohle je jenom pro inspiraci, aby soutěžící viděli, jak se dá vyblbnout.

Obsazení:
Anubias nana Bonsai
Microsorium pteropus Trident
Utricularia gibba
Lomariopsis lineata
Lemra minor
Ještě doplnění, ta druhá fotka je zezadu. Tou částí se břeh opírá o sklo.
Starší reakce
Promiň, nepochopil jsem napoprvé otázku. Takže záleží na kompozici dotyčného. První fotka asi mimo akvárko, aby bylo možné posoudit, zda konstrukce splňuje zadání a další už bych nechal na soutěžícím. Hlavně aby to splňovalo definici, aby se tu lidi potom nezačali osočovat, co ještě je a co už není soutěžní výtvor.
Drvi to asi myslí soutěžně. Máme dělat sérii na vzduchu, ve vodě nebo 1 vzduch, 2 voda, 3 voda?
To je vyndanej. Mám fotku i v akumulátorce, akorát okraje jsou tak olezlé konkrecemi, že tuhle fotku sem prostě nedám.

Takhle vypadal pidibřeh do jedné akumulátorky. Osazení - Anubias nana Bonsai.
A hlavně se mu to do listopadu snad rozroste tak, jak si představoval.
Jako nejhorší bude nepochlubit se moc brzy.
Teď je to myšleno přímo na mě, viď Pepane

Já totiž nejsem normální

Bomba.

tramtra napsala: A bylo by možné udělat třeba v Odkazech záložku "Pepanůnv břeh", abychom se mohli všichni kochat v přehledných fotkách a nemuseli rolovat dlouhé vlákno?
Já počítám s tím, že uvažující soutěžící nebude svůj výtvor zveřejňovat předčasně. Jednak by to stížil hlasujícím a pak by konkurenci poskytl výhodu možné inspirace. Myslím si, že normální soutěžící to sem dá nejdříve začátkem listopadu, protože z praktického hlediska, za měsíc už konkurence nic nenahoní.
A bylo by možné udělat třeba v Odkazech záložku "Pepanůnv břeh", abychom se mohli všichni kochat v přehledných fotkách a nemuseli rolovat dlouhé vlákno?

Eillen napsala: A ještě jeden dotaz (jo já vím, jsem vlezlá
) Fotky se pak mají dát najednou v jednom příspěvku nebo postupně? Já tedy předpokládám najednou, protože pak by se hodnotící mohl zbláznit kdyby dohledával, jestli někomu nechybí jedna ze tří fotek...
Bingo.

Praxi máš, tak zkus něco nového. Uvítáme každý nápad a účastníka.

Pepanuv breh mam v akva uz par tydnu, takze fotky potrebne k soutezi nemam, tak jen tak pro ukazku, mimosoutezne..
Edit: pokusim se nafotit lepe, je to nejaky vybl..y...
Edit 2: fotka chvilku po osazeni
rybicky.net/fotogalerie.php…
Lenko, neznamená, že když bude břeh větší, že i bude líp vypadat

Souhlasím s Pepanovým tvrzením

Pepanův břeh - Mobilní dekorace, obvykle ze dřeva, umístěná na boku akvária těsně pod hladinou a sloužící k pěstování rostlin.
Soutěž v designu Pepanových břehů.
Zadání: Soutěžící dodá tři fotografie
1) Fotka Pepanova břehu před osázením.
2) Fotka Pepanova břehu těsně po osazení.
3) Fotka Pepanova břehu ve finální podobě.
Hlasují návštěvnící fóra palcováním u jednotlivých soutěžních exemplářů, přičemž hlasující může označit i více soutěžních exponátů.
Podmínka: Aby Pepanův břeh mohl být zařazen do soutěže, musí odpovídat definici uvedené v záhlaví vlákna.
Pro všechny. Mějte zde prosím jenom vážně míněné komentáře, fotky a svoje sdělení. Jakmile se z toho začne stávat drbárna, vlákno smažu. romant.
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Přidat příspěvek • Zobrazeno 2598x