0 16.03.2020 12:26 zdzd sice starý přízpěvek
1,5gr soli na litr je podle mě na spodní hranici brakické vody, kdežto 35gr na litr je středozemní moře
mořská voda v koncentracích solí se hodně liší:
Rudé moře - 42 g/l
Středozemní moře - 38 g/l
Černé moře - 19 g/l
Baltské moře - 4 g/l
0 18.06.2015 11:54 Mrkvinson – Scatophagus argus
Jde mi o stanovení správné cílové salinity pro chov. Zdejší atlas o něm uvádí: Je to ryba brakických vod, ideální je vyšší salinita 15-30 g/10 L.
Což by znamenalo 1,5-3g na litr. To se mi zdá málo, vzhledem k tomu, že při přípravě mořské vody se dává cca 35 g na litr při 25 stupních celsia. Hrubým výpočtem v poměru sladká voda : slaná voda = 1 : 1 by mi vycházelo 17,5 g na litr.
Otázky:
1. nemůže být v článku překlep a nemělo tam tedy být 15-30g/l?
2. má někdo vlastní praktické zkušenosti s tímto druhem? Nemyslím vyčtené z netu, to si najdu sám.
Děkuji