Nákupy z Číny
Pravda, 2835/3528 se tam často prolíná.
Šlo mi hlavně o rozdíl "české" pásky s čipy 2835 a "čínské", o kterých mi tu všichni píšou, protože si nemyslím, že by se ty "české" vyráběly daleko od Číny.
LukšaNM napsal: Myslíš, že pásek s čipy 2835 v počtu 60/m nemá "klasických" 12W/m?
Ťažko povedať, moje poznámky mi vravia, že som našiel dokumentáciu k 2835 a ich max. strata pohybovala v 0,2 – 0,5 W/ks, takže pri 60 ks to pokojne môže byť 12 W i viac. Hoci, ak si dobre pamätám, tie s 0,5 W/ks boli nejaké špeciálne keramické...
Podľa dokumentácie majú 2835 najvyššiu účinnosť, tzn. viac svetla pri rovnakom príkone, ale kto ho vie, čo je vo vnútri... Osobne nemám s pásmi 2835 skúsenosť, no kúpil som jednu žiarovčičku (4 W, E14), ale bol som svetlom dosť sklamaný (v porovnaní so 4 W 3014) -- ale mohol to byť šmejd (Číňania radi preháňajú príkon), neviem...
S čím som sa však pomerne často na ebay/aliexpress ohľadom 2835 stretol bolo, že predajca deklaroval 2835 ale obrázky (a cena) jasne ukazovali 3528
Takže žádná konkrétní odpověď?
Myslíš, že pásek s čipy 2835 v počtu 60/m nemá "klasických" 12W/m?
To je snad tak trochu dané tím, že je to SMD 2835 60LED/m, ne?
Nebo mě oprav, ptám se právě na zkušenosti...
Ahoj Lukáši, ono nejde o to jak moc to svítí a kolik to má ledek jde o to kolik to má wattů..
my bad, myslel som že sa to len tak hodi na dno
čo by bez toho prúdu nemalo zmysel, nedočítal som popis do konca. Kamarát totiž spomínal nejaké guľky, čo na seba sťahujú dusitany apod., tak som sa nechal uniesť
Jak to myslíš? Tohle je náplň do filtrů.
včera jsem to psal jinde, to jsou ledky tak do bytu jako dekorativní.
Já vím, že nee, spíš jsem chtěl vědět zkušenosti.
Objavil si Ameriku
Starší reakce
Odporúčam nakupovať z ebay. Skoro všade free shipping, monkey back guarantee. Už som kupoval aj sklenené vecí a všetko bolo v poriadku. Super ceny.
Starší reakce
Ono většinou ostatní výrobci berou to samé, tak kdo ví.
U plastových bazmeků z Číny bych měl trošku starost, aby se z nich neuvoolňovalo nějaké svinstvo typu BPA apod.
Myslím že jsou v tom velké rozdíly v kvalitě; zažil jsem i "keramiku", která šuměla v octu (koupeno v ČR).
(Kromě toho, pokud Ti jde o nitrifikaci, já už bych dnes spíš vsadil na plastové bazmeky, ale to patří do jiného tématu.)
Beru v potaz množství. Keramika bude lepší, ale 25L už není zrovna zadarmo
Najdi si na Youtube srovnání vlastností keramických válečků...
0 08.02.2018 22:52 Vstrom [82] - Malawi Starší reakce
eBay:
www.ebay.com/…
Normálně nakupuju na Ali, ale tam je Chihiros výrazně dražší.
Ja som bral z Ebay a501 a žiadne clo ani nič.
Z aliexpresu nebo eBay nebo...?
Tak Chihiros LED A serie 60-80 cm 39W A601 za cca 800Kč včetně stmívače z Číny prošel bez doměření DPH, takže hned objednám druhý.
Starší reakce
Zrovna dnes mi prislo
Tieto nožnice, ako aj podobne dlhú pinzetu mám tiež z Číny už roky a všetko funguje, nič nehrdzavie. Takéto drobnosti, kde netreba záruku, sa dosť oplatí kupovať z Číny a aj to využívam (napr. momentálne mám na ceste cez 20 zásielok - nič z toho však nie je pre akvárium).
No, ja radšej pohnojím hrdzavou ako neoškrabem vypuklou
Rozdíl bude v tom,že ty "z ČR" byly koupeny z Číny ve velkém, zaplatilo se na nich CLO a DPH + marže obchodníka.
Taky mam zahnute nuzky z Ciny za 160 kc. Striham s nima dost casto uz pres dva roky a porad jsou uplne v pohode.
Určitě máš pravdu, ale na to naše stříhání rostlinek mi příjde úplně jedno jak moc kvalitní ta ocel je.
Tak pokud bych hledal rozdíly, díval bych se na kvalitu ocele, jak dlouho vydrží, jak drží ostří atd - a to z fotky nejde poznat, to se pozná až při dlouhodobém používání.
Jedny nůžky z ČR za 299, druhé z Číny za 83 kč. Najdi 10 rozdílů
.
Starší reakce
No, hlavne som chcel ukázať, že balík colníci rozbalili a skontrolovali, bez ohľadu na jeho rozmery (ten prvý) a tiež bez ohľadu na deklarovanú cenu 10 € (ten druhý)... (a bez ohľadu na garantované opice
)
Není v jejich silách zkontrolovat všechny zásilky z ciziny. To není jako za totáče, kdy takových zásilek bylo minimum a člověk se pak divil, že džíny, které mu posílala teta z Austrálie, jsou roztrhnuté. Prostě ta celnice měla velkou prdel a nevešla se do nich, tak je aspoň poškodila, případně ukradla něco jiného. Dneska by těch celníků muselo být možná desetkrát tolik, aby prošli všechno. Prosím O.T.
Což možná bude záměr. Ve směrnicích mohou mít, mimo exaktní postupy, i slovíčko "namátkově". Ostatně systém je nejzranitelnější, pokud se řídí nějakými stereotipy.. Takto nevíte, na co se připravit
Naprosto souhlasim. Mám objednáno každý měsíc minimálně 10 balíků a některý drahý projdou v pohodě, jiný těsně nad limitem mi chytnou. Řekl bych, že celý celní řízení je o jedný velký náhodě..
Jednou se tu někdo rozčiloval, že mu v Praze na celním stopli ,,Twinstar"
Ani za boha jim nebyl schopný vysvětlit k čemu to je.
zervan napsal: posledných pár rokov skúmajú všetko, nehľadia na uvedenú cenu
No áno, pretože sa predpisy ohľadom toho práve pred "pár" rokmi zmenili...
Za seba môžem len dodať, že kým v predošlých rokoch colníci neboli nijako prísni a ak bola uvedená nízka cena, pustili aj objektívy v hodnote stoviek €, posledných pár rokov skúmajú všetko, nehľadia na uvedenú cenu. Akonáhle sa zdá byť tovar hodnotnejší, pýtajú doklady. Viackrát som platil DPH i CLO, ale s tým proste treba počítať a pri tých stovkách nákupov som proste kupoval aj drahšie veci, ktoré sa však aj tak oplatili.
Já si myslím, že fakt záleží jen na tom, jak se celník vyspí a to s nimi mám asi dvacetileté zkušenosti, ať už přímo, nebo zprostředkovaně. Nějaké předpisy určitě platí, ale když je celník dobrák nebo blbec, tak to může být se stejnou věcí tak i tak...
Neviem ako v Česku, ale iste rovnako ako u nás (lebo EU), a u nás platí, že na účele nezáleží (takže žiadny darček nepomôže). Okrem toho, nezáleží ani na cene uvedenej v deklarácii, pretože colná správa môže tovar ohodnotiť cenou bežnou u nás (u vás) a z nej i vyrubiť DPH.
DPH som ešte nedoplácal, a to ani pri cene nad 22 € (ale takých nákupov veľa nerobím), zato už colníci odo mňa chceli dokladovať nákupnú cenu malého balíčka, ktorý bol reálne za 8 € (lineárne ložiská). Naposledy mi prišiel rozbalený (a colnou páskou prelepený) balík, ktorý stál 30 €, na deklarácii mal uvedené 10 € a u nás je bežná cena okolo 70 €, ale DPH nechceli. Naozaj ťažko povedať, čím sa riadia.
Osobne s DPH rátam, a keď ho nechcú, tak sa len teším...
Jo, kluci se snaží, abychom co nejvíc ušetřili na poplatcích a tedy znovu objednávali...
Na 99% to projde... Číňan na balík napíše ,,gift", nebo udá hodnotu balíku na pár dolarů...
Bez cla je to do 15O€, ale nad 22€ je to s DPH
Já to vím, mám zásilku přes 22e, ale pod 150e. Je to moje první přes 22e, ale co tak čtu na netu, tak zásilky do 50e většinou projdou bez jakýchkoliv poplatků a DPH.
www.celnisprava.cz/…
"Zásilky zboží nepatrné hodnoty... blá blá blá... hodnota nepřevyšuje částku 150 EUR na zásilku. Tyto zásilky jsou osvobozeny od dovozního cla, avšak osvobození se nevztahuje na alkohol, parfémy, tabák"
"Od daně je osvobozen dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR"
Schematicky pro zjednodušení
www.celnisprava.cz/… Na to jsem zvědavý. Mám na cestě Chihiros LED A serie 60-80 cm 39W A601. Clo platit nebudu určitě, ale hrozí platba za proclení a DPH.
Taky je zvláštní, že na Aliexpressu stojí Chihirosy výrazně více než na Ebay, přitom to vše jde z Číny.
Přidat reakci
1 ...... [2] 4
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 8307x