Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Twinstar Nano

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Twinstar Nano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2014 13:14 Marcel G Re: daren
Podle toho, co naměřil RoFr osciloskopem, tak ten přístroj měří vodivost (nedokonale), a podle toho reguluje proud a napětí na elektrodách tak, aby výkonová ztráta v kapalině (akvarijní vodě, elektrolytu) byla konstantní při různé vodivosti kapaliny. To je asi jediná možnost, jak mít tu elektrolýzu pod kontrolou. Protože na elektrolýzu má vliv především obsah solí (resp. vodivost).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2014 11:26 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: daren
programování které mám omezené jen na periodiku dle nastavení , mněnění hodnot v pruběhu 24 hodin nejsem schopný napodobit. V podstatě umí jen časovou smičku s přesností 1 sec. některé druhy řas zmizeli ale nekteré se stále drží. Vyzkoším to na pár dnu vypnout jestli se třeba znovu neobjeví.
)jinak co se tyče té mřížky tak používam nerezovou sítku s oky 200micornu. ta oka jsou tak strašně malá že žádná bublinka neprojde , proto mám sítku nastříhanoun na 1cm proužky posazené vedle sebe s mezerama 2-4mm . to je nejučínější zpusob při tomto materialu. povrchová procha těchto mřížek je díky jimnosti obrovská a jemných bublinek to vytvářy velké množství

tohle je jedna z prvních verzí,, pokud bude čas natočím i tu nejnovější

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2014 10:44 Muž daren [410] Re: Marcel G
A nemuze mit ten kontroler nejakou zpetnou vazbu? Treba ze by podle proudu, ktery proteka elektrodama, menil intervaly zapnuti/vypnuti. Prijde mi, ze naprogramovat to nejak univerzalne pro kazde akvarium neni uplne snadne. Uz treba jak to pozna, kdy je den a kdy noc :) Narizuji se tam nejake hodiny?

Neda se ten kontroler nejak odkapotovat, a vyfotit co je tam za obvody? Hadam, ze elektroniky znali kolegove by nam pak rekli, jak velkou chytristiku od toho ocekavat...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.10.2014 09:54 Marcel G Re: Burik
Fotka k příspěvku Ty intervaly bych rád ještě nějak vysledoval. Nepravidelné (ve smyslu náhodné) určitě nejsou. Nějaký řád to má, a rozhodně to nebude nic extra sofistikovaného. Ten výrobce prostě a jednoduše sledoval se zapnutým ORP metrem (a možná ještě O2 metrem) hladinu redoxu a kyslíku, a podle toho pak ten přístroj naprogramoval, aby držel +- vyrovnané hodnoty. Já to teď sleduju pomocí ORP metru, a hodnoty jsou víceméně konstantní. Po zapnutí Twinstaru spadne prostě hodnota redoxu na nějakou hodnotu v rozmezí +100 až -50 mV (přesnější rozmezí bude asi záviset na konkrétní vodivosti), a tuto hodnotu pak přístroj udržuje. A jelikož všechny parametry akvarijní vody v průběhu 24 hodin nějakým způsobem kolísají (i redox a hladiny kyslíku), tak je celkem logické, že to výrobce v naprogramování toho přístroje zohlednil - tj. že přes noc (kdy bývá kyslíku méně), se bude přístroj zapínat častěji. To všechno se dá ale snadno napodobit (pokud by o to někdo stál). Je také možné, že se budou tyto intervaly nějak mírně lišit třeba i po několika týdnech, ale to už je spíše kosmetická záležitost. Ten výrobce samozřejmě nemůže nijak zohlednit konkrétní podmínky ve vašem akvárku. Prostě jen vysledoval nějaké obecné zákonitosti, a tomu přizpůsobil program. Nic zas tak světoborného na tom není.

PS: V příloze je graf průběhu ORP (redoxu) v akváriu s Twinstarem. Před zapnutím přístroje jsem tam měl něco přes +300 mV. Po zapnutí to rapidně kleslo někam k +50 až +70 mV, a na těchto hodnotách už se to víceméně udržovalo.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2014 09:36 Muž Burik [727] - Aquascaping
Jinak mi běží bez tří dnů měsíc a v akva není jediná rasa. Vše zmizelo. Já jsem spokojenej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2014 09:30 Muž Burik [727] - Aquascaping
Problém budou ty intervaly. Jelikož ten můj se spouští dost nepravidelně. I jednotlivé intervaly jsou jinak dlouhé. V dopoledních hodinách moc ne bublá, zato odpoledne a k večeru jede hodně často
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2014 08:20 Marcel G Re: replikant33
Fungovat to zcela jistě bude, pokud použiješ přibližně stejný proud a stejné intervaly jako má Twinstar. Při elektrolýze vody prostě vznikají bublinky, mikrobublinky a nanobublinky kyslíku a vodíku (i když bude asi záviset i na hustotě mřížky elektrod a jejich vzdálenosti od sebe). Pokud ti to bude fungovat správně, tak by se měly z vody vysrážet různé nečistoty (měla by být na pohled čistší, průzračnější); a mělo by to účinkovat na některé řasy (to se dá ověřit celkem snadno).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2014 07:23 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: daren
těžko říct zda jsou učinky znatelné.muj názor je že pokud to nějak neporovnam ve dvou stejných nádržích tak tvrdit zda to funguje nebo ne jsou jen spekulace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.10.2014 00:33 Muž matlala [798] - RostlinyRe: Marcel G
taktak, O3 účinně degraduje mikroprvky, zabijí i užitečné bakterie atd, je to síla, to už radči UV-C, způsobuje to samé v menší míře a jen cca 2cm od zdroje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   10.10.2014 20:25 Marcel G Re: Filip666
Filip666 napsal: Protože to funguje na elekrolíze a na dezinfekci uvažuji radši o OZONIZÁTORU.Rozhodně si nespleť ionizátor s ozonizátorem! Zatímco ionizátor je v podstatě obyčejný elektrolyzér (dělá elektrolýzu, tj. produkuje vodík a kyslík), ozonizátor vyrábí ozón (O3). A ozón - to už je úplně jiný kafe! S tím bych byl v akvárku hodně opatrný.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 13:27 Muž Filip666 [0] Re: Burik
Fotka k příspěvku Než kupovat něco co vypadá opravdu hnusně tak to nějak musím nahradit ;-)

Protože to funguje na elekrolíze a na dezinfekci uvažuji radši o OZONIZÁTORU palec

Našel jsem:

www.spa-studio.cz/…

Nemusí se nic strkat do nádrže a je to mimo akvárko. Bublinky dostanu do akvárka přes hadičku která nebude ani vidět a o to mi de X-)

TWINSTÁR mi v akvárku bude zavazet - sice asi funguje ale za tu cenu a cenu hnusu ho nechci!
Pokud mě nenapadne jak ho umístit aby nebyl absolutně vidět a nepřekážel tak určitě nebude a zainvestuju do OZONIZÁTORU.

PS: Mám 2x IONIZÁTOR VZDUCHU IONIC CARE SILVER a funguje v místnosti skvěle - Když si u něj prdne pes a to je opravdu smrad smich je ten prd v mžiku fuč a není nic cítit (když to bude fungovat i na řasu ve vodě bude to super) :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2014 12:06 Muž daren [410] Re: replikant33
No a za ty dva mesice - jake jsou dojmy? Pozorujes nejaky ubytek ras?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2014 21:45 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: daren
ta nerezová sítka mi drží víc jak dva měsíce a nepozoruji žadné poškození. s jedíným čím mám problém je připojení kontaktů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2014 20:26 Marcel G – Twinstar
Když 1-2 týdny vydržíte, tak k tomu zázraku jménem Twinstar zveřejním na svých stránkách kompletní informace. RoFr už ho přeměřoval na osciloskopu. Já ho teď testuji ORP elektrodou, a příští týden budu testovat jeho vliv na hladinu kyslíku. Už teď je ale jasné, že je to obyčejný elektrolyzér (tj. zařízení na elektrolýzu vody). Prakticky na stejném principu fungují i tzv. ionizátory - zařízení na výrobu "živé vody" (stačí zagooglit) → jen s tím rozdílem, že v těch ionizátorech se produkty vznikající na katodě oddělují od produktů vznikajících na anodě (což v akvárku dost dobře [naštěstí] nejde). Já osobně bych to ve svém akvárku mít delší dobu nechtěl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2014 20:14 Muž daren [410] Re: Filip666
Tak pak napis, kolik cyklu to nerezove pletivo vydrzi, docela by me to zajimalo. Doporucuji to konstruovat tak, aby se dalo snadno menit... Kdyz udelas elektrody zelezne, mozna to bude dokonce prihnojovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2014 18:47 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Filip666
Nebuď škrt..do akva vrazíš tisíce,tak si kup origo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2014 18:35 Muž SlavekB [168] - ŽivorodkyRe: Filip666
A tohle vypadá ještě líp smich
m.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2014 15:28 Muž Filip666 [0] – Výroba
Tak už to někdo vyrobte a já si to pak v klidu udělám taky 4500kč za to dávat nechci ;-)

JDU do toho:

www.youtube.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2014 11:27 Muž zervan [1123] - Rostliny – dlhá zelená vláknitá riasa
Pozdravujem a pridávam novú skúsenosť: Žiaľ, Twinstar si akosi nevie rady s dlhou zelenou vláknitou riasou ("žabí vlas"). Do Miminho čistého akvária s mimoriadne silným svetlom, kde Twinstar pomohol zničiť všetky riasy, som si trúfalo dovolil presunúť koreň obrastený machom Fissidens fontanus, lebo v machu bola táto riasa, že veď tam chcípne. Lenže sa tak nestalo a vďaka tomu silnému svetlu sa vcelku úspešne riasa rozrástla aj mimo mach. Pravda, i mach sa dosť rozrástol, ale ledva ho v tej riase vidieť. Dosť ma to prekvapilo, na túto riasu by tuším mal fungovať (na druhej strane, na ruduchu nie, ale tú spoľahlivo zničil, aj jelení paroh).

Doplním, že v akváriu už neboli žiadne živočíchy (sú presunuté ku mne) - iba menšie množstvo nechceným malých slimákov.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 13:03 Muž Burik [727] - AquascapingRe: zervan
Při údržbě to vypínám,ale pokud Twinstar spustí,když třeba mám ruku v akváriu tak to štípe,když máš řeznou ránu :-)
Asi tak nějak,pokud si do rány naliješ třeba peroxid vodíku:-)

Dess: někdy to zkusím přeměřit,zatím jsem to nezkoumal
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 09:35 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Burik
Burik napsal: Tak jsem zjistil jsem, že pokud máte na ruce nějakou řeznou ranku,nebo třeba záděru a strčíte ruku k Twinstaru, který zrovna běží, tak to docela štípe a bolí ;-) Odporúčam Twinstar pri údržbe radšej vytiahnuť zo zásuvky. U mňa som síce žiaden problém nespozoroval, no v inom akváriu, kde je nad ním klasické svietidlo s T5 trubicami, to niekedy "skope", keď má človek ruku vo vode a zároveň sa dotkne kovovej - uzemnenej časti svietidla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2014 09:26 Dess Re: Burik
jak je tam velka mezera mezi sitky zhruba?? a velikost ok v sitce??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2014 17:21 Muž Burik [727] - Aquascaping
Tak jsem zjistil jsem, že pokud máte na ruce nějakou řeznou ranku,nebo třeba záděru a strčíte ruku k Twinstaru, který zrovna běží, tak to docela štípe a bolí ;-)

Jinak Twinstar mi běží přes týden a voda je taková čistší, průhlednější, prostě hezčí

Přestaly se tvořit řasy na sklech..trocha štětičky,co byla na trávníku z Eleocharisu je taky pryč..

Rostlinky začaly mnohem rychleji fotosyntetizovat, neměnil jsem intenzitu světla, ani nic jiného.Prostě rostou lépe.

Jsem zatím spokojen

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 22:18 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Burik
Burik napsal: A přitom jsem všude v popisu četl,že na štětičkovou řasu to nefunguje:-)Zajímavé,že ti ji to zničilo Tomu som sa tiež divil, ale asi to bude tou Marcelovou teóriou, že Twinstar zlepšuje redox potenciál (zatiaľ nepreverené meraním). Nemusí to fungovať vždy za každých okolností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 22:07 Muž Burik [727] - AquascapingRe: zervan
A přitom jsem všude v popisu četl,že na štětičkovou řasu to nefunguje:-)Zajímavé,že ti ji to zničilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 21:46 Muž Anubis007 [22] – Výroba Twinstaru
Koukal jsem na youtube a je tam několik návodů, jak si ho vyrobit, nezkoušel to někdo z vás?. Náklady na tu výrobu vypadají v řádu stokorun. A mají tam homemady a fungují i s osádkou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 21:39 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Burik
Burik: super, som zvedavý!

Skúsili sme ťažký test Twinstaru: akvárium 80 × 24 × 27 cm (veľmi nízke), svetlo 2× 24 W trubice s reflektorom (inak povedané: extra silné svetlo vzhľadom na objem a hlavne výšku), momentálne bez akýchkoľvek živočíchov, ale veľa rastlín, nasadený Twinstar (pôvodne proti štetinkovej ruduche a jeleniemu parohu, tie zničil, hoci rozptyl nanobubliniek je vzhľadom na malú výšku mizerný), výdatné hnojenie, ale vypadnuté CO2 asi na týždeň (permanentný test modrý).

Výsledok: jelení paroh sa neobjavil, ale objavila sa hojne akási chumáčová zelená riasa, s ňou si Twinstar už neporadil.. ale táto riasa šla potom veľmi ľahko odsať pri výmene vody, nebola prichytená. No a Anubiasy trochu skameneli (biogénne odvápnenie).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 21:12 Muž Burik [727] - Aquascaping
Tak jsem si ten zázrak taky objednal..v týdnu bych ho měl mít doma.Pak také napíšu zkušenosti..ale napřed si musím vyrobit nějaké řasy..Takže jsem zvýšil intenzitu světla a trochu zanedbám údržbu,ať to má Twinstar těžší :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 20:38 Radek1552 Re: Burik
Tak tohle jsem už taky zjišťoval,již brzy by membránu měli do nabídky zařadit na Rostlinna-akvaria.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 19:15 Radek1552 Re: zervan
tak je to ten druhý případ zapne se to jede to 1min, vypne,2min nic a pak zase 1 min jede, vypne 11 min nic a pak se to opakuje porad takhle.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 17:52 Muž Burik [727] - Aquascaping
No po přečetení všech možných webů a zkušeností aquascaperů si tu krabičku taky musím koupit,abych ten "zázrak" vyzkoušel:-)
Jen se zeptám,dá se v ČR sehnat ta náhradní membrána?Má se měnit kadý 9.-15. měsíc cca
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 16:34 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Radek1552
On sa spočiatku zapína častejšie a postupne uberá. Algoritmus predpokladá, že keď sa nasadí do akvária, je ho tam treba viac a potom neskôr už len udržiavať.

Ešte je tu druhá možnosť - ak je zapnutý v Mode 2, tak tam sa zapína 2 razy krátko po sebe, potom dlhšia pauza a zase 2 razy krátko po sebe, nebude to tento prípad?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2014 16:05 Radek1552 – Twinstar
Mám takový problém s Twinstarem NANO no nevím jestli je to problém ale někde jsem četl že by se měl zapnout 1x za 10 - 30min na dobu 15 sec. ale mě se zapíná po dvou minutách asik na 15 sec.
Nevíte někdo co stím?
Díky za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2014 17:52 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: replikant33
Proste takove nastaveni neni to, co dela zivot prijemnejsim. Tak snad Te to aspon odmeni funkcnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2014 17:18 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Designer
tak už to mám zapájené zase tak strašné to nebylo horší bylo naprogramovat cyklus ,, protože v návodu jak v AN tak českem je stisknete tlačítko a poté potvrdte stiskem tlačítka tlačítka jsou dvě a bez označení, při programovaní časovače se musí celý cyklus spustit tlačítkem projít,zastavit tlačítkem a potvrdit tlačítkem takže nastavení 20ti minutového cyklu trvá pul hodiny dělal jsem to asi na 8x :) než jsem přišel které tlačítko je spouštěcí a které ukládací obě dvě se projevují stejně ale pokud se poplete pořadí jede se od začátku. nastavil jsem 20min OFF a 25s ON . od včera to jede takže až se to nějak projeví zase dám vědět .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2014 13:33 jamajcan Re: replikant33
Tak proto ta cena.Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.08.2014 12:37 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: replikant33
V Praze by stacilo s tim dobehnout a nez si das kafe, mas to i umyte... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2014 12:34 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: jamajcan
jo je to stavebnice možná proto ta cena. koukám že GM jich tam mají opravdu velké množství

www.gme.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2014 12:16 jamajcan Re: replikant33
Ty bláho,oni to prodávají jako stavebnici?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2014 12:12 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: amrtin
no paráda..... jdu se picnout to relé přišlo jako stavebnice rozebraný do šroubku :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.08.2014 19:45 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: daren
Tak som čosi zmeral, všetko v tégliku s vodou, bál som sa púšťať Twinstar na suchu: Tesne pred začatím bublinkovania som nameral medzi elektródami cca 27 V striedavých, vzďaľovaním sa od oboch elektród napätie klesalo. Pri kontrole voči zemi som nenameral nič ani na jednej elektróde. Zhruba v polovici intervalu bublania napätie zmizlo, nenameral som nič, ale bublinkovanie pokračovalo rovnakou intenzitou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2014 16:41 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: daren
trochu jsem v tom zase vrtal mezi dva kroužky jsem nalepil jemné síťky, ponořil do vody pustil 12V a po chvilce bublání koukám že mezi mřížkou není voda,, říkám si a vzduchová bublina vymáčknu ji. když jsem přitlačil prsty na mřížky dotkly se a skratík se promněnil na malou explozi. smich smich smich

jinak při malé ploše to bublá i na 6 V stačí dva kousky síta 1x1cm a dělá to jemnější bublinky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2014 15:09 Muž daren [410] Re: zervan
Tak lacinym multimetrem bys mohl zkusit zda nameris nejake napeti mezi mrizkami v dobe cinnosti. Nebude to dokonale, teoreticky muze napeti kmitat kolem 12V misto kolem nuly, ale byl bys prvni, co vubec neco zkusil zmerit. Ono to take muze nejak reagovat na mnozstvi protekajiciho proudu apod, ale jak rikam nekde se zacit musi. (ale kdyby te to u toho melo zabit, tak to mi prijde zase jako prilisna obet vede :)

Co se kopani tyce - zkus vzit obycejnou fazovku, a pichni ji do vody, jestli tam nekudy neproteka 220V. Podobnou zkusenost jsem ziskal, kdyz jsem mel spatne topeni. Vsechno bylo ok, dokud jsem se pri cisteni akvaria loktem/druhou rukou nekde neuzemnil, pak jsem dostal ranu. Na zivot rybicek ani funkci rostlinare to nemnelo vliv ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2014 22:19 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: zervan
zervan napsal: Mima ma upozornila ja problém: Vraj ju už 2 razy "skopalo", keď mala ruku vo vode a zároveň sa dotkla kovového držiaka osvetlenia. Pritom bol Twinstar vypnutý (len vypínačom, zostal v zásuvke). Pred jeho nasadením sa jej to nikdy nestalo. Skúsim tam zájsť a premerať rozdiel potenciálov a zistiť, v čom je problém.
Dnes som tam bol pozrieť a zistil som, že kovový držiak osvetlenia je uzemnený cez ochranný vodič a medzi vodou a zemou je nízke napätie - nameral som cca 0,2 V striedavého napätia. Toto napätie je prítomné aj keď Twinstar práve nebublinkuje, zmizne až pri odpojení zo zásuvky. Nezdá sa mi, že by to mohlo "skopať", ale teraz mi napadlo, že som meral medzi hladinou vody a zemou, asi by som mal merať medzi mriežkou Twinstar a zemou. :-O Som sa tomu venoval len okrajovo, hlavný dôvod bolo objavenie sa bieleho zákalu nálevníka. Jediné vysvetlenie, ktoré mi napadlo je to, že sa vytvoril z masy odumretých rias, ktoré Mima v posledných dňoch neodstraňovala z predfiltra, lebo bola preč - po návrate tam bol už nálevník.

Zrejme tento môj príspevok nijako nepomôže v bádaní ako to funguje - no, osciloskop nemám dostupný a môj lacný multimeter toho veľa nevie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2014 12:18 Muž daren [410] Re: KarlosS
KarlosS napsal: na co potřebuješ pro měření V a A osciloskop? Kvůli časovýmu průběhu? To odsleduješ i z multimetru za stovku ...

Uff, nejak nevim, jak multimetrem za 100Kc zmeris frekvenci stridaveho proudu, a uz vubec netusim, jak zjistis 'tvar' vlny, ale je mozne, ze dneska jsou multimetry chytrejsi nez za mych studentskych let...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 21:51 Muž jiri609 [91]
jenom takový blbý nápad... je možnost, že působí vznikající kyslík. Vzniká jako atomární, jen O, a je hodně reaktivní, měl by ihned reagovat a vytvářet O2 molekuly...
1. může mít vliv ten atomární kyslík, který má mnohem větší snahu nějak reagovat, a může působit např. na řasy....
2. nějakým způsobem přece jenom přibývá ve vodě O2, který může mít poněkud jiné vlastnosti...
Nebijte mne, teoretizuji....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 16:58 Muž daren [410] Re: daren
Jeste pro uplnost, dva clanky v anglictine, z toho prvniho
www.technology.matthey.com/…

jsem naznal, ze jsme s pokusama naslepo nekde na zacatku 19. stoleti, a ze nektere reakce na elektrodach vytvari produkty, co sice cisti vodu a ve dodarne budou supr, ale vodnim zivocichum asi prilis prospivat nebudou (napr. ruzne slouceniny chloru).

Ten druhy ukazuje, ze cela vec nemusi byt tak jednoducha, jak se zda na prvni pohled i obrazkama:

www1.lsbu.ac.uk/…

Muj zaver z toho je, ze ja bych byl s pridavanim dvou derovanych plechu na 12V baterii do akvaria dost zdrzenlivy, zejmena pokud jsou v nem nejaky zivocichove.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 14:54 Muž daren [410] Re: replikant33
OK, pokladam se za odbornika na diskuze bez realnych argumentu :) Tak budu chvili hrat vasi hru. Dejme tomu, ze je to jen obycejna elektrolyza, ktera ma za ukol vyrobit O2. Pokud by tomu tak bylo, za ty prachy co to stoji bych si koupil 2l bombu s kyslikem + druhy difuzer + el.mag.. ventil. Nemusel bych se prasit s odvapnovanim elektrod, nemusel bych je kazdy rok menit (stroji tusim kolem 50E), zivotnost plynu by byla v podstate vecna.

Ale mam pocit, opakuji jen pocit, ze to tak proste neni.

Zajimavy mi prijde treba tento prispevek:

www.ukaps.org/…

ze ktereho je patrne, ze cela problematika ma spoustu stupnu volnosti, a pokud by chtel nekdo udelat sofistikovane zarizeni, muze. Pochopitelne muzete si udelat nekolik mezinarodich patentu, predstirat roky vyzkumu a publikaci a pak prodat zoufalcum zarizeni z dilu za par korun za stonasobek hodnoty a dobre se bavit.

No porad nejjednodussi by bylo ten kontroler rozebrat a podivat se, nebo alespon zmerit, co je na vystupu. Ale chapu, ze pitvat tak drahou vec se nikomu nechce :)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 14:54 Muž xyxy [0] - RostlinyRe: matlala
OK KED TO PRIDEM POZREM CO SA DA ROBIT A DAM FOTO
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2014 14:30 Muž matlala [798] - RostlinyRe: replikant33
tak bylo by to jasně vidět, a třeba to jde rozdělat jen na pár šroubků a nikdo nic nepozná, stejně jako u řady notebooků a podobných zařízení.

No a pochybuju že dotyčný má osciloskop. Ale tak třeba má známého s osciloskopem. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 24367x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19466?od=482